Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By dimik
#148551 Ταχύτερη διαδρομή αθηνα-λαρισα-κοζανη-γρεβενα με αυτοκινητοδρομο Αθήνα Λάρισα και Κοζάνη Γρεβενά, επαρχιακο μόνο στην διαδρομή Ελασσόνα-Σέρβια Κοζάνης που είναι σχετικά άνετη.

Συντομοτερη διαδρομή Αθήνα Λαμία Δομοκος Καρδίτσα Τρίκαλα Καλαμπάκα Γρεβενά με επαρχιακο από Λαμία και πάνω και στροφές σε δομοκο και σε Καλαμπάκα Γρεβενά (πανέμορφη διαδρομη).

Σαν κάτοικος Λάρισας μεγαλωμενος στην Πτολεμαίδα Κοζάνης και γαμπρός στην Λαμία προτείνω Αθήνα Λάρισα Κοζάνη Γρεβενά. Αν δεν έπαιρνες PC και είχες μπρικι της προκοπής θα σου πρότεινα τον άλλο δρόμο.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#148557 πες το ψέματα τις διαδρομές που περιέγραψα τις έχω κάνει τόσες φορές από πιτσιρίκι που τώρα πάω με κλειστά μάτια. Ειδικά το Λάρισα Κοζάνη μέσω Ελασσόνας.

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#153650 Τελικα στις 21/08 ξεκινησαμε 2 φορδ για τα Γρεβενα!!!
Επιλεχθηκε η διαδρομη
Λαμια-Δομοκος-Καρδιτσα (κλαψ-σνιφ)-Τρικαλα-Καλαμπακα-Γρεβενα!!

Πολυ ομορφη διαδρομη οντως μετα τα Μετεωρα!!
Τα Γρεβενα δεν ελεγαν και τιποτα!!
Μακαρι να ηταν αλλιως τα πραγματα να μπορουσαμε να κατσουμε παραπανω να γυρισουμε την περιοχη!!

Καλα για να βρουμε το χωριο που εγινε ο γαμος περασαμε πολλα!! Μεχρι και εγνατια βγηκαμε και χαθηκαμε!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#153728 χιχιχι το εβαλα μετα και πηγαμε απο κατι χωματοδρομους μουρλια!!!

Τον πεθερο λυπομουν :svivhaha: που ηταν στην μελιτζανα..Γιατι ο geakos ηταν στο kuga :superman:
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Geo f1 έγραψε:χιχιχι το εβαλα μετα και πηγαμε απο κατι χωματοδρομους μουρλια!!!

Γιατί ρε γμτ; Όλα τα gps έχουν επιλογή για αποφυγή χωματόδρομου.
Ήμαρτον δλδ. :slap:
Ξυπνάς το πρωί, φτιάχνεις την καφεδάρα σου και αράζεις. Μπαίνεις στο google maps, βρίσκεις το χωριό, μετά βλέπεις που είναι η εκκλησία (μπαμ κάνει στον δορυφορικό χάρτη) και περνάς το στίγμα σε sygic/here/unameit και πας κύριος.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#153881 Βασικα χαθηκαμε την μερα πριν τον γαμο. Αλλα και την μερα του γαμου.
Την μερα πριν εβαλα αρχικα το ονομα του χωριου (Ελευθερο) και μαλλον ο μαλεας πατησα συντομοτερη διαδρομη. Και πηγαμε χωμα.
Στην επιστροφη αφου μας ειπαν πως να γυρισουμε εκανα το κλασικο κουνημα του κεφαλιου (και καλα οτι ακουω τις οδηγιες) και την πατησα παλι και εκει που επρεπε να παω δεξια πηγα προς Τσιπρα...
Και να τα σκοταδια και να μετα τα τηλεφωνα..

Την μερα του γαμου μας ειπαν στην ταμπελα ΤΕΙ Κοζανης λοξα δεξια και ολο ευθεια. Αλλα ο μαλακας εγω ολο δεξια και βγηκα εγνατια.. Χιχι περιπετεια!!
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#154547 Νοτιοδυτική Κρήτη: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:

Για όποιον δεν αντέχει τη πολυκοσμία (καλύτερα να μου κόψεις το πόδι, παρά να πάω σε peak στο 1ο πόδι κλπ) είναι ιδανικά, ακόμα περισσότερο μετά τον 15Αύγουστο. :thumbsup:

Λίγο ξεραΐλα το τοπίο, προσωπικά μου αρέσει ο συνδυασμός θάλασσας με πλούσια βλάστηση (λχ Επτάνησα, Χαλκιδική κλπ), αλλά έχει τη γοητεία του ο τόπος. Εντελώς διαμετρικά αντίθετος σε όλα από τη ΒΑ Σκωτία. :lol:

Οι ντόπιοι χαλαρά, χωρίς το πρήξιμο της βόρειας πλευράς. Σχετικά υποανάπτυκτη τουριστικά η περιοχή, κλασσικά ρούμς του λετ ως επί το πλείστον, εικόνα 50% γραφική - 50% κιτσαριό ΙΜΟ αλλά δεν έχει "ποτίσει" τα πάντα (μυαλά ντόπιων και τοπίο) οπότε είναι πολύ πιο ανεκτό από τα βόρεια παράλια. Τουρίστες κυριώς ζευγαράκια και οικογένειες (οπότε και λιγότερες ευκαιρίες για να ξεμοναχιασεις καμιά :inlove: εκεί :oops: ). Ευτυχώς brits με τη κακή έννοια και λοιπά γίδια έλαμπαν δια της απουσίας τους. Μόνο πραγματικά γίδια που γυροφέρνουν στους δρόμους, σκαρφαλώνουν οπουδήποτε και δεν αφήνουν -κυριολεκτικά- χλωρό κλαρί πουθενά. Ιδιαίτερα γευστικά πάντως. :iconcool:

Είχα ως ορμητήριο τα Σφακιά και έκατσα και 2 μέρες Χανιά. Γλυκά νερά αξίζει με χίλια :metalo: , ακόμα και αν πάτε με τα πόδια. Έκατσα στην ανατολική πλευρά της παραλίας, οπότε no tan lines φέτος, bitches! :iconcool: Ίλιγγας ΟΚ, Φραγκοκάστελλο ΙΜΟ δεν αξίζει, πέρα από το ίδιο το κάστρο. Ελαφονήσι, ήμουν αρκετά επιφυλακτικός πριν πάω λόγω της ενδεχόμενης βαβούρας (συν το ότι πηγαίνοντας με το ΚΤΕΛ, είσαι "παγιδευμένος" στο ίδιο μέρος όλη μέρα) αλλά τελικά δεν ήταν τόσο άσχημα, και ευτυχώς αν περπατήσεις λίγο προς τα μέσα γίνεται πολύ πιο έρημο (και ενδιαφέρον) το τοπίο. Ακόμα και χώρο για γυμνισμό έχει να κάνεις ενδεχομένως. Επίσης μπορείς να σκαρφαλώσεις στο φάρο, έχει σκαλα μέχρι κάτω. Δυστυχώς όταν το ανακάλυψα δεν υπήρχε χρόνος, αλλά όποιος πάει περιμένω να βγάλει epic panorama απ'όλες τις πλευρές. :iconcool:

Οδηγικά η διαδρομή για Σφακιά λέει πολλά, ειδικά από το οροπέδιο Ασκύφου και κάτω. Έκανα τη διαδρομή από/προς Χανιά 4 φορές (με Getz και ΚΤΕΛ :oops: ) αλλά ακόμα κι έτσι λέει πολλά. Δεν κρατιεμαι να κάνω την ίδια διαδρομή μελλοντικά με μηχανή η αξιοπρεπές αμάξι. :ninja: Επίσης αν δεν κάνω λάθος, η σήραγγα των Τοπολίων πρέπει να είναι η 1η οδική σήραγγα που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα. :hmmm:

Χανιά, πολύ ωραία η παλιά πόλη (πέρα από τα tourist traps μπροστά στο ενετικό λιμάνι) με τα στενά σοκάκια, η υπόλοιπη πόλη (με εξαίρεση τα παραλιακά μέρη) είναι κυρίως αδιάφορη ελληνική επαρχία. Φαράγγι της Σαμαριάς δεν είχα χρόνο να πάμε (δεν βολεύει αν κάθεσαι Σφακιά), αλλά διέσχισα αυτό του Ίμπρου. :thumbsup:

Μου άρεσε που πήρα απόδειξη για τα €2 στη παραλία των Γλυκών Νερών, δεν μου άρεσε ότι και τα 2 ξενοδοχεία δεν έδωσαν απόδειξη :thumbsdown: . Επίσης πολλά :thumbsdown: στα ζώα (λιγοστά ευτυχώς) που πετάνε σκουπίδια δεξιά και αριστερά. Στο φαράγγι είχα μαζί μου σακουλίτσα και μάζεψα ότι έβρισκα στη διαδρομή για να τα πετάξω στον επόμενο κάδο.

Α, επίσης οι Κρητικοπούλες είναι πολύ :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: .-
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#154583 Μετά από περίπου 35 καλοκαίρια στη Θάσο, τολμώ να ισχυριστώ ότι σαν τη Θάσο δεν έχει. Από παραλίες, από τιμές, από τοπίο, από τα πάντα.

Αυτό όμως που δεν ξέρω είναι τι τρέχει με τη Θάσο και τους Ρουμάνους; Υπερβολικά πολλοί, υπερβολικά ευκατάστατοι και υπερβολικά πολλές μοντελογκόμενες ή wannabe μοντελογκόμενες (παράδειγμα: http://themysteriousgirl.ro/2014/08/marble-beach/) με το σελφι μαρκούτσι.