Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#15487 καθαρισε καλα τις επαφες των μνημων με οινοπνευμα και ενα πανακι καθαρο.
βεβαιωσου οτι τις βαζεις και καθονται ΚΑΛΑ. κουνα τις αφου κατσουν να δεις να εχουν τζογο, μισο χιλιοστο αρκει να γινει η πατατα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#15493 Will do. Υπαρχει καποιο αντιστοιχο τεστ για τον επεξεργαστη? Ρωταω γιατι κατι που το pc ηταν πολυ παλιο και εργαζοταν 10 ωρες/μερα 6 μερες/εβδομαδα (αλλα με ελαφρια προγραμματα τιμολογησης κλπ), κατι η βρωμα (μαγαζι, μπες βγες ανοιξε κλεισε φαντασου σκονη), κατι που οταν το τσεκαρα η θερμοαγωγιμη παστα ηταν σαν πυτιριδα, οταν μου το πρωτοεκανε ειδα 80 βαθμους θερμοκρασια επεξεργαστη (στο bios), καθαρισα αλλαξα παστα κλπ επεσε στους 40κατι, δουλεψε αψογα τη πρωτη φορα μετα το φρεσκαρισμα και απο τη δευτερη παλι τα ιδια.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:Will do. Υπαρχει καποιο αντιστοιχο τεστ για τον επεξεργαστη?

Ας πουμε ναι,
πχ https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?lang=deu&DwnldID=19791
αλλα δε νομιζω να ειναι ειναι θεμα επεξεργαστη.

Ρωταω γιατι κατι που το pc ηταν πολυ παλιο και εργαζοταν 10 ωρες/μερα 6 μερες/εβδομαδα (αλλα με ελαφρια προγραμματα τιμολογησης κλπ),

αρα μπορεις να παιξεις και με 1GB RAM ανετα, αν τελικα ειναι το slot χαλασμενο

κατι η βρωμα (μαγαζι, μπες βγες ανοιξε κλεισε φαντασου σκονη), κατι που οταν το τσεκαρα η θερμοαγωγιμη παστα ηταν σαν πυτιριδα, οταν μου το πρωτοεκανε ειδα 80 βαθμους θερμοκρασια επεξεργαστη (στο bios), καθαρισα αλλαξα παστα κλπ επεσε στους 40κατι, δουλεψε αψογα τη πρωτη φορα μετα το φρεσκαρισμα και απο τη δευτερη παλι τα ιδια.

τη 2η φορα εννοεις οτι ξανανεβασε θερμοκρασια η cpu ή οτι εκανε τα προβληματα στη μνημη?
Αν ξανανεβασε θερμοκρασια, τσεκαρεις το ποσο σωστα μπηκε η νεα παστα (καλο καθαρισμα πριν μπει παστα και στον επεξεργαστη και στην ψυκτρα, επισης οχι ενα τονο παστα, λιγο θελει) και ποσο καλα και ομοιομορφα παταει η ψυκτρα και φυσικα αν το ανεμιστηρακι εχει μεσα αρκουδες και δε γυρναει σωστα. Γενικα παντα κοιταμε πρωτα τα "μηχανικα" μερη (πχ ανεμιστηρες επεξεγαστη και τροφοδοτικου). Το τροφοδοτικο επισης ειναι ενας υποψηφιος μαλακας, οπως και πυκνωτες στη motherboard.
Αν ειναι θεμα θερμοκρασιας, ή/και ανεμιστηρακιων, μπορεις να την παρακολουθεις ζωντανα την ωρα που το λειτουργεις να δεις αν ανεβαινει πολυ με ενα προγραμμα σαν αυτο http://www.almico.com/speedfan.php το χρησιμοποιω και μου κανει καλη δουλιτσα.

