Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#159642 Ο ξαφνικός θάνατος πχ από καρδιά θα οδηγήσει σε νεκροτομή και δε σημαίνει ότι ο γιατρός θα βρει το μπελά του εάν έχει κάνει τη στοιχειώδη εξέταση, όσο περίεργο και αν φαίνεται η καρδιά μπορεί απλά να κάνει fail ανά πάσα στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#159753 Δεν εισαι αρκετα υποψιασμενος μαλλον.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#159807 ευχαριστω nass και τα αλλα παιδια για τις απαντησεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#159978 @Dodger αυτό που κάνετε είναι καραπαράνομο από πολλές πλευρές. Κατάχρηση εξουσίας, θέματα προσωπικών δεδομένων, παράνομο αρχείο, παράνομη πρακτική και άλλα. Ποιος και με τι κριτήρια το αποφάσισε αυτό; Ποια ιατρική πρακτική προβλέπει ακτινοβολία σε παιδάκια χωρίς λόγο;

Σχετικά με το υπέρηχο που έκαναν χωρίς να ζητείτε μάλλον κάποιος έκανε κάποια έρευνα και βρήκε ευκαιρία να μαζέψει περιστατικά.

Αν πας στο συνεργείο σου ελέγχουν λάδια, υγρά, φρένα και όλα λειτουργούν εντάξει ή πχ ΚΤΕΟ. Κανένας δεν σου εγγυάται ότι μόλις βγεις από το συνεργείο δεν θα απαυτωθεί ο Δίας. Αντίστοιχα και με τον άνθρωπο, ανά πάσα στιγμή κακά πράματα μπορεί να συμβούν, γιατροί είναι δεν είναι μέντιουμ. Ξέρω περίπτωση που αφού έκανε τους ελέγχους του στο νοσοκομείο και όλα καλά, στην έξοδο του νοσοκομείου τον πιάνει ένας σφάχτης και του έσκασε ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Κανονικά δεν σε προλαβαίνουν και πεθαίνεις αλλά επειδή ήταν στο νοσοκομείο τον προλάβανε και σώθηκε.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
sknipper έγραψε:Αν πας στο συνεργείο σου ελέγχουν λάδια, υγρά, φρένα και όλα λειτουργούν εντάξει ή πχ ΚΤΕΟ. Κανένας δεν σου εγγυάται ότι μόλις βγεις από το συνεργείο δεν θα απαυτωθεί ο Δίας. Αντίστοιχα και με τον άνθρωπο, ανά πάσα στιγμή κακά πράματα μπορεί να συμβούν, γιατροί είναι δεν είναι μέντιουμ. Ξέρω περίπτωση που αφού έκανε τους ελέγχους του στο νοσοκομείο και όλα καλά, στην έξοδο του νοσοκομείου τον πιάνει ένας σφάχτης και του έσκασε ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Κανονικά δεν σε προλαβαίνουν και πεθαίνεις αλλά επειδή ήταν στο νοσοκομείο τον προλάβανε και σώθηκε.

Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Sknipper!

Έχασα δικό μου άνθρωπο σε ηλικία 42 ετών. Αθλητικός τύπος, με τα γυμναστήριά του κλπ. Ερχόταν στο σπίτι, παραγγέλναμε σουβλάκια κι αυτός έτρωγε σαλάτα. Του ΄φαγε η γυναίκα του τ’ αυτιά να κάνει τεστ κοπώσεως, επειδή είχα κάνει κι’ εγώ!
Το έκανε το απόγευμα, γύρισε στο σπίτι, έκανε μπανάκι, ξάπλωσε γιατί αισθανόταν κουρασμένος και δεν ξανασηκώθηκε... :(
Άβαταρ μέλους
By Dodger
sknipper έγραψε:@Dodger αυτό που κάνετε είναι καραπαράνομο από πολλές πλευρές. Κατάχρηση εξουσίας, θέματα προσωπικών δεδομένων, παράνομο αρχείο, παράνομη πρακτική και άλλα. Ποιος και με τι κριτήρια το αποφάσισε αυτό; Ποια ιατρική πρακτική προβλέπει ακτινοβολία σε παιδάκια χωρίς λόγο;

http://www.eskana.gr/2015/09/blog-post_10.html

Την Πέμπτη 10/9 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υγειονομικής επιτροπής της Ένωσης με τα σωματεία και αναλύθηκε η υποχρέωση των σωματείων για την παρουσία ιατρού στους αγώνες όλων των ομάδων τους. Έγινε ανάλυση της υποχρέωσης για τον προαγωνιστικό έλεγχο των αθλητών.

Οι ιατρικές εξετάσεις που θεωρούνται απαραίτητες για τον πλήρη και σωστό προαγωνιστικό έλεγχο είναι :

1) Α/θ ακτινογραφία θώρακος

2) ΗΚΓ ηλεκτροκαρδιογράφημα-καρδιολογική εξέταση και όπου υπάρχει υπόνοια μυοκαρδιοπάθειας, υπερηχοκαρδιογράφημα.

3) Γενική αίματος, σίδηρος ορού (Fe), σάκχαρο, ουρία.

Όσο για τον απαραίτητο εξοπλισμό των αγωνιστικών χώρων, διευκρινίζουμε τι εννοούμε λέγοντας απαραίτητος εξοπλισμός :

το λιγότερο που θα πρέπει να υπάρχει, σε κάθε αθλητική εγκατάσταση, είναι

- ένας χώρος πρώτων βοηθειών

- και οπωσδήποτε ένας «φιλικός» στον χρήστη απινιδωτής.

Hρέμησε, από τα μικρά δε ζητάμε ακτινογραφία, μόνο από τους αθλητές που αγωνίζονται. Τα υπόλοιπα ναι. Το ότι παρακολουθούμε το ύψος, το βάρος, κάνουμε λιπομέτρηση (έστω και την "αστεία" με τη ζυγαριά) και αν θα έχουμε και μια εξέταση άιματος στο φάκελο, δεν κλέβουμε τα μυστικά του κράτους. Άσε που όποιος θέλει μας τα φέρνει και προπονείται, όποιος δεν θέλει, είναι ελεύθερος να πάει σε άλλη ομάδα, που δεν θα εξετάσει το παιδί του και δεν θα τον νοιάζει τι θα γίνει αν και εφ'όσον.

edit:

Παρεμπιπτόντως, δεν "κρατάμε" αυτούσιες τις εξετάσεις, τώρα μου έκοψε, μάλλον ειπώθηκε λάθος. Κρατάμε τα χαρτιά των γιατρών που υπογράφουν για τους αθλητές.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Pitt έγραψε:
Του ΄φαγε η γυναίκα του τ’ αυτιά να κάνει τεστ κοπώσεως

επειδή κάτι είδε στο κρεββάτι ...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#160089 Όχι. Το έγραψα προηγουμένως, επειδή είχα κάνει εγώ...
Αν της έλεγα για πλάκα ότι έκανα εξέταση προστάτη, θα τον έστελνε να κάνει δακτυλική κι’ ας ήταν σαραντάρης. Δεν την κατηγορώ, τον πρόσεχε.

Αυτό που ήθελα να καταδείξω είναι ότι λίγες ώρες πρίν το επεισόδιο ο καρδιολόγος τον είχε εξετάσει και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#160100 :sorry: Το μόνο θετικό, αν μπορείς να το πεις έτσι, είναι ότι έφυγε στον ύπνο του και δεν ταλαιπωρήθηκε. Και πάλι όμως :sorry:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#160115 Καλά με το test κοπώσεως πάντα υπάρχει αυτή ή πιθανότητα είναι γνωστό.Ακριβώς το ίδιο έχει πάθει ταξίαρχος του ΕΣ μέσα στο 401.Απλά ήταν τυχερός και το έπαθε βγαίνοντας από την καρδιολογική κλινική αμέσως μετά το test και τον επανέφεραν.Αν το πάθαινε στο αμάξι πχ για να πάει πεντάγωνο θα μας είχε χαιρετίσει.
Πολλές ιατρικές πράξεις έχουν και επιπλοκές... Είναι γνωστο και καταγεγραμμένο σε μελέτες.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#160119 Και δλδ η ιατρικη πραξη (τεστ κοπωσης) βγαινει μια χαρα και μετα..... :lipsealed:
Κατι δεν μου κολλαει.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#160121 Το τεστ κοπώσεως έχει περιορισμούς. Ανάλογα με το άτομο, ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό.

Επίσης διαβάζω στην WP:
Η συχνότητα των επιπλοκών από τη δοκιμασία κόπωσης είναι πάρα πολύ μικρή και εξαρτάται από τη βαρύτητα της υποκείμενης νόσου. Οι επιπλοκές αυτές μπορεί να είναι υπερκοιλιακές ταχυκαρδίες, έκτακτες κοιλιακές συστολές, κοιλιακή ταχυκαρδία ή μαρμαρυγή, έμφραγμα του μυοκαρδίου ή και θάνατος (1:10.000).
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Geo f1 έγραψε:Και δλδ η ιατρικη πραξη (τεστ κοπωσης) βγαινει μια χαρα και μετα..... :lipsealed:
Κατι δεν μου κολλαει.

Tι δε σου κολλάει?Μπορεί να κάνει εμβολικό επεισοδιο.Να προχωρήσει το έμβολο πιο μπροστα στη στεφανιαία και να αποφραχθεί. Και στεφανιογραφία να κάνεις μπορεί να σου δείξει αποδεκτό βαθμο απόφραξης και μετα απο μια βδομάδα να κάνει εμβολικο επεισόδιο.
Άβαταρ μέλους
By Serf
dimviii έγραψε:ζητησαν απο την ποδοσφαιρικη ομαδα που παω τον μικρο χαρτι απο παιδιατρο που θα αναφερει μεσα και την καλη λειτουργεια της καρδιας.
Εχει παει η συζυγος 2-3 φορες στο ικα και στο Παιδων(ο ενας την στελνει στον αλλον) και δεν της δινει κανεις χαρτι.Το παιδι εξεταστηκε στο ικα ,αλλα δεν μπορουν να δωσουν χαρτι που να το πιστοποιει. :dizzy:
Δεν μπορουμε να δωσουμε χαρτι,το ιδιο λενε και στο Παιδων. :dizzy:
Εχει κανεις καμια αντιστοιχη εμπειρια? Ειναι δυνατον ασφαλισμενο παιδι,να μην μπορουν να του δωσουν χαρτι ,ενω η εξεταση ειναι ''οκ''?
Υποψιν οτι στο βιβλιαριο υγειας αναφερει την επισκεψη και τα αποτελεσματα αυτης,οπως και καρδιογραφημα. :dizzy:

ξεχασα να αναφερω οτι η ομαδα που ειναι γραμμενος εχει συμβαση με ιατρο που σου δινει το χαρτι με 45 ευρω.Την προηγουμενη εβδομαδα που τον εγραψα ηταν το Νο 266...

266 Χ 45= 11.970 και γραφονται και αλλα παιδια.....

Πριν 3-4 χρόνια είχα ζητήσει για εμένα αντίστοιχο χαρτί από τη (συμβεβλημμένη) παθολόγο μου του ΙΚΑ και μου είχε πει ότι δεν μπορεί να γίνει δωρεάν στα πλαίσια της κάλυψης του ΙΚΑ. Δε δοκίμασα ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο, ιατρείο του ΙΚΑ.