- Προηγούμενη
- 204 Δημοσιεύσεις
- Σελίδα 5 από 14
- 1 ,
- 2 ,
- 3 ,
- 4 ,
- 5 ,
- 6 ,
- 7 ,
- 8
- ...
- 14
- Επόμενο
prof έγραψε:Άντε και άλλο ένα τέτοιο από μένα...
Κράτησε τόσο γιατί αφέθηκε χλεύη και ειρωνεία (και από Μοντ) να αιωρούνται σαν "χιούμορ". Όταν κάποιος γραφεί χ και ο άλλος από κάτω γραφεί "τυροπιτά" δεν πιστεύω να περιμένει κάποιος ποιοτική συζήτησή.
prof έγραψε:Υ.γ.: με ειλικρινά καλή διάθεση, φροντίστε κάπως την εικόνα των γραπτών που αφήνετε να υπάρχουν και να "λερώνουν" συζητήσεις. Καλή είναι η πλακιτσα, καλή είναι η ειρωνεία, αλλά για το myphone.gr ομως. Η σοβαρότητά είναι προτιμότερη όμως. Σε συνάρτηση φυσικά με το τι εικόνα θέλει η κοινότητά να έχει και επομένως με βάση αυτή να προσελκύει ανάλογους χρηστες.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
+ογδοΜήντα χιλιαδε εκατομύρΓια
Χτες προχτες ενας τρελαρας οδυροταν γιατι τον τρολαραν καποιοι mods λεει...
Παίδες, ειλικρινής απορία, είναι τώρα συμπεριφορά αυτή? Σε όσα φόρουμ ή fb group/pages σχετικά με αυτοκίνητο (ή άλλα τεχνικά θέματα) όπου υπάρχει κάποιο επίπεδο, η πλειοψηφία φροντίζει να απομονώνει τέτοια φαινόμενα αρχικά επισημαίνοντας το λάθος, και στη συνέχεια με φάπες αν αυτός που βαφτίζει το άσπρο-μαύρο δεν λέει να βάλει μυαλό.
Πάρτε σαν παράδειγμα το τόπικ από όπου προήλθε αυτό, το ΖΜΠΟΡΤΙΦ αυτοκίνητο. Στις ~30~40 σελίδες παίχτηκαν τα εξής:
- κάποιος πρότεινε για οικογενειακό αυτοκίνητο ένα εντελώς ειδικό (στην καλύτερη περίπτωση) ή ρημάδι (πιθανό) πειραγμένο μέχρι τα αυτια subaru. Δεν το πρότεινε απλά, έβγαλε όλες τις άλλες επιλογές άχρηστες και το πρότεινε σαν ΑΡΙΣΤΟ.
- στη συνέχεια άλλος αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να σκαλίζεις έναν κινητήρα έτσι χύμα και να ανεβάζεις την ιπποδύναμή του (κάπου..) κατά 80%.
- ο ίδιος ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ επειδή δεν έχει ιδέα για την σχέση καμπύλης ισχύος-σχέσεων κιβωτίου.
Δηλαδή η άγνοια και η βλακεία που αλλού θα περιθωριοποιήτω ακαριαία, εδώ είναι σεβαστή άποψη ή και επικροτείται.
- τελευταίο πλήγμα, αναφέρεται η διαχρονική μπούρδα με τον ιδανικό κυβισμό. Αυτό το ανέκδοτο και πάλι, αντί να περιθωριοποιηθεί γίνεται σεβαστό (με αστεία ποστάκια "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" και ο τάδε "δουλευει στη ΝΑΣΑ").
-------------> συμπέρασμα, κυρίως προς διαχειριστές:
Μην πάρετε το παραπάνο σαν παράπονο για χουντα των mod κλπ, όλα καλά είναι και όλα έχουν την πλάκα τους. ΟΜΩΣ, κάθε κοινότητα και κυρίως η διαχείρησή της δίνει το στίγμα και μακροσκοπικά επιλέγει ποιος και τι θα γράφει. Όλες οι επιλογές είναι σεβαστές αλλά δεν είναι όλες επιθυμητές, σίγουρα όχι από όλους.
Θέλετε/με ένα φόρουμ όπου ο καθένας θα γράφει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, θα χλευάζει όσους του λένε ότι όχι, 1+1 δεν κάνει 56 και θα είναι όλα σεβαστά? ΟΚ, όμως αυτό θα καταλήξει σε ένα χώρο καφενείο, χαβαλέ και πλάκας από μία όλο και συρρικνούμενη ομάδα.
Θέλετε ένα φόρουμ όπου εκτός απο ΠΛΑΚΕΣ θα είναι ένας χώρος ανταλαγής γνώσεων και -σοβαρών- απόψεων? Αν ναι θα πρέπει να γίνετε δυσάρεστοι σε κάποιους. Αν όντως είναι θεμιτό να υπάρχει ένα καλό και όλο και αυξανόμενο επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι τα ποστ που συνεισφέρουν σε αυτό θα πρέπει να προφυλάσσονται και όσα το καταπατούν διακριτικά ή όχι να περιθωριοποιούνται.
Κάποιος μπορεί να πει ότι αυτό είναι περιορισμός της έκφρασης, αντιδημοκρατικό μπλα μπλα μπλα. Δεν είναι, ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του αλλά αυτή θα μπορεί να κρίνεται και να τοποθετείται ανάλογα (με προσεκτική διαχείριση/editing των θεμάτων).
Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία επειδή το φόρουμ έχει μεν αρκετά μέλη, βασίζεται όμως στην αδράνεια του 4τφ, δεν θυμάμαι να έχω δει νέο μέλος που δεν ήταν στο 4τφ και αυτό δεν είναι κάτι ευοίονο για το μέλλον. Είναι παράλληλα και θετικό γιατί αν και έχει ήδη μεγάλη πορεία, το παρόν φόρουμ είναι υπό διαμόρφωση και υπάρχει διαχειριστική ομάδα που πιστεύω θα ήθελε το κάτι καλύτερο.
Αυτά, πριν κράξετε από αντανακλαστικά (γιατί να χρειάζεται να το αναφέρω αυτό?) σκεφτείτε λίγο τα παραπάνω.
ΥΓ. Επειδή ξέρω πολλοί θα πουν, α ΙΚΕ εσύ είσαι ο χειρότερος, κάνεις εξυπνακίστηκα ποστ, ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ (ουοουουου 666, ότι χείροτερο) κλπ κλπ. Θεωρείστε ότι το γράφει κάποιος άλλος αυτό, ξεχάστε με εμένα και την κακή ή όχι συμπεριφορά μου, δείτε την γενική εικόνα.
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)
IKE έγραψε:
- στη συνέχεια άλλος αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να σκαλίζεις έναν κινητήρα έτσι χύμα και να ανεβάζεις την ιπποδύναμή του (κάπου..) κατά 80%.
να σκαλιζεις ειναι στο δικο σου μυαλο γιατι εισαι μπαρμπαδι που εχει μεινει στα τσιπακια.Επαναπρογραμματισμο προσφερουν οι επισημοι βελτιωτες των κατασκευαστων χωρις να επηρεαζει την εγγυηση.
Τον κινητηρα δεν τον σκαλιζεις,επαναπρογραμματισμο της ecu κανεις μπαρμπα.
κατα 80% ειναι στη φαντασια σου.
Σε αυτη τη παραγραφο εκανες χαι σκορ.3 σαχλαμαρες σε 2 γραμμες.
IKE έγραψε:- ο ίδιος ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ επειδή δεν έχει ιδέα για την σχέση καμπύλης ισχύος-σχέσεων κιβωτίου.
ακου μπαρμπα τι θα κανουμε.
θα παμε το αυτοκινητο μου που το εχω ΣΚΑΛΙΣΕΙ (ή οποιοδηποτε σκαλισμενο που θα σου φερω αν δεν σου κανει το δικο μου)σε δυναμομετρο της αρεσκειας σου.
Θα το δυναμομετρησουμε,θα δουμε καταρχην εαν λες μπουρδες οτι δεν παιρνει 80-100-120 αλογα με επαναπρογραμματισμο,και θα μας δειξεις και την αλλη μπουρδα με την σχεση της καμπυλης ισχυος που εχει χαλασει,και τις σχεσεις που δεν ταιριαζουν.
Εαν εχεις δικιο,εγω θα σου χαρισω το εβο.
Εαν εχω δικιο απλα θα γραψουμε εδω μεσα, οτι επιβεβαιωθηκε η μπουρδα που υποστηριζες.
IKE έγραψε:-Δηλαδή η άγνοια και η βλακεία που αλλού θα περιθωριοποιήτω ακαριαία, εδώ είναι σεβαστή άποψη ή και επικροτείται.
ασχετος και βλακας εισαι εσυ,που μιλας για πραγματα που δεν γνωριζεις.
Εγω μπορω να αποδειξω οτι λεω με οποιοδηποτε αυτοκινητο σε οποιοδηποτε δυναμομετρο.
Εσυ δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτα.
IKE έγραψε:Θέλετε/με ένα φόρουμ όπου ο καθένας θα γράφει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, θα χλευάζει όσους του λένε ότι όχι, 1+1 δεν κάνει 56 και θα είναι όλα σεβαστά? ΟΚ, όμως αυτό θα καταλήξει σε ένα χώρο καφενείο, χαβαλέ και πλάκας από μία όλο και συρρικνούμενη ομάδα.
Θέλετε ένα φόρουμ όπου εκτός απο ΠΛΑΚΕΣ θα είναι ένας χώρος ανταλαγής γνώσεων και -σοβαρών- απόψεων? Αν ναι θα πρέπει να γίνετε δυσάρεστοι σε κάποιους. Αν όντως είναι θεμιτό να υπάρχει ένα καλό και όλο και αυξανόμενο επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι τα ποστ που συνεισφέρουν σε αυτό θα πρέπει να προφυλάσσονται και όσα το καταπατούν διακριτικά ή όχι να περιθωριοποιούνται..
ακομα περιμενω την σοβαρη σου αποψη και αποδειξη που σε εχω ρωτησει 10 φορες και κανεις οτι δεν βλεπεις.
Οποτε, φροντησε εσυ πρωτος να μην αμολας κοτσανες,να κανεις σοβαρη συζητηση,να μπορεις να αποδειξεις τους ισχυρισμους σου οταν σε ρωτανε για μερες και κανεις οτι δεν βλεπεις την ερωτηση,και ασε τη κλαψα που ταχαμου σε αδικησαμε κιολας.
η πλακα η μεγαλη ειναι που ανησυχεις για το φορουμ και την συρρικνωση του
ΥΓ. dimviii ευχαριστώ για το ποστ, δεν θα φανταζόμουν καλύτερη τεκμηρίωση από αυτό.
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)
IKE έγραψε:^αυτό το φόρουμ θέλετε?.
ναι αυτο θελουμε,να τεκμηριωνουμε αυτα που λεμε/υποστηριζουμε,και οχι ποστ των 2 λεξεων με ειρωνιες.
IKE έγραψε:ΥΓ. dimviii ευχαριστώ για το ποστ, δεν θα φανταζόμουν καλύτερη τεκμηρίωση από αυτό.
δεν χρειαζεται να με ευχαριστεις.
1. Οι κινητήρες Diesel ειναι πιο στιβαροι και έχουν καλύτερη μακροζωία από τους κινητήρες βενζίνης. (Αυτο είχε συζητηθεί και στο άλλο φόρουμ, με αντίστοιχη δόση ξεκατινιασματος αν θυμάμαι καλά).
2. Οι κινητήρες Diesel έχουν καλύτερη ροπή από τους κινητήρες βενζίνης (συνήθως στην ειδική βιβλιογραφιαχαρακτηρίζεται "ροπαρα" ή "ροπακλα" ή παρουσιάζεται με ποιητικές μεταφορές όπως "ο οδηγός νιώθει ότι σερφάρει σε ενα κύμα ροπής")
Και οι δυο θέσεις ισχύουν μεν, αλλα όχι με τον τροπο που ο ειδικός τύπος τις εχει περάσει στους αναγνώστες του.
Πχ αυτό που λες "Και οι δυο θέσεις ισχύουν μεν" δεν ισχύει, καθόλου.
Το ερώτημα παραμένει όμως, θέλουμε η συζήτηση για αυτό να γίνει σε νορμαλ πολιτισμένες συνθήκες ή πχ να σου πω "λες βλακείες" γιατί μόνο αυτό αξίζει σε ατομίδια όπως ο dimviii (βλ. ποστ πιο πάνω).
Ξαναλέω, μην το παίρνετε επί προσωπικού, δεν λέω πως θα πρέπει να μου μιλάτε ευγενικά για να καταδεχτώ να απαντήσω κλπ. Μιλάω γενικά, ξέχνα εμένα, έστω κάποιος άλλος, όντως μπάρμπας, που δεν έχει την διάθεση για ξεκατινιάσματα να έχει απάντηση αναλυτική σε όσα θέτεις. Το κλίμα αυτό θα τον παροτρύνει να απαντήσει? Δεν νομίζω.
Και το κλίμα φτιάχνεται, δεν συμβαίνει εξ'ατυχήματος.
dimitris έγραψε:Και οι δυο θέσεις ισχύουν μεν, αλλα όχι με τον τροπο που ο ειδικός τύπος τις εχει περάσει στους αναγνώστες του.
Και εδώ είναι το πρόβλημα. Οτι ο κάθε |λογοκρισία| αντί να ανοίξει κανένα τεχνικό βιβλίο ανοίγει το κάθε μαλακοπεριοδικό με τους ψαγμένους συντάκτες ή εμπιστεύεται τον "μάστορα".
Και θα συμφωνήσω με Ιορδάνη. Τέτοιες |λογοκρισία| χωρις καμία βάση και οι χρήστες που τις γράφουν θα έπρεπε να είναι μόνο για να κοροϊδεύουμε.
j.marr έγραψε:
Και εδώ είναι το πρόβλημα. Οτι ο κάθε |λογοκρισία| αντί να ανοίξει κανένα τεχνικό βιβλίο ανοίγει το κάθε μαλακοπεριοδικό με τους ψαγμένους συντάκτες ή εμπιστεύεται τον "μάστορα".
ποιος ειναι ο καθε μαλακας?
j.marr έγραψε:Και θα συμφωνήσω με Ιορδάνη. Τέτοιες |λογοκρισία| χωρις καμία βάση και οι χρήστες που τις γράφουν θα έπρεπε να είναι μόνο για να κοροϊδεύουμε.
επειδη ο Γιαννακης δεν μπορει να τεκμηριωσει τα λεγομενα του,μηπως μπορεις εσυ μιας και συμφωνεις με τις σαχλαμαρες του?
j.marr έγραψε:dimitris έγραψε:Και οι δυο θέσεις ισχύουν μεν, αλλα όχι με τον τροπο που ο ειδικός τύπος τις εχει περάσει στους αναγνώστες του.
Και θα συμφωνήσω με Ιορδάνη. Τέτοιες |λογοκρισία| χωρις καμία βάση και οι χρήστες που τις γράφουν θα έπρεπε να είναι μόνο για να κοροϊδεύουμε.
+γω
< >
Nikos! έγραψε:j.marr έγραψε:dimitris έγραψε:Και οι δυο θέσεις ισχύουν μεν, αλλα όχι με τον τροπο που ο ειδικός τύπος τις εχει περάσει στους αναγνώστες του.
+γω
< >
το περιεργο με σενα θα ηταν να μην συμφωνεις με σαχλαμαρα.
και εσυ μπορεις να μας τεκμηριωσεις τις σαχλαμαρες του.
Περιμενουμε.