Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#15527 ...το ξυλο (με μετρο εννοειται) βγηκε απο τον παραδεισο...και δρα καταλυτικα καποιες φορες...ευτυχως οχι πολλες... :s_sorry
Άβαταρ μέλους
By markvag
#15530 Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως! :rtfm: :s_mad
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#15533 θα τις δώσεις εσύ, θα τις δώσει η ζωή... ξύλο θα φάει... το θέμα είναι να μην φάει και μπλακ αουτ
Άβαταρ μέλους
By DAP
#15540 OXI,OXI,OXI,OXI ξυλο......
Καλυτερα μια καποια ολιγοχρονη(1-2-5 ωρες) στερηση απο κατι που του αρεσει παρα κατακεφαλιες και οπου τον/την παρει η σφαλιαρα.....Το πρωτο θα πονεσει πιο πολυ απο το ξυλο....Θυμηθητε τη δικη σας συμπεριφορα οταν εισασταν στην ηλικια του παιδιου σας και μαζεψτε τα χερια σας και ας σας φερνει στο αμην.......... Το ξυλο δειχνει αδυναμια διαπαιδαγωγησης....

Παω να δω τη πιεση μου :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#15542 Εγω εχω δωσει 5-6 φορες στον ποπο!!! Εκει που παει να φαει κατι απο κατω!!!! Μηηηηηη και ποπια!!!!! :rtfm:

Μη Σπαικ!!!

Για το μωρακι ελεγα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#15547 "Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος", έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Προσωπικά το αποφεύγω, αν και μερικές φορές φαντάζει η μόνη "λύση" (και πάντα φυσικά το μετανιώνω :s_sad )

edit:

DAP έγραψε:..Το ξυλο δειχνει αδυναμια διαπαιδαγωγησης....

+1
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
DAP έγραψε:OXI,OXI,OXI,OXI ξυλο......
Καλυτερα μια καποια ολιγοχρονη(1-2-5 ωρες) στερηση απο κατι που του αρεσει παρα κατακεφαλιες και οπου τον/την παρει η σφαλιαρα.....Το πρωτο θα πονεσει πιο πολυ απο το ξυλο....Θυμηθητε τη δικη σας συμπεριφορα οταν εισασταν στην ηλικια του παιδιου σας και μαζεψτε τα χερια σας και ας σας φερνει στο αμην.......... Το ξυλο δειχνει αδυναμια διαπαιδαγωγησης....

Παω να δω τη πιεση μου :s_biggrin

+1
Οταν γυρισει το παιδι και σου πει, δεν μου ριχνεις 2 στον πισινο μπαμπα, αλλα να παιξω υπολογιστη, τοτε καταλαβαινεις ποσο λαθος ειναι.
Άβαταρ μέλους
By mikeerfol
Geo f1 έγραψε:Εγω εχω δωσει 5-6 φορες στον ποπο!!! Εκει που παει να φαει κατι απο κατω!!!! Μηηηηηη και ποπια!!!!! :rtfm:

Μη Σπαικ!!!

Για το μωρακι ελεγα :inlove:

:s_crazy :s_crazy :s_dunno :s_dunno :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#15568 Αν και εγώ προσωπικά έχω φάει ΤΟ ξύλο από τον πατέρα μου (πάντα με λόγο και πάντα με δική μου υπαιτιότητα :s_biggrin ), ούτε ψυχολογικά απέκτησα ούτε βγήκα δολοφόνος ή παιδεραστής, ούτε τίποτα άλλο κακό και διαβολικό....και θα έλεγα ότι τελικά καταλαβαίνω γιατί, πότε και πως έφερνα τον πατέρα μου στα όριά του...

Από την άλλη όμως, δεν μπορώ με τίποτα να απλώσω χέρι στα δικά μου (τουλάχιστον, μέχρι σήμερα που μιλάμε). Προτιμώ να εξηγήσω -όσο αντέχω- ή να απειλήσω με τιμωρία (π.χ. όχι υπολογιστή ή όχι παιχνίδι), παρά να ρίξω ξυλιά. Μία και μόνη φορά της έριξα της μικρής μια στο πωπώ, και το μετάνιωνα ακόμα και την ώρα που το έκανα (και μετά που μου έλεγε "συγνώμη" κλαίγοντας μόνο που δεν άρχισα και εγώ τα κλάματα :s_sorry )
Άβαταρ μέλους
By L200
#15575 Εγώ λέω να κάνει ο καθένας ότι κρίνει σωστό. Δεν είναι πουθενά γραμμένο σε κανένα βιβλίο ότι όποιος δίνει μια στον πισινό θα γίνει το παιδί του εγκληματίας και όποιος δεν χτυπάει θα κάνει το παιδί του επιστήμονα. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα παιδιών που έφαγαν ξυλιές και έχουν όμορφο χαρακτήρα, έχουν όμορφες οικογένειες ή έχουν πολύ καλή καριέρα όπως ισχύει και το αντίθετο.
Άβαταρ μέλους
By 2014
#15581 Οι δύο στον πισινό (πρέπει να) είναι μέρος της "εκπαίδευσης", όχι όλη η τιμωρία.
Δεν τα δένουμε σε δέντρο κ τα μαστιγώνουμε, δεν τους σπάμε τα κόκαλα, δεν τα μαυρίζουμε στο ξύλο. Αν φτάσουμε σε σημείο να πρέπει ν' ασκήσουμε πραγματική φυσική βία για ν' ακούσουν ναι, σημαίνει ότι κάτι κάνουμε λάθος κ πρέπει ν' αλλάξουμε.
Οι "δύο στον πισινό" σπάνε τον τσαμπουκά, κάτι που δεν κάνει το "όχι κομπιούτερ", που μπορεί να οδηγήσει το παιδί στο να κάνει κάποια ζημιά για εκδίκηση (από το να σπάσει το καλό βάζο ή να γκρεμίσει το τραπέζι με τα φαγητά, μέχρι - σε εξεζητημένες περιπτώσεις - το να πηδήξει απ' το μπαλκόνι).

Η ανατροφή των παιδιών δεν είναι κάτι εύκολο. Συγνώμη για την επανάληψη, δεν βρήκα (όσο κ αν έψαξα) το βιβλίο του κατασκευαστή με οδηγίες χρήσης (για εγγύηση, δε, ούτε λόγος). Λάθη εννοείται ότι θα κάνουμε, αυτό που (κατά τη γνώμη μου) χρειάζεται το παιδί, είναι να νιώθει την αγάπη μας κ τη στήριξή μας. Βάση έχει ανάγκη να έχει, λάθη θα κάνει κ αυτό κ εμείς. Αλλά αγάπη είναι απαραίτητο να υπάρχει κ να είναι φανερή.
Άβαταρ μέλους
By 2014
markvag έγραψε:
2014 έγραψε:Κ να είναι 13 χρονών, να αθλείται κανονικά (ενόργανη, πολύ καλός στο τραμπολίνο), να είναι "χτιστός" αλλά να πετάει κοιλίτσα κ να θέλει, μετά το κανονικό φαγητό, να βουτήξει στο λάδι από τη σαλάτα την τέταρτη φέτα ψωμιού, δυο δάχτυλα πάχος...

ΥΓ. Το συγκεκριμένο παιδί μου, μέχρι τα 7 ήταν σαν τσίχλα κ ήμασταν στο "φάε λίγο ακόμα, παιδί μου". Μετά, αλλάξαμε τροπάρι. :s_laughat

Έχω ελπίδες δηλαδή... :s_biggrin

Πολλές, πάρα πολλές. :s_biggrin

Αν επιτρέπεται να δώσω μια "συμβουλή", είναι να τα στέλνετε να αθλούνται. Ό, τι τους αρέσει, αλλά να αθλούνται.

ΥΓ. Μια φορά, με είχε σκάσει με το θέμα η γυναίκα μου (γιατί δεν τρώνε τα παιδιά - ιδιαίτερα η κόρη), ρώτησα έναν γιατρό αν έπρεπε να τους δώσω καμιά βιταμίνη, μην πάσχουν από αβιταμίνωση. Μου απάντησε "δεν ξέρω, μάλλον έλειπα σ' αυτό το μάθημα" κ ένιωσα να γίνομαι ρεζίλι. Ναι, την σήμερον ημέρα που πετάμε φαγητό στα σπίτια μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορούμε να παίρνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες από την τροφή μας. Λίγη προσοχή, λίγη ενασχόληση κ τσουπ! Νοστιμότατα κ περιεκτικότατα γεύματα για όλους.-

Edit
Τα 2 μου αγόρια μέσα στο παντελόνι μου:
Εικόνα
Σήμερα αμφιβάλλω αν χωρούσαν κ ένα κάθε φορά. :s_mad
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#15604 Καλ'α μην είστε και τόσο σίγουροι για το θέμα της αβιταμίνωσης.Όλα είναι πιθανά.Επίσης μη ξεχνάτε οτι υπάρχουν νοσήματα που προκαλούν αβιταμίνωση.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#15699 Ξύλο με ξύλο έχει διαφορά. Εγώ πχ έχω χτυπήσει το μικρό σε ελάχιστες περιπτώσεις και αυτές ήταν στα ακροδάχτυλα όταν επέμενε να τα απλώνει εναντίον μας και μία φορά όταν μας έδερνε για κανένα δεκάλεπτο που του έριξα μία δυνατή, για να καταλάβει ότι το ξύλο πονάει. Και να μάθει να συγκρατεί τα χέρια του γιατί κάποια στιγμή θα τον αρπάξει ένας που ούτε θα σταματήσει ούτε θα τον λυπηθεί. Και μετά πάντα πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθεί αγκαλιά και εξήγηση. Δεν πρέπει το παιδί να ταυτίσει το ξύλο με έλλειψη αγάπης ή κατανόησης.

Ace το ότι και εγώ όπως και συ φάγαμε ΤΟ ξύλο από τους πατεράδες μας, ακόμα και με δική μας υπαιτιότητα, δείχει την αποτυχία του ως παιδαγωγική μέθοδος. Αν ήταν πετυχημένο θα το τρώγαμε μία φορά και θα συνετιζόμασταν.
Άβαταρ μέλους
By xenos
saxon_747 έγραψε:Πρώτο βράδυ χθές. Πρώτο ξενύχτι. :s_omg
Στην "τσίτα" και οι δύο μη τυχόν ακούσουμε "κάτι", είναι το πρώτο μας και είμαστε άπειροι αλλά τουλάχιστον δε φοβόμαστε.
2 φορές άλλαγμα, 4 φορές θυλασμός, κλαμματάκια κτλ...

Κλασσικά πράγματα. Εγώ σηκωνόμουν και τσέκαρα κάθε 5' μπας και γίνει κάτι. :s_omg

saxon_747 έγραψε:Περίεργο μου φαίνεται οτι έχει αρχίσει να σηκώνει κεφάλι. :s_crazy Και σε κοιτάει με αυτά τα ματάκια... :inlove:

Και που να δεις τι έρχεται. Ο δικός μου (8 μηνών) ήταν δίπλα μου τις προάλλες, σταμάτησε να παίζει, γύρισε με κοίταξε, έβγαλε την πιπίλα του και μου κάνει "μπαμπά;" :s_omg :s_omg :s_omg Ε το θέλεις και εσύ μετά το πάμπερς σου! :inlove: :inlove: :inlove: (μαμά δεν λέει ακόμα, έχει σκάσει η μαμά! :s_rofl )