Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#158919 Φυσικά έχουμε ξεφύγει κάμποσες φορές. Θα προσπαθήσω μια γείωση, επαναφορά, ριμπουτ.
Τελικά η Νίτσα (το Πικασο για όσους μπερδευτήκανε) γιατί υπάρχει, δεν καλύπτει κάποιες ανάγκες; Που το όποιο Γιάρις δεν θα καλύπτει;
Ποιες υποχρεωτικές ανάγκες μεταφοράς, μετακίνησης της οικογένειας και ποια πρόβλεψη με ορίζοντα 3-5 ετών; Παιδιά, δουλειές κλπ.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#158942 Δηλαδή να πουλήσετε το Picasso , για κανα 7χίλιαρο και με τα λεφτά
συν διαφορά να πάρετε ένα οικονομικό μικρό και ένα για παιχνίδι? :hmmm:

π.χ Fiesta mkVI 1.4 + ένα 3000χίλιαρο για γρήγορο μικρό παιχνίδι ?

Χλωμό σε βλέπω , τσίτα το μπάτζετ , δεν προβλέπει αστοχίες μετέπειτα :hmmm:

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#158943 Το budget είναι περιορισμένο και προτείνεται δεύτερο αυτοκίνητο ?

Πάρε ρε συ μια 120i (αν τα βγάζεις πέρα με τέλη ασφάλειες) να είναι και ζμπορ, πισωκινητη και σβελτη στο δρόμο να τελειώνεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:Εγω παντως απορω τι συμβαινει στον κοσμο...
Ο markvag δηλωσε οτι επαθε μια βλαβη το 206 του και δεν ειχε χρηματα να το επισκευασει και τα μισα ποστ του λετε να παει να παρει 106 ραλυ για ειδικης περιπτωσης αυτοκινητο και αλλα τετοια χαρωπα.
και οπως σωστα ειπε ο Εντυς οτι με πορδες δεν φαβονται αυγα καλυτερα ο μαρκβαγκ να καθησει στ αυγα του (τα αβαφτα)

Τότε ο markvag είχε περάσει 1 χρόνο άνεργος και 3 υποαμοιβόμενος... :rtfm: Πλέον τα πράγματα δεν είναι έτσι. :) Αν μπορούσα τότε, θα το είχα κρατήσει το 206 και (εκ των υστέρων) το έχω μετανιώσει που το έδωσα, αλλά δεν μπορούσα να ξέρω πως θα εξελιχθούν τα οικονομικά / επαγγελματικά μου... όταν το έδωσα είχα λίγο καιρό στην τωρινή μου δουλειά, με τα μισά λεφτά που παίρνω τώρα (και σαφώς μεγαλύτερη αβεβαιότητα) και έτρεχα πίσω από "ουρές" που έπρεπε να πληρώσω...

sknipper έγραψε:Ποιες υποχρεωτικές ανάγκες μεταφοράς, μετακίνησης της οικογένειας και ποια πρόβλεψη με ορίζοντα 3-5 ετών; Παιδιά, δουλειές κλπ.

Με τα σημερινά δεδομένα και ότι μπορώ να προβλέψω (λογικά) για τα επόμενα χρόνια, μιλάμε για 1-2 ταξίδια το χρόνο και κατά βάση μετακινήσεις εντός πόλης ή στα πολύ κοντά... Η δουλειά είναι 23 χλμ πήγαιν' έλα... και απ' ότι φαίνεται είναι σταθερή. Επιπλέον, εδώ και λίγο καιρό μένω σε πολύ στριμόκωλη γειτονιά...

Προφανώς και το budget προβλέπει και το ενδεχόμενο κάποιας βλάβης, δεν είναι αποκλειστικά τα χρήματα της Νίτσας... :rtfm: Γι' αυτό και δεν θέλω να δώσω κάτι παραπάνω απ' ότι θα πάρω, για να έχω κάτι σε περίπτωση κάποιας βλάβης...

@ quadra: Ωραίο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση...

Σαν πάγια έξοδα ένα πχ clio tce 1,2 + ΜΧ-5 είναι στα ίδια με ένα δίλιτρο*, με το πλεονέκτημα πως σε περίπτωση ανάγκης, καταθέτεις πινακίδες από το mazda και έχεις τα πάγια μόνο για ένα αμάξι. Με μία 120 ή 320 αυτό δεν υφίσταται. Το μειονέκτημα είναι ελαφρώς αυξημένο κόστος συντήρησης... αν και τα χλμ θα μοιράζονται...

*Τέλη έως 1357cc: 135 ευρώ, για ένα 1600: 265, σύνολο 400. Ασφάλειες υπολογίζω 350+350 = 700, σύνολο 1100 ευρώ το έτος. Για 2000, τέλη: 660, ασφάλεια κανένα 400άρι, το όλον 1060. Και όπως είπα καταθέτοντας πινακίδες για το MX-5 τα πάγια αυτόματα γίνονται 485... Επίσης, θα μπορούσα να μην κινώ το ΜΧ-5 το χειμώνα, γλιτώνοντας τη μισή ασφάλεια και (αν γίνει) τα μισά τέλη...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#158987 Μαρκοβάγγο είτε κινείσαι σε λάθος μονοπάτια, είτε δεν μας τα λες όλα.

Από εκεί που ήθελες να αντικαταστήσεις το citroen με κάτι πιο "ενδιαφέρον" οδηγικά που να σε καλύπτει από θέμα χώρων (εύλογος στόχος), τώρα τσεκάρεις αγορά μτχ "βαρετού" και ενός ακόμα μτχ "σπορ".

Οικονομοτεχνικά δεν κολλάει το project.
ΙΜΟ είτε μαζεύεις μια μικρή καβάτζα (πχ 3.000) και παίρνεις ένα μτχ ΜΧ-5 (ψιλομονόδρομος η επιλογή αυτή) κρατώντας το citroen, είτε δίνεις το citroen και πηγαίνεις σε κάτι του στυλ Leon, Giuletta κλπ.

Η 320 επίσης πληροί τα κριτήρια σου με εξαίρεση το οικονομικό που απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχεις ιδιαίτερη ελαστικότητα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#159008 IMHO μεγάλο λάθος να δώσεις αυτοκίνητο που γνωρίζεις για δύο αμφιβόλου προέλευσης φτηνότερα μεταχειρισμένα που δεν χρειάζεσαι κιόλας. Μάζεψε λεφτά και κάποια στιγμή το αλλάζεις με ενα πολύ καλύτερο, όπως ακριβώς το θες.

.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#159034 Υπαρχει αγοραστης για το Πικασο; Λιγο ακριβο μου φαινεται απο την στιγμη που με λιγοτερα χρηματα αγοραζεις Σκοντα τουρμπατο.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#159053 Κρατα το σιτροεν, παρε ενα 106, ενα cbf 250 και 2 παπακια 100αρια.

< >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#159057 Άσε την Νίτσα ως έχει και τσίμπα την μπανιέρα , topic closed (*...drops mic)

Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147

Παρακαλώ να κλειδωθεί το τοπικό.
:iconcool: