Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
criuser έγραψε: Και τα ενοίκια είναι ακριβά . Αρχικά ήταν 1600 , σήμερα νομίζω 1200 η και παραπάνω .

Προφανώς και υπάρχουν τέτοια ενοίκια, αλλά καταρχάς τα θεωρώ εξωφρενικά, και κατα δέυτερον δεν καταλαβαίνω ποίος πάει και δίνει 1.600 και δεν αγοράζει σπίτι δίνοντας αυτά τα λεφτά σε δάνειο...
Άβαταρ μέλους
By criuser
#157428 Τα του 80 δεν έχουν μόνωση , η έχουν πολύ μικρή , οπότε πληρώνεις πολλά . Συνήθως έχουν μικρά μπαλκόνια εκτός αν είναι προς το τέλος της δεκαετίας που άλλαξε ο κανονισμός . Επίσης αν είναι πριν το 84 έχουν και σεισμοθεματάκια .

Τώρα ποιός δίνει 1600 για ενοίκιο , την εποχή που τα έδινε το σπίτι αυτό έκανε 600.000 χαλαρά .
Δίνει τώρα 1200 , γιατί πλέον αυτά τα σπίτια δεν ξαναφτιάχνονται και δεν τα πουλάνε οι ιδιοκτήτες τους .

Εντάξει μην νομίζετε ότι αυτά που λέω έχουν καμιά σχέση με τις κολλημένες μεταξὐ τους μεζονετούλες του σωρού , που βρίσκονται σε οικοπεδάκια με "κήπους" που τους κουρεύεις με το ψαλίδι των νυχιών :lol:

Είναι σε άλλη κατηγορία από τις μεζονετουπόλεις .
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#157453 Θέμα: μόνωση ταράτσας
Επιφάνεια = 210 τ.μ., προς μόνωση και κάτι μερεμετάκια (σοβάδες, μάρμαρα)

Μία προσφορά με υλικά της καλύτερης δυνατής ποιότητας (άσπρο μονωτικό ασφαλτόπανο -10 C), έβγαινε γύρω στα 2700 € αν θυμάμαι καλά. Ο μάστορας έχει τη γνώμη ότι η παλιά μόνωση πρέπει να ξηλωθεί τελείως για να γίνει δουλειά.

Έρχεται άλλος μάστορας και κάνει προσφορά με 1400 € λέγοντας ότι η νέα μόνωση μπορεί να μπει κατευθείαν πάνω από την παλιά. Δεν έχω δει ακόμη γραπτή την προσφορά αλλά θα μου κάνει τρελή εντύπωση να είναι ίδιας ποιότητας τα υλικά.
Επίσης είναι δυνατόν να είναι ορθή πρακτική η νέα μόνωση πάνω από τα παλιά ασφαλτόπανα;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ διάβασα τα 1200€ για τα 170τ.μ στο εξωτικό Χαλάνδρι που γίνονται ανάρπαστα, και μου έφυγε το σαγόνι... :s_wacko
Από αυτά που βλέπω πάντως, δεν είναι πως υπάρχει πληθώρα εδώ στα νότια, αλλά από ένα γρήγορο ψάξιμο, υπάρχουν σπίτια. Τα πιο ενδιαφέροντα, είναι αυτά του 80' που έχουν πλήρως ανακαινισμένα μπάνια-κουζίνα... Αυτά συνήθως όμως δεν έχουν πάρκινγκ...
:vava:

Ρε σεις, με αυτά που διαβάζω, αν και δεν το έχω σκεφτεί, δεν το έχω ψάξει, και δεν υπάρχει καν προοπτική (εμείς που θα ζήσουμε δηλαδή ?), αν ήθελα να νοικιάσω το δικό μου θα έπρεπε να ζητήσω 2xxx ευρώ ?!?! :dizzy: Μήπως να το σκεφτώ πιο σοβαρά ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
The Ace έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ διάβασα τα 1200€ για τα 170τ.μ στο εξωτικό Χαλάνδρι που γίνονται ανάρπαστα, και μου έφυγε το σαγόνι... :s_wacko
.........

Ρε σεις, με αυτά που διαβάζω, αν και δεν το έχω σκεφτεί, δεν το έχω ψάξει, και δεν υπάρχει καν προοπτική (εμείς που θα ζήσουμε δηλαδή ?), αν ήθελα να νοικιάσω το δικό μου θα έπρεπε να ζητήσω 2xxx ευρώ ?!?! :dizzy: Μήπως να το σκεφτώ πιο σοβαρά ? :lol:

Αν είναι οροφοδιαμέρισμα, θα στα δώσουν, προχώρα και μη το σκέφτεσαι!
Αρκει να μην είναι καμιά ..... παλιομεζονέτα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#157467 Δυστυχώς είναι...(παλιομεζονέτα) :lol: ...αν προκύψει δουλειά στο εξωτερικό, και τελικά φύγουμε όλοι μαζί, τότε θα το ξανασκεφτώ. Απλά καλό είναι να έχω μια ιδέα των διαφόρων τιμών :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By GTS
The Ace έγραψε:Δυστυχώς είναι...(παλιομεζονέτα) :lol: ...αν προκύψει δουλειά στο εξωτερικό, και τελικά φύγουμε όλοι μαζί, τότε θα το ξανασκεφτώ. Απλά καλό είναι να έχω μια ιδέα των διαφόρων τιμών :iconcool:

Θα την νοικιάσεις γυρω στα 1500-1800 αν βρεις καποιον ξενο που δουλευει σε πρεσβεια η σε καποια εταιρεια. Για Ελληνα ξεχασε το.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
ArrowsFA1 έγραψε:Θέμα: μόνωση ταράτσας
Επιφάνεια = 210 τ.μ., προς μόνωση και κάτι μερεμετάκια (σοβάδες, μάρμαρα)

Μία προσφορά με υλικά της καλύτερης δυνατής ποιότητας (άσπρο μονωτικό ασφαλτόπανο -10 C), έβγαινε γύρω στα 2700 € αν θυμάμαι καλά. Ο μάστορας έχει τη γνώμη ότι η παλιά μόνωση πρέπει να ξηλωθεί τελείως για να γίνει δουλειά.

Έρχεται άλλος μάστορας και κάνει προσφορά με 1400 € λέγοντας ότι η νέα μόνωση μπορεί να μπει κατευθείαν πάνω από την παλιά. Δεν έχω δει ακόμη γραπτή την προσφορά αλλά θα μου κάνει τρελή εντύπωση να είναι ίδιας ποιότητας τα υλικά.
Επίσης είναι δυνατόν να είναι ορθή πρακτική η νέα μόνωση πάνω από τα παλιά ασφαλτόπανα;

Tι μόνωση; Γιατί και γω που το σκεφτόμουν (μιας και οικονομικά δεν μπορώ να ακολουθήσω) για 300 τ.μ μου έβγαινε ανεστραμμένη γύρω στα 9 με 10 χιλιάρικα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#157533 Δεν ξέρω λεπτομέρειες πέραν από το ότι αυτή η τιμή περιλαμβάνει: 4ήμερη εργασία, μερεμέτια, ξύλωμα παλιάς μόνωσης, αστάρωμα επιφάνειας, και τοποθέτηση λευκού ασφαλτόπανου προδιαγραφής -10 C.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#157549 Γιά τις μονώσεις που μιλάτε , κάνετε απλή υγρομόνωση και όχι θερμομόνωση .

Για τα ενοίκια , οι μεζονέττες επειδή είναι συνήθως πολλά τμ , από 240-400 και επειδή το τεκμήριο βαρύνει όλους , ιδιοκτήτες και ενοικιαστές , είναι δύσκολο να νοικιαστούν , ακριβώς λόγω του τεκμηρίου . Κάτι σαν τα δίλιτρα+ αμάξια .
Άβαταρ μέλους
By criuser
#157558 Αν δεν έχεις υγρασίες και δεν προτίθεσαι να κάνεις πλήρη μόνωση , ίσως αν περάσεις μόνος σου ένα καλό μονωτικό , τύπου hyperdesmo , βολευτείς για κάποια χρόνια . Χωρίς βέβαια να ξηλώσεις την υπάρχουσα . Επίσης έχει σημασία αν έχεις καλές κλίσεις η λιμνάζουν νερά .

Γενικά έχε υπ' όψη σου , ότι πολλά λέγονται και οι προδιαγραφές των υλικών που λένε δεν είναι και πολύ αξιόπιστες , ιδιαίτερα σε μιά χώρα όπως η δική μας , με τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίες και την ανυπαρξία ελέγχου στις εταιρείες και στους εισαγωγείς .
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#157569 Καταλαβα. Οχι δυστυχώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, σε δύο διαφορετικές πολυκατοικίες.......στη μία μάλιστα είχε γίνει και μόνωση πριν 4-5 χρόνια, αλλά προφανώς έγινε κάκιστη δουλειά...σε μια βόλτα που πήγα πρόσφατα είδα κενούς αρμούς μεταξύ των πανιών...
Υπάρχει εισροή υδάτων, σε κάποια σημεία του ταβανιού στάζει, σε άλλα έχει μαυρίσει από υγρασία-μούχλα...
Πρέπει να γίνει εξ αρχής η δουλειά φοβάμαι πολύ.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#157576 Η υγρασία που σημαίνει ότι περνάει νερό , είναι πράσινη η κίτρινη . Αν έχεις μαύρες και μούχλες , αλλά δεν έχεις νερό και αν αυτό συμβαίνει σε γωνιές και σε βορεινούς τοίχους , τότε έχεις έλλειψη αερισμού στο σπίτι και μια αντιμουχλική μπογιά θα δώσει λύση .

Οι μονώσεις πρέπει να προστατεύονται , δεν σημαίνει ότι βάζω ασφαλτόπανο και ίσως και χωρίς ψηφίδα η ένα πανί και καθάρισα .

Ισως πρέπει να αποτανθείς σε κάποια εξειδικευμένη μεγάλη εταιρεία πρώτα , να σου πουν τι πρέπει να κάνεις και μετά να αποφασίσεις .

Ακόμα τα ξηλώματα δημιουργούν πληγές και γενικά πρέπει να πηγαίνεις πολύ συντηρητικά .