Άβαταρ μέλους
By kacey
#15504 Οχι η θερμοκρασια ειναι σταθερη στους 40κατι (χωρις live monitoring, απλα με δειγματοληπτικο ελεγχο της ενδειξης του bios ανα χρονικα διαστηματα, θα βαλω ομως το προγραμματακι να εχω live εικονα) και απο μηχανικα+βρωμια εχει πεσει το καθαρισμα της αρκουδας. Η παστα μπηκε τηρωντας ευλαβικα τις οδηγιες της κατασκευαστριας.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
kacey έγραψε:Οχι η θερμοκρασια ειναι σταθερη στους 40κατι (χωρις live monitoring, απλα με δειγματοληπτικο ελεγχο της ενδειξης του bios ανα χρονικα διαστηματα, θα βαλω ομως το προγραμματακι να εχω live εικονα) και απο μηχανικα+βρωμια εχει πεσει το καθαρισμα της αρκουδας. Η παστα μπηκε τηρωντας ευλαβικα τις οδηγιες της κατασκευαστριας.

Εφόσον είναι PC δουλειάς/γραφείου, και είναι και κάποιων ετών, το σίγουρο είναι ότι έχει μαζέψει σκόνη ΠΑΝΤΟΥ. Καθάρισμα και φύσημα παντού, και αφαίρεση/καθάρισμα/επανατοποθέτηση ΟΛΩΝ των επιμέρους κομματιών. Αφού τσεκάρεις και όλες τις συνδέσεις, λογικά θα μπορέσεις να δεις αν είναι μηχανικό/ηλεκτρονικό πρόβλημα (πιθανόν, λόγω degradation κάποιων κυκλωμάτων λόγω ηλικίας, χρήσης και πιθανών θερμοκρασιών).
Άβαταρ μέλους
By gakost
kacey έγραψε:Τελικα αυτα τα γαμωγκομπιουτερς θα μου βγαλουν τη ψυχη...
,,,,,,

Σε πρώτη φάση αντί να βγάζεις την πρίζα μπορείς να κρατάς πατημένο το κουμπί on/off για μερικά δευτερόλεπτα θα σβήσει (να φανταστώ δεν έχει reset).

Αν μπορείς
1)ανέβασε μια φωτογραφία της μητρικής
2)Βάλε το speedfan και ρίξε ένα screenshot από την καρτέλα readings

Για επεξεργαστή μην παιδεύεσαι άδικα, αν είναι σωστή η θερμοκρασία δεν έχει άλλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#15601 the ace

ειπαμε, εχει καθαριστει μεχρι αηδιας.

gakost
ναι μωρε, το κουμπακι κραταω πατημενο, το βγαλσιμο πριζας το ειπα ως υπερβολη για να δειξω το μεγεθος του σκαλωματος. Θα δω τι θα κανω με τις φωτο.
Άβαταρ μέλους
By Greek
#15688 Η άλλη περίπτωση είναι απώλεια απόδοσης του τροφοδοτικού. Ειδικά αν σε μια γραμμή πχ σατα είναι πάνω δίσκος και dvd τότε ναι μπορει να κολήσει ανα πάσα στιγμή αν κάνει μεγάλο βυθισμα. Αν δεν έχεις αλλο τροφοδοτικό τότε δοκίμασε να ισορροπησεις τα ρευματα στα κανάλια με το να μετατοπίσεις εξαρτήματα σε διάφορα καλώδια. Πχ σε ξεχωριστα καλώδια ρευματος τους ανεμηστήρες του κουτιού , ξεχωριστές sata τροφοδοσίες για δισκους και dvd κλπ κλπ....
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#15696 Θέλω να φτιάξω ένα script το οποίο θα μπαίνει σε μία ιστοσελίδα, θα επιλέγει μία κατηγορία απο ένα drop-down menu και θα εισάγει μία τιμή στο κουτάκι δίπλα.

Την τιμή θα την παίρνει απο κάποιο excel η text file.

Πώς μπορώ να το κάνω αυτό?
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#16164 Το ειχα παρατησει το gaming τωρα τελευταια, αλλα σημερα μου ηρθε ορεξη και λεω κατσε να ριξουμε κανα παιχνιδι.
Εβαλα το watchdogs αλλα τελικα δεν ξεκινα λογω direx11 πoυ δεν τα υποστηριζει η καρτα μου.

Κριμα αλλα βαριεμαι να ασχοληθω με hardware.
Απλα θα παιξω τιποτα αλλο.

Απο περιεργεια, αν καποιος ξερει , ειναι πραγματικη προυποθεση η θεμα marketing το οτι κοβουνε τις παλαιοτερες
Γενικα παιζει καλα το μηχανημα δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν θα καταφερνε να παιξει με καποια εφφε off
Άβαταρ μέλους
By Chris
#16912 Ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα, ιδανικά στον Πειραιά, στην χειρότερη κάπου στην Αττική, που να αγοράζει toners/imaging units (συγκεκριμένα 116L/R116) από samsung εκτυπωτές?
Στο πλαίσιο δεν επιστρέφουν χρήματα όταν τους τα πηγαίνω, δεν αναγομώνονται τα συγκεκριμένα?
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
KiloMeater έγραψε:Το ειχα παρατησει το gaming τωρα τελευταια, αλλα σημερα μου ηρθε ορεξη και λεω κατσε να ριξουμε κανα παιχνιδι.
Εβαλα το watchdogs αλλα τελικα δεν ξεκινα λογω direx11 πoυ δεν τα υποστηριζει η καρτα μου.

Απο περιεργεια, αν καποιος ξερει , ειναι πραγματικη προυποθεση η θεμα marketing το οτι κοβουνε τις παλαιοτερες
Γενικα παιζει καλα το μηχανημα δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν θα καταφερνε να παιξει με καποια εφφε off

Και τα 2... Και το πιο βασικό είναι πόσος επί πλέον χρόνος (άρα χρήμα) χρειάζεται για να προστεθεί η υποστήριξη για το παλαιότερο direct x... Αν το κοινό σου δηλαδή είναι οι hardcore gamers , είναι δεδομένο ότι θα έχουν h/w που θα το υποστηρίζει, οπότε κάνουν τους υπολογισμούς τους και αν δουν ότι δεν τους συμφέρει, ας προσεχές :-P

Μπορεί επίσης να παίρνουν και καμία αβάντα από τις εταιρείες για να σπρώξουν τις καινούριες κάρτες, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε συνήθως...

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
stavrosg έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Το ειχα παρατησει το gaming τωρα τελευταια, αλλα σημερα μου ηρθε ορεξη και λεω κατσε να ριξουμε κανα παιχνιδι.

Και τα 2... Και το πιο βασικό είναι πόσος επί πλέον χρόνος (άρα χρήμα) χρειάζεται για να προστεθεί η υποστήριξη για το παλαιότερο direct x... Αν το κοινό σου δηλαδή είναι οι hardcore gamers , είναι δεδομένο ότι θα έχουν h/w που θα το υποστηρίζει, οπότε κάνουν τους υπολογισμούς τους και αν δουν ότι δεν τους συμφέρει, ας προσεχές :-P

Μπορεί επίσης να παίρνουν και καμία αβάντα από τις εταιρείες για να σπρώξουν τις καινούριες κάρτες, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε συνήθως...

< >

Έχει τύχει παιχνίδι που υπήρχε σε dx10 στις κονσόλες να είναι dx11 only σε pc

Αλλά αν μιλάμε για τα πιο νέα παιχνίδια είναι λογικό μέχρι ένα σημείο να μην υποστηρίζει 10 και στο μέλλον θα είναι και πιο συχνό

Κάρτες με dx11 υπάρχουν πάνω από 5 χρόνια πάντως

Τέλος το watch dogs επειδή υπάρχει στις παλιές κονσόλες το dx11 only είναι αδικαιολόγητο