Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
Corto Maltese έγραψε:To πρώτο πράμα που διαβάζει ένας Σύριος όταν πλακώνουν οι Ταλημπάνοι στο χωριό του είναι οι δηλώσεις της Τασίας. Δηλαδή αν τους έλεγε ο υπουργός μετανάστευσης της Ουρουγουάης ελάτε θα διασχίζανε τον Ατλαντικό με τις βάρκες :slap: :lol:

Ωραία εξυπνάδα :help: Η μικρή λεπτομέρεια είναι, ότι δεν χρειάζεται ο Σύρος στο χωριό να ξέρει ποιά διαδρομή είναι ευκολότερη-αποτελεσματικότερη, αυτό το ξέρουν μια χαρά τα κυκλώματα διακίνησης, και προσαρμόζουν αντίστοιχα τα τιμολόγιά τους.

kacey έγραψε:Και στη τελικη, τι προτεινετε ρε μαγκες?

Δεν έχω καταλάβει όμως να προτείνεις και συ κάτι ρεαλιστικό για ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε εμείς (ασχέτως μαλακιών της ηλίθιας γριάς).

Οταν σου εμφανιστεί ο Σύρος πρόσφυγας με τα παιδιά του (άσε τον Πακιστανό οικονομικό μετανάστη, αυτόν τον στέλνεις πακέτο πίσω πες και καλά κάνεις) μέσα στη φουσκωτή βάρκα έξω από το Φαρμακονήσι, τι κάνεις ?

criuser έγραψε:Οπως έχουμε πει για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν πρόσφυγες . Είναι όλοι λάθρο-μετανάστες . Επίσης όλοι σκίζουν τα έγγραφα τους , οπότε δηλώνουν ότι θέλουν .

Εκτός από φίλους τραπεζικούς έχεις και λιμενικούς ? :dizzy:
Γιατί τα παραπάνω είναι (για άλλη μια φορά) σαχλαμάρες.
Εχεις μείνει 2-3 χρονάκια πίσω, τα διαβατήριά τους οι πρόσφυγες ΔΕΝ τα σκίζουν, είναι σημαντικό για αυτούς να μπορούν να αποδείξουν την εθνικότητά τους.
Και εννοείται ότι είναι πρόσφυγες όσοι είναι σύμφωνοι με τον ορισμό του ΟΗΕ περί πραγματικού ή δυνητικού κινδύνου. Εσύ βέβαια, ως συνήθως, ξέρεις καλύτερα :svivhaha:
Τους πραγματικούς λαθρομετανάστες (νταξ με το political correctness...) Πακιστανούς και τέτοιους, συμφωνώ, πακέτο στη χώρα τους.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#160096 Λιμενικούς δεν έχω φίλους . Εχεις εσύ ? Γιατί ακόμα και τα πρόσφατα άρθρα , έγραφαν ότι στην Μυτιλήνη σκίζουν τα έγγραφα τους και δηλώνουν ότι θέλουν .

Πάντως βρήκα αυτό
http://nonews-news.blogspot.gr/2015/09/ ... st_32.html
ο τελευταίο διάστημα έχει στηθεί μια βιομηχανία παραγωγής Συριακών διαβατηρίων, τα οποία ως γνωστόν γίνονται πιο εύκολα αποδεκτά από τις ευρωπαϊκές αρχές σε ότι αφορά την παροχή πολιτικού ασύλου.
Όπως δήλωσε σε ραδιόφωνο της Γαλλίας, ο Fabrice Leggeri, ο επικεφαλής της Frontex, αυτή την εποχή έχει στηθεί μια αγορά για διαβατήρια της Συρίας στις πόλεις της Τουρκίας που βρίσκονται απέναντι από τα ελληνικά νησιά.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί μιλούν Αραβικά, μπορεί να προέρχονται και από άλλες περιοχές, όπως η Βόρεια Αφρική ή το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Οι οποίοι δεν έχουν τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού πρόσφυγα, αλλά πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες με εντελώς διαφορετικό προφίλ από τους κυνηγημένους από τον πόλεμο Σύριους μετανάστες.
Το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Leggeri είναι ότι λόγω των μεγάλων αριθμών μεταναστών είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθεί ποιό από τα διαβατήρια είναι γνήσιο και ποιό όχι. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα στατιστικές, από τους 340.000 μετανάστες που έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέχρι τώρα για το 2015, οι 88.000 έχουν δηλώσει Σύριοι.
Τώρα πόσοι από αυτούς έχουν αληθινά χαρτιά, και πόσοι έχουν πληρώσει πανάκριβα τα διαβατήριά τους στους Τούρκους επιτήδειους, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια...

Αρα προφανώς κάποιοι πλέον δεν σκίζουν τα ψεύτικα διαβατήρια :lol:

Ο Ορισμός του ΟΗΕ , όπως και οι συνθήκες πρέπει να ισχύουν για όλους . Αλλά εγώ βλέπω ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι εκτός από την χώρα των ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ , μόλις οι συνθήκες δεν βολεύουν τα εθνικά τους συμφέροντα τις γράφουν στα @@ τους .

Ξαναλέω όμως ότι ο ορισμός του 1951 αφορούσε έναν κόσμο με ελάχιστες δυνατότητες μετακίνησης με δικτατορικές , αποικιοκρατικές και ανελεύθερες χώρες , όπου η Δημοκρατία όπως την εννοούμε σήμερα δεν υπήρχε παρά μόνο σε 10-20 κράτη του κόσμου . Ετσι πρόσφυγας δεν μπορούσε να είναι σχεδόν κανένας , παρά μόνο φυγάς από την Ανατολή στην Δύση .

Οσο για τις εφεδρείες του παρεακίου , τύπου ζόρζ , η προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου , δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων , πέραν της προφανούς ένδειας πνεύματος :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#160099 Τελικά λοιπόν όχι μονο δεν τα σκίζει η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά υπάρχει μια βιομηχανία πλαστών διαβατηρίων για τους μη πρόσφυγες.
Επομένως, είχες δίκιο πριν;
Άβαταρ μέλους
By criuser
#160105 Είχα δίκιο ότι τα έσκιζαν . Σίγουρα αν άλλαξε το σκηνικό και στήθηκε η βιομηχανία των πλαστών , αυτό δεν είναι 2-3 χρόνια , αλλά μάλλον μερικούς μήνες .

Από την άλλη αφού έχουν διαβατήρια , γιατί χρειάζεται η δακτυλοσκόπηση , το γράψιμο σε καταστάσεις , η χορήγηση χαρτιών και δεν σφραγίζουν απλά με μία βίζα τα ωραία τους διαβατήρια , αφού η παράνομη είσοδος στην χώρα έχει πάψει πλέον να αποτελεί αδίκημα , αφού κανείς δεν παραπέμπεται σε δίκη . :rtfm:

Από την άλλη βρήκα ότι μόλις πριν 4 μήνες είχαν σκίσει τα χαρτιά τους οι λάθρο
http://tvxs.gr/news/ellada/diasosi-ekat ... iko-aigaio

Αρα πάλι ο Θανασάκης παραμυθιάζει :lol:

Εννοείται ότι τους τελευταίους μήνες , τα κανάλια κατ΄ εντολή των πολιτικών και λόγω του φόβου της μεγάλης ανόδου της ΧΑ , έχουν μια ηλίθια φιλομεταναστευτική πολιτική , η οποία εξοργίζει τον κόσμο , γιατί ταυτόχρονα βλέπει τα άλλα σοβαρά κράτη της Ευρώπης τι κάνουν και εμείς είμαστε έρμαια των ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ που ηγούνται από την κυρά-Τασία και άλλους γραφικούς τύπους που έχουν ιδεολογικές εμμονές .

Αρα λοιπόν έχουμε δύο τύπους λάθρο πλέον . Τους φτωχούς που σκίζουν τα χαρτιά τους και τους πλούσιους που αγοράζουν τα ψεύτικα διαβατήρια . Εχουμε βέβαια και κάποιους πραγματικούς Σύρους , αλλά χάνονται στον ορυμαγδό των εκατοντάδων χιλιάδων που ήρθαν φέτος και συνεχίζουν να έρχονται .
Άβαταρ μέλους
By nass
criuser έγραψε:Λιμενικούς δεν έχω φίλους . Εχεις εσύ ?

Ναι.

Τα υπόλοιπα (κωλοτούμπες "τα σκίζουν όλοι" "όχι δεν τα σκίζουν είναι πλαστά" "είναι ΟΛΟΙ λαθρο" "οι Σύριοι..." κτλ. κτλ.) είναι αναμενόμενα :s_bored
Άβαταρ μέλους
By criuser
#160112 Πόσοι είναι από την Συρία δεν το ξέρει κανείς , όπως δηλώθηκε από τα επισημότερα χείλη του αρχηγού της Φρόντεξ . :rtfm:

Οπως καταλαβαίνεις όποιος μιλάει αραβικά δηλώνει ότι θέλει .

