Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By leonp
#152535 Νομίζω τα 10άρια είναι πιο ακριβά από τα 16άρια και τα μαγαζιά σηνήθως δίνουν από τα φθηνότερα. :)
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#152538 Ευχαριστώ παίδες!

3χ2,5 μονόκλωνο είναι το καλώδιο και 16άρης ο μικροαυτόματος. Το καλώδιο συνολικά με όλες τις διακλαδώσεις θα είναι γύρω στα 15 μέτρα το πολύ.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#152540 @Nikos!
Θα στρώσεις υποθέτω με κάτι (πλάκες πεζοδρομίου? :hmmm: ) το χώρο μπροστά απο τη bbq και το διαδρομάκι στην πρόσοψη της αποθήκης .
Αν ναί, τότε => υλικά=πλάκες πεζοδρομίου κλπ+εργατικά για τα 12 τμ επιφάνειας, όπως τα υπολογίζω απο τις εικόνες, θα τσιμπήσουν τα 250-300€/max. :oops:
Τελευταία επεξεργασία από dimitrisB και 28 Αύγ 2015, 10:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
Nikos! έγραψε:Προχωράμε...

Εικόνα

Εικόνα

Θα σπάσω και το μπετό στη μέση να γινει ενα επίπεδο.

Sent from a mobile device

Το κτισμα είναι αποθηκη;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimitrisB έγραψε:@Nikos!
Θα στρώσεις υποθέτω με κάτι (πλάκες πεζοδρομίου? :hmmm: ) το χώρο μπροστά απο τη bbq και το διαδρομάκι στην πρόσοψη της αποθήκης .
Αν ναί, τότε => υλικά=πλάκες πεζοδρομίου κλπ+εργατικά για τα 12 τμ επιφάνειας, όπως τα υπολογίζω απο τις εικόνες, θα τσιμπήσουν τα 250-300€/max. :oops:

Ναι θα στρώσω.

Αυτο:

Εικόνα

25τμ θελω, θα βαλω στο χωρο του bbq και μπροστα απο την αποθήκη. Το εχω υπολογίσει στα εργατικά, υλικά πηγε ενα 300αρι για 25τμ πλακάκι, κόλες, στοκους.

Επισης θα στρώσω και στο bbq και γύρω απο το νεροχύτη.

@gts ναι, αποθήκη ειναι που εχω κανει μελέτη να εχει και ενα δωματιο με τουαλέτα (περασα αποχέτευση).

Άβαταρ μέλους
By nEK
fubar.gr έγραψε:Ευχαριστώ παίδες!

3χ2,5 μονόκλωνο είναι το καλώδιο και 16άρης ο μικροαυτόματος. Το καλώδιο συνολικά με όλες τις διακλαδώσεις θα είναι γύρω στα 15 μέτρα το πολύ.

Ολα τα καλωδια ειναι 2,5mm?
Δεν ειναι απαραιτητο αν τα καλωδια ειναι εξωτερικα τοποθετημενα.
Εφοσον ασφαλιζεις με 16 πρεπει μεχρι και το τελευταιο σημειο της εγκαταστασης να πας με 2,5mm. Εκτος αν συντρεχουν διαφορετικες συνθηκες.

Μεχρι και τα 20αρια οι τιμες ειναινιδιες στην ιδια καμπυλη. Η καμπυλη κανει τη διαφορα στη τιμη και η μαρκα επισης. Αν ζητατε κορυφη, hager, ολα τα αλλα επονται με διαφορετικη σειρα αναλογα το υλικο.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#152583 Είναι κατανοητό ότι από την αυτόματες κλέμες δεν μπορούν να περάσουν πολλά αμπέρ αφού το καλώδιο έχει σημειακή επαφή με την κλέμα και όχι ολόκληρο όπως συμβαίνει με τις κλασσικές κλέμες που σφίγγουν με βίδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερθέρμανση στα σημεία των ενώσεων, για χαμηλά ρεύματα μέχρι 3-4 αμπέρ και όχι για συνεχή λειτουργία 24ώρου είναι ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Nikos! έγραψε:Ναι θα στρώσω.
Αυτο: ............
:hmmm: Πλακίδια και μάλιστα κεραμικά?
Εσύ αποφασίζεις, γούστα είναι αυτά.
Αποψή μου (αν και μάλλον .. ειναι αργά):
Δεν έπρεπε να στρώσεις πλακάκι, αφου ο χώρος θα είναι για τσιμπούσια BBQ και ειδικότερα με κούνιες κλπ ως "παιδότοπος", οπότε θα γίνεται "σκληρή" χρήση,, πέραν και της όποιας ολισθηρότητας! :lipsealed:
Τουλάχιστον, πές τους να σου κάνουν αρμούς 5 χιλ, για τεχνικούς λόγους!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
21 quadra έγραψε:Είναι κατανοητό ότι από την αυτόματες κλέμες δεν μπορούν να περάσουν πολλά αμπέρ αφού το καλώδιο έχει σημειακή επαφή με την κλέμα και όχι ολόκληρο όπως συμβαίνει με τις κλασσικές κλέμες που σφίγγουν με βίδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερθέρμανση στα σημεία των ενώσεων, για χαμηλά ρεύματα μέχρι 3-4 αμπέρ και όχι για συνεχή λειτουργία 24ώρου είναι ΟΚ.

Έτσι νόμιζα κι’ εγώ αλλά βλέπω ότι ο κατασκευαστής τις δίνει με ονομαστικό ρεύμα 24Α, λίγο παραπάνω απ΄ότι αντέχει ένα 2,5άρι καλώδιο που είναι και το μέγιστο δε διατομή που μπορεί να δεχθεί η κλέμα.

Προφανώς ο αγωγός θα έχει πολύ καλή επαφή με την χάλκινη πλάκα στο κάτω μέρος της αυτόματης κλέμας.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
nEK έγραψε:Ολα τα καλωδια ειναι 2,5mm?
Δεν ειναι απαραιτητο αν τα καλωδια ειναι εξωτερικα τοποθετημενα.
Εφοσον ασφαλιζεις με 16 πρεπει μεχρι και το τελευταιο σημειο της εγκαταστασης να πας με 2,5mm. Εκτος αν συντρεχουν διαφορετικες συνθηκες.

Μεχρι και τα 20αρια οι τιμες ειναινιδιες στην ιδια καμπυλη. Η καμπυλη κανει τη διαφορα στη τιμη και η μαρκα επισης. Αν ζητατε κορυφη, hager, ολα τα αλλα επονται με διαφορετικη σειρα αναλογα το υλικο.

Όλο το υποκύκλωμα που θα είναι στον καινούριο μικροαυτόματο θα έχει 2,5αρι καλώδιο

Πήρα αυτόν που κόβει και ουδέτερο:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nEK
#152617 Και πολυ καλα εκανς. Σε πιθανο προβλημα στην εξωτερικη εγκατασταση θα μπορεσεις να απομωνωσεις καλυτερα το κυκλωμα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimitrisB έγραψε:
Nikos! έγραψε:Ναι θα στρώσω.
Αυτο: ............
:hmmm: Πλακίδια και μάλιστα κεραμικά?
Εσύ αποφασίζεις, γούστα είναι αυτά.
Αποψή μου (αν και μάλλον .. ειναι αργά):
Δεν έπρεπε να στρώσεις πλακάκι, αφου ο χώρος θα είναι για τσιμπούσια BBQ και ειδικότερα με κούνιες κλπ ως "παιδότοπος", οπότε θα γίνεται "σκληρή" χρήση,, πέραν και της όποιας ολισθηρότητας! :lipsealed:
Τουλάχιστον, πές τους να σου κάνουν αρμούς 5 χιλ, για τεχνικούς λόγους!

Πλακάκι δεν εβαλα γιατι γλυστράει.

Άσε μη πέσει κανενα παιδι.

Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Nikos! έγραψε:.. πλακάκι, κόλες, στοκους.

Nikos! έγραψε:Πλακάκι δεν εβαλα γιατι γλυστράει. Άσε μη πέσει κανενα παιδι.

:hmmm:
Μα δεν είναι πλακάκι αυτό ( το τύπου "Καρύστου" σε σχέδιο) της φωτό σου?
Ετσι κατάλαβα, sorry ... :oops:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#152706 Kαι γω το ίδιο κατάλαβα και ήθελα να του πω να βάλει πεζοδρομίου (έχει διάφορα σχέδια και χρώματα)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#152715 Ρε παιδιά, υπάρχουν ειδικά πλακάκια "πισίνας" που είναι σαγρέ και με ειδική (?) επίστρωση για να μην γλυστράνε. Τα έχω δει και πατήσει αρκετές φορές, δεν έχω ψάξει τι είδους επίστρωση έχουν, αλλά δουλεύουν 100% :iconcool: