Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#12484 Αυτόματο του 07 clio 3? Δηλαδή 1.2 ατμό quickshift? (γρήγορο ο Θεός να το κάνει αλλα τέσπα)
Κύριε Χρήστο θα βοηθούσε αν ξέραμε και έκδοση όσον αφορά την ποιότητα υλικών κτλ γιατί στο τριάρι η επιλογή των υλικών αλλάζει στην κορυφαία έκδοση.
Απο θέμα αξιοπιστίας δεν νομίζω να έχει να φοβάται κάτι αυτός που το παιρνει πλήν του κιβωτίου όπως λέει ο Alexis. H ηλιοροφή καθότι είναι πανοραμική πιθανά θα τρίζει, η συναρμολόγηση στα περισσότερα Clio 3 δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο θέμα με τριγμούς κτλ (τουλαχιστον σε αυτά που έχω δει εγώ δηλαδή), χώρους μικρομεσαίου έχει σχεδόν ας πούμε εγώ πίσω απο τον εαυτό μου κάθομαι άνετα (χωρίς να ειμαι στριμογμένος να βρίσκουν τα πόδια μου στο μπροστα κάθισμα κτλ), κύλιση αν ειναι με τη 16αρα μάλλον κάπως σφιχτή θα την ελεγα (με τις μικρότερες μαλακώνει σχετικά λόγο ελαστικών), ηλεκτρικες ευκολίες το 07 σε μικρό ειδικά όταν δεν ξερω το επιπεδο εξοπλισμού δεν ξέρω. Οδηγική συμπεριφορά εμένα μου άρεσε και το βρίσκω ψιλο σφιχτούλι κι ευχαριστο σε γενικές γραμμές. Αυτά πάνω κάτω ξέρω από ένα που έχω κάνει καποια χλμ κι απο κατόχους που έχω εικόνα του αμαξιού. :s_smile
Άβαταρ μέλους
By Mark
#12490 Αν μιλάμε για Clio 3, έβγαινε και 1.6.

Σφιχτούλι πάντως, δεν θα το έλεγα. Τα λέγαμε στις προηγούμενες σελίδες για το θέμα των κλίσεων. Οδηγώντας το για λίγο αυτές τις μέρες μετά από καιρό στην πόλη, είναι ιδανικό. Και οι αναρτήσεις που είναι πολύ μαλακές και δεν καταλαβαίνεις λακούβες(με τις 15άρες. Φίλος μου που έχει το ίδιο με 16άρες και μπήκε μέσα εντυπωσιάστηκε. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμάμαι και πολύ). Και το ελαφρύ τιμόνι είναι ότι πρέπει για εδώ πέρα.

Το αυτόματο δεν ξέρω τι λέει. Από ότι βλέπω στο προσπέκτους που έχω κρατήσει πρόκειται για 4τάχυτο με δυνατότητα σειριακής επιλογής. Η εμπειρία με ένα 4τάχυτο 2λιτρο CRV που είχε ο πατέρας μου ήταν απογοητευτική(μακρύ μέχρι αηδίας που στην ουσία έπνιγε εντελώς τον κινητήρα). Ωστόσο το Clio βλέπω πως έχει 1η-3η ελαφρώς πιο μακριές από το χειροκίνητο 1.6 και αρκετά πιο μακριά την 4η(λίγο μακρύτερη από την 5η του manual). Οπότε αν δεν έχει μηχανικά θέματα μπορεί και να είναι καλό.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#12843 Δε μιλάμε για Ελλάδα οπότε θέματα κυβικών και ισχύος δεν έχουν τόση σημασία. Το ισχύος γιατί άγρια δεν οδηγάμε και γιατί δεν χρειάζεται και γιατί θα μας φάει η μαρμάγκω.
Δεν ξέρω ούτε από κυβικά ούτε έκδοση, ούτε από ζάντες κλπ. Από αυτά που βλέπω να πουλιούνται πρέπει να είναι 1600 με ~112 ίππους και 0-100 12.2'' και πορτπαγκάζ 288λτ.
Η γνωστή που το έχει δούλευε στην Ρενώ και το πήρε με μεγάλη έκπτωση (όπως κατάλαβα το Σενίκ που θα πάρει τώρα θα το πάρει με έκπτωση 40% αν και πια δεν δουλεύει καν εκεί.... άτιμη δικτύωση!) οπότε πρέπει να είναι καλή έκδοση (έχει και cruise control).
Το αυτόματο αν είναι κλασικό με μετατροπέα ροπής δεν θα με ανησυχούσε, νομίζω γενικά είναι τα πιο αξιόπιστα κιβώτια (πιο αξιόπιστα και από τα χειροκίνητα). Το να είναι 4τάχυτο με χαλάει λίγο αλλά είπαμε οι επιδόσεις δεν μας πολυνοιάζουν και για την κατηγορία του φτάνουν.
Kάποια στιγμή έμενε από μπαταρία επειδή δεν έσβηνε η οθονούλα ψηλά στο ταμπλώ, δεν ξέρω πως το αντιμετώπισαν. Βασικά πάντως όπως λέτε είναι καλά φτιαγμένο χωρίς προβλήματα, κι αυτό είναι βασικό γιατί τα συνεργεία εδώ είναι γενικά ακριβά. Από σέρβις κάθε πότε θέλει;

