.
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
.
Δεν ξέρω λοιπόν, αν ήταν δικό μου το αυτοκίνητο, σίγουρα τα Dunlop θα έβαζα, γιατί είναι πολύ ανώτερα από τις άλλες επιλογές που υπάρχουν.
popolaros έγραψε:το πλατος δεν θα κάνει ιδιαίτερη διάφορα;
Δεν κάνει διαφορά αν η αλλαγή είναι μικρή. Δεν είπαμε να αλλάξει τραγικά.
Η διαφορά των 10 χιλιοστών λοιπόν, δεν θα κάνει τεράστια διαφορά.
Μεγαλύτερη διαφορά θα κάνει ένα καλό λάστιχο από ένα μέτριο. Και εγώ θα επιλέξω σε κάθε περίπτωση το πρώτο.
otso έγραψε:apo 215/55/16 που βαζει ο κατασκευαστης, μπορει να παει κανεις στα 205/60/16 ; και δεν μιλαμε για αυτοκινητο επιδοσεων αλλα για MPV .
otso έισαι στο +1,6% στη διάμετρο,θεωρητικώς μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια.Θα χάσεις σε κράτημα,θα κερδίσεις σε άνεση,επιδόσεις και κατανάλωση.Πρόσεξε μονο να δεις αν ταιριάζουν και οι δείκτες ταχύτητας και βάρους,για πόση διαφορά τιμής μιλά με?
.
belgarion έγραψε:Τυχαίνει καμιά φορά να αργήσω να τα κοιτάξω άλλα άντε αντι για 32 psi να τα εχω βρει 30,εκτός και αν πιστεύετε ότι πρέπει να τα βάλω ακόμη παραπάνω απο ότι λέει ο κατασκευαστής.Πάντως η ζημιά στα τωρινά έχει γίνει,το θεμα είναι τι να βάλω απο εδώ και πέρα
.
Η πίεση που συνιστά ο κατασκευαστής είναι για ήρεμη και σιγανή οδήγηση.
Μερικοί κατασκευαστές αναγράφουν σημαντικά μεγαλύτερες πιέσεις για μεγάλες ταχύτητες στον αυτοκινητοδρομο.
Για στροφιλίκια προφανώς τα λάστιχά σου χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις αφού βλέπεις ανομοιόμορφη φθορά που σημαίνει ότι στις στροφές τσαλακώνεται το ελαστικό.
Αν δεν τσαλακώνεται το ελαστικό θα δεις και αισθητά καλύτερο κράτημα.
— Margaret Thatcher
belgarion έγραψε:otso έγραψε:apo 215/55/16 που βαζει ο κατασκευαστης, μπορει να παει κανεις στα 205/60/16 ; και δεν μιλαμε για αυτοκινητο επιδοσεων αλλα για MPV .
otso έισαι στο +1,6% στη διάμετρο,θεωρητικώς μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια.Θα χάσεις σε κράτημα,θα κερδίσεις σε άνεση,επιδόσεις και κατανάλωση.Πρόσεξε μονο να δεις αν ταιριάζουν και οι δείκτες ταχύτητας και βάρους,για πόση διαφορά τιμής μιλά με?
.
215/55/ R 16 απο τις λεγόμενες κωλοδιαστάσεις..
Σε σχέση με τα 205/55/ 16 έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή.
Τέτοια φοράει το Passat και απ οτι θυμάμαι πέρυσι που άλλαξα έδωσα 580
για Dunlop Sport BlueResponse
leonp έγραψε:Η πίεση που συνιστά ο κατασκευαστής είναι για ήρεμη και σιγανή οδήγηση.
Μερικοί κατασκευαστές αναγράφουν σημαντικά μεγαλύτερες πιέσεις για μεγάλες ταχύτητες στον αυτοκινητοδρομο.
Για στροφιλίκια προφανώς τα λάστιχά σου χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις αφού βλέπεις ανομοιόμορφη φθορά που σημαίνει ότι στις στροφές τσαλακώνεται το ελαστικό.
Αν δεν τσαλακώνεται το ελαστικό θα δεις και αισθητά καλύτερο κράτημα.
Αν το επιτρεπει η ασφαλτος... Συνηθως στην Ελλαδα με μεγαλυτερες πιεσεις κανεις πατιναζ...
belgarion έγραψε:otso έγραψε:apo 215/55/16 που βαζει ο κατασκευαστης, μπορει να παει κανεις στα 205/60/16 ; και δεν μιλαμε για αυτοκινητο επιδοσεων αλλα για MPV .
.
διαφορα τιμης υπαρχει σε αλλες μαρκες αρκετη σε αλλες λιγοτερο , σε μενα παντως επιδρα αρνητικα το φαρδυ λαστιχο .
την αθωα εποχη της αυτοκινησης που θαυμαζαμε τα φαρδια λαστιχα και ολοι θελαμε να βαλουμε στα υποτονικα μας αμαξακια (τοτε που τα 1300 ηταν απιστευτη κατηγορια) για να εχουμε κρατημα , ολη αυτη η εμπειρια για μενα ηταν τραυματικη , σε μενα εχανε το αυτοκινητο σε επιδοσεις και ιδιαιτερα στο βρεγμενο αλλα και σε αποκριση τιμονιου. θεωρω λοιπον ενα οικογενειακο που θα κινειται σε ταξιδια και χαλαρους ρυθμους δεν του προσφερουν τιποτα τα τεραστια και φαρδια ελαστικα
ναι οτι δεν εχει νοημα και χανεις περισσοτερα απο οσα κερδιζεις αν κερδιζεις κατι.
απ την αλλη ειναι εργοστασιακη επιλογη και δεν ειμαι και τοσο γνωστης για να τους καταριψω , θα ηθελα να κατεβω αλλα μηπως εχω αδικο;
και το οικονομικο δεν ειναι αμελητεο αν εφτανες να αγορασεις ενα μεσο λαστιχο και με ενα νουμερο πιο κατω μπορεις να πας στο κορυφαιο.
popolaros έγραψε:Bridgestone Turanza ER300 σε V δεικτη
Τηλεφώνησα σε 2 εμπόρους Bridgestone εδώ στα Γιάννενα.Το ER300 το έχει σταματήσει και δεν υπάρχει.Εναλλακτικά υπάρχει το Τ001 το οποίο όμως μου λένε ότι είναι πιο μαλακό και δεν θεώρουν ότι έχει μεγάλη διαφορά από Dunlop ,Continental κλπ.Τιμές 380 ο ένας,450 ο άλλος σε Η.Ενναλακτικά ο ένας μου προτείνει το Potenza RE050 σε V,στα 430euro,τα Πιρελλι P6 στα 390 ή τα Toyo CF2 σε V στα 400.Ο άλλος έχει τα Potenza 500euro αλλά δεν μου τα προτείνει γιατί δεν θα ζεσταίνονται.Εναλλακτικά προτείνει Maxxis και General αλλά προφανώς αυτά δεν τα συζητάω καν.Θα πάω και σε κανά 2 ακόμη εδώ κοντά μήπως έχει μείνει κανά ER300 σε καμιά αποθήκη αν και δεν το πιστεύω.Τι γνώμη έχουμε για το Potenza,και ιδίως για την συμπεριφορά του στο κρύο και το βρεγμένο?:help: