Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#160484 Είναι εντελώς αυθαίρετο αυτό με τα 500κ.εκ (παλιά όντως, ήταν 330 και καλά). Δεν υπάρχει κάτι άξιο συζήτησης.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Anonymous Founder έγραψε:Δεν χρειάζεται να του την πέφτεις συνεχώς όμως, δεν είπε κάτι τραγικό. Αν έχεις κάτι πιο σωστό, πες το να γίνουμε όλοι σοφότεροι. :ninja:

Κάπου το είχε αναλύσει ο Ιορδάνης αλλα δεν θυμάμαι αν ήταν εδώ ή στο 4tf. :s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
IKE έγραψε:Είναι εντελώς αυθαίρετο αυτό με τα 500κ.εκ (παλιά όντως, ήταν 330 και καλά). Δεν υπάρχει κάτι άξιο συζήτησης.

Για τα εργοστάσια δεν κάνει διαφορά σε ότι αφορά το κόστος;
Αν σχεδόν όλα τα μοτέρ τους έχουν ίδιο μέγεθος κυλίνδρων;
Συνεπάγεται ίδια έμβολα, μπιέλες, ελατήρια, χιτώνια, κλπ κλπ;
Άβαταρ μέλους
By IKE
#160499 Ναι αλλά δεν συζητάμε αν έχει οικονομικό νόημα να έχουν κάποιες κοινές διαστάσεις οι κινητήρες αλλά αν μία από αυτές είναι τα 500 (ή 330) και αν αυτό υποτίθεται αποτελεί ένα optimum.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#160516 δλδ οι 1000αριδες θα γινουν 2κυλινδροι? :lol:

εγω ξερω οτι οσο πιο πολλοι κυλινδροι, τοσο καλυτερο στροφαρισμα ψηλα (ειδικα αν ειναι και υπερτετραγωνοι)
οσο λιγοτεροι , τοσο καλυτερη ροπη

επισης λιγοτεροι κυλινδροι σημαινουν λιγοτερες τριβες, μικροτερη καταναλωση και για τον κατασκευαστη μεγαλυτερη οικονομια
Άβαταρ μέλους
By markvag
#160531 Θυμάμαι πριν από 15-20 χρόνια κάπου (ούτε που θυμάμαι που, μάλλον στους 4Τ) είχα διαβάσει σχετικό αρθράκι που έλεγε ότι η "ιδανική" χωρητικότητα είναι μεταξύ 330 και 500cc με τα 330 να θεωρούνται καλύτερα...

Κάτι έλεγε για θερμοδυναμική απόδοση... Δεν θυμάμαι το άρθρο, απλά μου είχαν κάνει εντύπωση τα νούμερα...

Αλλά έχουν περάσει και πολλά χρόνια... :oops:
Άβαταρ μέλους
By prof
Anonymous Founder έγραψε:Δεν χρειάζεται να του την πέφτεις συνεχώς όμως, δεν είπε κάτι τραγικό. Αν έχεις κάτι πιο σωστό, πες το να γίνουμε όλοι σοφότεροι. :ninja:

Σε ευχαριστώ (ειλικρινά) για την παρέμβαση αλλά δεν ήταν απαραίτητη. Μετά από περιπου 15Κ δημοσιεύσεις σε μικρά, μεγάλα, τεραστία φόρουμ ξέρω να προστατευομαι (και πολύ περισσότερο να "ομιλω"). Η πιο λαϊκά (όπως βλέπω να έχει γίνει ψιλοκαθεστως): οι τανιές στην τάνια δεν της κουνάνε φρύδι... :-)

ΙΚΕ, ίσως δεν πρόσεξες το username μου. Είναι Prof. Και όχι Prof free of charge. Μονό το πρώτο μαθημα είναι δωρεάν (ότι κάνω και στα ιδιαίτερα μου), τα επόμενα χρεώνονται. Και η χρέωση στα φόρουμ δεν είναι φυσικά χρήματά αλλά ο χρονος που αναλώνουμε για να συνταξουμε σωστά πέντε φράσεις, να πούμε το σωστό μας, να πούμε το λάθος μας (και να μας το διορθώσουν με κάτι συγκεκριμένο) και συνοπτικά να συζητήσουμε. Το να προσφέρω την οποία παρουσία μου εδώ ως πεδίο βολής ειρωνείας, αναιτιολόγητης απόρριψης η ότι άλλο, σοοορρ δεν έχω ούτε την πολυτέλεια ούτε και τη διάθεση. Μεγαλώσαμε πλέον για παιχνίδια πληκτρολογίου. Αλλωστε το μικρο μου δικαιωμα να γραφω δεν σου δημιουργει καμια απολυτως υποχρεωση να με διαβασεις, να με προσεξεις η ακομα και να σπαταλησεις χρονο διορθωνοντας τις ανοησιες μου. Νταξ? :-)

George, σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Να είσαι καλά. Ίσως όμως να είναι και πολύ προσωρινη η επιστροφή μου. Όπως έλεγε και ο φίλος Σων Κόνερι σε μια παλιά διαφήμισή για ουίσκι: κάποιοι απλά μεγαλώνουν και κάποιοι ωριμάζουν. Οι πρώτοι δεν βλέπουν τους δεύτερους. Οι δεύτεροι όμως βλέπουν τους πρώτους....

Υ.γ.: συγγνώμη και πάλι για το εκτός θέματος. Δεν θα επαναληφθη σίγουρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By IKE
#160562 Ρε παίδες τι φρούτα έχει μαζέψει αυτό το ΑΡΙΣΤΟ τοπικάκι?
Άβαταρ μέλους
By IKE
#160566 Όχι
Άβαταρ μέλους
By IKE
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#160575 Φταις κι εσύ ΙΚΕ που δαιμονοποιησες τον Κικιζα.
:rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#160607 Κάντε τον κόπο να ανοίξετε και να διαβάσετε το λινκ του car & driver για τα 500cc, έχει ξαναμπεί και στο ακατονόμαστο παλιότερα, δεν πρέπει να έχει μπει στον κόπο κανένας να το κάνει.
Γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για μελέτες που αφορούν την απόσταση μετάδοσης του σπινθήρα έναυσης, τους συσχετισμούς μεταξύ των διαφόρων επιφανειών του κυλίνδρου, την απώλεια θερμότητας στο σύστημα ψύξης κ.α. . Δυστυχώς δεν υπάρχει περισσότερη ανάλυση για να τα αξιολογήσουμε περισσότερο, γίνεται απλώς επιγραμματική αναφορά, είναι ίσως ότι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή. :(

Επίσης δεν πρέπει να προσπεραστεί και αυτό το εμπορικό πλεονέκτημα :

500-cc-displacement intervals align nicely with existing global taxation statutes

Σε ελεύθερη μετάφραση πίσω από τις γραμμές : με 500άρη κύλινδρο βγάζεις 2000 κυβικά με τετρακύλινδρο, το σημείο καμπής για πολλές χώρες για την παράλογη επαύξηση των φόρων (και όχι τα 1929 κυβικά των ελ, έχω ξαναγράψει πολλάκις το πόσο μπροστά είμαστε).
Εφαρμόζοντας αυτό το δόγμα η Πεμβέ κατέληξε με 3κύλινδρο 1500άρη, και τους γνωστούς από χρόνια 4κύλινδρους δίλιτρους και 6κύλινδρους τρίλιτρους.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#160628 Έχουμε λινκ από άρθρο Πάνου Φιλιπακόππουλου στο ΑΥΤΟ ΕΞΠΡΕΣΣ για επιβεβαίωση?

Αυτό με τους φόρους ισχύει πάντως, 4 Χ 500 = 2000 <-----------------TAX HEAVEN