Αρχικά ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ασχολείται με τις παραξενιές μου...
Τώρα, σε ότι αφορά τις BMW που προτάθηκαν, όντως φαίνονται προσεγμένες (με εξαίρεση την αυτόματη, που κάπως δεν μου κάθεται...), αλλά πολλά τα χλμ... Όσο προσεγμένο κι αν είναι το αμάξι σε αυτά τα χλμ (ιδίως η 120 που έχει σχεδόν 200Κ) θα χρειαστεί στα κοντά κάποιες χοντρές δουλειές φαντάζομαι...
apav έγραψε:Μάρκο πόσο το είχες αγοράσεις το πούλμαν; Πάνω από 20Κ δεν βγήκε; Ζητάς 8Κ, θα το έδινες αύριο για 7Κ εάν είχες μία προσφορά; Θα το έδινες. Η χασούρα που σου βγάλει θα είναι πολύ περισσότερα από 2Κ τον χρόνο. Με βάση αυτά τα χρήματα άνετα βρίσκεις ένα μικρό για να γλιστράει. Θα το παίρνεις κάθε μέρα για δουλειά και γενικά θα είσαι με δύο αυτοκίνητα. Ένα που θα ικανοποιεί εσένα, και ένα για την οικογένεια. Με τα μικρά δεν έγραφες ότι ζαλίζονται στο αυτοκίνητο; Πώς στο καλό θα τα πηγαίνεις σπορ; Ψάξε να δεις τι αυτοκίνητα αγοράζεις με την διαφορά που θα δώσεις από το πούλμαν για να αγοράσεις το δήθεν σπορ οικογενειακό. Από την στιγμή που θα πουλήσεις το πούλμαν και θα δώσεις και επιπλέον χρήματα, αξίζει να αγοράσεις δεύτερο μικρό σπορ για κάθε μέρα στην δουλειά και πολεμικές διαδρομές που έτσι και αλλιώς θα τις κάνεις μόνος. Επιπλέον, για γράψε από περιέργεια πόσα χιλιόμετρα κάνει το αυτοκίνητο σε οικογενειακά ταξίδια από τα ελάχιστα που λες ότι κάνεις κάθε χρόνο. Μήπως το αυτοκίνητο το χρησιμοποιείς μόνο γύρω γύρω από την πόλη; 10Κ χλμ/χρόνο είναι πολύ λίγα για να πηγαίνεις κάθε μέρα για δουλειά και σε οικογενειακές υποχρεώσεις, για να σου χρειάζεται όχημα που να κάνει και προσπεράσεις. Πάντως το ραλάκι τι χρήματα χρειάζεται; Θα του ξαναβιδώσει το ταμπλό και θα το πας μια βόλτα. Εάν δεν θέλει γενική ανακατασκεύη, μία χαρά είσαι. Βασικά τα χρήματα αυτά θα μπορούσες να τα είχες δώσεις να βάλεις ένα «καινούργιο» μοτέρ στο 206 και να το κυκλοφορείς.
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6804853/
Τη Νίτσα την αγόρασα ακριβώς 18Κ. Ήταν η εποχή του μειωμένου τέλους ταξινόμησης + προσφορών από αντιπροσωπείες. Αν την πουλήσω 8Κ έχω χάσει 10. Η λογική μου όμως λέει ότι δεν θα τα χάσω, θα πάρω ένα αμάξι ίδιας (πάνω κάτω) αξίας και άρα 0 εις το πηλίκον... Μου έγινε προσφορά για 7,5Κ και δεν την έδωσα. Δεν είμαι της λογικής της διαπραγμάτευσης σε κάποια πράγματα και ζητάω αυτά που θεωρώ λογικά για το τι πουλάω. Αν αποφασίσω να μειώσω την τιμή θα το κάνω.
Πάνω κάτω κάνω κάπου 10Κ χλμ / έτος με τη συντριπτική πλειοψηφία σε διαδρομές στην πόλη και στο σπίτι - δουλειά. Προφανώς και δεν χρειάζομαι κάτι σπορ για αυτά. Ούτε και για το ταξίδι με την οικογένεια (χοντρικά 500-1000χλμ / έτος), όπου είμαι πάρα πολύ ήρεμος οδηγός. Κινούμαι μέχρι 130 στην ΕΟ (ακόμα και παλαιότερα με το 206... η Νίτσα ούτως ή άλλως θέλει ημερολόγια για να μετρήσεις την επιτάχυνση σε αυτές τις ταχύτητες...
). Για τις ζαλάδες της κόρης μου θεωρώ ότι ίσως ευθύνεται η απελπιστικά μαλακή ανάρτηση της Νίτσας... Δεν ξέρω όμως και με προβληματίζει. Προφανώς και δεν θα κάνω μπαντιλίκια με δύο παιδιά στο αμάξι!
Απλά, επειδή τρέχει και λίγη βενζίνη μαζί με το αίμα, θέλω να μπορώ να πάρω το αμάξι σε κανένα βουνό που και που ή στο Serres-ring (
) για να ξεδώσω... Προφανώς και με τη Νίτσα αυτό δεν γίνεται...
Το 206 θα το έφτιαχνα και δεν είχα κανέναν σκοπό να το δώσω, αλλά δυστυχώς η βλάβη έπεσε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά μου, που δυσκολευόμουν να δώσω και τα 265 ευρώ για τα τέλη του...
Το κράτησα 8-9 μήνες ακινητοποιημένο, αλλά δεν μπόρεσα (οικονομικά) παραπάνω... Εάν μπορούσα να το είχα κρατήσει τότε, σήμερα δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση... Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, το παρελθόν δεν αλλάζει... EDDIE_147 έγραψε:Έμεινες ικανοποιημένος από test drive με Giulietta και την απορρίπτεις επειδή κάπου διάβασες ότι έχει παρεμβατικό ESP;
Μιλάμε για το θρίαμβο του ΓΚ ή καταλαβαίνω κάτι λάθος;![]()
Καμία σχέση. Το vdc μου την έσπασε στο test drive!
Μάλιστα το βρήκα αρκετά καλό στο dynamic πρόγραμμα, αλλά και πάλι, δεν μ' αρέσει να ελέγχει κάποιος άλλος το αμάξι όταν αποφασίζω να οδηγήσω όπως πραγματικά μ' αρέσει! Αν εξαιρέσουμε αυτό το γεγονός είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο!
Αν στο dynamic απενεργοποιούνταν πλήρως το vdc θα πουλούσα την ψυχή μου στο διάβολο για μία 170άρα με σπορ ανάρτηση, 18άρες ζάντες και τα υπεργαμάτα φρένα της Brembo!
makis_kanatselis έγραψε:Εγω θα ευλογησω λιγο τα γενια μου και θα προτεινω το παρακατω...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5892219/
Ημουν στην ιδια φαση πριν ενα χρονο και τελικα επελεξα ενα ακριβως ιδιο με μονη δοαφορα οτι το δικο μου εχει και ηλιοροφη. Εχεις ξεμπλεξει και απο φορο πολυτελειας. Πληροφπριακα το esp του απενεργοποιειται πληρως αν και δεν χρειαζεται καθως ειναι πολυ καλα ευθμισμενο και σου επιτρεπει να διασκεδαζεις ακομα και οταν το εχεις στο on. Αν θελεις σε παω και μια βολτα με το δικο μου να αποκτησεις αποψη.
Τώρα, τρίβεις πληγές, καθώς το συγκεκριμένο αμάξι μ' αρέσει πολύ από τότε που το πρωτοείδα... Φοβάμαι όμως το πόσο αξιόπιστο είναι, καθώς ήταν σε μία κακή περίοδο της renault...
Δεν ξέρω βέβαια για το συγκεκριμένο που είναι το face lift... Το συγκεκριμένο κιόλας έχει τα πάντα, φαίνεται σε καλή κατάσταση και έχει πολύ λίγα χλμ... και η τιμή που παίζει για αυτά τ' αμάξια θεωρώ ότι είναι εξαιρετική γι' αυτό που προσφέρουν. Για την βόλτα πολύ ευχαρίστως, αλλά νομίζω πως είσαι Αθήνα, οπότε μας χωρίζουν 500χλμ...
Επιφυλάσσομαι σε περίπτωση που κατέβω ή ανέβεις εσύ!
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>