Εχω Σύριο γνωστό που είναι εδώ 20 χρόνια και έχουμε συνεργασία . Μια φορά έφερε στην δουλειά έναν τύπο πολύ πολύ σκούρο , από αυτούς τους μαύρους της μέσης Αφρικής , με τον οποίον μιλάγανε στα Αραβικά . Του λέω πως ξέρει αραβικά αυτός , μου είπε είναι από το Βόρειο Σουδάν κοντά στην Αίγυπτο .

Αμα δεις στον χάρτη , τα σύνορα Σουδάν - Αιγύπτου , όπως και πολλά άλλα στις πρώην αποικίες , είναι ευθείες γραμμές που χαράχτηκαν στον χάρτη από τους αποικιοκράτες , εκτός από σημεία που υπάρχουν μεγάλα φυσικά όρια .

Αρα αραβικά μπορεί να μιλάει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ασίας και της Αφρικής και να δηλώνει ότι είναι Σύριοι .
Άβαταρ μέλους
By criuser
nass έγραψε:
criuser έγραψε:Λιμενικούς δεν έχω φίλους . Εχεις εσύ ?

Ναι.

Τα υπόλοιπα (κωλοτούμπες "τα σκίζουν όλοι" "όχι δεν τα σκίζουν είναι πλαστά" "είναι ΟΛΟΙ λαθρο" "οι Σύριοι..." κτλ. κτλ.) είναι αναμενόμενα :s_bored

Μπαλίτσα στην εξέδρα βλέπω :lol:

Εγώ βάζω πηγούλες και μάλιστα φιλομεταναστευτικές , εσύ λές για πληροφορίες που τάχα έχεις .

Ας κρίνει το κοινό που λένε και οι πολιτικοί :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
#160116 Γιαυτό και, παρά την κοτσάνα που πέταξες, και σε αντίθεση με τους πχ. Πακιστανούς, ΔΕΝ σκίζουν τα διαβατήριά τους, είναι ο μοναδικός τρόπος ταυτοποίησης.
Τώρα αν θέλεις, μη μου κάνεις μάθημα ποιός μιλάει αραβικά και ποιός είναι από που, μετά από τόσα χρόνια στη Μέση Ανατολή κάτι παραπάνω θα ξέρω από σένα (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! :omg: )
Πχ. ένας Σύριος στην Ελλάδα στην υπηρεσία της Αστυνομίας (υπάρχουν πολλοί, διερμηνείς κτλ.) σε 5'' μιλώντας με κάποιον μπορεί να σου πει από που είναι, κάπως σα να σου μιλήσει ένας Κρητικός ή ένας Κύπριος, δεν είναι όλα τα Αραβικά ίδια, παρότι καταλαβαίνονται μεταξύ τους. Αρα ο Σουδανός που λες --> Πούλο.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#160123 Ο Σουδανός φαινόταν λόγω χρώματος ότι δεν είναι Σύριος :rtfm: Μπήκε σαν παράδειγμα των αραβικών .
Ενας Κρητικός δεν μπορεί να μένει στην Θεσσαλονίκη και να έχει την κρητική προφορά ?

Πως να αποκλείσεις κάποιον και πόσο εύκολο είναι να έχεις παντού ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ διερμηνείς ?

Επίσης δεν είπα ότι ξέρω παραπάνω από σένα , αλλά ανέφερα ακριβώς τις πηγές μου .

Επί της ουσίας , αυτό που έγραψες ότι εδώ και 3 χρόνια έχουν σταματήσει να σκίζουν τα χαρτιά τους , αποδείχτηκε ψεμματάκι , μια και μόλις 130 μερούλες πριν κάποιοι τα έσκισαν και προφανώς συνεχίζουν να τα σκίζουν .

Αρα μάλλον με απόστρατους κάνεις παρέα :lol:

Για τα υπόλοιπα , είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε , γιατί έχουμε άλλες λογικές . Εγώ κάνω ότι και οι Ευρωπαίοι και τα σοβαρά κράτη . Ο,τι βολεύει την πατρίδα μου , πάνω από διεθνείς "νόμους" .

