Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
trident1971 έγραψε:
UnHaCkAbLe έγραψε:....πόσο υπερφίαλο και ματαιόδοξο είδος είναι το ανθρώπινο ακόμα και αφού αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο

red_monster έγραψε:αν είσαι τόσο ματαιόδοξος και επιθυμείς διαιώνιση της αρχοντιάς σου, δώρισε τα δικά σου ή των κοντινών προσώπων σου τα όργανα :rtfm:

In case you didn't know, τους ταφους τους φτιαχνουν 99% οι ζωντανοι που μενουν πισω, οχι οι νεκροι ΠΡΙΝ πεθανουν. :rtfm:

@liostemi
+ http://www.glyptothiki.gr/%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1/%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B1%CE%84-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-a%CE%84-cemetery-athens.aspx

τεραστια συλλογη γλυπτων.

Είδες να κάνω κάπου διάκριση ανάμεσα σε ζωντανούς και νεκρούς?
Άβαταρ μέλους
By vice246
#15405 προς τι ο αντιλογος.!!!!
οπως διαλέγει ο καθένας το ταίρι του....το σπίτι του.....το ντύσιμο του....
εχει το δικαίωμα να επιλεγει και τον τροπο της ταφής του....
ο τάφος εξυπηρετεί την διατήρηση της μνήμης ("επαφής") με τους οικείους του αποδημησαντα ...
Υπάρχουν λαοί που τηρούν και ετήσιες γιορτές στη μνήμη των νεκρών συγγενων ....κάνοντας καποιο είδος πικ νικ δίπλα στους τάφους.....

Γενικά εξυπηρετεί αρχέγονα έθιμα....
Άλλος ο λογος της άρνησης της χριστιανικής εκκλησίας στην καύση.....που εχει να κανει με τα πιστευω της περι αναστάσεως των νεκρών και τα ρέστα....

ως λάτρης της παράδοσης δεν θα είχα καμιά αντίρρηση να συμπεριφερθουν στη σωρό μου οι οικείοι μου ως είθισται. ....
ασχετα εαν λογικά δεν θα μου καίγεται καρφί.....
Άβαταρ μέλους
By kacey
trident1971 έγραψε:
kacey έγραψε:Τι εννοεις ρε μαστορα? Να πηγαινεις στο ταφο? Σου δινει την ικανοποιηση οτι τον "βλεπεις", οτι συνδεεσε καπως?

Συγχωρηστε μου που διαισθανομαι οτι ειστε ετοιμοι να παρεκτραπειτε, αλλα πιστευω οτι σε μερικα πραγματα δε χωραει τρολαρισμα.

Εγω δεν τρολαρω καθολου. Πραγματικα ρωταω, θες ταφο και οχι καυση (αν και εκει η ερωτηση ειναι το τι ηθελε - αν το ειχε εκφρασει - ο αποθανοντας) για να μπορεις να πηγαινεις στο ταφο ωστε ετσι να τον νιωθεις κοντα σου? Οτι ειστε εκει "μαζι"?

(βασικα οτι ρωτησα και παραπανω).
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:Εγω δεν τρολαρω καθολου. Πραγματικα ρωταω, θες ταφο και οχι καυση (αν και εκει η ερωτηση ειναι το τι ηθελε - αν το ειχε εκφρασει - ο αποθανοντας) για να μπορεις να πηγαινεις στο ταφο ωστε ετσι να τον νιωθεις κοντα σου? Οτι ειστε εκει "μαζι"?

(βασικα οτι ρωτησα και παραπανω).

Ειναι προφανης η απαντηση. Το γραφεις και μονος σου με τα bold, ο σκοπος ειναι εχεις ενα μερος να "κατοικησει" ο νεκρος, και να μπορεις να κανεις "επισκεψη". Αργοτερα "πανε και τον βρισκουν" και αλλοι τη οικογενειας και μενουν μονιμα εκει κλπ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Ο Ζάχος Χατζηφωτίου πάντως τον έχει έτοιμο τον τάφο του εδώ και χρόνια στο Α'! :s_rofl

Αντιστοιχα και ο Μητσοτακης. Ουδεμια σχεση με εμας ομως. :s_sad

Μπρρρρρρ... Για πιο λόγο να το έχει κάνει αυτό;;;;;

Image

:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
Chris έγραψε:
Image

Μπορεί το 99% των τάφων να το φτιάχνουν οι ζωντανοί, αλλά το 99% των υπερφίαλων και ματαιόδοξων τάφων (unhackable speaking) το έχει παραγγείλει ό πεθαμένος από πριν

Εδω εισαι υπερβολικος ρε Chris. Απλα δεν μπορεσαν να τον ξεκολησοουν απο την Mercedes που τον πατησε.... Τστστστστστς.... Μα τοσο καχυποπτοι πια? :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#15955 http://www.cnet.com/news/stephen-hawkin ... is-no-god/

Stephen Hawking makes it clear: There is no God
The physicist explains that science now offers more convincing explanations for existence. He is therefore an atheist.

If I were a scientist, I'd stick to the Goldman Sachs principle: bet on both sides.

"Believe in science, believe in God" seems to cover all the possibilities and gives you the best chance for a cheery afterlife.

For a time, it was thought that astrophysicist Stephen Hawking had also left a tiny gap in his credo window for a magical deity. However, he has now come out and declared that there is no God.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#16296 How Does Islam Relate to Christianity and Judaism?

This is the 11th in a series of interviews about religion that I am conducting for The Stone. The interviewee for this installment is Sajjad Rizvi, a professor of Arab and Islamic studies at the University of Exeter and the author of “Mulla Sadra and the Later Islamic Philosophical Tradition.”
Άβαταρ μέλους
By markvag
rx8_drifter έγραψε:
For a time, it was thought that astrophysicist Stephen Hawking had also left a tiny gap in his credo window for a magical deity. However, he has now come out and declared that there is no God.

Θυμάμαι το σχετικό βιβλίο του Lawrence Krauss, που υποστήριζε ότι οι σημερινές μας γνώσεις για τον κόσμο ουσιαστικά ΑΠΑΙΤΟΥΝ τη δημιουργία του από το τίποτα. Δυστυχώς, επειδή δεν είμαι θεωρητικός φυσικός, δυσκολεύομαι να το μεταφέρω... :vava: :oops:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#17362 μου εφερε μια φιλη μου κατι εικονες απο αγιους κτλ κτλ γιατι θα εφευγε απο ελλαδα και ετσι χτες πηγα και ρωτησα τον παπα αν μπορω να του τα φερω για να τα δωσει καπου κτλ κτλ

παω σημερα μπαινω μεσα καλημερα σας λεω ειχα ερθει χτες και σας ρωτησα αν μπορουσα να φερω μερικες εικονες
ναι μου λεει για να τις δω

ανοιγει το κουτι και ακολουθει διαλογος

"ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ?"
"μια φιλη μου γιατι εφυγε απο την ελλαδα"
"ΓΙΑΤΙ?"
"γιατι εφυγε"
"μερικες απο τις εικονες ειναι απο χαρτι"
"ε και"
περνει τις δυο χαρτινες και τις σπαει μπροστα μου
" :dizzy: :hmmm: :lipsealed: :superman: :s_crazy "
"γιατι τις σπασατε?"
"γιατι ειναι χαρτινες"
"ε και?"
"εμεις δεν δεχομαστε χαρτινες"
"και τι μονο με χρυσο και πλατινα?"
"ναι πρεπει να ειναι τουλαχιστον επιχρυσωμενες και σε καδρο"
"Εικόνα"

το ματι μου εγινε κοκκινο τον ειδα με ειδε γυρισα του εκανα κωλοδαχτυλο και αντε γεια
:s_wacko
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#17404 Καλος μαλακας ηντανε και ο παπας, μπορει και να τον αρχιζα στις Παναγιες εκεινη την ωρα.
Δε μπορουσε να τις δωσει σε κανα φτωχο ανθρωπο που μπορει να τις ηθελε, επρεπε να ειναι με φιοριτουρες. Κατι τετοιοι θελουν φάπες.

Ελπιζω να μη τις αφησες εκει τις αλλες, να τις πηρες.