Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:
Nikos! έγραψε:
j.marr έγραψε:
dimitris έγραψε:Και οι δυο θέσεις ισχύουν μεν, αλλα όχι με τον τροπο που ο ειδικός τύπος τις εχει περάσει στους αναγνώστες του.

Και εδώ είναι το πρόβλημα. Οτι ο κάθε |λογοκρισία| αντί να ανοίξει κανένα τεχνικό βιβλίο ανοίγει το κάθε μαλακοπεριοδικό με τους ψαγμένους συντάκτες ή εμπιστεύεται τον "μάστορα".

Και θα συμφωνήσω με Ιορδάνη. Τέτοιες |λογοκρισία| χωρις καμία βάση και οι χρήστες που τις γράφουν θα έπρεπε να είναι μόνο για να κοροϊδεύουμε.

+γω

< >

το περιεργο με σενα θα ηταν να μην συμφωνεις με σαχλαμαρα.
και εσυ μπορεις να μας τεκμηριωσεις τις σαχλαμαρες του.
Περιμενουμε.

Το περίεργο με σένα πάλι θα ήταν να ειχες άλλο ύφος και συμπεριφορά.

< >
Άβαταρ μέλους
By prof
#161822 Σαφής και πολιτισμένη απάντηση.

Δια της ατοπου όμως συνεχίζω την ερώτηση. Η οικονομία Κλίμακος σίγουρα δεν υπήρξε στα δυο τελευταία ατμοσφαιρικά της Μ και στον καινούριο της Πόρσε που είχαν, θα έχουν 500 κυβικά στον κύλινδρο. Είναι σύμπτωσή?

Και πρόσεξε τι εννοώ γιατί από ότι φαίνεται είσαι από τους ελάχιστους που διαβάζουν πριν απαντήσουν. Υπάρχει κάποια αναφορά ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η χωρητικότητα? Ο αστικός μύθος δλδ που αναπτύχθηκε από την εποχή του 70 και συνεχίζεται ακόμη (πες τώρα για οικονομία) δεν βρέθηκε κάποιο πανεπιστήμιο να τον καταρριψει και έτσι να κλείσει το θέμα?

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#161837 Η αποδοση ενος κινητηρα ειναι μια προσπαθεια βελτιστοποιησης πολλων μεταβλητων. Η χωρητικοτητα σε ογκο ειναι μια απο αυτες αλλα οχι η μοναδικη. Δλδ οι Wartsila στα πλοια πρεπει να εχουν μεγεθος 500cc? Ενας αεροπορικος εμβολοφορος; Ο αστικος μυθος αναπτυχθηκε οταν πηγε ο ΚΚ πανεπιστημιο; Πριν δεν υπηρχε; Πριν δεν υπηρχαν θεωριες και αποψεις για τον ιδανικο κινητηρα;
Prof μην πεφτεις στην παγιδα της μπροσουρας της αυτοκινητοβιομηχανιας.
Καποτε η BMW μιλουσε για straight six και ατμοσφαιρες σαν τα ιδανικα μοτερ. Σημερα πουλα τρικυλινδρα με 500cc χωρητικοτητα και υπερσυμπιεση.
Καπου πρεπει να υπαρχουν paper για ολο αυτο το θεμα στο SAE. Καποτε η μαγικη χωρητικοτητα ηταν τα 350cc σημερα ειναι τα 500. Το θεμα ειναι τι θες απο αποδοση ρυπους manufacturing κλπ και πως το κανεις optimise ολο αυτο. Μαγικα νουμερα δεν υπαρχουν στο engineering.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mirage έγραψε:Η αποδοση ενος κινητηρα ειναι μια προσπαθεια βελτιστοποιησης πολλων μεταβλητων. Η χωρητικοτητα σε ογκο ειναι μια απο αυτες αλλα οχι η μοναδικη. Δλδ οι Wartsila στα πλοια πρεπει να εχουν μεγεθος 500cc? Ενας αεροπορικος εμβολοφορος; Ο αστικος μυθος αναπτυχθηκε οταν πηγε ο ΚΚ πανεπιστημιο; Πριν δεν υπηρχε; Πριν δεν υπηρχαν θεωριες και αποψεις για τον ιδανικο κινητηρα;
Prof μην πεφτεις στην παγιδα της μπροσουρας της αυτοκινητοβιομηχανιας.
Καποτε η BMW μιλουσε για straight six και ατμοσφαιρες σαν τα ιδανικα μοτερ. Σημερα πουλα τρικυλινδρα με 500cc χωρητικοτητα και υπερσυμπιεση.
Καπου πρεπει να υπαρχουν paper για ολο αυτο το θεμα στο SAE. Καποτε η μαγικη χωρητικοτητα ηταν τα 350cc σημερα ειναι τα 500. Το θεμα ειναι τι θες απο αποδοση ρυπους manufacturing κλπ και πως το κανεις optimise ολο αυτο. Μαγικα νουμερα δεν υπαρχουν στο engineering.

Ποσο δυσκολο ηταν να υπαρχει μια τετοια απαντηση απο την 2η σελιδα? Εχω αδικο που γκρινιαζω?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:

Το περίεργο με σένα πάλι θα ήταν να ειχες άλλο ύφος και συμπεριφορά.

< >

to υφος μου και η συμπεριφορα μου ειναι ΠΑΝΤΑ αναλογη με του συνομιλητη μου.
Μηπως μπορεις να μας εξηγησεις εσυ το χαλασμα των σχεσεων του σαζμαν μολις κανουμε επαναπρογραμματισμο? δυναμη παιρνουν τελικα ή μονο ΑΓΡΙΑΔΑ?
Τα παραπανω προβληματα που εβγαλαν οι επαναπρογραμματισμενοι 150αρηδες απο τις επισημες αντιπροσωπειες μηπως?
Άβαταρ μέλους
By prof
#161866 +1

Mirage, σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Για τις ζειμπεκιες της BMW ειμαι από τους πρώτους που ξεκινησα το κράξιμο. Και μάλιστα έχω ψάξει πάρα πολύ να βρω την έντυπη διαφήμισή της "η πραγματική δύναμή δεν συμπιέζεται" αλλά πραγματικά έχει εξαφανιστεί. Πιστεύω ότι έχει δώσει πολλά λεφτά για την εξαφάνιση αυτής της διαφήμισης. Αν την έχει κάποιος θα εκτιμούσα πολύ το ανέβασμα της.

Για το θέμα που ανελυσες συμφωνώ όπως τα γράφεις ότι είναι πολυσύνθετο το θέμα και δεν εξαρτάται μονό από την χωρητικότητα φυσικά. Απλά συνεχίζω να απορώ αν αυτό το νούμερο έχει κάποια παραπάνω θετικά στον ίδιον ακριβώς κινητήρα σε σχέση πχ με τα 440 κε η τα 535. Όχι φυσικά στην αποδιδόμενη απόδοσή και μονό.

Ότι το π ισούται με 3.14... πολύς κόσμος νομίζει ότι το όρισε κάποιος μαθηματικός. Όταν όμως έμαθα ότι το π ορίστηκε απλά ως το κλάσμα περιφέρειας προς διάμετρό οποιουδηποτε κυκλου πραγματικά εντυπωσιάστηκα γιατί κάποια πράγματά ισχύουν απλά γιατί...ισχύουν και μένει στην επιστήμη να τα επιβεβαιώσει η να τα καταρρίψει.

Για την υπερτροφοδοτηση πέρα από τα θετικά της τολμώ να πω ότι κάποτε η μ και η ποια μ θα επιστρέψει στην ατμοσφαίρα η θα πουλάει και τα δυο. Όταν μαζέψουν τα βάρη όλων των αυτοκίνητων που τα κάνανε σαν μποθρονες και κάλυψαν τους τόνους πίσω από τις ροπές του τούρμπο. Φυσικά φταίμε και εμείς ως αγοραστές που ζητάμε ότι ζητάμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#161867 @dimviii
Με το να γράφεις διαρκώς τα ίδια το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να εκνευρίζεις αντί να πείθεις.
Είναι φανερό πως ο Nikos! ή εγώ πχ δεν ασχολούμαστε με βελτιώσεις και δεν γνωρίζουμε, άρα δεν υπάρχει και κάτι να πεις μαζί μας γι'αυτό.
Το θέμα έχει λήξει πριν καν αρχίσει: κάποιοι θα κάνουν βελτίωση κάποιοι όχι. Κάποιοι θα κάνουν ήπια βελτίωση, κάποιοι όχι. Όλοι, έχουν κάποιους λόγους σοβαρούς για την επιλογή τους. Δεν χρειάζεται να επιβληθεί η γνώμη της μιας πλευράς.
Για παράδειγμα εγώ θεωρώ πως κάθε βελτίωση αναγκαστικά επηρεάζει προς το χειρότερο την αξιοπιστία ενός κινητήρα. Μπορεί να μην το καταλάβεις πότε, γιατί δεν θα έχεις τότε το αυτοκίνητο, αλλά οι νόμοι της φυσικής αυτό λένε: από το ίδιο μοτέρ παράγεις παραπάνω ισχύ, άρα το καταπονείς περισσότερο. Δεν γίνεται να περιμένεις πως θα είναι ίδια η αντοχή του.
Και το ίδιο ισχύει και σε πολλά αλλά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:@dimviii
Με το να γράφεις διαρκώς τα ίδια το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να εκνευρίζεις αντί να πείθεις.
Είναι φανερό πως ο Nikos! ή εγώ πχ δεν ασχολούμαστε με βελτιώσεις και δεν γνωρίζουμε, άρα δεν υπάρχει και κάτι να πεις μαζί μας γι'αυτό.

ε τοτε πως συμφωνει ο Νικος με τον Γιαννακη αφου δεν ασχολειτε και δεν γνωριζει? Γιατι ο Γιαννακης λεει οτι δεν παιρνουν δυναμη,χαλανε οι σχεσεις κλπ ανοησιες.

Anonymous Founder έγραψε:Το θέμα έχει λήξει πριν καν αρχίσει: κάποιοι θα κάνουν βελτίωση κάποιοι όχι. Κάποιοι θα κάνουν ήπια βελτίωση, κάποιοι όχι. Όλοι, έχουν κάποιους λόγους σοβαρούς για την επιλογή τους. Δεν χρειάζεται να επιβληθεί η γνώμη της μιας πλευράς.

εγω δεν προσπαθω να επιβαλω καμια γνωμη.Αλλοι εγραψαν για χαρχαλα,για αγριαδες,οτι δεν παιρνουν δυναμη κλπ. Και πανω σε αυτο ζητησα διευκρινησεις που δεν δοθηκαν ποτε.

Anonymous Founder έγραψε:Για παράδειγμα εγώ θεωρώ πως κάθε βελτίωση αναγκαστικά επηρεάζει προς το χειρότερο την αξιοπιστία ενός κινητήρα. Μπορεί να μην το καταλάβεις πότε, γιατί δεν θα έχεις τότε το αυτοκίνητο, αλλά οι νόμοι της φυσικής αυτό λένε: από το ίδιο μοτέρ παράγεις παραπάνω ισχύ, άρα το καταπονείς περισσότερο. Δεν γίνεται να περιμένεις πως θα είναι ίδια η αντοχή του.

πανω σε αυτο ρωτησα και εγω ποια ειναι τα παραπανω προβληματα που εβγαλαν οι 150ηδες που εγιναν 193δες με επαναπρογραμματισμο απο τις αντιπροσωπειες,και απαντηση δεν πηρα.Ειναι πανω απο 10 χρονια στην αγορα αυτα τα αυτοκινητα.
Αυτο που γραφεις εχει μια βαση,αλλα αυτο ειναι πολυ διαφορετικο απο το θα το κανεις χαρχαλο,δεν θα παρει δυναμη,θα χαλασουν οι σχεσεις,οι καμπυλες,εισαι καγκουρας,ο επαναπρογραμματισμος κατα 99% προσθετει αγριαδα,πετανε τα χρηματα τους κλπ ασχετες σαχλες που διαβασαμε εδω μεσα.

