Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By nido
#146114 Αξίζει να τον δει να μιλάει όποιος δε γνωρίζει ποιος είναι....

Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
rocsta έγραψε:Πόσο χαμήλωσε τελικά;

Λοιπον η μαμα αποσταση ελαστικου απο το θολο ηταν 8 εκατοστα και τωρα εχει παει στα 5παρα...
Αρα χαμηλωσε 3 ποντους πες... 3-3,5 ποντους λεει αρα σωστα ειναι! :innocent:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#150702 Σκοπεύω να αλλάξω αναρτήσεις και στα 2 αυτοκίνητα της οικογένειας μιας και έχουν και τα 2 προβληματάκια.

Στο Golf V χάνει λάδι η μπροστά αριστερή ανάρτηση κι έχει 94.000χλμ οπότε λέω να τις αλλάξω όλες.
Σε Mini S R53 ακούγεται η πίσω δεξιά σαν να μαγκώνει κι έχει 123000χλμ και θα πάω κι εκεί για αλλαγή.
Στο site της Bilstein λέει για B4 Gas και στα 2, αξίζει να πάω για κάτι διαφορετικό? Επειδή κυκλοφορούν κυρίως πόλη αμφότερα με ενδιαφέρει να είναι και άνετα, δηλαδή "αγωνιάρικες" λύσεις δεν τις καλοβλέπω.
Φυσικά σε λογικά πλαίσια budget, ρώτησα στον μηχανικό μου και μου είπε 60€ η ανάρτηση.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
nido έγραψε:Αξίζει να τον δει να μιλάει όποιος δε γνωρίζει ποιος είναι....

Ότι ο άνθρωπος γνωρίζει για τι μιλάει και το κατέχει, είναι προφανές....είναι επίσης προφανές όμως ότι του λείπουν κάποια από τα λεγόμενα presentation skills, αυτά δηλαδή που είναι αναγκαία για να μεταδώσεις με σωστό, συντεταγμένο και ευχάριστο τρόπο τη γνώση σου σε γενικό ακροατήριο
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
dimik έγραψε:Σκοπεύω να αλλάξω αναρτήσεις και στα 2 αυτοκίνητα της οικογένειας μιας και έχουν και τα 2 προβληματάκια.

Στο Golf V χάνει λάδι η μπροστά αριστερή ανάρτηση κι έχει 94.000χλμ οπότε λέω να τις αλλάξω όλες.
Σε Mini S R53 ακούγεται η πίσω δεξιά σαν να μαγκώνει κι έχει 123000χλμ και θα πάω κι εκεί για αλλαγή.
Στο site της Bilstein λέει για B4 Gas και στα 2, αξίζει να πάω για κάτι διαφορετικό? Επειδή κυκλοφορούν κυρίως πόλη αμφότερα με ενδιαφέρει να είναι και άνετα, δηλαδή "αγωνιάρικες" λύσεις δεν τις καλοβλέπω.
Φυσικά σε λογικά πλαίσια budget, ρώτησα στον μηχανικό μου και μου είπε 60€ η ανάρτηση.

Αφού πόλη κι ανεση δες και κανενα Monroe Reflex αν υπαρχει :)
Άβαταρ μέλους
By dimik
Orestisren έγραψε:
dimik έγραψε:Σκοπεύω να αλλάξω αναρτήσεις και στα 2 αυτοκίνητα της οικογένειας μιας και έχουν και τα 2 προβληματάκια.

Αφού πόλη κι ανεση δες και κανενα Monroe Reflex αν υπαρχει :)

Δεν θέλω να είναι πιο μαλακά απο τα εργοστασιακά, στο μεν Golf ισως ενα κλικ σκληρότερα και στο μίνι ισως ενα κλικ μαλακότερα θέλω.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#152511 Θέλω να αλλάξω κάποια στιγμή αμορτισέρ.
Έχω δει πως για το δικό μου, RAV4 MK2, προτείνουν και τα KYB Ultra SR.
Μπορώ να τα βάλω αυτά ή χρειάζεται και ελατήρια?
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#153060 + αν έχει κάποιος εικόνα από Record Maxigas ή Super. Γενικά συμπεριφορά, απόσβεση σε σχέση με τα μανίσια του, αντοχή και ποιον από τους δύο τύπους θα ταν καλύτερο να επιλέξω αν βάλω Record. Είναι η μόνη που δίνει κωδικούς μαζί με τα Sachs Supertouring για το Fluence.
Τελευταία επεξεργασία από Orestisren και 29 Αύγ 2015, 19:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#153064 Ελατήρια χρειάζεται ν' αλλάξεις σπάνια. Μόνον όταν τα αμορτισέρ που αλλάζεις είναι πιο κοντά. Αυτό αφορά πολύ λίγα μοντέλα στην αγορά, πχ τα κίτρινα Bilstein.
Λογικά δεν χρειάζεται στην περίπτωση των ΚΥΒ.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#153164 Άρα μάλλον θα πάω για αυτά όταν μπορέσω.
Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Anonymous Founder έγραψε:Ελατήρια χρειάζεται ν' αλλάξεις σπάνια. Μόνον όταν τα αμορτισέρ που αλλάζεις είναι πιο κοντά. Αυτό αφορά πολύ λίγα μοντέλα στην αγορά, πχ τα κίτρινα Bilstein.
Λογικά δεν χρειάζεται στην περίπτωση των ΚΥΒ.

Mην είσαι απόλυτος, εξαρτάται από την ποιότητα των ελατηρίων και από τα χρόνια που είναι επάνω στο αυτοκίνητο, έχω δεί πολλές φορές ελατήρια πεσμένα 1-3 εκ, στο Quadra είχαν πέσει 2.5 εκ.

Ένα πεσμένο ελατήριο καταστρέφει σύντομα και τα silent block των ψαλιδιών αφού τα αναγκάζει σε μεγαλύτερη συστροφή, να πω εδώ κάτι που έχω ανακαλύψει αρκετές φορές, πολύ κόσμος νομίζει ότι τα silent block περιστρέφονται κατά την κίνηση των ψαλιδιών, αυτό είναι λάθος, είναι πρεσαρισμένα στις φωλιές τους και συστρέφεται μόνο το ελαστικό μέρος μέχρι που μαλακώνει τόσο ώστε γονατίζει το αυτοκίνητο και όταν αλλάζουμε ψαλίδια πρέπει το συνεργείο να σφίξει τα ψαλίδια σε συγκεκριμένη θέση που λέει ο κατασκευαστής και όχι απλά να περάσουν τις βίδες και να σφίξουν σε οποιαδήποτε θέση, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για το σφίξιμο των ψαλιδιών.

Μόνο τα silent block πολυουρεθάνης περιστρέφονται και κατά την γνώμη μου είναι λάθος σε πολιτικό αυτοκίνητο να αλλάζονται τα μαμά συνεμπλόκ με πολυορεθάνης γιατί αναγκάζουν το αυτοκίνητο να χαμηλώσει τουλάχιστον 1 εκ και όλη την κίνηση του αμαξώματος να την πέρνει το ελατήριο χωρίς την ελαστική βοήθεια από το συνεμπλόκ αλλάζοντας την αίσθηση, για άλλη χρήση του αυτοκινήτου όπως η αποκλειστική για track-day ή για αγώνες πάμε αλλού γενικά σε όλη την ανάρτηση.

Να μην αναφέρω τα λάθη που υπάρχουν στις σχεδιάσεις των συνεμπλόκ πολυουρεθάνης σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων όσον αφορά την τοποθέτηση τους με αποτέλεσμα να κόβονται μετά από λίγο.
Άβαταρ μέλους
By famas
#153532 Οπότε Quadra, όταν σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τα σινεμπλοκ, που αποτελούν τον κύριο αίτιο που το αυτοκίνητο παύει να είναι σφιχτό και μεταδίδει θορύβους, να παραμένουμε στις εργοστασιακές υλοποιήσεις;
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#153573 Ηχοι τυπου... "σουστας" που ακουγονται καμια φορα με κρυο και υγρασια οταν παει να "ανοιξει" η αναρτηση σε ραμπες κλπ, ειναι απο πολυκαιρισμενα σινεμπλοκ σωστα?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#153579 αυτοι οι θορυβοι προερχονται απο την κινηση του ελατηριου πανω στο γονατο επειδη εχει εκταθει η διαδρομη της αναρτησης.