Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#160707 Eυχαριστώ dstou σίγουρα καλύπτει τις ανάγκες μου και θα έχω το νου μου αν καλύψει κάτι και το μπάτζετ μου (περίπου 10.000 πάνω από ένα Clio 1.2 TCE του 2009).

Pitt χαίρομαι που έγινα κατανοητός. Ερώτηση: Τελικά μετά το facelift βελτιώθηκε η κατάσταση; Θα περίμενα πως ναι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Corto Maltese έγραψε:To υβριδικό είναι 4WD αυτόματο, οικονομικό, έχει 1000 πλεονεκτήματα. Δε βρίσκω κάτι να πω ενάντια στο υβριδικό 3008 εκτός από την εξωφρενική του τιμή που είναι πάνω απο 35.000!!! Η τιμή όμως για αμάξι του 2012 είναι εξαιρετική εφόσον το βρω κάτω από 18.000. Δηλαδή δίνοντας τα Ρενό μας το παίρνω με 8-9.000. Αλλά δεν ξέρω αν όντως έχει τόσα προβλήματα το αμάξι ή οι εδώ φίλοι είναι ελαφρώς υπερβολικοί και τρέχουν στο συνεργείο με το πρώτο τσικ και τελικά τι παίζει με τις μπαταρίες. Τεκμήρια δεν έχω πρόβλημα όσο είμαι μισθωτός του δημοσίου

Δες λίγο το παρακάτω:
http://www.carmagazine.co.uk/car-review ... 11-review/
Η υβριδική λύση της Peugeot είναι σαφώς πιο απλή από αυτή της Toyota, αφού ουσιαστικά το μηχανικό μέρος με το υβριδικό μέρος είναι εντελώς ανεξάρτητα: τα μηχανικά εμπρός, τα ηλεκτρικά (και οι μπαταρίες) πίσω. Γι' αυτό και τα ηλεκτρομοτέρ είναι μικρά σε απόδοση και μπαίνουν στους πίσω τροχούς. Η σύνδεση των δύο συνόλων γίνεται μόνον ηλεκτρονικά. Θεωρητικά, και να σου χαλάσει κάτι στο ηλεκτρομοτέρ, δουλεύεις με το ICE.
Η λύση αυτή είναι πιο απλή κατασκευαστικά και λειτουργικά. Αυτό ίσως να σημαίνει πως δεν θα έχει και πολλά προβλήματα αξιοπιστίας (και πάλι θεωρητικά).
Για εμένα, το βασικό σου πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία αυτή καθ' αυτή, αλλά... η φορολογία. Το αυτοκίνητο είναι δίλιτρο, και πέρα από το τεκμήριο που δεν είναι πρόβλημα για τον περισσότερο κόσμο, έχει φόρο πολυτελείας 440€ κάθε χρόνο για την πρώτη πενταετία και 308€ για τα επόμενα χρόνια. Όλη η οικονομία λοιπόν του υβριδικού, πάει περίπατο...
Όσο για την τετρακίνηση, αυτή είναι λίγο θεωρητική. Ναι μεν υπάρχει, αλλά ουσιαστικά σε νορμάλ συνθήκες έχεις ή μπροστοκίνητο ή πισωκίνητο και μόνον σε κάνα χιόνι ίσως δουλέψει σαν 4wd... Γενικώς, δεν το θεωρώ δηλαδή σοβαρό πλεονέκτημα.
Άρα, αν θέλεις μια τέτοια λύση, το Prius φαίνεται σαφώς προτιμότερη, σαν το ΜΚ2 που πήρε ο stou ή αν σου φτάνουν ψάχνεις το ΜΚ3. Δεδομένη αξιοπιστία (από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα της Toyota) μικρό ICE μοτέρ για να μην σε αγγίζει ο φόρος "πολυτελούς" διαβίωσης, γνωστό μοντέλο στα συνεργεία, φτηνή τιμή κτήσης και απ' ότι φαίνεται προσιτό κόστος αλλαγής των μπαταριών.
Καλό χρυσό το 3008 hybrid, αλλά όταν θα πρέπει να πληρώσεις αυξημένο φόρο κάθε χρονιά στο κράτος μόνον και μόνον για να το κυκλοφορείς, για εμένα θα έτρωγε άκυρο. Αν και δεν έχει τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας των δίλιτρων σαν το δικό μου, εν τούτοις το να σε έχει η εφορία καταγεγραμμένο σαν πολυτελώς διαβιών, δεν είναι καλή ιδέα ΙΜΗΟ.
:vava:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
JasonLouk έγραψε:@Pitt ακριβώς όπως το λες μου φαίνεται ενα πρωινό δουλειά που είναι προτιμότερο από αναμονή + ενδεχόμενο κίνδυνο μέχρι τότε. Δεν υπολογίζω κόστος γιατί δεν έχω ιδέα.

Δεν διαφωνώ. Αρκεί να ξέρει κανείς τι κάνει για να μη κάνει καμιά ζημιά. Όποιος ενδιαφέρεται εδώ έχει και την εμπειρία κάποιου με τον ίδιο κινητήρα (ΤΗΡ) που άλλαξε το σωληνάκι με εύκαμπτο. Από εδώ είχα ανεβάσει τις φωτογραφίες πριν από 2 περίπου μήνες.

