Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#160611 Όσο κι’ αν έψαξα, δεν είδα να υπάρχουν στοιχεία για τον εκτιμώμενο χρόνο ζωής των μπαταριών του 3008.
Σίγουρα πάντως οι μπαταρίες παίζουν τον κυριότερο ρόλο, αφού το κόστος αντικατάστασής τους είναι μεγάλο.

Σαν δεύτερη σκέψη, ίσως η χαμηλή τιμή να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κινητήρας του είναι σχετικά μεγάλος και παρά τις φορολογικές απαλλαγές που απολαμβάνει ακόμη και σήμερα ως υβριδικό, δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα αποτελέσει στόχο άγριας φορολόγησης σε λίγο καιρό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#160614 Περισσότερη σημασία έχει η εγγύηση και το κόστος αντικατάστασης. Στο Prius νομίζω είναι κοντά στα 4000€. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#160615 2.500 ευρώ έχει στο Πρίους ΜΚ2 και 2.800 στο ΜΚ3. Και από τη στιγμή που θα τη βάλεις, έχεις μπαταρία για 8-10 χρόνια, τόσο βγάζει συνήθως.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#160617 OK, δεν είναι τόσο τραγικά όσο νόμιζα, η τιμή είναι με τοποθέτηση; Και η εγγύηση πόσο είναι μετά, πάλι 8 χρόνια;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#160644 To υβριδικό είναι 4WD αυτόματο, οικονομικό, έχει 1000 πλεονεκτήματα. Δε βρίσκω κάτι να πω ενάντια στο υβριδικό 3008 εκτός από την εξωφρενική του τιμή που είναι πάνω απο 35.000!!! Η τιμή όμως για αμάξι του 2012 είναι εξαιρετική εφόσον το βρω κάτω από 18.000. Δηλαδή δίνοντας τα Ρενό μας το παίρνω με 8-9.000. Αλλά δεν ξέρω αν όντως έχει τόσα προβλήματα το αμάξι ή οι εδώ φίλοι είναι ελαφρώς υπερβολικοί και τρέχουν στο συνεργείο με το πρώτο τσικ και τελικά τι παίζει με τις μπαταρίες. Τεκμήρια δεν έχω πρόβλημα όσο είμαι μισθωτός του δημοσίου
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Corto Maltese έγραψε: Αλλά δεν ξέρω αν όντως έχει τόσα προβλήματα το αμάξι ή οι εδώ φίλοι είναι ελαφρώς υπερβολικοί και τρέχουν στο συνεργείο με το πρώτο τσικ

Λες να μας περισσεύουν και πάμε και τα ακουμπάμε στον Θεοχαράκη και στον Γιαννίρη; Ή μήπως δεν θα πρέπει να πάμε όταν γεμίζει ο χώρος του κινητήρα με λάδια;

Με την ευκαιρία αυτή να πώ ότι εχθές άκουσα και ένα ωραίο από φίλο μας (δεν θα πω ποιόν, θα τα γράψει όταν ευκαιρήσει). Είχε κι’ αυτός διαρροή από το σωληνάκι του turbo και πήγε στο συνεργείο. Το σωληνάκι δεν ήταν διαθέσιμο, το παρήγγειλε (κόστος 170€ απ΄ ότι μου είπε) και όταν έρθει από Γαλλία θα το αντικαταστήσουν. Το ωραίο είναι ότι τον ανάγκασαν να υπογράψει ότι παίρνει το αυτοκίνητο από το συνεργείο με δική του ευθύνη και δεν ευθύνονται αυτοί αν αρπάξει φωτιά!!!

