Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
UnHaCkAbLe έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:UnHaCkAbLe, τι μεση καταναλωση εχεις με το V40?

- 8 μέσα στην πόλη με πολύ κίνηση και σταμάτα ξεκίνα, καθημερινή διαδρομή σπίτι-δουλειά.
- 7.7 είχα σε 2000 χλμ που έκανα συνολικά στις διακοπές με οδήγηση από σχετικά ήρεμη μέχρι 180αρες για λίγα λεπτά αλλά και αρκετό "χώσιμο" σε ότι στροφιλίκια βρήκα και δεν είχε πολλή κίνηση.
- Ένα 6.6 Αθήνα-Λουτράκι πηγαίνοντας με την (πολλή) κίνηση που είχε και χωρίς ταρζανιές.
- 8 μέσο όρο από την πρώτη ημέρα (έχει 7000 χλμ)

Δεν νομίζω να το λες και άσχημα ...

Το δικο μου 1600αρι ατμοσφαιρα εχει μεση 8,7 και δεν ειναι 200 αλογα αλλα 110.
Για τις δικες μου αναγκες η μεγαλυτερη οικονομια του ντιζελ δεν με απασχολει, θα προτιμουσα τα 150-180 αλογα ενος 1,6 τουρμποβενζινης για να το χαιρομαι οποτε μου κανει κεφι.
Και βαζω και στοιχημα οτι με ενα τετοιον κινητηρα σε μικρομεσαιο θα ειχα μικροτερη καταναλωση στις μετακινησεις μου, απο αυτες που εχω τωρα.
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
#16077 Χαλάρωσε, κανείς δεν σε κατηγόρησε για τίποτα. Απλά αυτό το πράγμα με το diesel που μας έχουν πρήξει τα συκώτια όλοι πόσο γαμηστερό είναι, έχει καταντήσει |λογοκρισία|!
Άβαταρ μέλους
By mirage
JordanSalonica έγραψε:Τόσο ανούσιο το θεωρείς που δεν έχεις αφήσει ασχολίαστο τίποτα από όσα έχω πει...
Δεν το παίζω φωτεινός παντογνώστης σαν εσένα...δεν με ενδιαφέρει να ξέρω για αυτοκίνητα και γενικά που λες....οδηγάω πόσα χρόνια,αυτά που πρέπει να ξέρω τα ξέρω,δεν θα κάτσω να κριθώ από εσένα ούτε μπήκα εδώ μέσα για να κάνω επίδειξη και καλά γνώσεων όπως εσύ και να την λέω σε άλλους...
Τις ταινίες με αμάξια τις θεωρώ εμετικές, (τύπου fast furious), η καγκουριά μου φέρνει λύπηση για το ανθρώπινο είδος,απλά αναφέρω μερικά γεγονότα όπως τα ζω εγώ...
Όταν ακούω τον άλλον να με λέει για κραδασμούς και κρατήματα ή ο άλλος πως δεν τραβάει το corsa όταν ανέβαινε για πλάκα τις ανηφόρες με 4 άτομα και air condition...ε τι να του πω...?
Αυτά έχει δει αυτός αυτά έχω δει εγώ..
Και έχουμε και τον κριτή των πάντων εσένα να μ λες ότι δεν ξέρω από αμάξια...
1ον δεν θυμάμαι να ρώτησα τη γνώμη σου
και 2ον δεν την ρώτησα γτ προφανώς δεν με ενδιαφέρει...
10 post τώρα γράφω ένα συγκεκριμένο πράγμα για ταχύτητες και κριτήρια αγοράς και κάνατε λες και σας έβρυσα τη μάνα...
Ήμαρτον με τον κάθε κριτή των πάντων παντογνώστη εδώ μέσα...

Yποθέτω με την τελευταία πρόταση κάνεις την αυτοκριτική σου :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By spiros
JordanSalonica έγραψε: ή ο άλλος πως δεν τραβάει το corsa όταν ανέβαινε για πλάκα τις ανηφόρες με 4 άτομα και air condition...ε τι να του πω...?
Αυτά έχει δει αυτός αυτά έχω δει εγώ..

πριν τι οδηγουσες, ποδηλατο;
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#16086 Τα νέα (και κυρίως νεαρά) μέλη πώς φαίνονται ρε παιδί μου, ακριβώς ό,τι βλέπαμε και στο 4τφ. Θα χαλαρώσει και θα μπει στη σειρά, όπως λέει και ο Γ. Αγγελάκας στη διατριβή του "Για την Πατρίδα".
Άβαταρ μέλους
By leonp
#16104 Είναι διαφορετικό πράγμα η αξιοπρεπής μετακίνηση και διαφορετικό πράγμα τα γκάζια.

Παλιά υπήρχαν αμάξια που δεν είχαν καν αξιοπρεπή μετακίνηση, πχ Γκολφ με 47 άλογα, Ρενώ και Φορντ με λιγότερα κλπ.
Αυτά κώλωναν σε ανηφόρες, δυσκολευόντουσαν πάρα πολύ να βγούνε από απότομα γκαράζ και άλλα τραγικά.

