Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By prof
#161587 ΙΚΕ μιας και ειδα ότι τιμησες την κοινότητά με αξιοπρεπεις δημοσιεύσεις ξεχνώντας (για λίγο? Θα δείξει) τα νταξ, γουατ, οκ και σιφτυ, κάποιες ερωτήσεις χωρίς ειρωνεία.

1) αναφέρεις ότι η αναζήτηση μιας "καλύτερης" χωρητικότητας ανά κύλινδρο είναι μια μπαρούφα και την συζητανε μονό τλημονες μηχανολόγοι. Έχει υπάρξει κάποια μελέτη που να αποδεικνυει ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα? Έχεις κάποιο λινκ η πηγή που να αποδεικνύει την ανοησία αυτής της θεωρίας? Σου ζητήθηκε πολλάκις αυτό.

2) οι δυο τελευταίοι ατμοσφαιρικοί του ///Μ division είναι 8κυλινδρος 4κ κυβικά και 10κυλινδρος 5κ. Θεωρείς ότι είναι παντελώς τυχαίο ότι και οι δυο είναι με 500 κυβικά στον κύλινδρο? Σατανική σύμπτωσή η θεωρείς ότι η BMW ξεκινώντας από εκεί και επιμένοντας στα νεα μοτέρ στα 500 κυβικά κάνει λάθος? Θα μου πεις και για οικονομία Κλίμακος. Δλδ αποκλειεις έστω και την ελάχιστη πιθανότητα να το έχουν οι ίδιοι ψάξει και να κατέληξαν εκεί?

Δεν θέλω να αναλωσεις χρόνο απαντώντας. Δωσε μου απλά 4-5 λινκ να μελετήσω και θα επανέλθω.

< >
Άβαταρ μέλους
By IKE
#161588 Έψαξα για λινκ και δεν βρήκα, έχεις δίκιο τελικά, 500κεκ είναι ο ιδανικός κυβισμός ανα κύλινδρο. :)
Άβαταρ μέλους
By prof
#161589 Αααα και κάτι ακόμη (οφτοπικ εννοείται. Τιμάμε την παράδοση). Αυτό που λες περί μη νέων μελών το παρατηρώ και εγώ τώρα. Έχεις όμως σκεφτεί το γιατί? Πιστεύεις γιατί είναι χαμηλό το επίπεδο συζητήσεων στο τομέα γνώσεων? Η γιατί είναι χαμηλό το επίπεδο στον τομέα "συμπεριφορά προς νέα μέλη και αντιμετώπισή των απόψεων του"? Όταν ένα μέλος θα μπει και δει τα σιφτυ, νταξ, ναουμ κλπ πιστεύεις θα επιμείνει στην παρουσία του εδώ?

Αν ένα νέο μέλος (μπορεί και στην ηλικία νέο) μπει σε μια συζήτησή και γράψει μια ανακρίβειά πιστεύεις ότι όταν θα λάβει την πρώτη ειρωνεία προς απάντηση θα ξαναμπεί στο φόρουμ? Θα μου πεις τώρα ποιος έχει χρόνο να υποδεικνύει και να μαθαίνει σε νέους η και σε παλιούς με "κενά"? Όταν υπάρχει χρονιά για ειρωνεία σίγουρα υπάρχει χρονος και για σοβαρή απάντηση. Απλά η ειρωνεία και οι μονολεκτικές απαντήσεις είναι πιο εύκολες για το μυαλό οπότε και επικρατούν λόγω προτεραιότητας. Το μυαλό μας πάντα επιλεγεί τον πιο ξεκούραστο δρόμο για εκείνο. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτός ο δρόμος είναι σωστός.

< >
Άβαταρ μέλους
By IKE
#161590 Το σκέφτηκα αυτό που λες για τα νέα μέλη, πιστεύω πως φταίνε αποκλειστικά οι ειρωνικές μου απαντήσεις :)

Έχεις δίκιο και εδώ :) :)
Άβαταρ μέλους
By IKE
#161593 Ναι, έχεις δίκιο, υπάρχουν και καλύτεροι από εμένα :)
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#161615 Kαλα απο γραφικότητες πάμε καλά.Το θέμα είναι οτι ο τύπος εκτος του ότι είναι αγενέστατος παραποίει τις δημοσιευσεις και παίζει με τις λέξεις για να γράψει ότι του κατέβει στο κεφάλι ,να μας πει "ξέρεις ποιος είμαι εγω :rtfm: ? Ξέρω τόσα πολλά που δουλευω στη NASA :rtfm: " κτλ.
Σαν τους μάστορες ένα πράμα που το παίζουν ξερόλες και μας τα πρήζουν,ενω αμα ακούσουν καποιον να εχει αποδεδειγμένα κάποια τεχνική παιδεία προσπαθούν να τον υποβιβασουν με αερολογίες για να μη χάσουν το αλάθητο...
Να μας πει και τι δουλεια κάνει να ξέρουμε ποιον να ακούμε άλλη φορα :lol: :lol: :svivhaha: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
kostis20 έγραψε:Kαλα απο γραφικότητες πάμε καλά.Το θέμα είναι οτι ο τύπος εκτος του ότι είναι αγενέστατος παραποίει τις δημοσιευσεις και παίζει με τις λέξεις για να γράψει ότι του κατέβει στο κεφάλι ,να μας πει "ξέρεις ποιος είμαι εγω :rtfm: ? Ξέρω τόσα πολλά που δουλευω στη NASA :rtfm: " κτλ.
Σαν τους μάστορες ένα πράμα που το παίζουν ξερόλες και μας τα πρήζουν,ενω αμα ακούσουν καποιον να εχει αποδεδειγμένα κάποια τεχνική παιδεία προσπαθούν να τον υποβιβασουν με αερολογίες για να μη χάσουν το αλάθητο...
Να μας πει και τι δουλεια κάνει να ξέρουμε ποιον να ακούμε άλλη φορα :lol: :lol: :svivhaha: :svivhaha:

σε ποιον αναφερεσαι?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
j.marr έγραψε:
dimitris έγραψε:Και οι δυο θέσεις ισχύουν μεν, αλλα όχι με τον τροπο που ο ειδικός τύπος τις εχει περάσει στους αναγνώστες του.

Και εδώ είναι το πρόβλημα. Οτι ο κάθε |λογοκρισία| αντί να ανοίξει κανένα τεχνικό βιβλίο ανοίγει το κάθε μαλακοπεριοδικό με τους ψαγμένους συντάκτες ή εμπιστεύεται τον "μάστορα".

Και θα συμφωνήσω με Ιορδάνη. Τέτοιες |λογοκρισία| χωρίς καμία βάση και οι χρήστες που τις γράφουν θα έπρεπε να είναι μόνο για να κοροϊδεύουμε.

Μου λες δηλαδή οτι αν θέλω να μάθω καρδιολογία πχ και ο κολλητός μου είναι διευθυντής σε καρδιολογική κλινική αστέρι στη Στουτκγάρδη πχ :lol: ,εγω θα πρέπει να ακούσω τι λεει ένας ¨γιατρός" που έχει διαβάσει βιβλία ,σε ιατρικό forum της Ουγκάντα.
Πολύ λογικό. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#161640 Παίδες, δεν υπάρχει ιδανικός κυβισμός κυλίνδρου, και αν υπάρχει δεν είναι τα 500 κυβικά γενικώς. Ένα παράδειγμα.: έστω ότι θες να φτιάξεις ένα κέι καρ, άρα το πολύ 650 κυβικά εκ. εκ του νόμου (εξωγενής παράγοντας που δεν έχει σχέση με θερμοδυναμική, μετάδοση θερμότητας, εξισσορόπιση κραδασμών κ.α. καθαρώς τεχνικά). Αυτά τα αμαξίδια είναι είτε 3κύλινδρα είτε 4κύλινδρα. Εσύ τώρα προσκολλημένος στο ιδεώδες των 500 κυβικών τι παπαριά θα φτιάξεις? Ένα μονοκύλινδρο κέι 500κ.εκ. που έχει αναιμική ισχύ και σκούζει και τρέμει σαν τρακτέρ με πάρκινσον.
Αντίστροφα τώρα, έχεις ένα 3κύλινδρο κινητήρα κέι με κυβισμό 218 κυβικά ανά κύλινδρο και λες : το μοτέρ δέρνει, θα το βάλω και στο καινούργιο Μ3. Ωραία, αλλά για να βγάλεις 4000 κυβικά πρέπει να βάλεις καμιά 18αριά κυλίνδρους. :dizzy:
Και μην κολλήσετε με τα κέι, ένα 1300άρι π.χ. πως θα το φτιάξεις με 500άρη κύλινδρο? Μιλάμε για αμάξια που πουλάνε εκετομμύρια τεμάχια το χρόνο.

Να θυμίσω επίσης για άλλη μια φορά ότι το διαβόητο, πλέον, άρθρο της πρωκτοφυλλάδας C&D δεν έχει λινξ με την μελέτη, τα επιγραμματικά συμπεράσματα της οποίας μπορεί να είναι απόλυτα καταληπτά, αλλά αστήρικτα και μη αξιολογίσιμα σε αυτό το στάδιο, όποιος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, είναι ευπρόσδεκτος.
Επίσης να θυμίσω την παράλληλη μνεία που κάνει στα εμπορικά δεδομένα και στις οικονομίες κλίμακας, θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για το κοστολόγιο και το πλασάρισμα ενός μοντέλου στην αγορά..
Με βάση αυτά και αν παίζεις σε μεσαία και μεγάλα μοτέρ (τα αυτοκίνητα της λίστας που παραθέτει) τα 500 κυβικά βολεύουν αρκετά, διαπίστωση όμως που απέχει πολύ από το φανφαρόνικο τίτλο του ιδανικού κυβισμού για όλους τους λόγους που προανέφερα.
Άβαταρ μέλους
By prof
#161657 Ωραία, σαφής και δομημένη θεώρησή.

Και για να το επεκτείνω ας θεωηρησουμε ότι το καρ εν ντραιβερ πληρώθηκε αδρα από την BMW για να προωθήσει την νέα γενιά κινητήρων της.

Η αναφορά από τον ΚΚ (ψυχραιμία mirage) από την δεκαετία του 80 χωρίς βεβαία λινκ και γκρίζα διαφήμισή δεικνύει (για μένα) ότι είναι ένα θέμα το οποίο το ψάχνουν οι μηχανολόγοι πάνω από 40 χρονιά. Και προσοχή όπως έχω ξαναγράψει ο ΚΚ (ηρεμαα) δεν έγραψε ότι ΕΙΝΑΙ η ιδανική χωρητικότητα αλλά ότι ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ η ιδανική χωρητικότητα. Και όταν κάτι αναζητείται επιστημονικά για πάνω από 40 χρονιά προφανώς θα έχουν υπάρξει συμπεράσματά. Είτε ότι είναι τα 250 κυβικά, είτε τα 500, είτε τα 711,724.

Και ρωτω λοιπόν. Υπάρχει κάποια πηγή που να (από)δεικνύει ότι δεν υπάρχουν θετικά η αρνητικά στις εκάστοτε χωρητικότητες + χαρακτηριστικά για τους κινητήρες. Η ότι ακόμη σταμάτησε αυτή η αναζήτηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες?

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#161658 Ε ναι και εγώ έγραψα "ότι το ψάχνουν και έχει κάποια πλεονεκτήματα."
Κάποιοι το παραπάνω το μετεφρασαν: "τα 500cc είναι η καλύτερη χωρητικότητα,όλοι οι κινητήρες πρέπει να γίνουν έτσι."
Φυσικά το κάνουν για το καλό της συζήτησης... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By IKE
IKE έγραψε:
kostis20 έγραψε:Το έχω συζητησει με φίλο μου μηχανολόγο και μου έχει πει οτι έχει κάποια πλεονεκτήματα.Κυρίως αυτα που γράφει ο dstou,στα οποία προστέθηκε και το οικονομοτεχνικό πλεονέκτημα. Δε μιλάμε βέβαια και για κατι το επαναστατικό.

Ναι. Λες σου είπε "έχει κάποια πλεονεκτήματα" προφανώς αναφέρεσαι στη συγκεκριμένη διάσταση ότι ειδικά αυτή έχει κάποια πλεονεκτήματα. Ειδάλλως ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ διάσταση έχει κάποια πλεονεκτήματα, άρα το 500 είναι αυθαίρετο (όπως λέω εδώ και 2 σελίδες).

kostis20 έγραψε:Ναι μου είπε ότι έχει κάποια πλεονεκτήματα και ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες το ψάχνουν.Που όντως το ψάχνουν όπως δείχνει πραγματικότητα.Δηλαδή δε το ψάχνουν αλλά το εφάρμοσαν ...
Και μετά μου γραφείς εσύ από κάτω ότι "δεν υπάρχει πιθανότητα να δήλωσε ότι είναι το ιδανικό"...
Χαίρω πολύ ,συζήτηση κάναμε δεν τον έβαλα να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση.
Τώρα τα σχόλια περί ασχετοσυνης άστα καλύτερα γιατί ο συγκεκριμένος δουλεύει στην αυτοκινητοβιομηχανία 15 χρόνια και είναι automotive engineer.

IKE έγραψε:Ποιο έχει κάποια πλεονεκτήματα, το ψάχνουν και το εφάρμοσαν? Η συγκεκριμένη διάσταση με τα 500κ.εκ.? Αυτό λες?

kostis20 έγραψε:Nαι

---------------------------------------------------------------------------------

Ένα πολύ ωραίο case study. Ο kostis20 αναφέρει τη συγκεκριμένη σαχλαμάρα με τα 500κεκ. Επειδή δεν μου έδωσε την εντύπωση του dimvii ρώτησα 2 φορές συγκεκριμένα αν όντως εννοεί αυτό που λέει ή το πέταξε έτσι επιπόλαια, με τις διευκρινίσεις του νομίζω είναι ξεκάθαρο (το ανέφερε και σε άλλα ποστ, απλά ενδεικτικά βάζω τα παραπάνω). Και η τεκμηρίωση είναι ο γαμάτος φίλος (..) και σιγά, τι δουλειά κάνω εγώ (ασχολούμαι με ΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΕΣ) που έχω αυτό το ύφος και που ΤΟΛΜΑΩ να αμφισβητώ όχι αυτον αλλά τον φίλο υπερατού που κάτι του είχε πει κάπου.

Κάτι που θα ήταν αστείο εντελώς σε άλλο χώρο συζήτησης περί αυτοκινήτου και όποιος το ανέφερε απλά θα του εξηγούσαν ότι δεν ισχύει και αν επέμενε θα έμπαινε στο περιθώριο, εδώ έχει αυτή την αντιμετώπιση.

Ένα παιδαριώδες θέμα δηλαδή γίνεται πεδίο ξεκατινιάσματος για 6χρονα.

Πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρουσα μια τοποθέτηση των συντονιστών αν και η μη απάντηση είναι και αυτή τοποθέτηση. Και δεν το λέω με παράπονο, αν όντως το ξεκατίνιασμα για τα πάντα, είναι θεμιτό, αυτό είναι απόλυτα σεβαστό και από εμένα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#161665 Το να θεωρείται μία χωρητικότητα ιδανική, μου φαίνεται παράξενο. Τι είναι αυτό δηλαδή που την κάνει τέτοια;
Έχω την εντύπωση πως τα περιοδικά αναπαράγουν με την σειρά τους αστικούς μύθους.
Κι αυτό που γράφτηκε παραπάνω: θέλεις να φτιάξεις ένα 1000άρι μοτέρ, θα το κάνεις δικύλινδρο για να έχει την... ιδανική χωρητικότητα;