Αυτά νόμιζα ότι τα έκαναν μόνο οι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία...
Άβαταρ μέλους
By kobulis
Corto Maltese έγραψε:To υβριδικό είναι 4WD αυτόματο, οικονομικό, έχει 1000 πλεονεκτήματα. Δε βρίσκω κάτι να πω ενάντια στο υβριδικό 3008 εκτός από την εξωφρενική του τιμή που είναι πάνω απο 35.000!!! Η τιμή όμως για αμάξι του 2012 είναι εξαιρετική εφόσον το βρω κάτω από 18.000. Δηλαδή δίνοντας τα Ρενό μας το παίρνω με 8-9.000. Αλλά δεν ξέρω αν όντως έχει τόσα προβλήματα το αμάξι ή οι εδώ φίλοι είναι ελαφρώς υπερβολικοί και τρέχουν στο συνεργείο με το πρώτο τσικ και τελικά τι παίζει με τις μπαταρίες. Τεκμήρια δεν έχω πρόβλημα όσο είμαι μισθωτός του δημοσίου

Σε αυτά περίπου τα χρήματα παίζει και η ακριβή/κυριλέ βερσιόν του 3008 που λέγεται Citroen DS5.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#160667 Toυ καινούργιου. Γιατί αν λέμε για μεταχειρισμένο το βρίσκω 5.000 πάνω κατά μέσο όρο και σίγουρα εκτός οικονομικών μου προδιαγραφών
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Pitt έγραψε:
Corto Maltese έγραψε: Αλλά δεν ξέρω αν όντως έχει τόσα προβλήματα το αμάξι ή οι εδώ φίλοι είναι ελαφρώς υπερβολικοί και τρέχουν στο συνεργείο με το πρώτο τσικ

Λες να μας περισσεύουν και πάμε και τα ακουμπάμε στον Θεοχαράκη και στον Γιαννίρη; Ή μήπως δεν θα πρέπει να πάμε όταν γεμίζει ο χώρος του κινητήρα με λάδια;

Με την ευκαιρία αυτή να πώ ότι εχθές άκουσα και ένα ωραίο από φίλο μας (δεν θα πω ποιόν, θα τα γράψει όταν ευκαιρήσει). Είχε κι’ αυτός διαρροή από το σωληνάκι του turbo και πήγε στο συνεργείο. Το σωληνάκι δεν ήταν διαθέσιμο, το παρήγγειλε (κόστος 170€ απ΄ ότι μου είπε) και όταν έρθει από Γαλλία θα το αντικαταστήσουν. Το ωραίο είναι ότι τον ανάγκασαν να υπογράψει ότι παίρνει το αυτοκίνητο από το συνεργείο με δική του ευθύνη και δεν ευθύνονται αυτοί αν αρπάξει φωτιά!!!

Αυτά νόμιζα ότι τα έκαναν μόνο οι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία...

δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα έξω σε μηχανουργειο ή κάπου?

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Pitt έγραψε:

Δεν υπονόησα τίποτα, απλά γνωρίζοντας ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι ιδιοκτητών, από τον πλέον ψείρα έως τον πλέον αδιάφορο, προσπαθώ να μη βγάζω βιαστικά συμπεράσματα για την αξιοπιστία μοντέλων απλά και μόνο επειδή υπάρχει πληθώρα ποσταρισμάτων στο συγκεκριμένο μοντέλο. Σίγουρα πάντως ο όγκος των δημοσιεύσεων εδώ μέσα και πριν με προβληματίζουν.
Άβαταρ μέλους
By dstou
η τιμή είναι με τοποθέτηση; Και η εγγύηση πόσο είναι μετά, πάλι 8 χρόνια;

Nαι, με τοποθέτηση, το πας το πρωί και το παίρνεις το απόγευμα. Δυστυχώς η νέα εγγύηση είναι πλέον 2 χρόνια. Γενικά από σιτε αμερικάνικο για Πρίους που παρακολουθώ που και που, τώρα μπαίνουν αφειδώς για αλλαγή μπαταρίας τα μοντελάκια 2004-2006, υπάρχουν και κάποιοι που άλλαξαν στα 5 χρόνια, και κάποιοι που μπαίνουν στα 12 με την αρχική μπαταρία, αλλά αμφότεροι λίγοι.
Επιπλέον καλό είναι ότι η μπαταρία δίνει ενδείξεις ότι έχει φάει τα ψωμιά της, καλή ώρα όπως οι κοινές μπαταρίες ενός ραδιοφώνου ή κινητού, ίδια συμπτώματα. Δεν σε αφήνει στον τόπο δηλαδή με κάποιο έρρορ και ψάχνεις τότε τι θα κάνεις, αλλά έχεις ευχέρεια να το προγραμματίσεις σε εύλογο χρόνο.
Γενικά το προτείνω ανεπιφύλακτα σαν επιλογή, έίναι μπιρ παρά σε σχέση με την πεπατημένη. Αρκεί να σου ταιριάζει στις ανάγκες σου,
Άβαταρ μέλους
By Pitt
JasonLouk έγραψε:δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα έξω σε μηχανουργειο ή κάπου?

Πως δεν μπορεί! Αυτό όμως προϋποθέτει ότι δεν θα χρειάζεσαι το αυτοκίνητο, αφού θα πρέπει να το ακινητοποιήσεις, να βγάλεις το παλιό (είναι λίγο μπελάς) και να πας με αυτό σαν δείγμα να σου φτιάξουν ένα. Όταν στο φτιάξουν, θα πρέπει να το περάσεις με την αντίστροφη διαδικασία. Δεν το έχω κάνει, δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποιο ειδικό εργαλείο και δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί κανείς να συναντήσει.

Corto Maltese έγραψε:Δεν υπονόησα τίποτα, απλά γνωρίζοντας ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι ιδιοκτητών, από τον πλέον ψείρα έως τον πλέον αδιάφορο, προσπαθώ να μη βγάζω βιαστικά συμπεράσματα για την αξιοπιστία μοντέλων απλά και μόνο επειδή υπάρχει πληθώρα ποσταρισμάτων στο συγκεκριμένο μοντέλο. Σίγουρα πάντως ο όγκος των δημοσιεύσεων εδώ μέσα και πριν με προβληματίζουν.

Ναι, καταλαβαίνω τι λες, αλλά συμπτωματικά οι βλάβες που μας έχουν βγάλει είναι πάνω κάτω ίδιες σε όλους. Για παράδειγμα, το πρόβλημα με το σωληνάκι που προανέφερα το έπαθαν εκτός από εμένα, ο Zonas, o Iomy και o Mosaic (που είπε ότι του κόστισε 300€). Ίσως και άλλοι που μου δεν θυμάμαι (Alexandr?). Επίσης όλοι μας έχουμε αλλάξει αντλίες νερού. Προφανώς πρόκειται για συστηματικά λάθη και θα έπρεπε η Peugeot να υποστηρίξει το αυτοκίνητο κάνοντας μια καμπάνια για την αντικατάστασή τους. Δεν το έκανε αντιθέτως προτίμησε να μας κάνει “beta testers” και γι’ αυτό υπάρχουν τα παράπονα.

Μετά από 6 χρόνια χρήσης μπορώ να πώ ότι το αυτοκίνητο είναι άνετο, η οδήγησή του πολύ ξεκούραστη, έχει άφθονο χώρο, είναι γρήγορο και εμπνέει ασφάλεια. Θα περίμενα όμως καλύτερη αξιοπιστία στα μηχανικά του μέρη.

Αν θα αγόραζα το ίδιο; Μάλλον ναι, αλλά όχι με τον ΤΗΡ. Θα προτιμούσα τον δίλιτρο Diesel.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#160702 @Pitt ακριβώς όπως το λες μου φαίνεται ενα πρωινό δουλειά που είναι προτιμότερο από αναμονή + ενδεχόμενο κίνδυνο μέχρι τότε. Δεν υπολογίζω κόστος γιατί δεν έχω ιδέα.

< >