Επειδη ειναι αυτοκινητιστικο φορουμ,καλο θα ειναι να μην γραφονται τετοιες σαχλαμαρες.
εδω καποιοι Ελληνες(και οχι μονο) ασχολουνται και βελτιωνουν με επαναπρογραμματισμο τον εγκεφαλο της 4κινησης σε εβο.Ναι επεμβαινουν στο λογισμικο και βελτιωνουν αυτο που εφτιαξε το εργοστασιο.Τα αποτελεσματα ειναι μετρησιμα με μεγαλες διαφορες σε πιστες,καθως και σε αισθηση στο δρομο απο καλους οδηγους σε ολο τον κοσμο.
Οποτε μην ζητας να καταλαβουμε (ολοι τουλαχιστον) τις σαχλαμαρες που πετανε μερικοι,οπως το οτι για να πας απο τα 150 στα 193 θα κανεις χαρχαλο το αυτοκινητο,θα βγαζει προβληματα,και θα εχεις πεταξει λεφτα.
Άβαταρ μέλους
By IKE
dimviii έγραψε:ε τοτε πως συμφωνει ο Νικος με τον Γιαννακη αφου δεν ασχολειτε και δεν γνωριζει? Γιατι ο Γιαννακης λεει οτι δεν παιρνουν δυναμη,χαλανε οι σχεσεις κλπ ανοησιες.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:

ε τοτε πως συμφωνει ο Νικος με τον Γιαννακη αφου δεν ασχολειτε και δεν γνωριζει? Γιατι ο Γιαννακης λεει οτι δεν παιρνουν δυναμη,χαλανε οι σχεσεις κλπ ανοησιες.

Anonymous Founder έγραψε:Το θέμα έχει λήξει πριν καν αρχίσει: κάποιοι θα κάνουν βελτίωση κάποιοι όχι. Κάποιοι θα κάνουν ήπια βελτίωση, κάποιοι όχι. Όλοι, έχουν κάποιους λόγους σοβαρούς για την επιλογή τους. Δεν χρειάζεται να επιβληθεί η γνώμη της μιας πλευράς.

εγω δεν προσπαθω να επιβαλω καμια γνωμη.Αλλοι εγραψαν για χαρχαλα,για αγριαδες,οτι δεν παιρνουν δυναμη κλπ. Και πανω σε αυτο ζητησα διευκρινησεις που δεν δοθηκαν ποτε.

Anonymous Founder έγραψε:Για παράδειγμα εγώ θεωρώ πως κάθε βελτίωση αναγκαστικά επηρεάζει προς το χειρότερο την αξιοπιστία ενός κινητήρα. Μπορεί να μην το καταλάβεις πότε, γιατί δεν θα έχεις τότε το αυτοκίνητο, αλλά οι νόμοι της φυσικής αυτό λένε: από το ίδιο μοτέρ παράγεις παραπάνω ισχύ, άρα το καταπονείς περισσότερο. Δεν γίνεται να περιμένεις πως θα είναι ίδια η αντοχή του.

πανω σε αυτο ρωτησα και εγω ποια ειναι τα παραπανω προβληματα που εβγαλαν οι 150ηδες που εγιναν 193δες με επαναπρογραμματισμο απο τις αντιπροσωπειες,και απαντηση δεν πηρα.Ειναι πανω απο 10 χρονια στην αγορα αυτα τα αυτοκινητα.
Αυτο που γραφεις εχει μια βαση,αλλα αυτο ειναι πολυ διαφορετικο απο το θα το κανεις χαρχαλο,δεν θα παρει δυναμη,θα χαλασουν οι σχεσεις,οι καμπυλες,εισαι καγκουρας,ο επαναπρογραμματισμος κατα 99% προσθετει αγριαδα,πετανε τα χρηματα τους κλπ ασχετες σαχλες που διαβασαμε εδω μεσα.

Επειδη ειναι αυτοκινητιστικο φορουμ,καλο θα ειναι να μην γραφονται τετοιες σαχλαμαρες.
εδω καποιοι Ελληνες(και οχι μονο) ασχολουνται και βελτιωνουν με επαναπρογραμματισμο τον εγκεφαλο της 4κινησης σε εβο.Ναι επεμβαινουν στο λογισμικο και βελτιωνουν αυτο που εφτιαξε το εργοστασιο.Τα αποτελεσματα ειναι μετρησιμα με μεγαλες διαφορες σε πιστες,καθως και σε αισθηση στο δρομο απο καλους οδηγους σε ολο τον κοσμο.
Οποτε μην ζητας να καταλαβουμε (ολοι τουλαχιστον) τις σαχλαμαρες που πετανε μερικοι,οπως το οτι για να πας απο τα 150 στα 193 θα κανεις χαρχαλο το αυτοκινητο,θα βγαζει προβληματα,και θα εχεις πεταξει λεφτα.

Ούτε που κατάλαβες σε τι συμφώνησα.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
Το θέμα έχει λήξει πριν καν αρχίσει: κάποιοι θα κάνουν βελτίωση κάποιοι όχι. Κάποιοι θα κάνουν ήπια βελτίωση, κάποιοι όχι. Όλοι, έχουν κάποιους λόγους σοβαρούς για την επιλογή τους. Δεν χρειάζεται να επιβληθεί η γνώμη της μιας πλευράς.
Για παράδειγμα εγώ θεωρώ πως κάθε βελτίωση αναγκαστικά επηρεάζει προς το χειρότερο την αξιοπιστία ενός κινητήρα. Μπορεί να μην το καταλάβεις πότε, γιατί δεν θα έχεις τότε το αυτοκίνητο, αλλά οι νόμοι της φυσικής αυτό λένε: από το ίδιο μοτέρ παράγεις παραπάνω ισχύ, άρα το καταπονείς περισσότερο. Δεν γίνεται να περιμένεις πως θα είναι ίδια η αντοχή του.

Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο. Παλια η BMW χρησιμοποιουσε μεταχειρισμενα μπλοκ για τους κινητηρες της F1, η ιδεα ηταν αφου δεν απεκτησε ρωγμες στα 150000 χμ χρησης κανει για να το τουρμπισουν και να βγαζει 1000+ ιππους (δεν ξερω ποσους εβγαζαν τοτε). Απλα αν τον πιεσεις πολυ μπορει να χρειαστεις rebuild. Απο οτι ακουω τα μοτερ της BMW 1.6 (116, 118) ειναι τα ιδια και αποδιδουν 136 ή 177 ιππους με το λογισμικο μονο. Σε αυτα τα μεγεθη αν βαλεις προγραμμα στο 136 δεν νομιζω να αλλαξει κατι στην αξιοπιστια.

Ο ΜaxPower που εγραφε στο 4tforum εχει παρει εναν κινητηρα που εχει εσωτερικα εξαρτηματα να φτασει 850 ιππους με το καταλληλο τουρμπο. Εξαρταται λοιπον ποσο αντεχει ο καθε κινητηρας.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#161953 Προ ημερων φιλος με ρωτησε ποια ειναι η γνωμη μου να βαλει στο αυτοματο diesel του ενα τσιπακι που θα του αυξανε την ισχυ και την ροπη του κινητηρα. Του ειπα οχι, λεγοντας του οτι το αυτοκινητο εχει σχεδιαστει με τις συγκεκριμενες προδιαγραφες και οτι το αυτοματο σου κιβωτιο επισης εχει προγραμματιστει να λειτουργει με συγκεκριμενα input.

Εχω αυτην την αποψη διοτι στις περισσοτερες των περιπτωσεων τα εξαρτηματα που βγαινουν ευρεως στο εμποριο ειναι σχεδιασμενα να λειτουργουν ας πουμε με το 70% των δυνατοτητων και των οριων τους, για λογους ασφαλειας, αντοχης κοκ.

Αν παμε και επεμβουμε εμεις αυτο το 70% μπορει να γινει 75%, 80% αναλογως τι πειραγμα θα κανουμε οποτε πλησιαζουμε στις οριακες συνθηκες.

Αυτο γινεται ακομα πιο "επικινδυνο" οταν η κατασκευη ειναι πιο πολυπλοκη που ο σχεδιασμος του ενος κομματιου εξαρταται απο των σχεδιασμο πολλων αλλων κομματιων.

Αποψη μου ειναι οτι αυτοι που γνωριζουν το σχεδιαζουν καλυτερα το προιον απο καποιον που θα παει να επεμβει μονο στο λογισμικο του (μια παραμετρος λειτουργιες απο τις δεν ξερω ποσες μπορει να εχει).

Αν δεν εχουν παθει κατι τ αυτοκινητα που αναφερει ο διμ8 ειναι κατι παρομοιο με την λογικη του Χρηστου Λαππα. Αν τρεχεις και πας σαν τρελος, δεν σημαινει οτι δεν εισαι επικινδυνος επειδη δεν εχεις σκοτωθει.

Ενα ευκολο παραδειγμα ειναι μια οικοδομη. Κανει σεισμο 5 ριχτερ και αντεχει. Δεν ειδα πολλους να πανε να χτισουν απο πανω και αλλον οροφο επειδη αντεξε χωρις να ρωτησουν καποιον ειδικο. Υπερβολικο μεν το παραδειγμα αλλα κατι τετοιο ισχυει για οποιοδηποτε προιον ερχομαστε καθημερινα σε επαφη.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
GTS έγραψε:

Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο. Παλια η BMW χρησιμοποιουσε μεταχειρισμενα μπλοκ για τους κινητηρες της F1, η ιδεα ηταν αφου δεν απεκτησε ρωγμες στα 150000 χμ χρησης κανει για να το τουρμπισουν και να βγαζει 1000+ ιππους (δεν ξερω ποσους εβγαζαν τοτε). Απλα αν τον πιεσεις πολυ μπορει να χρειαστεις rebuild. Απο οτι ακουω τα μοτερ της BMW 1.6 (116, 118) ειναι τα ιδια και αποδιδουν 136 ή 177 ιππους με το λογισμικο μονο. Σε αυτα τα μεγεθη αν βαλεις προγραμμα στο 136 δεν νομιζω να αλλαξει κατι στην αξιοπιστια.

Ο ΜaxPower που εγραφε στο 4tforum εχει παρει εναν κινητηρα που εχει εσωτερικα εξαρτηματα να φτασει 850 ιππους με το καταλληλο τουρμπο. Εξαρταται λοιπον ποσο αντεχει ο καθε κινητηρας.

Το οποίο block έτρωγε επεξεργασία για σκλήρυνση (φήμες και για κατουρημα ). Επίσης, ontopic, ήταν 1.5 4κυλινδρος.
Προφανώς και ανάλογα το αυτοκίνητο ισχύουν άλλες περιπτώσεις,άλλοι συντελεστές ασφαλείας, άλλες μελέτες κτλπ

