Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#160902 Aυτό με την πόρτα το κάνει και το δικό μου. Δεν ήξερα ότι είναι ένδειξη προβλήματος :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#160908 Ούτε και εγώ το ξέρω για αυτο ρωτάω:-)

.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#160944 Τα περισσότερα σύγχρονα ψυγεία το κάνουν αυτό. Προφανώς για να μην φεύγει η ψύξη. Αμφιβάλλω αν είναι πρόβλημα πάντως.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#160975 Νομιζω καλο θα ηταν να γινει μια αποψυξη. Το σφραγισμα δεν ειναι προβλημα παντως.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
belgarion έγραψε:Ρε παιδιά τώρα τελευταία το ψυγείο μου έχει αρχίσει να κάνει κάτι περίεργους ήχους κάθε φορά που κλείνω την πορτα,αρχικά σφυριζε σαν να παίζει μουσική και τις τελευταίες μέρες κάνει ενα βουητό σαν τουρμπίνα που κατεβάζει στροφές.

Κανονικά όταν κλείνεις την πόρτα θα περίμενα να πείς ότι κάνει σαν τουρμπίνα που ΑΝΕΒΑΖΕΙ στροφές. :hmmm:

Το ψυγείο σου έχει έναν ανεμιστήρα που μεταφέρει τον αέρα από το κύκλωμα ψύξης προς το εσωτερικό του ψυγείου. Ο ανεμιστήρας αυτός κανονικά πρέπει να σταματάει όταν ανοίγεις την πόρτα και να ξαναξεκινάει όταν την κλείνεις. Αν χαλάσει ο ανεμιστήρας, προφανώς και κάνει θόρυβο. Για να διαπιστώσεις αν ο θόρυβος προέρχεται από αυτόν, δοκίμασε να πιέσεις το μπουτόν της πόρτας. Βρίσκεται συνήθως από την μεριά των μεντεσέδων ή στο επάνω μέρος του πλαισίου, εκεί κοντά που πατάει το λάστιχο της πόρτας.

Επίσης εχω παρατηρήσει ότι αν πας να ξανα ανοίξεις την πορτα μόλις την έχεις κλείσει κολλάει και θέλει πολυ ζορισμα σαν να σφραγίζει.

Chris έγραψε:Aυτό με την πόρτα το κάνει και το δικό μου. Δεν ήξερα ότι είναι ένδειξη προβλήματος :hmmm:

Ηρεμήστε! Αυτό συμβαίνει σε όλα τα ψυγεία και κυρίως στους καταψύκτες. Μάλιστα όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου, τόσο μεγαλύτερη η δυσκολία να ανοίξει. Μη σας ανησυχεί καθόλου. Θεώρήστε το σαν ένδειξη ότι το ψυγείο σας δουλεύει σωστά, κάνει καλή ψύξη και τα λάστιχά του δεν έχουν φθαρεί.

Εξήγηση του φαινομένου: Όταν ανοίγετε την πόρτα, κάποια ποσότητα ψυχρού αέρα διαφεύγει από το εσωτερικό του ψυγείου και αντίστοιχος όγκος θερμού αέρα μπαίνει στο ψυγείο. Κλείνοντας την πόρτα, ο θερμός αέρας ψύχεται με συνέπεια επειδή ο όγκος του αέρα παραμένει σταθερός (ισόχωρη μεταβολή) να μειωθεί η πίεσή του. Λόγω της αυξημένης πίεσης του αέρα στο εξωτερικό σε σχέση με το εσωτερικό του ψυγείου, ασκούνται δυνάμεις στη πόρτα που εμποδίζουν το άνοιγμά της. Μετά από λίγο η πίεση στο εσωτερικό του ψυγείου εξισώνεται με την ατμοσφαιρική και μπορείτε να ανοίξετε εύκολα την πόρτα.

Ένα κόλπο για να ανοίξετε την πόρτα αμέσως χωρίς δυσκολία είναι να ανασηκώσετε λίγο με το δάκτυλό σας το λάστιχο για να μπεί λίγος αέρας και να εξισωθούν οι πιέσεις. Αυτό βέβαια με προσοχή για να μη τραυματιστεί το λάστιχο που έχει μέσα την ταινία με τον μαγνήτη.

Είναι Siemens ,χωρίς σύστημα no frost ,Α+++ ενεργειακή κλάση και η αλήθεια είναι ότι δεν το εχω κάνει ποτέ απόψυξη

Θα ήταν ενεργειακής κλάσης Α+++ εάν το έκανες απόψυξη όσο συχνά προβλέπει ο κατασκευαστής.
Τώρα καίει ρεύμα στο γάμο του καραγκιόζη... :lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#161130 Πιθανότατα έχεις δίκιο,θα το δοκιμάσω αύριο.Κοίταξα το manual δεν λέει κάτι συγκεκριμένο για αυτούς τους ήχους.Το ψυγείο είναι low frost και λέει ότι κάνει αυτόματη αποψυξη στη συντήρηση και θέλει κανονικά αποψυξη στην κατάψυξη αλλά δεν λέει πόσο συχνά.Είναι 3 ετών και μέχρι στιγμής δεν είχε κανενα πρόβλημα ούτε έχω κάποιο παράπονο.Θα το κάνω αποψυξη μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός και αφού καταναλώσουμε το αρνί και το αγριογούρουνο που εχω στην κατάψυξη

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kostis20 έγραψε:
kostis20 έγραψε:Ευχαριστώ!Κάλεσα ήδη ανεξάρτητο ψυκτικό ,μέσω γνωστού.

Ο οποίος δε καταφερε να βρει πρόβλημα...Δε τον έκοψα και πολύ σχετικό.Μου είπε να πάρω στην αντιπροσωπεία...

update: Τελικά ήρθε η αντιπροσωπεία.Ήταν το μοτεράκι του ανεμιστήρα που υπάρχει στο χώρο της καταψυξης.Κόστος 45ευρω και άλλα 60 η εργασία.Το πρόβλημα είναι οτι 2-3 ώρες μετά μπαίνει η γυναίκα μου στο σπίτι και βλέπει ολη τη κουζίνα γεμάτη νερά.Πολλά νερά ....Τα οποία αρχισαν να βγαίνουν και στο μπαλκόνι...Εγω ήμουν στη δουλειά οπότε τους παίρνει τηλέφωνο και της λένε οτι δεν έχουν τεχνικό για τη |λογοκρισία| που έκαναν και να τραβήξει μόνη της το ψυγείο για να κλείσει τη παροχή νερού :dizzy: :dizzy: Την ήμέρα της γιορτής της ολα αυτα και ενω περιμένουμε κόσμο το βράδυ... :lol:
Τέλος πάντων γύρισα σπίτι το βράδυ ,μιλάμε για πολύ νερό στη κουζίνα ,τράβηξα το ψυγείο και είδα οτι δεν είχαν βιδώσει καλα το πλαστικό σωληνα που παει το νερό στο φίλτρο...Το εσφιξα και σταμάτησε να τρέχει.
Αυτα ...Φοβερο service .
Άβαταρ μέλους
By nEK
belgarion έγραψε:Πιθανότατα έχεις δίκιο,θα το δοκιμάσω αύριο.Κοίταξα το manual δεν λέει κάτι συγκεκριμένο για αυτούς τους ήχους.Το ψυγείο είναι low frost και λέει ότι κάνει αυτόματη αποψυξη στη συντήρηση και θέλει κανονικά αποψυξη στην κατάψυξη αλλά δεν λέει πόσο συχνά.Είναι 3 ετών και μέχρι στιγμής δεν είχε κανενα πρόβλημα ούτε έχω κάποιο παράπονο.Θα το κάνω αποψυξη μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός και αφού καταναλώσουμε το αρνί και το αγριογούρουνο που εχω στην κατάψυξη

.

Θες βοηθεια...?

Για το αρνι και το αγριογουρουνο...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#161179 Είμαστε λίγο μακριά φαντάζομαι αλλά αν σε φέρει ο δρόμος Γιάννενα πολυ ευχαρίστως να κεράσω ενα τσιπουρακι!

.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
belgarion έγραψε:Το ψυγείο είναι low frost και λέει ότι κάνει αυτόματη αποψυξη στη συντήρηση και θέλει κανονικά αποψυξη στην κατάψυξη αλλά δεν λέει πόσο συχνά.Είναι 3 ετών και μέχρι στιγμής δεν είχε κανενα πρόβλημα ούτε έχω κάποιο παράπονο.Θα το κάνω αποψυξη μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός και αφού καταναλώσουμε το αρνί και το αγριογούρουνο που εχω στην κατάψυξη

Η απόψυξη είναι δουλειά μισής ώρας και αλλοίμονο αν χρειαζόταν να καταναλώσουμε όλα τα κατεψυγμένα για να την κάνουμε.

Στρώσε μια-δυο κουβέρτες στο τραπέζι της κουζίνας, τύλιξε με εφημερίδες τα πράγματα που έχεις στην κατάψυξη και στοίβαξέ τα πάνω στις κουβέρτες. Φέρε προς τα επάνω τα μέρη της κουβέρτας που κρέμονται από το τραπέζι, και σκέπασε μ’ αυτές τα όλα τα κατεψυγμένα. Ακολούθησε την διαδικασία απόψυξης που περιγράφεται στις οδηγίες του κατασκευαστή και τελείωσες.

Θα σου έλεγα περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά βλέπω ότι δεν είσαι διατεθειμένος να μοιραστείς τα κρέατα μαζί μας και θέλεις να την βγάλεις μόνο με τσιπουράκι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#161201 Ευχαριστώ για τις οδηγίες!Άμα δεν έχεις κάνει ποτέ ξανά κάτι σου φαίνεται δύσκολο.Τελικά ο θόρυβος που κάνει όταν κλείνω την πορτα είναι πιο πολυ σαν μια μεγάλη δόνηση κινητού.Όσο για τα κρέατα αφού δεν χρειάζεται να τα φάμε άμεσα θα είναι διαθέσιμα ...και αν όχι τα συγκεκριμένα ολο και κάτι θα κάνουμε...τα καλά του να έχεις δικό σου χωριό και προβατάκια...:-)

.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#161228 Αυτό για την πόρτα μήπως βρίσκει κάπου ή έχει χάσει το αλφάδιασμα το ψυγείο;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
kostis20 έγραψε:update: Τελικά ήρθε η αντιπροσωπεία....Φοβερο service .

Να πεις ότι δεν σε είχα προειδοποιήσει ? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
The Ace έγραψε:
kostis20 έγραψε:update: Τελικά ήρθε η αντιπροσωπεία....Φοβερο service .

Να πεις ότι δεν σε είχα προειδοποιήσει ? :shifty:

Μα κάλεσα και ανεξάρτητο τεχνικό αλλα δεν είχε ιδέα....Οπότε αναγκαστικά...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Αυτό για την πόρτα μήπως βρίσκει κάπου ή έχει χάσει το αλφάδιασμα το ψυγείο;

Τζάμπα τα γράφω μου φαίνεται... :(