- 28 Αύγ 2015, 13:01
EDDIE_147 έγραψε:Όταν λες 6C Μπούσε εννοείς ότι η κουπέ έκδοση δεν θα παίξει σε χαμηλότερα κυβικά;
Συνταγή ΤΡΕΛΗΣ αποτυχίας...
Γενικά, οι 6κύλινδρες (Μαζερατίσιες να πω χαριτολογώντας) εκδόσεις της Alfa Romeo είναι για λόγους βιτρίνας.
Σε απευθείας σύγκριση με τις αντίστοιχης ιπποδύναμης Maserati θα είναι ένα κλικ υποδεέστερες (για τους γνωστούς λόγους).
Οπότε το ψωμί στην Alfa θα έρθει από τις μικρότερες και πιο προσιτές εκδόσεις.
Κοινώς θα αντάλλαζα 15-20" στο χρόνο του RING για ένα ροπάτο και οικονομικό diesel καθώς και για μια γρήγορη entry level έκδοση.
Καταρχήν όλοι συγκρίνουν την Giulia QV με τη Μ4, η οποία είναι πιο ελαφριά από την 4dr M3 F80 και συνεπώς πιο γρήγορη. Αυτό είναι λάθος γιατί ο αντίπαλος της QV είναι η M3 F80. Η λογική λέει, και μάλιστα όχι μόνο αυτή και αλλά και ιθύνοντες της μάρκας, ότι κάπως πρέπει να γίνει απόσβεση της μεγάλης επένδυσης.
Συνεπώς θα πρέπει να δούμε Giulia Sprint GT (coupe Giulia δηλαδή).
6C λένε να ονομάσουν την top έκδοση αυτής. Δεν ξέρω περισσότερα, υπάρχει άκρα μυστικοπάθεια.
Εδώ ήξερα για τον νέο 4cyl 2lt και μου έλεγαν, μα παντού λένε για τον 1750. Τους λέω αυτός τελειώνει (μάλλον) στην 4C&Giulietta QV.
Πάντως θα δούμε μοντέλα και δεν θα είναι του τύπου ναι μεν αλλά, όπως Mito που ήταν χαριτωμένη (εγώ τη βρίσκω ακόμη και σήμερα κούκλα) και Giulietta (που λες γιατί ρε γαμώτο να γίνει ποιοτικό downgrade για να χτυπήσει το Golf?).
Θα δούμε μοντέλα με κορυφαία power-to-weight-ratio.
Ξεκάθαρα στο λέω, ο σκοπός είναι όταν λες ποιο οδηγοκεντρικό αμάξι να πάρω;
Να πηγαίνεις να απαντήσεις Μπεεμ..... πέφτει η σφαλιάρα του Batman στον Robin.... Alfa Romeo.
Αυτό έχουν βάλει στόχο. Για αυτό και όπου την πετύχουν θα τσι γ@μήσουν τα ράμματα
Εντάξει, πολλοί δεν το πιστεύουν αυτό. Θα δούμε.
Σχετικά με τη Maserati. Δεν θα το έλεγα ότι ισχύει αυτό. Δεν θα υπάρξει τίποτα από το κάτω ράφι στην Alfa.
Για παράδειγμα όλες οι Giulia θα έχουν το ανθρακονημάτινο άξονα μετάδοσης.
Επίσης στην περίπτωση της Giulia QV δεν επιλέχθηκε ο 3λτ V6 60 μοιρών της Mase και προτιμήθηκε ο F154 V6 90μοιρών γιατί οι τεχνικοί ήθελαν το χαμηλότερο δυνατόν κέντρο βάρους και αυτό ήταν εφικτό μόνο με V6 90 μοιρών, ούτε με 60 μοιρών, ούτε με straight6.
Και επίσης την καλύτερη ευστροφία του κινητήρα καταβολών Ferrari.
Γίνεται πολύ προσεγμένη δουλειά.