Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#161250 Μυστικό! Δεν σου λέμε. :lol:

Είπε ότι έχει κοπάδι από αρνιά και μας καλεί να πάμε στα Γιάννενα. Πότε σε βολεύει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#161272 :lol: Αυτό το διάβασα γιατί είχε λέξεις-κλειδιά που μου έκαναν trigger :lol:
Δεν κερνάει όμως :( Μόνο τσίπουρο. Έχω κι εγώ :lol:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#161285 Αν γνωριζει κανεις μια βοηθεια...

Σε πλυντηριο πιατων mielle καθε τοσο στο ξεκαρφωτο βγαζει "συναγερμο" το aquastop. Αυτο ΔΕΝ το εκανε απο την αρχη αλλα τα τελευταια 2 χρονια απο την 10ετη ζωή του.

Ειναι - ηταν - εντοιχισμενο.

Τωρα "οταν το πιασει" και κολλαει συνεχεια, θελει κανα δυο γερα τρανταγματα για να συνελθει... ( εξ ου και το "ηταν" - το εχω ξεβιδωσει απο τα ντουλαπια να μπορω να το κουναω μεσα εξω.

Καμια ιδεα ?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#161293 E λογικό δεν είναι να αρχίσει τα περίεργα ? Είτε από normal λόγους (άλατα, βρωμιές κλπ) είτε από κακομεταχείριση είτε επειδή άρχισε να "την ακούει" από μόνο του, το πιθανότερο είναι ότι ο σωλήνας παροχής με την βαλβίδα θέλει αλλαγή....
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#161295 Δεν ξέρω αν είναι αντίστοιχη τεχνολογία με το anti-flood protection της Zanussi, αλλά αν ναι, πιθανόν να έχει μαζέψει νερά στο δοχείο που έχει στον πάτο. Εκεί έχουν ένα φλοτεράκι που όταν μαζεύεται νερό, πιέζει έναν αισθητήρα και χτυπάει ο συναγερμός, μη αφήνοντας το πλυντήριο να ξεκινήσει το πρόγραμμα πλύσης.
Εγώ έλυσα το πρόβλημα ξεβιδώνοντας την ποδιά του πλυντηρίου και αφαιρώντας το νερό με σφουγγάρι/πανάκι. Το πλυντήριο είναι 5+ ετών, δεν έχω ιδέα πόσο καιρό του πήρε να μαζέψει το νερό και να γεμίσει το ταψάκι που έχει στο πάτωμα.

Edit: αν το aquastop της Miele είναι κάποια τεχνολογία στο λάστιχο υδροδότησης του πλυντηρίου, τότε τα παραπάνω προφανώς δεν σχετίζονται.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#161299 "με το ματι" ο σωλήνας δεν δειχνει να εχει τσακισει καπου. Γι αυτο και υποψιαζομαι οτι "καπου κατι" λογω μεγαλης ( 5μελής οικογενεια...) χρησης την εχει "ακουσει"

Ο σωληνας προχειρα που το εψαξα εχει κανα 60αρι +
Για αυτο αναρωτιεμαι "τι αλλο"....

και δεν ειναι "εμφανεις" στην πισω μερια η 'αρχη" του... οποτε θελει ξυλωμα η "πλατη"...
Δεν δειχνει για DIY δουλεια....
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#161319 Aν μπορείς να κανεις κάτι μόνος σου, ρίξε μιά ματιά στις απαντήσεις εδώ
http://www.fixya.com/support/t432861-bo ... v4313gb_17
και δές μήπως σε βοηθήσει το παρακάτω βίντεο :
https://www.youtube.com/watch?v=10VJV4Y-6aY

Ακόμα και μόνος σου να μην το επισκευάσεις, θα έχεις μιά ιδέα για ενδεχόμενο " παπατζηλίκι" απο τυχόν τεχνικό που θα φωνάξεις! :)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#161326 @fokion, το πρόβλημα μπορεί να είναι στις ηλεκτροβάνες του aqua-stop (που δυστυχώς δεν αντικαθίστανται) ή στις ηλεκτροβάνες εισαγωγής, ή στο δοχείο του εναλλάκτη, ή στον πιεσοστάτη, ή...

Παρόμοιο πρόβλημα είχα προσφάτως κι’ εγώ και το ανέφερα εδώ. Επειδή τα ανταλλακτικά της Neff παίρνουν κεφάλι και σίγουρα θα έπρεπε να πάρουν το πλυντήριο στο service και θα μου έβγαινε ο κούκος αηδόνι, αποφάσισα να το φτιάξω μόνος μου. Το διέλυσα, καθάρισα όλα τα εξαρτήματα από τα άλατα το συναρμολόγησα και δουλεύει τέλεια. Αν έχεις μεράκι και πιάνουν τα χέρια σου, ξεκίνα το.

Με τις σφαλιάρες πάντως δεν γίνεται δουλειά... :lol:

@Arrows, καλά θα κάνεις να βρείς από πού προήλθε το νερό. Αυτή η λεκανίτσα στον πάτο καθώς και το φλοτέρ που συνδέεται με τον πιεσοστάτη έχουν σκοπό να προλάβουν ενδεχόμενη πλημμύρα από διαρροή. Επειδή είχες ήδη διαρροή καλό θα ήταν να το παρακολουθείς και αν ξαναπαρατηρήσεις νερά, να βρείς την αιτία.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#161329 @ Pitt: όντως, τα νερά δε βρέθηκαν εκεί από του πουθενά, οπότε είναι το θέμα υπό παρακολούθηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η αφαίρεση της ποδιάς για τον έλεγχο είναι λίγο μανίκι :( Απλές βίδες μεν αλλά θέλει να ξαπλώσω στο πάτωμα για να τις βγάλω. Στην αρχή πάντως το είχα αφήσει ανοικτό για μερικές μέρες για να το παρακολουθήσω, και δεν υπήρξε πρόβλημα. Θα το ελέγχω τακτικά και βλέπουμε. Πιθανότερο πάντως μου φαίνεται να έχει σχέση με την αποχέτευση παρά με την παροχή της συσκευής.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#161335 το "διαφορετικό" απο τα βιντεο ειναι οτι δεν εχω ουτε νερα ( γιατι με τα ταρακουνηματα φανταζομαι θα φαινονταν ετσι που εχω βγαλει την μπαζα) ουτε συνεχη λειτουργεια της αντλιας.

την ωρα που παει να "δωσει" νερο, "κατι" γινεται με συνεπεια να σταματαει και να νεκρωνει αναβοντας το σχετικό λαμπακι....