Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Goldmund έγραψε:
mjacob έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν νομίζω ότι ο στόχος ήταν ποτέ η διάρκεια να επιτρέπει στον κόσμο να πηγαίνει ΚΑΙ να γυρίζει με το ίδιο εισιτήριο.

αυτό πως προκύπτει;
Αν ήθελαν κάτι τέτοιο γιατί να μην το έλεγαν συγκεκριμένα, ότι δλδ ισχύει για μία κατεύθυνση;

...αυτό ακριβώς ορίζει ο νόμος, σου δίνει χρόνο για να φτάσεις στον προορισμό σου, όχι για να πας και να έρθεις, και ο λόγος που ζητούσε δεύτερη επικύρωση ήταν μήπως κάτι σε καθυστερούσε μέσα στην διάρκεια της μετάβασής σου προς τον αρχικό προορισμό, κάτι πολύσυχναστο στο αστικό περιβάλλον μας...

Γράφει (ή έγραφε) πουθενά ο νόμος (=?) ότι ισχύει για μία μόνο κατεύθυνση;
Σε όσες χώρες θέλουν τα εισιτήρια να έχουν κάποια χρονική διάρκεια αλλά να μην μπορείς να πας και να γυρίσεις με το ίδιο, το γράφουν ξεκάθαρα.

Ας πούμε. Για τα εισιτήρια πρός ή από το αεροδρόμιο η http://www.stasy.gr/ γράφει συγκεκριμένα:
δεν ισχύουν σε επιστροφή κατεύθυνσης που έχει ήδη διανυθεί.

Για το ενιαίο δεν γράφει τίποτα τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#16146 Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι δεν ήταν παράλειψη, αλλά σχεδιασμός; Ότι ήθελαν να επιτρέψουν σε μερίδα των επιβατών να κάνουν και το πέρα δώθε με ένα εισιτήριο;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#16174 Το θυμήθηκαν για το αεροδρόμιο, αλλά το ξέχασαν για το άλλο.
Αυτό εσένα σου μοιάζει λογικότερο από το παντελώς απλό, ότι ισχύει ακριβώς αυτό που γράφει. Ότι έχει ισχύ 70 λεπτών από την πρώτη ακύρωση.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι όταν είχε πρωτοξεκινήσει η φάση των εισιτηρίων με χρόνο, είχε γίνει αυτή ακριβώς η συζήτηση (αν ισχύει για μια μόνο κατεύθυνση ή όχι) και είχαν δώσει διευκρίνηση πως δεν είναι για μια κατεύθυνση. Στα τόσα χρόνια πάντως που υπάρχει, αν ήταν παράλειψη, ε, μάλλον πως θα το είχαν διορθώσει, δεν νομίζεις;

EDIT
Και σε κάθε περίπτωση, δεν έχεις την παραμικρή ένδειξη ότι στόχος ήταν άλλος από τον προφανή.
Περί του αντιθέτου, πάλι, έχεις. Ότι εκεί που τους ενδιέφερε το γράφουν.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#16198 Το οτι ειχε ισχυ προς ολες τις κατευθυνσεις ενισχυεται ακομα απο το οτι δεν ειχαν τροπο να το τσεκαρουν,τουλαχιστον οσον αφορα τα λεωφορεια....η εκτυπωση εγραφε το αυξοντα αριθμο του μηχανηματος απο οπου ακυρωθηκε το εισητηριο και την ωρα.....Και απο οσο θυμαμαι οσες φορες ετυχε να πεσω σε ελεγκτη ποτε δεν με ρωτησε το λογο που εχω βγαλει εισητηριο μια ωρα πριν το χρησιμοποιησω.....
Οσον αφορα τα νεα εισητηρια δεν ειδα να γραφουν τιποτα για χρηση προς μια κατευθυνση αποκλειστικα ....Και δεν βλεπω το τροπο να το επιβαλλουν.....
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Χρήστος Λάππας έγραψε:Και όμως έχω. Ότι το άλλαξαν ώστε να μην μπορεί να γίνεται πλέον.

Μα δεν το άλλαξαν ώστε να μην μπορεί να γίνεται :lol:
Εγώ για αρκετές δουλειές που κάνω προλαβαίνω μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#16909 Θα ηταν λιγο παραξενο να ακυρωσεις εισητηριο στην καθοδο προς το κεντρο πχ και ας πουμε οτι εχεις μια δουλεια στο κεντρο για 5 λεπτα, μετα ανεβαινεις στο ιδιο λεωφορειο αλλα με κατευθυνση εξω απο το κεντρο. Σου κανουν ελεγχο στο δευτερο λεωφορειο και βλεπει το βελακι της ακυρωςης στην καθοδο. Αν δεν επιτρεποταν θα θα ειχαμε δει στα νεα. Απο την στιγμη που δεν ακουστηκε φανταζομαι θα επιτρεπεται.

Το νεο εισητηριο των 1,2 επιτρεπει απεριοριστες αλλαγες (πχ απο μετρο σε τρολει και μετα σε λεωφορειο) κατα την διαρκεια των 70 λεπτων?
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#21612 Ναι. Και αυτη ειναι η λογικη, που φαινεται και απο τις τροποποιησεις των λεωφορειακων γραμμων ωστε να γινεται ανταποκριση με το μετρο και να κατεβαινουν λιγοτερα λεωφορεια στο κεντρο ;-)
Άβαταρ μέλους
By ambient
#58513 Τελικά έβγαλα κάρτα απεριορίστων. Πραγματική απόλαυση να μπορείς να μπαινοβγαίνεις σε όλα τα ΜΜΜ ελεύθερα χωρίς άγχος χρόνου.
Από την άλλη όμως στο Μετρό με τους παράλογους χρόνους αναμονής σε ώρες αιχμής, το καθημερινό ταξίδι καταντά ψυχοφθόρο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#59191 Παρεμπιπτόντως έχει ήδη αρχίσει να παίζει mobile εισιτήριο για τα αθηναϊκά ΜΜΜ :thumbsup:

Νταξ, ψιλοχάλι η εφαρμογή, αλλά από το ολότελα :oops:

http://www.oasa.gr/news.php?id=funk883
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Απ' ότι έμαθα, αναμένεται και δεύτερη εφαρμογή για το ίδιο πράγμα.
Τώρα, πως γίνεται να υπάρχουν περισσότερες της μίας εφαρμογής, beats me :lol:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#59204 Άι να δούμε αν και πότε θα φτιάξει ο οασθ κάτι παρόμοιο. :s_empathy

Η δεύτερη εφαρμογή απο ποιον θα αναπτυχθεί; :lol: Αυτή δεν είναι η επίσημη απο τον ΟΑΣΑ;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#59205 Ναι, έχει ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου. Η πρώτη μου επαφή μαζί της μου επιφύλασσε ένα δωράκι μιας και δεν έλεγε να διαγραφεί από τη λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων το 5άκις ακυρωθέν εισιτήριο :hmmm:

<
Άβαταρ μέλους
By mjacob
JasonLouk έγραψε:Η δεύτερη εφαρμογή απο ποιον θα αναπτυχθεί; :lol: Αυτή δεν είναι η επίσημη απο τον ΟΑΣΑ;

Επίσημη είναι. Αλλά και η δεύτερη επίσημη θα είναι :lol: [Από διαφορετικό φορέα των "συγκοινωνιών αθηνών" :lol: ]
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Scotch έγραψε:Ναι, έχει ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου. Η πρώτη μου επαφή μαζί της μου επιφύλασσε ένα δωράκι μιας και δεν έλεγε να διαγραφεί από τη λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων το 5άκις ακυρωθέν εισιτήριο :hmmm:

<

Το φτιάξανε αυτό το bug τελικά ή μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε ακόμα; :P :shifty:
Βλέπω βγάλανε update τα Δεν υπάρχει λόγος! [Mod] στις 9/1/2015. :x