Ο ΙΚΕ δεν έγραψε κάτι περίεργο (εντελώς). Τα τσιτατα που κόλλησε ο dimvii είναι το λιγότερο κουραστικά πλέον. Και γενικά για την λογική του dimvii π.χ ναι συγχαρητήρια που κάποιος πειράζει το εγκεφαλακι της 4κινησης στο evo. Ναι βραχυπροθεσμα σου φαίνεται καλύτερο. Για να φτάσει όμως να έχει κάτι να πειράξει αυτός η mitsubishi δαπάνησε τεράστιο r&d και έφτιαξε κάτι universal, που υπόκειται σε όλες τις νορμες και με προσδοκιμο όχι τις δεκαετίες των φίλων/γνωστών σου αλλά πολλαπλασια χλμ σε όλες τις συνθήκες. Οπότε μην θεωρείς ότι φτιάχνεις κάτι απόλυτα καλύτερο απο την mitsubishi. Κάτι καλύτερο για σένα ναι. σου ταιριάζει, σου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει, που ταιριάζουν οι σχέσεις με το χάρτη αλλά μέχρι εκεί.
Just my 0.02 cents
< >
Τελευταία επεξεργασία από JasonLouk και 19 Σεπ 2015, 19:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά Αιτία: σας
Άβαταρ μέλους
By dimviii
JasonLouk έγραψε:
Ο ΙΚΕ δεν έγραψε κάτι περίεργο (εντελώς). Τα τσιτατα που κόλλησε ο dimvii είναι το λιγότερο κουραστικά πλέον.

ποια ειναι τα ''τσιτατα''? η ΑΓΡΙΑΔΑ,το θα χαλασουν οι σχεσεις και η καμπυλη ισχυος απο τον επαναπρογραμματισμο,δεν θα βγαλει δυναμη,θα το κανει ΧΑΡΒΑΛΟ,θα πεταξει τα λεφτα του κλπ?
Εαν λες αυτα,δεν τα εχω ''κολλησει'' εγω.Ο Γιαννακης τα εγραψε,και δεν μπηκε στον κοπο να τα εξηγησει ποτε.Τι να εξηγησει δλδ,τις σαχλαμαρες.

JasonLouk έγραψε: Και γενικά για την λογική του dimvii π.χ ναι συγχαρητήρια που κάποιος πειράζει το εγκεφαλακι της 4κινησης στο evo. Ναι βραχυπροθεσμα σου φαίνεται καλύτερο. Για να φτάσει όμως να έχει κάτι να πειράξει αυτός η mitsubishi δαπάνησε τεράστιο r&d και έφτιαξε κάτι universal, που υπόκειται σε όλες τις νορμες και με προσδοκιμο όχι τις δεκαετίες των φίλων/γνωστών σου αλλά πολλαπλασια χλμ σε όλες τις συνθήκες. Οπότε μην θεωρείς ότι φτιάχνεις κάτι απόλυτα καλύτερο απο την mitsubishi. Κάτι καλύτερο για σένα ναι. σου ταιριάζει, σου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει, που ταιριάζουν οι σχέσεις με το χάρτη αλλά μέχρι εκεί.
Just my 0.02 cents

μαλλον δεν με εννοησες.Δεν ειπα οτι ειναι ποιο ικανος,ουτε οτι η μιτσου δεν εκανε καλα τη δουλεια της.Το χρησιμοποιησα σαν παραδειγμα,οτι καποιοι εχουν φτασει να ασχολουνται με πολυ πιο πολυπλοκα θεματα, απο το να επαναπρογραμματιζεις εναν εγκεφαλο απο μοτερ σε καποιους χαρτες.
Ναι υπαρχουν τετοιοι που μπορουν να σου φτιαξουν χαρτη πολυ πιο αποτελεσματικο αναλογα την πιστα/τερεν που θελεις να μετρησεις.
Το χρησιμοποιησα μπας και καταφερουν να βρεθουν καποιοι στο 2015,χωρις να πετανε ατακες απο πιατσες ταξιτζηδων με 1,5 μυριο χλμ στο κοντερ.
Τωρα αμα ρωτησεις κανα μπαρμπα θα σου πει οτι θα εκραγει η 4κινηση,και οτι το εκανες ΧΑΡΧΑΛΟ.
Εαν του πεις οτι αντιστοιχο εγκεφαλακι 4κινησης πουλαει και ο επισημος βελτιωτης,θα πεταξει την μπαλα στην εξεδρα και θα βαλει τζιφακι με σαχλαμαρα.
Εαν του πεις οτι φορας τετιους χαρτες στο δικο σου,παλι δεν θα τον νοιαζει,απλα θα επιμενει στη μπαρουφα με καινουριο τζιφακι.