Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#161723 Για να σου απαντήσω και πιο αναλυτικά:

Anonymous Founder έγραψε:Και τα δύο τα βρίσκω αντίστοιχα, δεν είναι το δικό μου καλύτερο.

Μόνο που το δικό σου θεωρείται ευγενική απάντηση (δες ποστ) ενώ το δικό μου εριστικό. Πιθανώς λόγω συσχετισμού με άλλα μου ποστ, αλλά έχει σημασία? Ο καθένας φτιάχνει μια εικόνα για τον άλλον αλλά αν συμπεριφέρεται με βάση τι πιστεύει ότι είναι ασχέτως του ποστ τότε το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις.

Anonymous Founder έγραψε:Όσο για το link, θα μπορούσες να βάλεις κάποια γενικά για ΜΕΚ και να πεις πως εντελώς διαφορετικές είναι οι συνθήκες που λαμβάνονται υπ'όψιν κατά τον σχεδιασμό τους (βάρος, λειτουργία, απόδοση, οικονομία στην χρήση, συντήρηση, κλπ κλπ).

Κοίτα τώρα, λέει κάποιος "ο ήλιος ανατέλει από τη Δύση και είστε όλοι βλάκες, μου το είπε ο φίλος μου στη ΝΑΣΑ? Εϊσαι εσυ στη ΝΑΣΑ? όχι, τότε ΣΚΑΣΕ"

Μετά από αυτό και μετά από συνεχή τέτοια ποστ (δες πόσα έχει κάνει ο dimvii υπερασπιζόμενος τις βλακείες που γράφει) υπάρχει άνθρωπος που θα κάτσει να του κάνει μάθημα από το μηδεν (γιατί απο εκεί χρειάζεται για να λέει κάποιος τέτοιες μπούρδες). Δηλαδή να κάτσει να παιδευτεί μια ώρα ενώ τον βρίζουν πριν και θα τον βρίσουν και μετά?

Εσυ θα το έκανες?

Και μη το εκλάβεις ότι το παίζω αυθεντία, έστω ότι το 'μάθημα' που λέω θα ήταν λάθος εντελώς και θα άνοιγε έναν διάλογο, και πάλι, στις συνθήκες αυτές θα καθόσουν να ασχοληθείς ώρα με αυτό? Το έχω κάνει πολλές φορές παλιά, δε νομίζω ότι είχε αποτέλεσμα.

Anonymous Founder έγραψε:Ξέρω πάντως πως αυτό που ζητάς, moderating στην... ασχετοσύνη δεν υπάρχει! Κανένας mod πουθενά δεν διακόπτει μια συζήτηση επειδή πχ ο Anonymous Founder λέει |λογοκρισία|.
Δεν έχω καταλάβει τι προτείνεις στην τελική: να φτιάξουμε μια επιτροπή σοφών για να κρίνουμε την τεχνική ορθότητα της κουβέντας;

Φυσικά και υπάρχει, το κάνεις εσύ ο ίδιος, απλά σε άλλα θέματα που ίσως φαντάζουν πιο προφανή. Εδώ ο prof (?) υποστήριξε κάτι, εγώ το θέτω σαν βλακεία, έστω ότι εσύ δεν ξέρεις αν είναι βλακεία (7 σελίδες δεν ήξερες αν και στο τελευταίο σου ποστ τελικά ήξερες..). Εσύ ή ο διαχειριστής θα μπιορούσες αντί να τον αφήσεις να λυσσάει επί τόσες σελίδες μαζί με άλλους να τους πείς είτε να σταματήσουν, είτε να υποστηρίξουν αυτό που λένε. Έκανες το ανάποδο, ζήτησες από τους άλλους να υποστηρίξουν το αντίθετο.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By IKE
dimviii έγραψε:σου απευθυνομαι ετσι ακριβως οπως απευθυνεσαι εσυ σε ολους χρονια τωρα.
Κριμα που δεν σου αρεσει. :(

Τόσες πίκρες σε έχω κεράσει? Σου ζητώ συγγνώμη, ελπίζω να συνέλθεις κάποτε και να μην έγινε μόνιμη ζημιά.

IKE έγραψε:τι δλδ δεν μπορεις να αποδειξεις οτι χαλαει η καμπυλη ροπης,δεν ταιριαζουν οι σχεσεις,και οτι δεν περνουν δυναμη απο επαναπρογραμματισμο?
δλδ τι? απλα πεταξες μερικες σαχλαμαρες και δεν μπορεις να τεκμηριωσεις τα γραφομενα σου?

μηπως μπορει να μας βοηθησουν ο ξμαρρ ή ο Νικοςςς που συμφωνουν με τις σαχλαμαρες του Γιαννακη? :(

Έτσι είναι, όχι μόνο δεν μπόρεσα να αποδείξω τις σαχλαμάρες που έγραφα, είδα ότι είχες δίκιο.

Ακόμα και στο ότι δεν πΕρνουν δύναμη απο επαναπρογραμματισμό που δεν το είπα καν ποτέ (challenge: βρες που το είπα και κέρδισε 100 ευρώ, αν δε το βρεις θα είσαι ΨΕΥΤΗΣ) και πάλι συμφωνώ.

ξμαρρ και νικοςςς συμφωνουν μαζί μου, είχες δίκιο σε όλα. :)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:
Τόσες πίκρες σε έχω κεράσει? Σου ζητώ συγγνώμη, ελπίζω να συνέλθεις κάποτε και να μην έγινε μόνιμη ζημιά.

ναι μεγαλες πικρες με εχεις κερασει.Ειδικα εκει που απεδειξες την χαλασμενη καμπυλη,και τις σχεσεις που δεν ταιριαζουν. :(

IKE έγραψε:

Έτσι είναι, όχι μόνο δεν μπόρεσα να αποδείξω τις σαχλαμάρες που έγραφα, είδα ότι είχες δίκιο.

ολα καλα,αρκει να μην το ξανακανεις.

IKE έγραψε:Ακόμα και στο ότι δεν πΕρνουν δύναμη απο επαναπρογραμματισμό που δεν το είπα καν ποτέ (challenge: βρες που το είπα και κέρδισε 100 ευρώ, αν δε το βρεις θα είσαι ΨΕΥΤΗΣ) και πάλι συμφωνώ.

ξμαρρ και νικοςςς συμφωνουν μαζί μου, είχες δίκιο σε όλα. :)

καταλαβαινω οτι μεσα σε ολο αυτον τον ορυμαγδο σαχλαμαρας θα εχεις ξεχασεις και καποιες,αλλα ναι εχεις πει και αυτη τη σαχλαμαρα.Το πιο συνηθισμενο ειναι να προσθεσει λιγη ΑΓΡΙΑΔΑ εχεις υποστηριξει.Τα δυναμομετρα λενε οτι λες σαχλαμαρες,αλλα μην δινεις σημασια.
τα 100 ευρω στα χαριζω να αγορασεις μολυβακια να ζωγραφιζεις πυραυλακια. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#161735 Πόσα θες? 300? 400?

περιμένω την παράθεση :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί κάποιοι ενώ μπορούν και καλύτερα, εν τούτοις δεν το κάνουν.
Για παράδειγμα ο ΙΚΕ μπορεί να έπρεπε να το γράψει όπως το έκανα εγώ ή να πιστεύει πως κι εγώ λέω |λογοκρισία|. Μπορεί ποτέ να μην το μάθουμε ( :shifty: ).
Έτσι είμαστε όλοι... Εγώ σκέφτομαι κι εσένα, πόσο πιο ανθρώπινα μιλάς όταν πρόκειται για τα παιδάκια με καθυστέρηση, σε σχέση με τα παιδάκια των προσφύγων (καταλαβαίνεις που αναφέρομαι). Δεν βγάζουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό μας εδώ μέσα, τι να κάνουμε; Το θέμα είναι να παρακινείται κάποιος να γίνει καλύτερος, κάτι που μάλλον δεν επιτυγχάνεται με το trolling και το ύφος "είσαι άσχετος |λογοκρισία|, ενώ εγώ ΓΝΩΡΙΖΩ".

Το θεμα με τα παιδακια (οπως παμπολλα απο τα θεματα στις Αμηχανιες) περιεχει πολλα συναισθηματικα στοιχεια (δεν βρισκω καλυτερο ορο) οποτε γινεται της πουτανας και οι χαρακτηρισμοι εκτοξευονται εκατερωθεν οπως οι ρουκετες το Πασχα.

Εδω μιλανε για χωρητικοτητες κυλινδρων, αν ειναι δυνατον, υπαρχει μια θεμελιωδης διαφορα. Α, και που ειστε, η γνωση πρεπει να μοιραζεται. Απαντησεις στυλ "ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε" ή "εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ" χωρις επεξηγηση απο κατω, τις θεωρω για τα πανηγυρια, ανεξαρτητως ποιος τις γραφει, και με τσαντιζουν ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απο οτι τα σχολια σου για τα παιδακια που είδες τι αντιδραση πυροδοτησαν (δεν ηταν η καλυτερη στιγμη μου ΒΤW). Στα τεχνικα δεν χωρανε ειρωνιες, στον Αντιλογο (καφενειο) μπορει καλλιστα να γινεται εμφυλιος στον οποιο με χαρα συμμετεχω.

IKE έγραψε:trident1971 σου απάντησα γιατί χρειάστηκαν τόσες σελίδες κείμενο, δες τα ποστ μου στην προηγούμενη σελίδα. Το πρώτο ποστ στη διάσπαση αυτή αρκεί για να λήξει το θέμα, όλες οι σελίδες είναι λόγω τις ξεροκεφαλιάς του καθενός που επειδή του έκατσε μας λέει ότι ο ήλιος ανατέλει από την Δύση (μέχρι σιγά σιγά να πειστεί ότι μπορεί να μην είνια και έτσι, κράζοντας πάντα).

Φυσικά και εσένα σου φταίει το ύφος μου και όχι οι 7 σελίδες μ@λακίες που ακολούθησαν.

Αμα καποιοι λενε μαλακιες (ανακριβειες, μια και μιλαμε για τεχνικα θεματα) , κατσε γραψε 5 γραμμες εξηγωντας το λαθος ή εστω τη δικη σου θεωρηση. Απαντησεις σαν τις παραπανω δικες σου ή του mirage ειναι για τα σίδερα, δεν βοηθανε.
edit [mod]
Άβαταρ μέλους
By IKE
#161738 Μα έχω απαντήσει με 1 γραμμή (δεν χρειάζεται παραπάνω) από την 2η σελίδα : viewtopic.php?p=160484#p160484

Δεν σου άρεσε όμως η απάντηση, τι να κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:Πόσα θες? 300? 400?

περιμένω την παράθεση :)

και για τις αλλες σαχλαμαρες τζαμπα θα τη βγαλεις edit [mod]?
Άβαταρ μέλους
By IKE
#161745 Οπότε παραδέχεσαι ότι είσαι ψεύτης, πάλι καλά.

mods στο επόμενο ποστάκι του θα κάνω report.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
IKE έγραψε:Μα έχω απαντήσει με 1 γραμμή (δεν χρειάζεται παραπάνω) από την 2η σελίδα : viewtopic.php?p=160484#p160484

Απάντησες, αλλά δεν τεκμηρίωσες την άποψη σου. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#161747 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
IKE έγραψε:Μα έχω απαντήσει με 1 γραμμή (δεν χρειάζεται παραπάνω) από την 2η σελίδα : viewtopic.php?p=160484#p160484

Δεν σου άρεσε όμως η απάντηση, τι να κάνουμε.

Δεν ειναι οτι δεν μου αρεσε, ειναι οτι

saxon_747 έγραψε:Απάντησες, αλλά δεν τεκμηρίωσες την άποψη σου. :rtfm:

Ποσο πιο λιανα να γινει?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:Οπότε παραδέχεσαι ότι είσαι ψεύτης, πάλι καλά.

ναι απεδειξες και οτι ειμαι ψευτης,οπως απεδειξες τις χαλασμενες καμπυλες,τις σχεσεις που δεν ταιριαζουν,την δυναμη που δεν παιρνει παρα μονο ΑΓΡΙΑΔΑ,τα κοιλοβερ που δεν βελτιωνουν την οδικη συμπεριφορα,τα παραπανω προβληματα που εβγαλαν οι 20βτ 193 που ξεκινησαν σαν 150.
Γενικα μας εχεις ΦΛΟΜΩΣΕΙ στην αποδειξη ρε μπαγασα. :tomato: :tomato: :tomato:

IKE έγραψε:mods στο επόμενο ποστάκι του θα κάνω report.

βρε συ και αλλοι εχουν γραψει σαχλαμαρες,αλλα αυτη η εμμονη σου να κλαιγεσαι στους μοντς μπας και γλυτωσεις τις εξηγησεις που δεν εχεις δωσει 15 μερες για τις σαχλαμαρες που εχεις γραψει,ειναι για γελια.
Πλακα εχει παντως αυτο το κλαψιμο στους μοντς,καθως και η αγωνια σου για νεους χρηστες που δεν θα τολμουσαν να κανουν διαλογο σε τεχνικα θεματα.

[mod] Εξέφρασες την άποψή σου ήδη αρκετές φορές. Μην επαναλαμβάνεσαι, την επόμενη = warn
Άβαταρ μέλους
By prof
#161787 Μια μικρή προσπάθειά και από το μετερίζι μου για να κατανοήσει ο ΙΚΕ. Ευφυής δείχνει οπότε μάλλον ΔΕΝ θέλει να καταλάβει.

Prof: χ=500. Αναφορά ΚΚ (γεροπαραλυτος) και λινκ καρ ντραιβερ (καλολαδωμενη καλύβα).

ΙΚΕ: χ= ξεροκεφαλες ανοησίες τελειωμένων που θα τις πιστεύετε μια Ζωή στις προφανείς ημιτελείς εγκεφαλικές σας συνάψεις χωρίς καμία απολύτως πιθανότητα ίασης.

Ρ: μια απόδειξη η κάποιο λινκ (έστω και από βιβλίο επαλ).

Ι: δεν χρειάζεται. Νταξ. Όχι. Νο (με τζιφακι εννοείται). Πιες ξυδακι τώρα.

Ρ: μην απαντάς αναλυτικά. Απλά δωσε κανένα λινκ.

Ι: ΗF αυτό το φόρουμ θέλεις? Πως θα αυξηθεί η κίνησή όταν μιλάμε έτσι. Κάτι πρέπει να κανείς.

Ρ: ΝΤΑΞ (epic). (Εδώ λυγισα και εγώ πλέον. Μιλώ με ορούς του συνομιλητή. Σαφώς και παρουσιάζω εμφανή σημαδια Συνδρόμου Στοκχολμης).

ΝΤΑΞ

< >
Άβαταρ μέλους
By prof
Anonymous Founder έγραψε:Συγγνώμη, αυτό που λες δεν έχει καμία βάση. Η Ducati που θεωρείται η καλύτερη στα δικύλινδρα έχει βγάλει τέτοια με πολλούς διαφορετικούς κυλινδρισμούς και όλοι θεωρούνταν κορυφαίοι στο είδος τους. Και γιατί η Multistrada 1000 είναι χειρότερη από την 1100, αφού η πρώτη είναι στο ιδανικό μέγεθος;
(Κατέχω την πρώτη, την... ιδανική! ).
Αυτό που θέλει να πει ο ΙΚΕ, με τον δικό του... γοητευτικό ( :shifty: ) τρόπο, είναι πως δεν υπάρχει ΈΝΑ ιδανικό μέγεθος, αλλά εξαρτάται από το τι θες να φτιάξεις: το παράδειγμα με τις μοτοσυκλέτες είναι πολύ καλό. Σε μοτοσυκλέτα έχει νόημα να φτιάξεις μοτέρ 1000άρι με δύο κυλίνδρους, σε αυτοκίνητο αυτό μάλλον θα είναι τρικύλινδρο.

Δεν μίλησα γενικά. Μίλησα για την κατηγορία της. Δλδ για χιλιαρια v2 Honda απέναντί στα χιλιαρια τετρακυλινδρα.

Και φυσικά ΔΕΝ εννοώ ότι το νούμερο 500 στον κύλινδρο έκανε την οποία διάφορα. Οπότε για αυτό αναμένω κάποια απάντηση αν έχει μελετηθεί το θέμα και έχει υπάρξει απάντηση από ειδικούς για το αν η θεώρησή των 40 ετών για τα 500 κυβικά και της ροης των σύγχρονων χωρητικοτήτων παραμένει απλώς και ΜΟΝΟ για λόγους οικονομίας μεγέθους και δεν έχει αλλά πλεονεκτήματά.

Με τον ήχο χαρχαλου από τον ξηροκαμπανο κάνανε τίποτα η είναι feature σαν των iphone τα κουσουρακια??? :-P

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#161810 Το ξηροκάμπανο μπαίνει σε ελάχιστα Ducati πια, από την Multistrada 1100 περίπου ξεκίνησαν να τα κάνουν σχεδόν όλα υδραυλικά!
Το δικό μου εκτός από την σωστή χωρητικότητα κυλίνδρου, έχει και ξηροκάμπανο, so much win δηλαδή!
Επιμένω λοιπόν πως δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος κυλίνδρου, γιατί ακόμη και να υπήρχε, θα αφορούσε συγκεκριμένες εφαρμογές. Όσο ιδανικός και να είναι, γιατί ένα τρικύλινδρο στα 1500 να είναι καλύτερο από ένα τετρακύλινδρο στα ίδια κυβικά;
Δεν υπάρχει ιδανικό, όλο ξεκινάει από τα εργοστάσια και την οικονομία κλίμακος: Σήμερα είναι βολικό να έχεις σταθερό μέγεθος κυλίνδρου και την διαφοροποίηση να την κάνεις από τον αριθμό τους (3,4 ή 6) και το μέγεθος της τουρμπίνας. Στο παρελθόν είχες ένα μπλοκ, και έπαιζες με την διαδρομή και διάμετρο για να έχεις διαφορετική χωρητικότητα και απόδοση. Η γενιά SOHC της FIAT που ξεκινούσε από 1116 και έφτανε στα 1581 κ.εκ περνώντας ενδιάμεσα από διάφορα άλλα, χρησιμοποιούσε αυτή την λύση (βάλε και διάφορους συνδυασμούς στα καρμπυρατέρ, με μόνα, διπλά και δύο διπλά Weber) καταλαβαίνεις πως είχες μοτέρ για όλο τον κόσμο...
Και μιλάμε για καταπληκτικά μοτέρ σε απόδοση, αντοχή και ευκολία.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fiat_128_SOHC_engine