Διαβάζω κριτική: καλοφτιαγμένο, στυλάτο με χώρους, σικ, ώριμο, ποιοτικό, μείον η τιμή και το άψυχο τιμόνι. Ευαισθησία σε ανάρτηση και φρένα για τα πιο παλιά μοντέλα. Και μάλλον και τα αυτόματα κιβώτια!
Το τιμόνι του στις φωτό δεν μου μοιάζει κάθετο και μου κακοφαίνεται, πως το οδηγάτε, δεν ενοχλεί;

Μόλις πήγα την κόρη μου στο σπίτι τους για πάρτυ του γιού τους και το τσέκαρα. Έκδοση δεν λέει, λάστιχα 195/50-16 με ζάντες, κλειδαριά δεν έχει άρα keyless entry, ηλιοροφή πανοραμική διπλή, τα πλαστικά μέσα μοιάζουν καλά κι έχει και λεβιεδάκια στο τιμόνι για αλλαγές ταχυτήτων.
Άβαταρ μέλους
By Tsoukas77
#12862 Καλησπέρα ‚
θα ήθελα πληροφορίες για το rx4.Συγκεκριμένα αν πάσχει σε κάποιο σημείο του κιβωτίου ή της μετάδοσης.
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία‚θα εκτιμηθεί.
Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
sknipper έγραψε:......

Άρα είναι ένα Full extra Dynamic. Key less δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια. Αν είναι πρέπει να έχει ένα κουμπάκι πάνω στη χειρολαβή. Αν δεν έχει είτε απλή καρτα έχει (προαιρετική που συνδυαζόταν με ρυθμιση τιμονιου σε βάθος που με απλό κλειδι δεν ειχε) είτε κλειδί και η κλειδαριά ως ηθιστε στα τότε Renault είναι κρυμμένη και πρέπει να βγει το κάλλυμα για να χρησιμοποιηθεί σε περιπτωση εκτακτης ανάγκης (βγαίνει ευκολα δηλαδή δεν ειναι κατι δυσκολο). Το κιβώτιο αυτό λοιπόν είναι οντως μετατροπεας ροπής και αρκετά αρχαίο και αργό αλλά λένε τουλαχιστον οτι έχει αρκετά smooth λειτουργία κι ανεβοκατεβάζει ομαλά. Η οθονούλα ψηλα στο ταμπλό είναι του ηχοσυστηματος αρα παιζει να αλλαχθηκε η πηγή ή η οθόνη καθαυτη. Σερβις κάθε 15000 λάδια-φίλτρο λαδιού (με αρκετες επιλογές σε ιξώδες τα οποία πρεπει να πληρούν τη νόρμα RN 700), κάθε 30000 μεγάλο (φίλτρα αερα καμπίνας-κινητήρα), κάθε 60000 μπουζί, κάθε πολλες χιλιάδες ή 4 χρόνια υγρά φρένων (κάτι πανακριβα μανίσια αλλιώς αν μπουν άλλα κάθε όποτε λέει ο κατασκευαστης τους), υγρα ψυγείου το ίδιο, ιμάντες χρονισμού-παρελκομένων + τρομπα νερού κάθε 120000 πρέπει να έχει, αλλα τονίζεται ότι αν γίνεται μετακίνηση συχνή μεσα στην πολή και με μεσες ταχύτητες κάτω απο 30 χλμ μπορεί να χρειαστούν και στο μισό χρόνο. Τέλος αλλαγή το λιπαντικό του κιβωτίου (που αν θυμαμαι καλά δεν ειναι και ιδιαίτερα ακριβό) κάθε κάποιες χιλιάδες που δεν θυμάμαι :s_blush (νομίζω δεν ξεχασα κάτι).
Το τιμονι εμένα δε με ενοχλούσε πάντως 3 φορές που το έχω οδηγήσει :s_dunno (και στο δικό μου δηλαδή καπως ετσι πρεπει να είναι αν καταλαβαινω σωστά τι λες) + παρα την ηλεκτρική του αίσθηση όπου σημαδεύεις πάει χωρίς να εχει θεμα κατευθυντικότητας (αυτό προϋποθέτει βέβαια και τσεκαρισμα να ειναι σωστη η ευθυγράμμιση). Καλοφτιαγμένο είναι (στην κορυφή της κατηγορίας μαζί με το Polo το τοποθετούσε ο ειδικός τύπος) και γενικά ενα αντιστοιχο χειροκίνητο σαν του Θύμιου νομίζω είναι από τις πλέον καλές επιλογές για μικρό στα 1.6 :s_smile

(δε το quotαρα όλο μη βγει κατεβατό)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Orestisren έγραψε:(δε το quotαρα όλο μη βγει κατεβατό)
Και πολύ καλά έκανες, Ξεκαθάρισες σε ποιον απαντάς οπότε δεν γίνεται μπέρδεμα αλλά χωρίς το κατεβατό μου.
Σε ευχαριστώ. Καθώς φοβάμαι να αγοράσω μτχ αγνώστου προέλευσης θα το έχω υπόψη μου (αν προβλέψω ότι χρειάζομαι αυτοκίνητο προτού αυτοί παραλάβουν το επόμενο).
Άβαταρ μέλους
By rafi
SamatistaS έγραψε:Με κίνηση σε πυκνή κυκλοφορία Αθήνα στα χέρια μου το 1.2 TCe δεν έχει περάσει ποτέ το 7.
Σε κίνηση σε επαρχιακή πόλη (Λαμία) είναι στο 6,3-6,7 ανάλογα τον οδηγό.
Και ο rafi νομίζω ανάλογες κατανάλώσεις πρέπει να έχει, αν δεν το τρέχει.

Δεν εχω χρόνο για να αναλύσω τώρα τι και πως, αλλά επιβεβαιώνω..
Στα Χανιά όταν έμενα κέντρο η κατανάλωση μου δεν ανέβαινε πάνω από 6.4, ενώ τώρα που το σπίτι μου είναι σε ανηφορική περιοχή η κατανάλωσή μου έχει ανέβει και κολλήσει στο 6.7-6.8.
Στην Αθήνα έχω πάνω από 7, αλλα δε θυμάμαι ακριβή νούμμερα. Επίσης να ξέρετε ότι το δικό μου έχει 16άρες 205/45.
Όλα αυτά με σβέλτη αλλά προσεκτική σε σχέση με την κατανάλωση οδήγηση.
Στην εθνική οδό καίει, η τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ, γιαυτό σπάνια πάω με πάνω από 120 για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνήθως επιλέγω επαρχιακούς δρόμους ακόμα και για πολύ μακρινές διαδρομές, με όφελος στην κατανάλωση, αλλά και στη χαρά της οδήγησης. Προσωπικό ρεκόρ με πολύ προσοχή όμως, είχα κάνει Χανιά-Ρέθυμνο με (το ακριβές νούμμερο υπάρχει κάπου στο πρώην φόρουμ) ή 5.2, ή 5.4 lt/100 χωρίς όμως να είμαι κινητός τάφος. Νομίζω ότι το σωστό νούμμερο είναι το 5.2.

Χμμμ, τελικά αρκετά έγραψα, αλλά θα ήθελα να γράψω κ για την οδική συμπεριφορά μιας κ έγινε λόγος για κλίσεις..
Άβαταρ μέλους
By Mark
rafi έγραψε:.... Επίσης να ξέρετε ότι το δικό μου έχει 16άρες 205/45....

Χμμμ, τελικά αρκετά έγραψα, αλλά θα ήθελα να γράψω κ για την οδική συμπεριφορά μιας κ έγινε λόγος για κλίσεις..

Να έχεις υπόψιν πως έχεις μικρύνει την διάμετρο το τροχού σου κατά 1,05cm. Κατά συνέπεια έχει μικρύνει και η περίμετρος του τροχού κατά 3,3cm. Δεν ξέρω πόσο, λογικά δεν θα είναι τεράστια διαφορά, αλλά σίγουρα θα παίζει το ρόλο του στο πως μετράει και το κοντέρ αλλά και το trip computer.

Για γράψε για την οδική συμπεριφορά και τις κλίσεις.

Αυτό που είχε πλάκα είναι πως μάλλον το καινούριο μας σκυλάκι (2,5 μηνών) έχει μάθει τον ήχο της μηχανής του Ρενώ. Ίσως επειδη το είχε φέρει με αυτό ο αδερφός μου, ίσως επειδή τον βλέπει κάθε μέρα που έρχεται, δεν ξέρω. Προχθές το είχα στο πίσω μέρος της αυλής και παίζαμε, και ενώ ήταν ανάσκελα και ήθελε χάδια, ξαφνικά γυρίζει και κάθεται κανονικά, τεντώνει τα αυτιά και παρακολουθεί. Είχα ακούσει ότι ερχόταν αυτοκίνητο, αλλά ήταν καμια 50αριά μέτρα μακριά τουλάχιστον(από το μπροστινό μέρος). Μετά από λίγο φτάνει και στρίβει για να φτάσει στο σημείο που ήμασταν, και ήταν όντως ο αδερφός μου...
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#15196 Σχεδόν μισό εκατομμύριο αμάξια ανακαλεί (Clio 4, Kangoo, Mercedes Citan) η Ρεναρα.
Ακόμα να μάθουν ότι αυτά είναι features κι όχι προβλήματα που να δικαιολογούν ανακληση :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#15231 Για τον εγκέφαλο του κινητήρα? :s_biggrin
Δεν είναι και τπτ φοβέρο.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#15239 Όχι για το πρόβλημα στα φρένα μου είχαν ανακαλέσει το Clio πρόσφατα απλά προστέθηκαν κι άλλα στο ίδιο πρόγραμμα ανάκλησης

Το θέμα ειναι το παρακάτω

Στα επηρεαζόμενα οχήματα υπάρχει πιθανότητα φθοράς στα μαρκούτσια των εμπρόσθιων φρένων από τον πλαστικό θόλο του τροχού Ή/ΚΑΙ πιθανότητα εξόδου του υδραυλικού εμβόλου από τον κύλινδρο φρένου πίσω τροχού.

Στα οχήματα στα οποία υπάρχει πιθανότητα φθοράς του μαρκουτσιού φρένου μπορεί να παρατηρηθεί μικρή διαρροή υγρού φρένων ή και απότομη ρήξη του μαρκουτσιού λόγω λανθασμένης συναρμολόγησης του πίσω τμήματος του πλαστικού προστατευτικού του θόλου εμπρός τροχού που οδηγεί στον «τραυματισμό» και τη φθορά του μαρκουτσιού.

Στα οχήματα στα οποία υπάρχει πιθανότητα εξόδου του υδραυλικού εμβόλου από τον κύλινδρο φρένων πίσω τροχού, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες πέδησης (χρήση του χειρόφρενου με το αυτοκίνητο σε κίνηση, ακολουθούμενη από δυνατό φρενάρισμα μέσω του πεντάλ φρένου) μπορεί να εκτοπιστεί η σιαγόνα φρένου και να εξέλθει το έμβολο από τον κύλινδρο φρένου με αποτέλεσμα τη διαρροή υγρού φρένων.

Ως αποτέλεσμα ενδέχεται να ανάψει η προειδοποιητική λυχνία χαμηλής στάθμης υγρού φρένων και να παρουσιαστεί αυξημένη διαδρομή στο πεντάλ φρένου δηλαδή μειωμένη απόδοση του συστήματος πέδησης.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μερικές περιπτώσεις παγκοσμίως, που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#15417 Τώρα εχει αρχίσει να τρέχει αυτή στα Citan. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
#18168 Στην Πάτρα την αντιπροσώπευση ανέλαβε εδώ και κάποιες μέρες η Δέλτα Καρ που έχει και τις Volkswagen - Audi.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος κι αν αναλάμβανε θα ήταν καλύτερος από τη προηγούμενη αντιπροσώπευση στη πόλη.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#18263 Χαχα αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Δελτα Καρ ειχε παντα πολυ καλη αντιπροσωπεια στην πολη(VW, Audi). Πολλα μοντελα σε εκθεση και αρκετα μοντελα για test drive. Παραπονα οτι ειχαν τσιμπημενες τιμες στα σερβις επισης. Βεβαια αυτα θα εχουν αλλαξει λογω της κρισης μιας και σε Audi κ VW ηταν αρκετα φτωχες οι εκθεσεις τους.

Ξερεις τοποθεσια;
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
#18284 Στα service γενικότερα VW/Audi διατηρούν ακριβότερη τιμολόγηση αισθητά από Renault/Dacia.

Δεν γνωρίζω περισσότερα.

Αλλά είδα είχε στήσει και κέντρο σε πλατεία Clio Captur και Duster.

Εικόνα

Εικόνα