Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By markvag
Arrow έγραψε:Απλά το ESP παρέχει ασφάλεια σε πολλές "ύποπτες" καταστάσεις που μπορεί να τύχουν στο δρόμο. Δηλαδή, μάλλον ψαχνεις για απενεργοποιουμενο παρά για μονίμως ενεργό?
Στα υπόλοιπα +1

Κοίτα, στην καθημερινή οδήγηση είναι ούτως ή άλλως άχρηστο...

Στην :s_devil :s_devil οδήγηση, ούτως ή άλλως δεν το θέλω...

Οπότε είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει δεν μ' ενδιαφέρει. Αρκεί να απενεργοποιείται αν υπάρχει... :rtfm:

dimik έγραψε:Οικογενειακό και fun to drive και με λογικά έξοδα και με αυστηρό budget .....δύσκολος γρίφος.

Εμένα μου λες... :lol:

Εντάξει, στα έξοδα κάνουμε κάποιες μικρές υποχωρήσεις (μιας και δεν κάνω πολλά χλμ, οπότε δεν θέλω και κάτι ιδιαίτερα οικονομικό, απλά να μην καίει τον άμπακο, ενώ και τέλη, μέχρι τα 2000cc τα αντέχω, από εκεί και πάνω δεν τα δίνω...)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#155103 ΒΜW 320 του 2006-2007 με 150ps μυρίζει η φάση....

εγώ θα κοιτούσα και προς αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6859858/ αν θυμάμαι καλά από του πατέρα μου έχει ESP off (δεν ξέρω πόσο off όμως :lol: ) και σε ορεινούς δρόμους το ευχαριστήθηκα, ειδικά Πήλιο και μετά προς Κοζάνη από Ελασσόνα κλπ ακόμα και βράδυ πήγαινα με αρκετά παραπάνω στις στροφές και άνετα, μπόνους ότι απέφυγα 2 σκυλιά μέσα στην νύχτα και σε ορεινό δρόμο χωρίς να κάνει κιχ από την απότομη τιμονιά. Αυτόματο μεν αλλά αυτό που οδηγούσα είχε ωραίες υπερστροφικές τάσεις όταν πατούσες γκάζι την ώρα που έστριβες, ακόμα και σε εκκίνηση με στροφή σε φανάρι έφευγε ο κώλος.

edit: μπορεί να βγει το ESP από ότι βλέπω http://www.benzworld.org/forums/w203-c- ... s-bas.html
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:ΒΜW 320 του 2006-2007 με 150ps μυρίζει η φάση....

Όντως... Αν και επαναλαμβάνω, είμαι πάντα ανοιχτός σε προτάσεις... :lol:

dimik έγραψε:εγώ θα κοιτούσα και προς αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6859858/ αν θυμάμαι καλά από του πατέρα μου έχει ESP off (δεν ξέρω πόσο off όμως :lol: ) και σε ορεινούς δρόμους το ευχαριστήθηκα, ειδικά Πήλιο και μετά προς Κοζάνη από Ελασσόνα κλπ ακόμα και βράδυ πήγαινα με αρκετά παραπάνω στις στροφές και άνετα, μπόνους ότι απέφυγα 2 σκυλιά μέσα στην νύχτα και σε ορεινό δρόμο χωρίς να κάνει κιχ από την απότομη τιμονιά. Αυτόματο μεν αλλά αυτό που οδηγούσα είχε ωραίες υπερστροφικές τάσεις όταν πατούσες γκάζι την ώρα που έστριβες, ακόμα και σε εκκίνηση με στροφή σε φανάρι έφευγε ο κώλος.

Αυτήν έχει και ο πατέρας μου (1,8 kompressor 163ps αυτόματη) και δεν θα έλεγα ότι μ' ενθουσιάζει σαν αμάξι. ΟΚ, κακό δεν είναι, αλλά δεν έχει σχέση με τη σπορ οδήγηση... :rtfm: Χώρια που έχω ακούσει πολύ άσχημα λόγια για την αξιοπιστία του κινητήρα αυτού (από άτομο που δούλευε σε συνεργείο της αντιπροσωπείας), τα οποία επιβεβαίωσε και η εμπειρία του πατέρα μου (ραγισμένη κεφαλή στα 125Κ χλμ και καμμένη φλάντζα στα 200Κ) και 2 φίλων του με το ίδιο μοτέρ σε Ε200. Με πάρα πολύ χαλαρή οδήγηση και ευλαβική συντήρηση. Και κόστος επισκευής στο θεό... :s_no

dimik έγραψε:edit: μπορεί να βγει το ESP από ότι βλέπω http://www.benzworld.org/forums/w203-c- ... s-bas.html

Ναι... και να μην έχεις ούτε καν ABS... Το ξέραμε αυτό... γίνεται και πιο εύκολα. Βγάζεις την ασφάλεια του ABS... :rtfm: :lol:

Σε καμία M-B μετά από αυτό το μοντέλο δεν απενεργοποιείται πλήρως το esp. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By IKE
markvag έγραψε:
IKE έγραψε:Τόσο κόλλημα με το ESP? Είναι επειδή θεωρείς ότι είναι επικίνδυνο?

Όπως έγραψα παραπάνω όχι.

Λόγω υποχρεώσεων και τρεχαμάτων καθημερινά οι φορές που θα πάω να οδηγήσω για να :s_devil :s_devil :s_devil θα είναι ελάχιστες. Αυτές λοιπόν οι ελάχιστες φορές θέλω να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΘΕΛΩ ΕΓΩ και όχι όπως κρίνει ένα γαμημένο τσιπάκι. :rtfm:

αχρηστο το esp?

Νομίζω δεν έχεις απλά λάθος εντύπωση για το esp, από αυτά που λές είμαι σχεδόν σίγουρος ότι απλά συγχέεις αυτό που λένε σπορ οδήγηση (ποιοι το λένε είναι άλλο θέμα) με την ατσούμπαλη οδήγηση ενός βάνδαλου που μπιστάει και πουτσώνει.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα νορμάλ αμάξι με 7χιλ και να δώσεις ένα χιλιάρικο να πάρεις ένα ρημάδι σάξο για να γουστάρεις. Ας είναι και 1.1, μια χαρά θα βγάζει τέτοια γούστα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#155142 Παντως της τριαρας το esp , στην ενδιάμεση ρύθμιση που εχει πιστευω ειναι απο τις καλυτερες υλοποιησεις και θα το εκτιμησει ο markvag.
Αφηνει χαζοσπινιαρισματα και καγκουριλικια,απλα αν πας να σκοτωθεις σε μαζευει..

<
Άβαταρ μέλους
By Άρης
markvag έγραψε:Κοίτα, στην καθημερινή οδήγηση είναι ούτως ή άλλως άχρηστο...

εδώ πρέπει να έγκειται η διαφωνία με αρκετούς
Άβαταρ μέλους
By IKE
Άρης έγραψε:εδώ πρέπει να έγκειται η διαφωνία με αρκετούς

αρκετούς = όλους - μερικών επικίνδυνων Π.Ο.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#155152 Για την C200K :

Όντως ωραίο μοτέρ , τράβηγμα απο χαμηλά , ροπή που πηγαίνει άνετα τα 1400+ κιλά του αυτοκινήτου
(Πήλιο είσαι πρακτικά με μια σχέση μόνιμα,π.χ 3η).
Λίγο γκάζι και υπερστροφή εαν θελήσεις , όχι όμως τπτα φοβερό με ESP ON,
ESP Off κάτι γίνεται αλλά και πάλι θα κόψει όταν το παρακάνεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : αν βγάλεις το ESP , με το γνωστό κρυφό μενού, βγαίνει και ABS. Ειλικρινά,
σε δημόσιο δρόμο , δεδομένου ποιότητας δρόμου και όχι εξαιρετικού ζυγίσματος
οχήματος, δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο κινητήρας όμως θέλει κανονικά τα service του απο εξειδικευμένο προσωπικό
αλλιώς τα προβλήματα κοστίζουν (π.χ τροχαλίες που έβγαζε συχνά ο M271 με κόστος απο 700 και πάνω).

Μια C200K με EVO πακέτο (17άρες,4πίστονες, τρυπητοί, ανάρτηση)
ίσως να είναι κοντά σε αυτό που ψάχνεις αλλά καθόλου κοντά σε κόστη συντήρησης.

Επίσης, σαν ποιότητα κατασκευής μέσα, τα υλικά δεν είναι τπτα φοβερό για αυτοκίνητο 40000 ευρώ τότε.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
markvag έγραψε:

τι θα ελεγες για μια Alfa 156 1,8?
πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6766112/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#155174 Όπως τα λες, πάρε μια 320. Έχει ό,τι θέλεις με μόνο πρόβλημα τα τέλη. Αυτή με τα 150 είναι πιο αξιόπιστη, αν και στις 170 τα θέματα με τους πολλαπλασιαστές και τα μπεκ έχουν λυθεί πια. Δύσκολα να βρεις στα 8Κ βέβαια...
Αν σου φτάνουν οι χώροι, δες και την 120i. Είναι πιο σκληρή και δεν έχει την ίδια ποιότητα στο εσωτερικό σε σχέση με την 3άρα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
alexandros.K έγραψε:
markvag έγραψε:

τι θα ελεγες για μια Alfa 156 1,8?
πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6766112/

H 156 είναι έρωτας, αλλά πλέον παλιά... Από αξιοπιστία δεν ξέρω τι λέει επίσης... :hmmm:

Αν είχα τη δυνατότητα να την έχω για 2ο αμάξι θα το σκεφτόμουν σοβαρά! :inlove: Αυτή ή ένα ΜΧ-5... :inlove: :inlove:

@hifi: Κάπως έτσι σκέφτομαι να κινηθώ... Για τους χώρους της 1 δεν έχω άποψη, πρέπει να πάω να μπω σε καμία... Η ποιότητα των πλαστικών μου είναι παντελώς αδιάφορη, αρκεί να μην χαλάνε πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Άρης έγραψε:

Που ακριβώς χρειάζεται στο σταμάτα - ξεκίνα ή στο ταξιδάκι στην εθνική με 120;;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
markvag έγραψε:H 156 είναι έρωτας, αλλά πλέον παλιά... Από αξιοπιστία δεν ξέρω τι λέει επίσης... :hmmm:

Αν είχα τη δυνατότητα να την έχω για 2ο αμάξι θα το σκεφτόμουν σοβαρά! :inlove: Αυτή ή ένα ΜΧ-5... :inlove: :inlove:

ειναι πιο παλιο αμαξι σχεδιαστικα, δεκτο
αλλά μπορεις να παρεις μια απο τις τελευταιες (03 εως 05)
θα ειναι λιγο πιο παλιο απο την bmw που σκεφτεσαι, το ιδιο (ισως και καλυτερο) fun to drive, αλλά θα το παρεις στα μισα λεφτα( 4,000€ vs 8.000€) και θα γλυτωνεις και περιπου 400€/χρονο απο τα τελη
σκεψου το
Άβαταρ μέλους
By IKE
markvag έγραψε:
Άρης έγραψε:

Που ακριβώς χρειάζεται στο σταμάτα - ξεκίνα ή στο ταξιδάκι στην εθνική με 120;;;; :hmmm:

Σαμπωτις χρειάζεται ο αερόσακος εκεί?

Τι διαβάζουμε ρε παίδες εν έτη 2015, έλεος

Εδώ θα μου πει κάποιος στο 4τφ υπήρχε τόπικ που επί δεκάδες σελίδες κάποιοι προσπαθούσαν να επιχειρηματολογήσουν για το αν είναι χρήσιμο το ABS..
Άβαταρ μέλους
By drdino
#155237 Μάρκο, μαζί σου για το να είναι απενεργοποιούμενο, αλλά είσαι πολύ λάθος στο ότι δεν χρειάζεται στην καθημερινή οδήγηση. ΕΙΔΙΚΑ εκεί είναι που χρειάζεται.