Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
rx8_drifter έγραψε:
italakias έγραψε:H καυση των νεκρων ειναι κατι εντελως προσωπικο.
Εγω για παραδειγμα δεν θα το εκανα ποτε για δικο μου ανθρωπο.
Προτιμω να γινει κανονικα ταφη και να πηγαινω να τον <<βλεπω>> οποτε εγω θελω.

Και ποιος σου απαγορευσε να βλεπεις τις σταχτες του οποτε θες?

:rtfm: :rtfm:

Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe

Σωστός! Επίσης καλή φάση είναι ο τάφος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος και όσο το δυνατόν πιο πλουμιστός! Τι πιο όμορφο από το να βλέπεις μαυσωλία ολόκληρα, να σου υπενθυμίζουν πόσο υπερφίαλο και ματαιόδοξο είδος είναι το ανθρώπινο ακόμα και αφού αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο :yahoo: (πραγματικά κάθε φορά που βλέπω τέτοια "παλατάκια" μέσα σε νεκροταφια και σκέφτομαι που θα μπορούσαν να είχαν δώσει αυτά τα λεφτά που ΠΕΤΑΞΑΝ εκεί, γίνομαι ακόμα πιο πολύ μισάνθρωπος!)
Άβαταρ μέλους
By italakias
UnHaCkAbLe έγραψε:

Σωστός! Επίσης καλή φάση είναι ο τάφος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος και όσο το δυνατόν πιο πλουμιστός! Τι πιο όμορφο από το να βλέπεις μαυσωλία ολόκληρα, να σου υπενθυμίζουν πόσο υπερφίαλο και ματαιόδοξο είδος είναι το ανθρώπινο ακόμα και αφού αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο :yahoo: (πραγματικά κάθε φορά που βλέπω τέτοια "παλατάκια" μέσα σε νεκροταφια και σκέφτομαι που θα μπορούσαν να είχαν δώσει αυτά τα λεφτά που ΠΕΤΑΞΑΝ εκεί, γίνομαι ακόμα πιο πολύ μισάνθρωπος!)

Aναφερομαι στο τι επιθυμει ο καθε ενας μεταξυ ταφης και καυσης.
Δεν μιλησα για πανακριβους ταφους που εχουν οντως μια δοση υπερβολης.
Αλλα και παλι ειναι τοσο προσωπικο το ζητημα που δεν μας πεφτει λογος.
Το τι θα κανει ο καθενας με τα λεφτα του ,ειναι δικο του θεμα,δεν στα πηρε απτην τσεπη.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#15151 αν είσαι τόσο ματαιόδοξος και επιθυμείς διαιώνιση της αρχοντιάς σου, δώρισε τα δικά σου ή των κοντινών προσώπων σου τα όργανα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By liostemi
UnHaCkAbLe έγραψε:

...πάντως αν σκέφτονταν έτσι και οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δεν θα είχαμε ούτε "βεργίνες" ούτε "αμφίπολες", ούτε... :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By trident1971
UnHaCkAbLe έγραψε:....πόσο υπερφίαλο και ματαιόδοξο είδος είναι το ανθρώπινο ακόμα και αφού αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο

red_monster έγραψε:αν είσαι τόσο ματαιόδοξος και επιθυμείς διαιώνιση της αρχοντιάς σου, δώρισε τα δικά σου ή των κοντινών προσώπων σου τα όργανα :rtfm:

In case you didn't know, τους ταφους τους φτιαχνουν 99% οι ζωντανοι που μενουν πισω, οχι οι νεκροι ΠΡΙΝ πεθανουν. :rtfm:

@liostemi
+ http://www.glyptothiki.gr/%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1/%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B1%CE%84-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-a%CE%84-cemetery-athens.aspx

τεραστια συλλογη γλυπτων.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#15208 Εντωμεταξύ το θέμα καύση το ξεκίνησε ο ζορζ με αυτό το άρθρο
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/670981/stin-ellada-tou-2014-i-kausi-ton-nekron-paramenei-tabou/
και τώρα φτάσαμε με κάποιο τρόπο στις πυραμίδες και το μάτσου πίτσου.

trident1971 έγραψε:Μηπως να γυριζαμε την κουβεντα στο πιο γενικο για την καυση, (που ειναι ενα σοβαρο θεμα προς συζητηση) και οχι στο προσωπικο για τους νεκρους του καθενα μας και αν θελει να τους "βλεπει" και με ποιο τροπο?

Έκει έπρεπε να είναι από την αρχή η κουβέντα, αλλά ο ιταλάκιας είναι τελικά μανούλα στο να πηγαίνει την κουβέντα εκεί που γουστάρει ώστε να τσιμπάνε οι υπόλοιποι και να αρχίζουν οι τσακωμοί. Απάντησε στον ζορζ με κάτι τελείως άσχετο και αρπάχτηκαν όλοι από εκεί.

Τώρα, λιοστέμι και τριντέντ, θεωρείτε δηλαδή πως αν στην αρχαία Ελλάδα έκαιγαν τους νεκρούς, αντί να φτιάχνουν τάφους, θα διοχέτευαν όλη την ενέργεια τους σε drugs 'n bitches αντί να χτίζουν άλλα μνημεία, ναούς, μαντεία, στάδια κλπ κλπ?

trident1971 έγραψε:In case you didn't know, τους ταφους τους φτιαχνουν 99% οι ζωντανοι που μενουν πισω, οχι οι νεκροι ΠΡΙΝ πεθανουν. :rtfm:

Αυτό τριντεντ είναι λάθος σε τόσα μα τόσα levels.. Όλοι οι βασιλιάδες, αυτοκράτορες, φαραώ, λεφτάδες, ιερείς, vips του κόσμου, από το 5000πχ μέχρι σήμερα διαφωνούν. Όλα τα ψώνια που αγοράζουν τετραγωνικά στο 1ο νεκροταφείο διαφωνούν. Αυτός εδώ διαφωνεί

Image

Μπορεί το 99% των τάφων να το φτιάχνουν οι ζωντανοί, αλλά το 99% των υπερφίαλων και ματαιόδοξων τάφων (unhackable speaking) το έχει παραγγείλει ό πεθαμένος από πριν
Άβαταρ μέλους
By italakias
#15234 Παλι εγω φταιω. :yahoo:

Ακου φιλε,μπηκες για να κατηγορησεις εμενα και τι εγραψες,απολυτως τιποτα.
Εγω απαντησα στο ποστ του ΖΟΡΖ σχετικα με το ταμπου της καυσης και εγραψα την αποψη μου.

Δλδ τι επρεπει να γραψω;
Οτι η εκκλησια και οι παπαδες ειναι λαμογια καθυστερημενοι και οσοι πιστευουν ειναι βλακες και κοροιδα ,επειδη δεν επιτρεπουν την καυση,για να ειμαι ον τοπικ.;
Τελευταία επεξεργασία από italakias και 25 Σεπ 2014, 15:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Chris έγραψε:Εντωμεταξύ το θέμα καύση το ξεκίνησε ο ζορζ με αυτό το άρθρο
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/670981/stin-ellada-tou-2014-i-kausi-ton-nekron-paramenei-tabou/
και τώρα φτάσαμε με κάποιο τρόπο στις πυραμίδες και το μάτσου πίτσου.

trident1971 έγραψε:Μηπως να γυριζαμε την κουβεντα στο πιο γενικο για την καυση, (που ειναι ενα σοβαρο θεμα προς συζητηση) και οχι στο προσωπικο για τους νεκρους του καθενα μας και αν θελει να τους "βλεπει" και με ποιο τροπο?

Έκει έπρεπε να είναι από την αρχή η κουβέντα, αλλά ο ιταλάκιας είναι τελικά μανούλα στο να πηγαίνει την κουβέντα εκεί που γουστάρει ώστε να τσιμπάνε οι υπόλοιποι και να αρχίζουν οι τσακωμοί. Απάντησε στον ζορζ με κάτι τελείως άσχετο και αρπάχτηκαν όλοι από εκεί.

Τώρα, λιοστέμι και τριντέντ, θεωρείτε δηλαδή πως αν στην αρχαία Ελλάδα έκαιγαν τους νεκρούς, αντί να φτιάχνουν τάφους, θα διοχέτευαν όλη την ενέργεια τους σε drugs 'n bitches αντί να χτίζουν άλλα μνημεία, ναούς, μαντεία, στάδια κλπ κλπ?

trident1971 έγραψε:In case you didn't know, τους ταφους τους φτιαχνουν 99% οι ζωντανοι που μενουν πισω, οχι οι νεκροι ΠΡΙΝ πεθανουν. :rtfm:

Αυτό τριντεντ είναι λάθος σε τόσα μα τόσα levels.. Όλοι οι βασιλιάδες, αυτοκράτορες, φαραώ, λεφτάδες, ιερείς, vips του κόσμου, από το 5000πχ μέχρι σήμερα διαφωνούν. Όλα τα ψώνια που αγοράζουν τετραγωνικά στο 1ο νεκροταφείο διαφωνούν. Αυτός εδώ διαφωνεί

Image

Μπορεί το 99% των τάφων να το φτιάχνουν οι ζωντανοί, αλλά το 99% των υπερφίαλων και ματαιόδοξων τάφων (unhackable speaking) το έχει παραγγείλει ό πεθαμένος από πριν

Οι υπολοιποι αρπαχτηκαν επειδη το ειπε αυτος ή επειδη δεν τους αρεσε η ιδεα και ηταν ετοιμοι να του τα χωσουν ανεξαρτητως της ιδιαιτεροτητας του θεματος... οχι επειδη ειπε κατι στραβο, τουλαχιστον στην περιπτωση μας.

Δε μιλαω για το 5000πχ (εννοουνται αυτα που λες) μιλαω για το τωρα. Αυτοι που μενουν πισω φτιαχνουν τα μαρμαρα, και κανενας απο βασιλιαδες λεφταδες ιερεις vips κλπ δε γραφει εδω.

Η μερσεντε ειναι στο 1ο νεκροταφειο? Αμφιβαλλω. Επισης στο 1ο νεκροταφειο υπαρχει και απειρος απλος κοσμος. Θαψαμε τον πατερα ενος φιλου εκει.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#15243 @italakias το θέμα που θίγει το άρθρο είναι ότι δεν επιτρέπεται σε κάποιον να κάνει ότι νομίζει μετά θάνατον, και πως η ελληνική κοινωνία περιορίζει όσους δεν επιθυμούν να ταφούν, απαγορεύοντας και καθυστερώντας με κάθε τρόπο την κατασκευή κατάληλων υποδομών, όχι τι γνώμη έχεις εσύ/εγώ/ο καθένας για την καύση.

@τριντεντ

trident1971 έγραψε:Αυτοι που μενουν πισω φτιαχνουν τα μαρμαρα, και κανενας απο βασιλιαδες λεφταδες ιερεις vips κλπ δε γραφει εδω.

Η μερσεντε ειναι στο 1ο νεκροταφειο? Αμφιβαλλω. Επισης στο 1ο νεκροταφειο υπαρχει και απειρος απλος κοσμος. Θαψαμε τον πατερα ενος φιλου εκει.

Άβαταρ μέλους
By trident1971
Chris έγραψε:@italakias το θέμα που θίγει το άρθρο είναι ότι δεν επιτρέπεται σε κάποιον να κάνει ότι νομίζει μετά θάνατον, και πως η ελληνική κοινωνία περιορίζει όσους δεν επιθυμούν να ταφούν, απαγορεύοντας και καθυστερώντας με κάθε τρόπο την κατασκευή κατάληλων υποδομών, όχι τι γνώμη έχεις εσύ/εγώ/ο καθένας για την καύση.

Ορθον.
Σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να την πεις και σε αυτους που επεσαν πανω του, οχι ομως για να τον επαναφερουν στο θεμα.
Τιμωρια ολα τα παιδακια που τσακωνονται, οχι μονο ο Κωστακης που εριξε περυσι το βαζο με το γλυκο. :s_smile

Περι του 99% του 99% οκ, θα το δεχτω.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#15271 Μα είδες καθόλου κόκκινο χρώμα? Τη γνώμη μου είπα. Και τέλοσπαντων, για τους άλλους είπα ότι τσίμπησαν κατευθείαν (κι εσύ μέσα :s_biggrin ), αρκεί.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
REALZEUS έγραψε:Ο Ζάχος Χατζηφωτίου πάντως τον έχει έτοιμο τον τάφο του εδώ και χρόνια στο Α'! :s_rofl

Αντιστοιχα και ο Μητσοτακης. Ουδεμια σχεση με εμας ομως. :s_sad
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
liostemi έγραψε:...πάντως αν σκέφτονταν έτσι και οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δεν θα είχαμε ούτε "βεργίνες" ούτε "αμφίπολες", ούτε... :s_crazy

Και που θα ήταν το κακό σε αυτό?