- 13 Σεπ 2015, 15:44
bibendum έγραψε:Εγω παντως απορω τι συμβαινει στον κοσμο...
Ο markvag δηλωσε οτι επαθε μια βλαβη το 206 του και δεν ειχε χρηματα να το επισκευασει και τα μισα ποστ του λετε να παει να παρει 106 ραλυ για ειδικης περιπτωσης αυτοκινητο και αλλα τετοια χαρωπα.
και οπως σωστα ειπε ο Εντυς οτι με πορδες δεν φαβονται αυγα καλυτερα ο μαρκβαγκ να καθησει στ αυγα του (τα αβαφτα)
Τότε ο markvag είχε περάσει 1 χρόνο άνεργος και 3 υποαμοιβόμενος...

Πλέον τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Αν μπορούσα τότε, θα το είχα κρατήσει το 206 και (εκ των υστέρων) το έχω μετανιώσει που το έδωσα, αλλά δεν μπορούσα να ξέρω πως θα εξελιχθούν τα οικονομικά / επαγγελματικά μου... όταν το έδωσα είχα λίγο καιρό στην τωρινή μου δουλειά, με τα μισά λεφτά που παίρνω τώρα (και σαφώς μεγαλύτερη αβεβαιότητα) και έτρεχα πίσω από "ουρές" που έπρεπε να πληρώσω...
sknipper έγραψε:Ποιες υποχρεωτικές ανάγκες μεταφοράς, μετακίνησης της οικογένειας και ποια πρόβλεψη με ορίζοντα 3-5 ετών; Παιδιά, δουλειές κλπ.
Με τα σημερινά δεδομένα και ότι μπορώ να προβλέψω (λογικά) για τα επόμενα χρόνια, μιλάμε για 1-2 ταξίδια το χρόνο και κατά βάση μετακινήσεις εντός πόλης ή στα πολύ κοντά... Η δουλειά είναι 23 χλμ πήγαιν' έλα... και απ' ότι φαίνεται είναι σταθερή. Επιπλέον, εδώ και λίγο καιρό μένω σε πολύ στριμόκωλη γειτονιά...
Προφανώς και το budget προβλέπει και το ενδεχόμενο κάποιας βλάβης, δεν είναι αποκλειστικά τα χρήματα της Νίτσας...

Γι' αυτό και δεν θέλω να δώσω κάτι παραπάνω απ' ότι θα πάρω, για να έχω κάτι σε περίπτωση κάποιας βλάβης...
@ quadra: Ωραίο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση...
Σαν πάγια έξοδα ένα πχ clio tce 1,2 + ΜΧ-5 είναι στα ίδια με
ένα δίλιτρο*, με το πλεονέκτημα πως σε περίπτωση ανάγκης, καταθέτεις πινακίδες από το mazda και έχεις τα πάγια μόνο για ένα αμάξι. Με μία 120 ή 320 αυτό δεν υφίσταται. Το μειονέκτημα είναι ελαφρώς αυξημένο κόστος συντήρησης... αν και τα χλμ θα μοιράζονται...
*Τέλη έως 1357cc: 135 ευρώ, για ένα 1600: 265, σύνολο 400. Ασφάλειες υπολογίζω 350+350 = 700, σύνολο 1100 ευρώ το έτος. Για 2000, τέλη: 660, ασφάλεια κανένα 400άρι, το όλον 1060. Και όπως είπα καταθέτοντας πινακίδες για το MX-5 τα πάγια αυτόματα γίνονται 485... Επίσης, θα μπορούσα να μην κινώ το ΜΧ-5 το χειμώνα, γλιτώνοντας τη μισή ασφάλεια και (αν γίνει) τα μισά τέλη...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>