@Corto, δεν ξέρω αν βελτιώθηκε η κατάσταση μετά το facelift.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#160731 ΗiFi παίζουν και καινούργια δεν ψάχνω απαραίτητα μεταχειρισμένο ή υβριδικό. Πιθανότερο είναι να καταλήξω σε κανένα Qasqai 1.2 που δουλεύω και τον ίδιο κινητήρα τόσα χρόνια και παράπονο δεν έχω, είναι 1.2 και είμαι και ΟΚ με το κράτος.

Η τετρακίνηση εν γένει για μένα όχι απλά δεν είναι πλεονέκτημα, αλλά μειονέκτημα γιατί εν τέλει κουβαλάς ένα σύστημα μονίμως το οποίο θα σου χρειαστεί στο 1% της χρήσης; 2; Να πουμε 5% να μη μαλώσουμε; Και το πληρώνω σε τιμή αγοράς και κατανάλωση καθημερινά. Αλλά στο 3008 λόγω κατασκευής έρχεται πιο νορμάλ, είναι και αυτόματο, πάει αλλού το πράμα, έτσι κι αλλιώς δεν είναι optional. Αν ήταν δε θα το ήθελα. Αλλά από την άλλη μία είδους πολυμορφικότητα ή ευκολία κίνησης σε σκατόδρομους που βρίσκω στις διακοπές μου και μου έχουν στοιχήσει ένα κάρο λεφτά από κλαταρίσματα τη θέλω για να πάρω ένα Πριους φερ'ειπείν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#160755 Εγώ θα έπαιρνα ένα C4 diesel αυτόματο και full extra. Άνεση, επιδόσεις, καλή εγγύηση και αξιοπιστία. Όσο για τις διακοπές, δεν έχω συναντήσει χωματόδρομο που χρειάζεται τέτοιο ύψος από το αυτοκίνητο, εδώ και με την 1 και έχω πάει παντού, μέχρι και Ακρόπολις. Απλώς προσέχεις.
Όσο για τα λάστιχα, έχε ένα σετ με σιδερένιες ζάντες και λάστιχα M+S για το χειμώνα και τις διακοπές, πιο οικονομικό είναι και θα έχεις και την ευκολία του χειμώνα. Win-Win.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By kobulis
Corto Maltese έγραψε:Toυ καινούργιου. Γιατί αν λέμε για μεταχειρισμένο το βρίσκω 5.000 πάνω κατά μέσο όρο και σίγουρα εκτός οικονομικών μου προδιαγραφών

Σωστά τα λές φίλε Maltese αλλά αντίστοιχες "πάρτε κόσμε" προσφορές κάνει κατά καιρούς και η Citroen για μοντέλα που πήγαν άκλαφτα εμπορικά. Δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις...

πχ όταν πρωτοείδα τη C5 2.0 Prestige σε φυλάδιο αντιπροσωπείας μόλις κυκλοφόρησε και ρώτησα τιμή μου είπαν ένα νούμερο λίγο κάτω από 29.000ε και η επόμενη ερώτηση ήταν αν παίρνουν ναρκωτικά. Ένα χρόνο κ κάτι αργότερα, αγοράστηκε προς 22700ε.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#160815 Ε να! Δε θέλω να προσέχω ή μάλλον να μην προσέχω τόσο. Εντάξει και φέτος πάω τους χωματόδρομούς μου, αλλά με πόνο ψυχής. Τεσπα ίσως μεταφέρω τους προβληματισμούς μου αλλού μην κάνουμε και hijack το τοπικό του 3008. Το οποίο δεν το πολυσκεφτόμουν αλλά όταν είδα πόσο μπορεί να το βρω, εντάξει όσο να'ναι εντυπωσιάστηκα αρχικά.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#160840 Υποψιν οτι τα περισσοτερα θεματα που γραφονται σε αυτο το τοπικο αφορουν τον thp και οχι το πετρελαιο του υβριδικου. Επισης υποψιν πως αν το αμαξι κανει συνεχεια μικρες διαδρομες εντος πολης καποια στιγμη θα εχεις θεμα με το dpf.
Κατα τα αλλα ειναι παρα πολυ ενδιαφερουσα αγορα ειδικα με αυτες τις τιμες.
Άβαταρ μέλους
By Geoart
#160853 Καλησπερα και καλως σας βρηκα.Προσφατα μπηκα κι εγω στο "club" των γαλλικων αυτοκινητων κι απεκτησα ενα Peugeot 3008 1.6 e-hdi(2010) αυτοματο.Το αγορασα μεταχειρισμενο και μεχρι τωρα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#160881 Καλωσόρισες! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
mirage έγραψε:Υποψιν οτι τα περισσοτερα θεματα που γραφονται σε αυτο το τοπικο αφορουν τον thp και οχι το πετρελαιο του υβριδικου. Επισης υποψιν πως αν το αμαξι κανει συνεχεια μικρες διαδρομες εντος πολης καποια στιγμη θα εχεις θεμα με το dpf.
Κατα τα αλλα ειναι παρα πολυ ενδιαφερουσα αγορα ειδικα με αυτες τις τιμες.

Κάνω σπανιότατα διαδρομές μέσα στην πόλη, μία φορά την εβδομάδα για την ακρίβεια το πολύ που βλέπω τους γονείς μου, το αυτοκίνητο το θέλω αποκλειστικά για ταξίδια και διακοπές γιατί σκοπεύω να ξαναχτυπήσω την Ευρώπη από του χρόνου.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#161386 και εγω εχω υβριδικο ρε σεις
βενζινη-υγραεριο :twisted: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#161390 Σωστόοος! :s_thumbsup :lol: