Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
#152308 Πηγα σημερα στην εφορια.
Υσηχια...ελαχιστος κοσμος ελαχιστοι και οι υπαλληλοι. Και ξεκινοντας το πρωι απο το σπιτι ετοιμαστηκα ψυχολογικα για τις ουρες, ταλαιπωρια κλπ. Αλλος κοσμος εκει. Εκανα μια τροποποιητικη, επειδη ξεχασα να βαλω τους φορους απο τους τοκους και οχι για το κυριο λογο που πηγα. Η υππαληλος που με εξυπηρετησε, σαν να βγηκε απο αλλο πλανητη. Φιλικη, εξυπηρετικη βοηθησε κιολλας τη κατασταση. :metalo:
Τελικα ολα εξαρτωνται απο τη συμπεριφορα σου αλλα και να πεσεις σε σωστο ανθρωπο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#152845 Εχω κανει διακανονισμο "100 δόσεις" για την εφορια των γονεων. Αν δεν πληρωσω μια δοση στις 30/8 που ληγει και την πληρωσω στις 2/9 εχω καποιο προστιμο ή/και θεωρειται καθυστερηση του τυπου "χανεις το διακανονισμο"?
Η τον χανεις μονο αν δεν πληρωσεις 3 μηνες?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nEK έγραψε:Πηγα σημερα στην εφορια. Υσηχια...ελαχιστος κοσμος ελαχιστοι και οι υπαλληλοι. ....Η υππαληλος που με εξυπηρετησε, σαν να βγηκε απο αλλο πλανητη. Φιλικη, εξυπηρετικη βοηθησε κιολλας τη κατασταση....Τελικα ολα εξαρτωνται απο τη συμπεριφορα σου αλλα και να πεσεις σε σωστο ανθρωπο.
Έχει σημασία και η εποχή, αν δεν έχει κίνηση ο υπάλληλος θα είναι πιο ευδιάθετος και με όρεξη νασε εξυπηρετήσει. Ο ίδιος υπάλληλος μετά από 2-3 ώρες ουρών, φωνών, διαφωνιών κλπ μπορεί να σου φανεί πολύ λιγότερο φιλική.

Μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι χρειάζονται αποδείξεις. Οι υπόλοιποι όχι, δεν έχει νόημα δηλαδή να βάλεις.
Ποιοι μπαίνουν στην κλίμακα των μισθωτών εκτός από τους καθαρά μισθωτούς και συνταξιούχους;

Με μεγάλη χαρά στην εκκαθάριση συνειδητοποίησα ότι φέτος δεν πληρώνουμε συμπληρωματικό φόρο ούτε προκαταβολή φόρου για εισόδημα από ενοίκια.... μεγάλη ανάσα. Βέβαια αν του χρόνου επαναφέρουν την προκαταβολή θα πονέσει.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:Οι υπόλοιποι όχι, δεν έχει νόημα δηλαδή να βάλεις.

Εξαρτάται από το είδος της απόδειξης (π.χ. ιατρικά αγαπητέ μου ιατρέ). Μπορεί να φανούν αρκετά χρήσιμες και για τα βιβλία των επιτηδευματιών. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#153137 Ναι, έχεις δίκιο, εννοούσα τις γενικές αποδείξεις αγορών γιατί αυτές είχαν αναφερθεί, τα έξοδα διαβίωσης.
Οι ειδικές κατηγορίες, γιατροί, φάρμακα και άλλες μετράνε αλλιώς και δεν είναι μόνο για μισθωτούς/συνταξιούχους.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
sknipper έγραψε:Ποιοι μπαίνουν στην κλίμακα των μισθωτών εκτός από τους καθαρά μισθωτούς και συνταξιούχους;

Και οι άνεργοι.

Με μεγάλη χαρά στην εκκαθάριση συνειδητοποίησα ότι φέτος δεν πληρώνουμε συμπληρωματικό φόρο ούτε προκαταβολή φόρου για εισόδημα από ενοίκια.... μεγάλη ανάσα. Βέβαια αν του χρόνου επαναφέρουν την προκαταβολή θα πονέσει.

Καταργήθηκε μεν ο συμπληρωματικός φόρος, αυξήθηκε όμως ο συντελεστής φόρου. Μία η άλλη σχεδόν...
Όσον αφορά την προκαταβολή, δεν απαλλάσσονται όλοι. Λεπτομέρειες εδώ.
Άβαταρ μέλους
By famas
#153589 ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ 17,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=64241540
Τα διοικητικά δικαστήρια βάζουν στην πράξη «φρένο» σε πρόστιμα και ελέγχους που στηρίχθηκαν σε διάφορες κατά καιρούς λίστες καταθετών, με αφορμή π.χ. τον εντοπισμό υψηλών καταθέσεων ή εκροών προς το εξωτερικό, ανακόπτοντας τη λογική προσέγγισης των διωκτικών Αρχών ότι κάθε τέτοια μεταφορά χρημάτων υποκρύπτει σχεδόν αυτονόητα φοροδιαφυγή.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#153606 ας τελειώσει επιτέλους αυτό το ανούσιο βάσανο!!!! :protest:

όχι άλλες παρατάσεις λέει ο ένας, σιωπηρή λέει ο άλλος..

όχι άλλο! :help:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#153612 Ναι αυτό ισχύει, αλλά δεν είναι και τόσο απίστευτο πάντα

Εγώ πάντως αποδείξεις κόβω, αλλά αυτό όπως έχουμε πει δε σημαίνει απαραίτητα κάτι

Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (τουλάχιστον 40%) δεν θέλει να του κόψω, λες και αν δε του κόψω θα γίνει κάτι γαμάτο.

Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά..
Άβαταρ μέλους
By nEK
otso έγραψε:τι απιστευτο μαυρο χρημα βγαζουν οι φοροτεχνικοι!!

σωπα ρε, και γω νομιζα πως ο λογιστης μου με το ζορι τη βγαζει. :svivhaha:
παντως πρεπει με δυσκολια να μαζευετε χρημα απο τους πελατες κρινοντας απο το υφος του δικου μου οταν τον δινω εναντι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
nEK έγραψε:

παντως πρεπει με δυσκολια να μαζευετε χρημα απο τους πελατες κρινοντας απο το υφος του δικου μου οταν τον δινω εναντι.

ναι εμείς δε στέλνουμε αν δε δούμε παραδάκι, γιατί στην αρχή που πήγαμε να το παίξουμε large πήγα να φάω κάνα 500αρικο πιστόλι, οπότε σκληρηνα τη γραμμή μου :shifty:

από όλες τις εθνότητες πάντως οι έλληνες και οι αλβανοί είναι οι χειρότεροι γιούφτοι :thumbsdown: , οι γεωργιανοί είναι οι πιο large πληρώνουν ό,τι και να ζητήσεις μπροστάτζα και δε λένε κουβέντα
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
QsisVTS έγραψε:Ναι αυτό ισχύει, αλλά δεν είναι και τόσο απίστευτο πάντα

Εγώ πάντως αποδείξεις κόβω, αλλά αυτό όπως έχουμε πει δε σημαίνει απαραίτητα κάτι

Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (τουλάχιστον 40%) δεν θέλει να του κόψω, λες και αν δε του κόψω θα γίνει κάτι γαμάτο.

Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά..

Ατάκα: "Μη μου κόψεις απόδειξη, κράτα τα εσύ μη στα φάει το κράτος"
Μπαρμπάδες FTW :metalo: :lol:
Άβαταρ μέλους
By nEK
QsisVTS έγραψε:
nEK έγραψε:

ναι εμείς δε στέλνουμε αν δε δούμε παραδάκι, γιατί στην αρχή που πήγαμε να το παίξουμε large πήγα να φάω κάνα 500αρικο πιστόλι, οπότε σκληρηνα τη γραμμή μου :shifty:

από όλες τις εθνότητες πάντως οι έλληνες και οι αλβανοί είναι οι χειρότεροι γιούφτοι :thumbsdown: , οι γεωργιανοί είναι οι πιο large πληρώνουν ό,τι και να ζητήσεις μπροστάτζα και δε λένε κουβέντα

Σιγα, γεωργιανοι λεγοντας τους ρωσοππντιους? διοτι στη δουλεια μου με λιγους που συναναστραφηκα το παζαρι πηγε συννεφο. Μετα το τι δικαιολογιες ειπα να μην ξανασχοληθω, απορω με τον εαυτο μου.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#153717 όχι ρωσσοπόντιους, αυτοί όντως το παλεύουν να παζαρέψουν

μιλάω για καθαρά γεωργιανούς

εισόδημα μπορεί να μην δηλώνουν αλλά μετρητό έχουν :lol: