Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g47
#151422 Done.

Packets sent: 649
Received: 649
Lost: 0 0%
Min.: 1ms
Max.: 253 ms
Average: 10 ms
Άβαταρ μέλους
By gakost
#152013 Αν δεν είσαι πολύ μακρυά από το ρούτερ δεν είναι και ότι καλυτερο. Δεν δείχνει βέβαια να έχεις διακοπή (lost packets) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εχεις κάποιες στιγμές. Άλλαξε κανένα κανάλι για αρχή.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#152059 Πήρα χτες στη Forthnet να ζητησω προσφορα για ανανεωση. Μου δινουν τιμες καταλογου, ενω ξερω οτι οταν κανεις αιτημα διακοπης επανερχονται με "ειδικες προσφορες". Το εξηγησα στον υπαλληλο και του ειπα να ανανεωσουμε ομορφα κι ωραια στην τιμη της "ειδικης προσφορας" χωρις κι εγω κι αυτοι να μπαινουμε στη διαδικασια αιτησεων, μεταφορας, τηλεφωνηματων για αλλαγη γνωμης κλπ κλπ. Ε, το αρνηθηκε. Μου αρχισε μαλιστα τις πιπες οτι ταχα αυτα που λεω ισχυαν μεχρι τον Ιουλιο, αλλα απο Αυγουστο το τμημα μαρκετινγκ αλλαξε στρατηγικη κλπ κλπ. Μαλακιες, γιατι εγινε σχετικη προταση σε γνωστο μολις προχτες. Το μονο που καταφερε ειναι να με εκνευρισει (δεν φταιει αυτος βεβαια, ετσι του λενε, ετσι κανει) και να με αναγκασει σημερα κιολας να παω στον ΟΤΕ. Ειμαι βεβαιος οτι σε 2-3 μερες, που θα λαβουν το αιτημα, θα με παρουν τηλ. και θα με παρακαλανε να μεινω (οπως αντιστοιχα ειχαν κανει και οι του ΟΤΕ καποτε, τις ιδιες μαλακιες δλδ). Ποσο μυαλο θελει να καταλαβουν οτι ετσι οπως κινουνται σπαταλουν πορους και τελικα χανουν δυσαρεστημενους πελατες;;;; Γιατι δεν ειναι μονο το οικονομικο: ειναι και η κοροιδια. Τελικα οσο πιο μεγαλο το μαγαζι, τοσο πιο δυσκινητο και με ελλειψη κοινης λογικης :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#152064 Έτσι κάνουν όλοι, δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του μαγαζιού, αν είναι ΟΤΕ ή Forthnet κλπ. Όλοι θα σου πουν στην πρώτη επαφή "δεν γίνονται αυτά", "τα έχουν κόψει εδώ και μήνες από την διοίκηση" και λοιπές pipes. Στο κάτω-κάτω, είναι πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος (που μπορεί να είναι από άσχετο call-center) να μην μπορεί καν να σου δώσει έκπτωση. Ενώ η πιθανή διακοπή/μεταφορά ενεργοποιεί άλλες διαδικασίες και τμήματα του παρόχου :s_wink
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#152073 Έχει κανείς εμπειρία από Wind (σταθερή/ internet);

Βλέπω στο site τους πολύ καλές τιμές για Double Play, οι οποίες συνδυάζονται με προσφορές για καρτοκινητή F2G την οποία ήδη έχουμε.

Είμαστε σε Cyta τόσο καιρό, αλλά σκεφτόμαστε σοβαρά να φύγουμε γιατί μέσα στο καλοκαίρι ακρίβυναν τα προγράμματα τους και γιατί μας έκοψαν τηλέφωνο/internet μέσα στο κατακαλόκαιρο, επειδή αργήσαμε να εξοφλήσουμε τον λογαριασμό του Ιουλίου. :thumbsdown: Συν ότι τα έκοψαν Παρασκευή, έβαλα εγώ την ίδια ημέρα τα λεφτά μέσω ebanking, αλλά χρειάστηκε να μείνουμε δύο ημέρες χωρίς τηλέφωνο/internet μέχρι να δούνε ότι έχουνε πληρωθεί...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#152074 @The Ace
Μα επειδή το ξέρω αυτό, δεν πήρα σε άσχετο, αλλά στα κεντρικά και ζήτησα να με συνδέσουν με το τμήμα που κάνει ανανεώσεις. Γι' αυτό και του εξήγησα εξαρχής, ότι γνωρίζω τις διαδικασίες, αλλά ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο να τις παρακάμψουμε, γιατί και αυτοί χάνουν ανθρωποώρες σε διαπραγματεύσεις και διεκπεραιώσεις και εγώ υπογράφω άχρηστα χαρτιά και χάνω το χρόνο μου. Ασε που δημιουργούν "δυσαρεστημένους" πελάτες. Ε, σα να μιλούσα σε τοίχο.

Τώρα γλυκοκοιτάζω ΟΤΕ vdsl. To μόνο που με ανησυχεί είναι ότι σταδιακά γυρνάνε όλους τους πελάτες σε VoIP. Από δίκτυα είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ, αλλά μια αντίστοιχη εμπειρία με HOL προ ετών ήταν δραματική. Ξέρει κανείς σχετικός αν οι φόβοι μου είναι υπερβολικοί?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#152076 Και πάλι σου λέω, έτσι κάνουν όλοι, δεν έπεσες στην περίπτωση, είναι πάγια τακτική (?) ή όντως δεν έχουν δικαιοδοσία. Το έχω πάθει με την Forthnet και την Voda, άρα όλοι έτσι είναι.

Για το VoIP, έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, ΑΛΛΑ συνεχίζει να έχει σημαντικά μειονεκτήματα (τροφοδοσία, modem/router, διακοπές ρεύματος, θέματα ping/rate/θορύβου κλπ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#152078 Εμένα αυτή τη φορά η HOL μου έκανε αμέσως καλύτερη τιμή χωρίς πολλά πολλά. Τις άλλες φορές με είχαν κουράσει περισσότερο, ενώ τώρα στον πρώτο υπάλληλο, πήρα αυτό που ήθελα και τέλος.
20,30€ το μήνα, 24 άρι, 300 λεπτά προς όλους, HOL TV. τίμιο το βρήκα και είπα το ναι. Σκέφτηκα για λίγο και το VDSL που είχε καλή προσφορά, αλλά θα έχανα την hol tv και θα ήταν και 10€ ακριβότερο. Δεν έλεγε, λογικά του χρόνου όμως θα το γυρίσω σε VDSL.

H Wind έχει πολύ καλές προσφορές και για VDSL επίσης. Όσοι είστε στο ψάξιμο να την κοιτάξετε. Με 30€ παίρνεις τα πάντα όλα. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#152087 Το HOL Tv πως το συνδεεις κατευθειαν σε κανονικη τηλεοραση; Πρεπει να παει μεσω του laptop?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Το HOL Tv πως το συνδεεις κατευθειαν σε κανονικη τηλεοραση; Πρεπει να παει μεσω του laptop?

Όχι βέβαια, έχει έξοδο HDMI και SCART από έναν ξεχωριστό αποκωδικοποιητή. Θυμίζει τους αποκωδικοποιητές MPEG4 που βάζουμε σε παλαιότερες τηλεοράσεις.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
The Ace έγραψε:Για το VoIP, έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, ΑΛΛΑ συνεχίζει να έχει σημαντικά μειονεκτήματα (τροφοδοσία, modem/router, διακοπές ρεύματος, θέματα ping/rate/θορύβου κλπ).

Κακό αυτό. Ο ΟΤΕ, λέει, θα τους έχει γυρίσει όλους μέχρι τέλος του 2016. Για τους εναλλακτικούς δεν υπάρχει σχέδιο, κάποιοι δουλεύουν ήδη έτσι (πχ CYTA), κάποιοι επιμένουν σε PSTN. Υποθέτω όμως ότι δεν θα αργήσουν να πάνε όλοι στη λύση του ΟΤΕ :hmmm:
Λίγο στα ίντερνετς που διάβασα, δεν έβγαλα άκρη, αν είναι καλό ή κακό πράγμα και δεν έχω και τις γνώσεις για να κρίνω, αν αυτά που λέει αυτός εδώ έχουνε βάση.

. ξέρεις αν η WIND δίνει vdsl από τις καμπίνες που εγκατέστησε πρόσφατα ο ΟΤΕ; Έχω μια τέτοια στο τετράγωνο που είναι το σπίτι και ο γείτονας με την 50αρα γραμμή τελικιάζει :eat:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#152108 Το VoIP, όπως κάθε τεχνολογική εξέλιξη, έχει υπέρ και κατά, συγκρινόμενο με τις υπάρχουσες τεχνολογίες. Και φυσικά έχει να αντιπαρέλθει τη "συνήθεια" (π.χ. την τροφοδοσία που αναφέρω). Γενικότερα όμως, ως πιο εξελιγμένη μορφή, έχει περισσότερα να προσφέρει από αυτά που θα μας "αφαιρέσει". Το θέμα, όπως πάντα, παντού και με οτιδήποτε, είναι να περάσουμε σύντομα και ανώδυνα τα "βρεφικά" προβλήματα :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:
The Ace έγραψε:Για το VoIP, έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, ΑΛΛΑ συνεχίζει να έχει σημαντικά μειονεκτήματα (τροφοδοσία, modem/router, διακοπές ρεύματος, θέματα ping/rate/θορύβου κλπ).

Κακό αυτό. Ο ΟΤΕ, λέει, θα τους έχει γυρίσει όλους μέχρι τέλος του 2016. Για τους εναλλακτικούς δεν υπάρχει σχέδιο, κάποιοι δουλεύουν ήδη έτσι (πχ CYTA), κάποιοι επιμένουν σε PSTN. Υποθέτω όμως ότι δεν θα αργήσουν να πάνε όλοι στη λύση του ΟΤΕ :hmmm:
Λίγο στα ίντερνετς που διάβασα, δεν έβγαλα άκρη, αν είναι καλό ή κακό πράγμα και δεν έχω και τις γνώσεις για να κρίνω, αν αυτά που λέει αυτός εδώ έχουνε βάση.

. ξέρεις αν η WIND δίνει vdsl από τις καμπίνες που εγκατέστησε πρόσφατα ο ΟΤΕ; Έχω μια τέτοια στο τετράγωνο που είναι το σπίτι και ο γείτονας με την 50αρα γραμμή τελικιάζει :eat:

Το VDSL στο 99% των περιπτώσεων γίνεται από τις καμπίνες του ΟΤΕ, καθώς οι άλλοι πάροχοι μόνον δοκιμαστικά έχουν βάλει κάποιες. Επομένως το καλώδιο θα είναι του ΟΤΕ σε κάθε περίπτωση.
Η ταχύτητα εξαρτάται και από τον πάροχο όμως... Κάποιοι θα έχουν πολύ κόσμο στην περιοχή σου και θα πέφτει η ταχύτητα, κάποιοι άλλοι πιθανόν να κάνουν shaping σε κάποια δεδομένα, ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Πάντως έχει γίνει πλέον αρκετά φθηνό και αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος αν δεν τσιγκουνεύεται τα 10€ παραπάνω...
:s_wacko

Όσο για το VoIP εννοείται πως είναι το μέλλον (το 4G για παράδειγμα είναι VoIP δεν χρησιμοποιεί χωριστό πρωτόκολλο για την φωνή), όλος ο κόσμος εκεί θα γυρίσει (οι εταιρείες και τα τηλεφωνικά κέντρα ήδη έχουν γυρίσει) και ουσιαστικά στο μέλλον ενσύρματα ή ασύρματα θα υπάρχει μόνον σύνδεση δεδομένων και τίποτε άλλο.
Τον ΟΤΕ τον συμφέρει εννοείται, γιατί θα διώξει τις παλιές υποδομές και θα απλοποιήσει πολύ τα πράγματα σε επίπεδο συντήρησης. Δεν θα χρειάζεται χωριστό τμήμα τηλεφωνίας (ας ετοιμαστούμε για μια ακόμη εθελούσια...).
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Το VDSL στο 99% των περιπτώσεων γίνεται από τις καμπίνες του ΟΤΕ, καθώς οι άλλοι πάροχοι μόνον δοκιμαστικά έχουν βάλει κάποιες. Επομένως το καλώδιο θα είναι του ΟΤΕ σε κάθε περίπτωση.
Η ταχύτητα εξαρτάται και από τον πάροχο όμως... Κάποιοι θα έχουν πολύ κόσμο στην περιοχή σου και θα πέφτει η ταχύτητα, κάποιοι άλλοι πιθανόν να κάνουν shaping σε κάποια δεδομένα, ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Πάντως έχει γίνει πλέον αρκετά φθηνό και αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος αν δεν τσιγκουνεύεται τα 10€ παραπάνω...

Πάντως ο ΟΤΕ στη γειτονιά μου, όταν λέει 50, είναι 50. Αν δίνει το ίδιο κι η WIND με +10€ (+5, λέει το site, για τους 6 πρώτους μήνες), αξίζει φουλ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Το VDSL στο 99% των περιπτώσεων γίνεται από τις καμπίνες του ΟΤΕ, καθώς οι άλλοι πάροχοι μόνον δοκιμαστικά έχουν βάλει κάποιες. Επομένως το καλώδιο θα είναι του ΟΤΕ σε κάθε περίπτωση.

Πάντως ο ΟΤΕ στη γειτονιά μου, όταν λέει 50, είναι 50. Αν δίνει το ίδιο κι η WIND με +10€ (+5, λέει το site, για τους 6 πρώτους μήνες), αξίζει φουλ.

Αν δεν δοκιμάσεις, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Η ταχύτητα στην περίπτωση του VDSL παύει να είναι θέμα γραμμής (γιατί η μετάδοση VDSL αφορά την σύνδεση από το σπίτι σου μέχρι το ΚΑΦΑΟ, άρα μιλάμε για μηδενικές απώλειες, αφού το ΚΑΦΑΟ πια συνδέεται με οπτική ίνα με το κέντρο) και έχει να κάνει με τις υποδομές του παρόχου.
Μια δοκιμή θα σας πείσει που λένε! :lol:
Αν θέλεις όμως και τηλεόραση, η λύση του ΟΤΕ είναι μονόδρομος. Αλλά το κόστος είναι εξαιρετικά μεγάλο (πάνω από 60€ το μήνα! :dizzy: ).