Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#161108 Αυτό ρώτησα ρε παλικάρια :lol: Οπότε πάω στον δήμο, ωραία.

@ Pitt σπίτι μονοκατοικία, ιδιοκτησίας μου, μαγαζί κλειστό, θα παρκάρω απέξω. Σκεφτόμουν κάποια στιγμή να πάω πολεοδομία να αλλάξω την άδεια χρήσης του μαγαζιού, για να κάνω το μισό γκαράζ, αλλά προέχουν άλλες ανάγκες.

Επίσης, τώρα που σας έχω ζεστούς, έχω μια κολώνα της ΔΕΗ (ξύλινη) ακριβώς στο μέσον της "φάτσας" της πρασιάς (στο πεζοδρόμιο φυσικά). Θεωρητικά ρωτάω, μπορώ να αιτηθώ μεταφορά για χ-y λόγους; Χώρος υπάρχει από τη μία μεριά, άπλετος.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#161115 Αν τυχαίνει να είναι μπροστά από την είσοδό σου, ναι. Αν είναι απλώς κάπου στο πλάι, πιθανότατα πάλι ναι, αλλά με δικά σου έξοδα.

Δες εδώ
http://www.deddie.gr/el/upiresies/sunde ... xismetriti
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#161203 Μεταφορές στύλων γίνεται (έχω κάνει/αιτηθεί και ΔΕΗ και ΟΤΕ), αλλά με κατάλληλη διαδικασία, κόστος, και υπόκεινται σε πολλές και περίεργες προδιαγραφές (αποστάσεις, μήκη καλωδίων κλπ). Στα λένε όλα στη ΔΕΚΟ που θα πας. Προφανώς όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#161316 Δεν ενοχλούσε και δεν ενοχλεί, τουλάχιστον ακόμη. Απλώς το συζητούσα χθες με τον αδερφό μου και σκέφτηκα να ρωτήσω.

Αυτό με τον δήμο και την άδεια για την απαγόρευση παρκαρίσματος, υπάρχει κάποιος νόμος( ; )/νομοσχέδιο κάτι που μπορώ να το έχω καβάτζα αν μου κάνουν την παλαβή στο δημαρχείο;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#161327 για αρχη μπες στο site του οικειου δημου και ψαξε. μπορει να εχει ολη τη διαδικασια. αν οχι ο δικος σου, βρες στο site καποιου αλλου δημου, συνηθως ειναι παρεμφερεις διαδικασιες (βασικα θα επρεπε να ειναι ιδιες, αλλα ποτε δεν ξερεις).
Άβαταρ μέλους
By famas
#167769 Μονοκατοικία με αυλή της οποίας ο τοίχος είναι παράλληλα και τοίχος της δίπλα πολυκατοικίας. Η πολυκατοικία τώρα θέλει να κάνει κέλυφος από την πλευρά της μονοκατοικίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρει χώρο από την αυλή, 20-30 εκατοστά όσο είναι.....Τι μπορεί να κάνει ο διοκτήτης της μονοκατοικίας. Του πρότειναν συμβολαιογραφικό ότι θα επιδιορθώσουν ότι ζημιές γίνουν και ότι σε περίπτωση που θέλει να χτίσει, δλδ. να δώσει μονοκατοικία και αυλή να γίνει οικοδομή, θα απομακρύνουν άμεσα το κέλυφος. Υπόψιν το οικόπεδο της μονοκατοικίας δε νείναι ιδεατό από άποψη να το δώσεις για ανέγερση οικοδομής.
Στη φωτο φαίνεται η μονοκατοικία από αριστερά και δεξιά ο τοίχος της αυλής και συνάμα ο τοίχος της πολυκατοικίας.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#167774 Για αρχή, δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει, αν το όριο του οικοπέδου του είναι εκεί που βρίσκεται τώρα ο τοίχος της πολυκατοικίας...
Άβαταρ μέλους
By famas
#167775 Σαφώς, οι δίπλα έβαλαν τα ικριώματα, ο διοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία δήλωσε αδυναμία για σήμερα, ενώ σε τηλέφωνο στην πολεοδομία απάντησαν ότι πρέπει να προσέλθει ο θιγόμενος στη νυπηρεσία για καταγγελία.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#167777 Υπάρχει κ κάτι που λέγεται αυτοδύναμη προστασία της νομής. Αν έβαλαν οτιδήποτε στο οικοπεδό του πάρα τη θέλησή του, μπορεί να το απομακρύνει ο ίδιος άμεσα....

ΥΓ. Το παραπάνω να μη συγχέεται με την υποχρέωση ανοχής επισκευών, που όντως υπάρχει. Άλλο όμως κοινή επισκευή (π.χ. βάψιμο) κ άλλο επέκταση του κτιρίου σε ξένο χώρο...
Άβαταρ μέλους
By umaga
#167811 αν το συνορο σου ειναι μεχρι τον τοιχο της πολικατοικιας δεν μπορουν σε καμια περιπτωση να κανουν οτι θελουν και να κανουν προεκαση μεσα στο δικο σου χωρο
οτι και να γινει ακομα και βαψιμο η επισκευη στο υπαρχον τοιχο να θελουν να κανουν εαν θες τους αφηνεις να μπουν στο χωρο σου
αμα ηταν ετσι τοτε θα επαιρνε ο καθενας του γειτωνα το σπιτι :lol:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
umaga έγραψε:οτι και να γινει ακομα και βαψιμο η επισκευη στο υπαρχον τοιχο να θελουν να κανουν εαν θες τους αφηνεις να μπουν στο χωρο σου
αμα ηταν ετσι τοτε θα επαιρνε ο καθενας του γειτωνα το σπιτι :lol:

Όχι, υπάρχει υποχρέωση ανοχής επισκευών...προφανώς σε συνεννόηση με το γείτονα όμως.
Άρθρο 1018 Αστικού Κώδικα έγραψε:Αν απαιτείται για την επισκευή ή την ανακαίνιση κτηρίου η είσοδος και η κυκλοφορία του εργαζόμενου προσωπικού στο γειτονικό ακίνητο ή η παροδική τοποθέτηση σ' αυτό εγκαταστάσεων ή οικοδομικού υλικού, έχει υποχρέωση ο κύριος του γειτονικού ακινήτου, εφόσον δεν παρακωλύεται σοβαρά η χρήση του, να ανεχθεί αυτές τις ενέργειες έναντι αποζημίωσης ή παροχής ασφάλειας για την τυχόν ζημία.

Άλλο αυτό όμως και άλλο η επέκταση ενός κτηρίου σε ξένο χώρο, έστω και για λίγα εκατοστά και έστω και λόγω ενός μονωτικού κελύφους...
Άβαταρ μέλους
By criuser
#167874 Να τους απαγορεύσει να μπούν στο σπίτι του , να τους πει να κάνουν εσωτερική θερμομόνωση στον τοίχο που είναι στο κοινό όριο . Επίσης να του δείξουν την άδεια εργασιών που έχουν βγάλει . Να φωνάξει την αστυνομία .
Το μόνο που με απασχολεί είναι που δεν έχει ο ίδιος κάνει δική του μάντρα σε επαφή με τον τοίχο της πολυκατοικίας .