Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#157139 Ισχυει. Ψαχνει φιλη 3αρι στους Αμπελοκηπους (με καλουτσικο budget) και την ψιλοβοηθαω και εχουμε δει σχεδον μονο τρωγλες.

Ομοιως ζευγαρι φιλων που κοιτανε προς Φιλαδελφεια μερια.

Εν τω μεταξυ ειναι για πολλες φαπες που οι περισσοτεροι γραφουν "προσφατα ανακαινισμενο" και πας και βλεπεις μια πορτα ασφαλειας καινουρια, 2 ντουλαπια στο μπανιο και το υπολοιπο σπιτι ειναι μουσειο.

< G3
Άβαταρ μέλους
By xenos
Anonymous Founder έγραψε:Μεσίτης;
Ποιες περιοχές κοιτάτε;

Έχει μπει και μεσίτης στο κόλπο, αλλά γενικά είναι ακριβά (+το γαμησιάτικο του μεσίτη).
Περιοχές (πλέον): χολαργός, χαλάνδρι, αγ.παρασκευή, κλπ. Για νότια δε...... ακόμα χειρότερα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#157189 1) καλά νοικιάζονται αμέσως
2) καλά κρατάνε οι ιδιοκτήτες για τον εαυτό τους και πολύ λογικά νοικιάζουν τα β' διαλογής
Και
3) είναι άπειρα τα κλειστά διαμερίσματα που οι ιδιοκτήτες προτιμούν να μην νοικιάζουν λόγω των άπειρων φεσιών
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
xenos έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Μεσίτης;
Ποιες περιοχές κοιτάτε;

Έχει μπει και μεσίτης στο κόλπο, αλλά γενικά είναι ακριβά (+το γαμησιάτικο του μεσίτη).
Περιοχές (πλέον): χολαργός, χαλάνδρι, αγ.παρασκευή, κλπ. Για νότια δε...... ακόμα χειρότερα.

Τι εννοούμε ακριβά; Εγώ θα ψάχνω με διαφορετικές προδιαγραφές βέβαια, αλλά δεν κατανοώ το ύψος εν τέλει...
Για 100 τ.μ με τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις, ακριβά είναι τα άνω των 600€. Τα κάτω, νομίζω είναι λογικά (καινούρια κατασκευή, με γκαράζ λογικά, κλπ).
:hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#157207 Τι 900 ρε παιδιά; Σας φαίνονται φυσιολογικά αυτά τα νούμερα;;; :dizzy:
Δίνει ο κόσμος 900ε ενοίκιο; Και μετά λέμε για φέσια.... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By GTS
xenos έγραψε:Τι 900 ρε παιδιά; Σας φαίνονται φυσιολογικά αυτά τα νούμερα;;; :dizzy:
Δίνει ο κόσμος 900ε ενοίκιο; Και μετά λέμε για φέσια.... :hmmm:

Τα καλα που βρηκες ποσο τα εδιναν;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#157209 Την τιμή "νορμάλ", είναι σχετικό πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας ... :hmmm:
Με τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος και για τις περιοχές που ανέφερε ο @xenos, (κατασκευής 2000 και έπειτα, στα 80-100 τμ), νορμαλ τιμή θεωρώ τα 500€ εφόσον έχει και θέση στάθμευσης πιλοτις. Αν έχει κλειστή θα πρόσθετα +50€.
Αν αναφέρεστε σε ποσά >600€, κάποιοι ψάχνουν για κορόιδα και ... μην ενδώσετε.
Να λάβετε υπόψη πάντως, πως, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εέναι αγανακτισμένοι απο τα φέσια των ενοικιαστών , και αυτό αποτελεί τον κύριο λογο της ανεβασμένης τιμής.
Όμως, και 20% φτηνότερο της μέσης (λογικής) τιμής να το έδιναν, πάλι θα είχαν πολλές πιθανότητες να "φεσωθούν".
Προσωπικά δεν έιμαι υπέρ της λογικής του ακριβού ενοικίου, αλλά .. είδα και την προκοπή μου δίνοντας προκλητικά φτηνά κάποιο διαμέρισμα :vava:
Σε γενικές γραμμές, HF - Asimov έδωσαν σωστές απαντήσεις.

Καλή τύχη λοιπόν στους ενδιαφερόμενους. Αλλωστε αφού κανένας δεν θα αγοράσει πλέον ακίνητο με το υφιστάμενο καθεστώς φορολόγησης αλλά και τις υψηλές τιμες των νεόδμητων, μάλλον τα ενοικιαζόμενα που υπάρχουν θα "τσιμπήσουν" σταδιακά στις τιμές τους έναντι του 2013-2014.

@ GTS : Αν τόσα λείπουν στους ιδιοκτήτες, τόσα όσα λές ας συνεχίσουν να ζητάνε.
Δηλαδή, μεζονέτα στο Στ. Αγ. Παρασκευής , 230 τμ με κλειστή θέση-τζάκι -5 WC/μπανια, εσ. ασανσέρ, κουζίνα πολυτελή, πόσο επρεπε να ενοικιάζεται?
1.200€ είναι πολλά ή λίγα? Και πόσοι σήμερα μπορούν να δίνουν τέτοια ποσά?
Τα 1.000€ λοιπόν τα θεωρώ νορμάλ τιμή ενοικίου για το πιό πάνω παράδειγμα, ίσως και τα 900€/μήνα, αν τα έδινε κάποιος ενοικιαστής εξασφαλισμένα όμως στην ώρα τους. Άλλος ιδιοκτήτης μπορεί να τα θεωρεί ελάχιστα, εγώ όχι !
Το ίδιο ισχύει αναλογικά και για διαμερίσματα 20ετίας και κάτω, με ενοικια > 400€, αφού οι μισθοί των περισσοτέρων με το ζόρι περνάνε τα 700-800€. Ποσά άνω των 600€ πρέπει να αφορούν "ειδικές" περιοχές και κατασκευές πολυτελείς, μεγαλύτερες των 90 τμ
Άβαταρ μέλους
By xenos
#157210 Εγώ πάντως θεωρώ ότι τα 800 για ένα 3άρι είναι πολλά. Μάλλον είναι πολλά για την δική μου τσέπη και γι αυτό μου φαίνονται αρκετά για τις παραπάνω περιοχές. Δλδ στη βουλιαγμένη πόσο θα ήταν μία νορμάλ τιμή; Άσε, μην μάθω... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#157211 Εγώ θέλω σιγά σιγά να κοιτάω για <100 τ.μ 3άρι, με μπάνιο και W/C, ηλιακό και θέση στάθμευσης σε περιοχές κάτω Ελληνικό, Κάτω Γλυφάδα άντε το πολύ Βούλα σύνορα με Γλυφάδα (για να κάνω και baby sitting στον koutsan :s_biggrin ).
Κριτήρια, ηλικία αδιάφορη, αρκεί να έχει σωστή κουζίνα και μπάνια. Αυτόνομη θέρμανση καλό είναι να υπάρχει, ή έστω κεντρική χωρίς προβλήματα με κοινόχρηστα κλπ.
Εγώ για κάτι τέτοιο ψάχνω στα 500€, για κάτι καλό, ίσως και λίγο παραπάνω. Σίγουρα πάντως κάτω από 600€, ούτε καν κοντά σ' αυτά.
Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο, ελπίζω να μην είναι αδύνατον.
Αν δεν βρω, θα κοιτάξω και επιλεκτικά και Άνω Γλυφάδα και στα Σούρμενα-Άνω Ελληνικό που είμαι τώρα. Αργυρούπολη δεν θα ήθελα.
Μήπως να ξεκινήσω ψάξιμο; :ninja:
Με αυτά που διαβάζω εδώ πέρα, με έχετε αγχώσει παλιόπαιδα! :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By GTS
#157212 Προσφατα νοικιαστηκε μεσω μεσιτη στο Χαλάνδρι 115τμ κατασκευή 1989 βαμμενο και με αρκετες επισκευες (λογω κακων προηγουμενων ενοικιαστών) αλλα με οριτζιναλ μπανια και κουζινα (όχι μοντερνα) χωρις ηλιακο αλλα με garage κλειστο 550ε.
Άβαταρ μέλους
By GTS
dimitrisB έγραψε:Την τιμή "νορμάλ", είναι σχετικό πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας ... :hmmm:
Με τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος και για τις περιοχές που ανέφερε ο @xenos, (κατασκευής 2000 και έπειτα, στα 80-100 τμ), νορμαλ τιμή θεωρώ τα 500€ εφόσον έχει και θέση στάθμευσης πιλοτις. Αν έχει κλειστή θα πρόσθετα +50€.
Αν αναφέρεστε σε ποσά >600€, κάποιοι ψάχνουν για κορόιδα και ... μην ενδώσετε.
Να λάβετε υπόψη πάντως, πως, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εέναι αγανακτισμένοι απο τα φέσια των ενοικιαστών , και αυτό αποτελεί τον κύριο λογο της ανεβασμένης τιμής.
Όμως, και 20% φτηνότερο της μέσης (λογικής) τιμής να το έδιναν, πάλι θα είχαν πολλές πιθανότητες να "φεσωθούν".
Προσωπικά δεν έιμαι υπέρ της λογικής του ακριβού ενοικίου, αλλά .. είδα και την προκοπή μου δίνοντας προκλητικά φτηνά κάποιο διαμέρισμα :vava:
Σε γενικές γραμμές, HF - Asimov έδωσαν σωστές απαντήσεις.

Καλή τύχη λοιπόν στους ενδιαφερόμενους. Αλλωστε αφού κανένας δεν θα αγοράσει πλέον ακίνητο με το υφιστάμενο καθεστώς φορολόγησης αλλά και τις υψηλές τιμες των νεόδμητων, μάλλον τα ενοικιαζόμενα που υπάρχουν θα "τσιμπήσουν" σταδιακά στις τιμές τους έναντι του 2013-2014.

@ GTS : Αν τόσα λείπουν στους ιδιοκτήτες, τόσα όσα λές ας συνεχίσουν να ζητάνε.
Δηλαδή, μεζονέτα στο Στ. Αγ. Παρασκευής , 230 τμ με κλειστή θέση-τζάκι -5 WC/μπανια, εσ. ασανσέρ, κουζίνα πολυτελή, πόσο επρεπε να ενοικιάζεται?
1.200€ είναι πολλά ή λίγα? Και πόσοι σήμερα μπορούν να δίνουν τέτοια ποσά?
Τα 1.000€ λοιπόν τα θεωρώ νορμάλ τιμή ενοικίου για το πιό πάνω παράδειγμα, ίσως και τα 900€/μήνα, αν τα έδινε κάποιος ενοικιαστής εξασφαλισμένα όμως στην ώρα τους. Άλλος ιδιοκτήτης μπορεί να τα θεωρεί ελάχιστα, εγώ όχι !
Το ίδιο ισχύει αναλογικά και για διαμερίσματα 20ετίας και κάτω, με ενοικια > 400€, αφού οι μισθοί των περισσοτέρων με το ζόρι περνάνε τα 700-800€. Ποσά άνω των 600€ πρέπει να αφορούν "ειδικές" περιοχές και κατασκευές πολυτελείς, μεγαλύτερες των 90 τμ

Υπαρχει αρκετος κοσμος ακομα στην Αθηνα που εχει καποιο καλο budget για νοικι και λογικα θα παρουν τα ποιο καλα διαμερίσματα. Στις τιμες που αναφέρεις δεν συμφερει να δωσεις καλο διαμερισμα. Γιατι αλλωστε; Μπορεις να το δωσεις σε έναν μεσιτη που εχει ξενους πελατες και να το νοικιάσεις με λιγα επιπλα πανω από 1000.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
GTS έγραψε:...... 550ε.

Η συγκεκριμένη τιμή, δεν ακούγεται να ξεφεύγει της λογικής (με όσα είπαμε), αν "λειτουργεί" βέβαια και η όποια θέρμανση ή εναλλακτικά διαθέτει A/C! :)
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#157218 Οτι ειδα στα 600 ευρω ηταν μαπα. Αφορα σπιτι με τζακι και 3 υπνοδωματια, μπανιο + wc και τα υπολοιπα. Στα 650 ηταν ετσι και ετσι και στα 700 πολυ καλα.

Δεν νομιζω να κυκλοφορουσε καν αγγελια με αυτα τα χαρακτηριστικα κατω απο 600. Επισης οι περισσοτεροι αρνηθηκαν καλυτερη τιμη.

Συνηθως αυτοι που ζητουσαν απο 750 + ηταν διατεθειμενοι να πεσουν 50 ευρω. ΟΛΑ τα σπιτια ειτε ηταν μαπα ηταν οχι εφευγαν στο μπαμ μπαμ.

Και μιλαμε για ψαξιμο 1 χρονου χωρις ιδιαιτερη πιεση αφου υπηρχε ηδη σπιτι.