Να σου θυμίσω πόσες συμβάσεις του ΟΗΕ και άλλες διεθνείς δεν έχουν κυρώσει τα μεγάλα , μεσαία και μικρά κράτη , επειδή έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα τους ?
Από το δίκαιο της θάλασσας , την δίκη πολιτών τους σε ξένο έδαφος , το Κιότο και πολλά ακόμη .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#160131 Τι θα έκανες λοιπόν; Ό,τι κάνει ο Ορμπάν; Με τι λεφτά; Προφανώς θα χρειαστείς πολύ περισσότερα από αυτά που ξοδεύονται τώρα με την μεταφορά τους στα σύνορα.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#160206 Το τι θα έκανα είναι δύσκολο , αλλά υπάρχουν λύσεις με στόχο πάντα τα εθνικά μας συμφέροντα και ταυτόχρονα ανθρωπιστική λογική .

Αλλωστε νομίζω ο Λεβέντης είπε κάποια απλά πράγματα που πρέπει να γίνουν .

Αρχικά απογραφή των πάντων . Μετά απονομή μόνιμης διαμονής η υπηκοότητας με ορισμένους όρους , όπως η εργασία η αγορά περιουσίας εδώ κλπ , σε όσους το επιθυμούν και είναι εδώ πάνω από 10 χρόνια για τους Ευρωπαίους και πάνω από 20 χρόνια για τους μη Ευρωπαίους . Για τα παιδιά τους υπάρχει ήδη νόμος .

Ελεγχος του εργασιακού τους παρελθόντος γιατί υπάρχουν ζητιάνοι σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις που είναι εκεί χρόνια .
Τέτοιους δεν τους θέλω , εκτός αν αγοράσουν την παραμονή , όχι την υπηκοότητα πληρώνοντας έναν φόρο εισοδήματος για όλα τα χρόνια που είναι εδώ γύρω στα 3-5000 ανά χρόνο η με την αγορά περιουσίας τουλάχιστον 300.000 € .

Για τους υπόλοιπους θα πρέπει να δούμε πόσοι θέλουν να μείνουν , αν έχουν κάνει πλημμελήματα και έτσι να δείς πόσους έχεις και πόσους μπορείς να φιλοξενήσεις η να ενσωματώσεις .

Αφού καθαρίσεις με τους υπάρχοντες θα δεις τι θα κάνεις με τους καινούργιους και βέβαια πάντα θέτοντας το πρόβλημα στην ΕΕ και ζητώντας ενίσχυση της φρόντεξ .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#160211 Όλα τα παραπάνω σε πρόσφυγες; :dizzy:
Το αγορά περιουσίας εδώ γιατί το βάζεις; Εγώ δεν έχω περιουσία, δεν μπορώ να βρίσκομαι εδώ;
Μήπως πρέπει ν'αγοράσω σπίτι για να θεωρούμαι Έλληνας; :svivhaha: :protest:
Πόσοι από αυτούς που έρχονται απελπισμένοι μπορούν να αντέξουν τους όρους σου; Κανένας μήπως;
Σαν τον Ορμπάν που σε μία μέρα εξέτασε και τις 16 αιτήσεις για άσυλο και πρόλαβε και τις απέρριψε όλες! :lol:
Μόνον ο Ορμπάν είναι πατριώτης, οι υπόλοιποι που βοηθούν τους πρόσφυγες να φτάσουν στον προορισμό τους είναι πουλημένοι και άχρηστοι...
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
nass έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:To πρώτο πράμα που διαβάζει ένας Σύριος όταν πλακώνουν οι Ταλημπάνοι στο χωριό του είναι οι δηλώσεις της Τασίας. Δηλαδή αν τους έλεγε ο υπουργός μετανάστευσης της Ουρουγουάης ελάτε θα διασχίζανε τον Ατλαντικό με τις βάρκες :slap: :lol:

Ωραία εξυπνάδα :help: Η μικρή λεπτομέρεια είναι, ότι δεν χρειάζεται ο Σύρος στο χωριό να ξέρει ποιά διαδρομή είναι ευκολότερη-αποτελεσματικότερη, αυτό το ξέρουν μια χαρά τα κυκλώματα διακίνησης, και προσαρμόζουν αντίστοιχα τα τιμολόγιά τους.

edit mod. Μπορείς και καλύτερα.[Admin] :s_smile

Κατά τα άλλα αν δεν ήσουν τόσο edit mod και δεν είχες τόσο άγχος μιά φορά στη ζωή σου να βρεις κάτι να μου την πεις, θα μπορούσες να καταλάβεις ότι το τι είναι βολικό για το δουλέμπορο είναι άσχετο με το τι είναι βολικό για τον πρόσφυγα από τη στιγμή που θα τελειώσει η διαδρομή του. Από την άλλη μπορεί και να ζητάω πολλά ως επίπεδο αντίληψης και κακώς εξηγώ μερικά αυτονόητα