Ένα αμάξι με 90-100 άλογα κινείται αξιοπρεπώς και δεν κωλώνει πουθενά είτε είναι βενζίνη ή πετρέλαιο.
Αλλά γκάζια δεν έχει.
Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. :s_smile
Όποιος έχει οδηγήσει αμάξι που έχει γκάζια, ξέρει.

Και να πάω και βήμα παραπέρα, στην σπορ συμπεριφορά.
Μπορεί να μπεις σε μεγάλη BMW, πχ 7άρα και να πιάνεις τα 100 σε 5 δευτερόλεπτα που είναι ασύλληπτα γρήγορο και αν ζούσα σε άλλη χώρα με δρόμους και χώρους για τέτοια αμάξια, αν είχα τα λεφτά θα το έπαιρνα.
Αλλά σπορ δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
By elteo
popolaros έγραψε:στην εποχη που ζουμε, υπαρχουν ατομα που ηδονίζονται και εξτασιαζονται με τις τιμες καταναλωσης....

Πραγματικά το λιγότερο λυπηρό. :s_no
Άβαταρ μέλους
By kostis20
funkyreverend έγραψε:Τα νέα (και κυρίως νεαρά) μέλη πώς φαίνονται ρε παιδί μου, ακριβώς ό,τι βλέπαμε και στο 4τφ. Θα χαλαρώσει και θα μπει στη σειρά, όπως λέει και ο Γ. Αγγελάκας στη διατριβή του "Για την Πατρίδα".

Kαλα δεν είναι ανάγκη να τους πάρουμε και απο τα μαλλιά,όπως στο 4τf και στο τέλος να τους διώξουμε.
Άβαταρ μέλους
By bill33
JordanSalonica έγραψε:Mirage για 15χρονο σε κόβω...σε λίγο θα μου πεις και καθρεφτάκι...ήμαρτον

Μήπως ξεφύγαμε σε χαρακτηρισμούς και τρόπους;Πιο κόσμια σε παρακαλώ [mod]
Άβαταρ μέλους
By mirage
#16154 Ναι 15χρονο είμαι. Πές μου τώρα για τις αεροτομές και τα κρατήματα στα εμπροσθοκίνητα (sic)
Εικόνα
Σοβαρά τώρα έχεις μπεί σαν τον σίφουνα μας γράφεις για το φοβερό Corsa που δεν καίει τπτ κλπ κλπ και περιμένεις κάτι διαφορετικό; Εγώ πιστεύω πως τρολλάρεις κατα βάθος.
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#16158 Γράφω για το corsa που δεν καίει τπτ.....σε post για καταναλώσεις....Ω ΘΕΕ....

Αυτό που είπα και σε πείραξε είναι πως 2014 με κρίση-καύσιμα στο θεό τέλη και φόρους πολυτελείας είναι σπάνιο αν όχι απαγορευτικό πρώτο κριτήριο στην αγορά αυτοκινήτου να είναι τα άλογα τα 0-100 και οι τελικές και πέσατε όλοι οι schumacher (καλά να είναι ο άνθρωπος) να με φάτε λες και είπα κάτι παράλογο...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#16159 Στο Seat club που συμμετέχω πάντως δεν είναι λίγα τα 1.4 και 1.8 tsi που αγοράζονται. Δεν γουστάρουν όλοι τα πετρέλαια. Και δεν έχουν όλοι πρώτο κριτίριο την ταριφοδήγηση. Ευτυχώς δηλ.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#16160 Jordan, με όλη την καλή διάθεση στο λέω, νομίζω ότι έχεις μπει σε λάθος φόρουμ.
Γράφεις το παρακάτω

JordanSalonica έγραψε:Οκ σε επιδόσεις η βενζίνη είναι καλύτερα αλλά στη Τσιμισκή που κινούμαι ή τον περιφερειακό τι να με νοιάζει τα 0-100 και οι τελικές και να το αμάξι είναι πιο ελαφρύ...αλλά καίει παραπάνω....

Κανένας, σε διαβεβαιώ, δε διαφωνεί με αυτό. Απλά η σχέση των περισσότερων ατόμων εδώ μέσα με την αυτοκίνηση δεν είναι αυτή. "Μπαίνω σε ένα κουτί με 4 ρόδες για να με πάει από το Α στο Β σημείο με ασφάλεια, οικονομικά και αξιοπρεπώς."
Υπάρχουν άτομα που δεν θα βγουν για καφέ/ποτό 1-2 βδομάδες για να μαζέψουν 40-50 ευρα να τα κάνουν βενζίνες και να πανε σε κανα βουνό ή σε καμιά πίστα να στρίψουν το αυτοκίνητο τους. Για σένα μπορεί να φαίνεται χαζό, για άλλους είναι η διασκέδαση τους, το πιο σημαντικό από τα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή. Τους γεμίζει ρε παιδί μου.