Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
belgarion έγραψε:
popolaros έγραψε:Bridgestone Turanza ER300 σε V δεικτη

Τηλεφώνησα σε 2 εμπόρους Bridgestone εδώ στα Γιάννενα.Το ER300 το έχει σταματήσει και δεν υπάρχει.Εναλλακτικά υπάρχει το Τ001 το οποίο όμως μου λένε ότι είναι πιο μαλακό και δεν θεώρουν ότι έχει μεγάλη διαφορά από Dunlop ,Continental κλπ.Τιμές 380 ο ένας,450 ο άλλος σε Η.Ενναλακτικά ο ένας μου προτείνει το Potenza RE050 σε V,στα 430euro,τα Πιρελλι P6 στα 390 ή τα Toyo CF2 σε V στα 400.Ο άλλος έχει τα Potenza 500euro αλλά δεν μου τα προτείνει γιατί δεν θα ζεσταίνονται.Εναλλακτικά προτείνει Maxxis και General αλλά προφανώς αυτά δεν τα συζητάω καν.Θα πάω και σε κανά 2 ακόμη εδώ κοντά μήπως έχει μείνει κανά ER300 σε καμιά αποθήκη αν και δεν το πιστεύω.Τι γνώμη έχουμε για το Potenza,και ιδίως για την συμπεριφορά του στο κρύο και το βρεγμένο?:help:

Δεν νομιζω οτι εχει σταματησει το ER300... Μπορει στη διασταση σου ισως... Εγω παλι τα Τ001 θα προτιμουσα, ναι ειναι πιο |λογοκρισία| απο τα ER300, αλλα μιλαμε για Bridgestone, το λεει και το ονομα... Καλα με τα Dunlop δεν υπαρχει συγκριση, τα Dunlop ειναι παστακια να τα φας με το κουταλι. Εγω θα σου ελεγα σε αδυναμο αμαξι μη βαλεις Potenza παντως.
Επισης Pirelli P6 μακρια απαπα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#161260 Ναι στη διάσταση μου σταματάει όχι γενικά.Για το p6 συμφωνώ

. 2
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Orestis.D έγραψε: Καλα με τα Dunlop δεν υπαρχει συγκριση, τα Dunlop ειναι παστακια να τα φας με το κουταλι.

τα Dunlop ειναι τοσο μαλακά? στιλ michelin και continental ?
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
alexandros.K έγραψε:
Orestis.D έγραψε: Καλα με τα Dunlop δεν υπαρχει συγκριση, τα Dunlop ειναι παστακια να τα φας με το κουταλι.

Ναι ειναι αρκετα |λογοκρισία| τα συγκεκριμενα. Τωρα αν ειναι οσο |λογοκρισία| ειναι τα Energy δε ξερω...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#161557 Πάντως φαγώθηκαν πιο γρήγορα απο τα conti eco contact 5 αλλά είχαν καλύτερο κράτημα ιδίως στο βρεγμένο

.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Orestis.D έγραψε:
alexandros.K έγραψε:

Ναι ειναι αρκετα |λογοκρισία| τα συγκεκριμενα. Τωρα αν ειναι οσο |λογοκρισία| ειναι τα Energy δε ξερω...

δεν το ρωτησα καλα εγω :oops:
εννοουσα αν γενικα τα Dunlop σαν μαρκα, θεωρουνται μαλακά λαστιχα
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
alexandros.K έγραψε:
Orestis.D έγραψε:
alexandros.K έγραψε:

δεν το ρωτησα καλα εγω :oops:
εννοουσα αν γενικα τα Dunlop σαν μαρκα, θεωρουνται μαλακά λαστιχα

Χμμμ τωρα τι ερωτηση ειναι αυτη??? :dizzy:
Να στο πω αλλιως, η Dunlop εχει 2 μοντελα που κυκλοφορουν ευρεως αυτη τη στιγμη.
Το BluResponse που ναι μαλακο οικολογικο κλπ κλπ
Το Sport Maxx RT που ειναι πολυ σπορ, και προφανως ειναι σκληρο.
ΑΛΛΑ στα σπορ ελαστικα της η Dunlop φημιζεται για την "ανεση/ηρεμια/ησυχια" που δινουν, κι αυτο το επιβεβαιωνω και απο ιδια πειρα γιατι φοραω Dunlop εδω και 1,5 χρονο.

Οποτε μια απαντηση δεν υπαρχει, το πιο κοντινο σε απλη απαντηση που μπορω να σου δωσω ειναι :
ε δεν ειναι και Bridgestone! :lol:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#161622 ε ναι, κατι τετοιο ηθελα σαν απαντηση (αν και δεν μπορει να βγει γενικο συμπερασμα)
ειναι καπου αναμεσα απο michelin/continental, και bridgestone αν καταλαβα σωστα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#161652 Η σκληρότητα δεν πάει συνήθως με την μάρκα, η κάθε εταιρία έχει μια παράδοση μεν, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο.
Πχ κάποτε τα Goodyear και τα Dunlop θεωρούνταν σκληρά, πλέον όχι, κλπ.
Είναι λίγο μύθος όλα αυτά, αν κακο προφανώς η κάθε εταιρία θέλει να διατηρήσει ένα προφίλ, αλλά μέχρις εκεί.
Για μένα, πριν διαλέξετε ένα μοντέλο, διαβάστε review online και προφανώς και εκεί να είστε συγκρατημένοι, ο καθένας λέει τα δικά του, σημασία έχει τι λέει το σύνολο.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#161654 Έτσι διάλεξα τα blue response πέρυσι και τα reviews ήταν γενικά σωστά,καλά σε άνεση,στρίψιμο,βρεγμένο αλλά φαγώθηκαν γρήγορα όπως ακριβώς έλεγαν και τα reviews ότι θα κάνουν.Απο εκεί και πέρα το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν και αντικρουόμενα reviews ειδικά στο θεμα της χιλιομετρικης αποδοσης.Τα premium contact 5 πχ σε άλλα reviews θεωρούνται καλά στο θεμα αυτο και σε άλλα όχι,σε όλα όμως είναι top σε δυναμικά χαρακτηριστικά για το είδος τους.

.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
alexandros.K έγραψε:τα Dunlop Sport Maxx RT που φορας, ειναι |λογοκρισία| σαν πελμα και σαν πλαϊνό ?

Εγώ δε φοράω τα RT, τα απλά φοράω. Τα RT έχουν σκληρό πλαϊνό, είναι πολεμικά λάστιχα για πολλά άλογα κλπ... Από πέλμα δε ξέρω, αν κρίνω από τα δικά μου σχετικά μαλακό είναι με treadwear 240.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#161883 Τα RT που φοράω εγώ είναι ένα εξαιρετικό λάστιχο, αλλά είναι και σπορ, άρα δεν είναι λάστιχο που θα αποδώσει καλά αν δεν το πιέζεις.