Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#151657 Και η δική μου εμπειρία και φίλων για πολλά χρόνια οδηγεί στο συμπέρασμα για κλειστό καπάκι. Και ο κατασκευαστής beef eater από Αυστραλία μεριά για κλειστό λέει. Το ίδιο και πολλά μανουα κ συνταγές από μεγάλου ς κατασκευαστές..... Ή δική μου έχει 3 καυστήρες κ2 μεντεμενιες πλάκες. Μια ίσια κ μια ριγέ . στην ισια μπορείς να κάνεις και αυγά! Γενικά βολευει για μικρά κομμάτια.... Έχω κάνει γύρο σπέσιαλ.... Δεν πέφτει από τα κενά, το λίπος φεύγει από τις τρύπες κ όλα καλά!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#151691 Σε τι βάθος πρέπει να τρυπηθεί ο τοίχος με ποτηροτρύπανο για να μπει χωνευτή πρίζα; Έχω βγάλει αναμονή έξω αλλά έχω περιθώριο μόνο 20εκ γιατί μετά είναι τα κουφώματα και φοβάμαι μη γίνει πατάτα και πέσει τπτ μέσα. Διαφορετικά να βάλω εξωτερικού τύπου να μην έχω θέμα.

Υπάρχει βαφόμενη αδιάβροχη σιλικόνη; Έχω ένα κανάλι έξω που πάνε οι σωλήνες προς το εξωτερικό σώμα του a/c και θέλω κάποιες τρύπες να τις καλύψω με σιλικόνη για να μην περνάει υγρασία/νερά/ζωύφια και μετά να το βάψω στο χρώμα του τοίχου.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Dimitris_P έγραψε:Σε τι βάθος πρέπει να τρυπηθεί ο τοίχος με ποτηροτρύπανο για να μπει χωνευτή πρίζα; ...................
Υπάρχει βαφόμενη αδιάβροχη σιλικόνη;

< 7 εκατοστά επαρκούν.
Ακρυλικός στόκος, βαφόμενος, τοποθετείται με πιστόλι σιλικόνης , κόστος <2 € το φυσίγγιο.
Το τελευταίο, το ΄χουμε γράψει πολλάκις! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#152030 Μια πέργκολα 100% δικής μου κατασκευής. Όλα τα υλικά αγορασμένα απο Praktiker. Τιμή υλικών γύρω στα 200 ευρώ, δέν θυμάμαι ακριβές ποσό γιατι αγοράστηκαν τμηματικα σε διάστημα αρκετών μηνών.

Ο σκελετός:
Εικόνα

Τα κάθετα ξύλα είνα 9 επι 9 εκατοστά διατομή. Τα οριζόντια είναι 5,5 επι 5,5

Εδώ με την καλαμωτή τοποθετημένη. Έβαλα 3 στρώσεις καλάμια για να κάνει αρκετή σκιά.

Εικόνα

Το επόμενο βήμα είναι τα ηλεκτρικά. Θα περαστεί νέα γραμμή απευθείας απο τον πίνακα και θα μπούν στον τοίχο μια πρίζα, δύο σποτάκια για διακριτικό φωτισμό και ένα προβολάκι για πιό δυνατό φώς.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#152109 Απόπειρα ξετρυπήματος χθες για το a/c σ'ένα υ/δ. Το κούφωμα είχε μεγαλύτερο βάθος απ'τη μπαλκονόπορτα και σταμάταγε σε στοπ και στο τέρμα (αριστερά) είχε κολώνα, οπότε το μόνο μέρος ήταν στο κενό μέρος του κουφώματος. Έλα όμως που στο κομμάτι κούφωμα-έξω το τρυπάνι έπεσε πάνω στους σωλήνες του ηλιακού. Το καλό είναι ότι η ζημιά έγινε μόνο στο δικό μου ζεύγος και με κλείσιμο γενικού και κλείσιμο θερμοσίφωνα σταμάτησε και δεν επηρεάστηκε κάποιος άλλος ευτυχώς. Ο σωλήνας είναι πλαστικός και όχι χαλκοσωλήνας. Περιμένω αύριο τον υδραυλικό να το σώσουμε. Γαμώτο πού πάνε και τους πετάνε όπου να 'ναι :rant:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#152121 Καινούριο σπίτι κτίζεις βρε και δεν θυμάσαι από πού περνάνε οι σωλήνες και τα καλώδια; :lol:

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πριν 20 χρόνια που έκτιζα το σπίτι, αφού μπήκαν οι σωλήνες και τα καλώδια και πρίν το σοβάτισμα, έβγαλα φωτογραφίες όλους τους τοίχους του σπιτιού με τα σπιράλ των καλωδίων ακόμη και τα πατώματα όπου περνούσαν σωλήνες νερού. Τα χρόνια που πέρασαν χρειάσθηκε πολλές φορές να ανοίξω το αρχείο και να συμβουλευθώ τις φωτογραφίες. Με βοήθησαν πάρα πολύ, και ανατρέχω σ’ αυτές ακόμη και όταν ο ανιχνευτής μου δείχνει ότι δεν έχει τίποτε κάτω από τον σοβά. Σας συνιστώ να το κάνετε κι' εσείς, αν και όταν χτίσετε.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:...Ο σωλήνας είναι πλαστικός και όχι χαλκοσωλήνας....

Περίεργο :dizzy:

Έτος κατασκευής κτιρίου ?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Pitt έγραψε:Καινούριο σπίτι κτίζεις βρε και δεν θυμάσαι από πού περνάνε οι σωλήνες και τα καλώδια; :lol:

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πριν 20 χρόνια που έκτιζα το σπίτι, αφού μπήκαν οι σωλήνες και τα καλώδια και πρίν το σοβάτισμα, έβγαλα φωτογραφίες όλους τους τοίχους του σπιτιού με τα σπιράλ των καλωδίων ακόμη και τα πατώματα όπου περνούσαν σωλήνες νερού. Τα χρόνια που πέρασαν χρειάσθηκε πολλές φορές να ανοίξω το αρχείο και να συμβουλευθώ τις φωτογραφίες. Με βοήθησαν πάρα πολύ, και ανατρέχω σ’ αυτές ακόμη και όταν ο ανιχνευτής μου δείχνει ότι δεν έχει τίποτε κάτω από τον σοβά. Σας συνιστώ να το κάνετε κι' εσείς, αν και όταν χτίσετε.

Δεν το έχτισα εγώ, έτοιμο το πήρα :lol:

The Ace έγραψε:Περίεργο :dizzy:

Έτος κατασκευής κτιρίου ?

2014. Είναι σωλήνας τύπου valsir pexal κάπως έτσι.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#152184 Πάντως επί την ευκαιρία ίσως χρειάζεται να πάρω έναν ανιχνευτή μετάλλου/ρεύματος/νερού ή ό,τι άλλο. Κάποια πρόταση;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#152215 Ανιχνευτή έχω τον Bosch PDO Multi και είναι αρκετά καλός, ανιχνεύει ρεύμα-μέταλλο-ξύλο. Όχι νερό/πλαστικό. Και απ' ό,τι θυμάμαι, ανιχνευτές νερού-πλαστικού είναι πολύυυυυυ ακριβοί.

Τον PDO τον είχα πάρει από ebay ή amazon τις καλές εποχές ισοτιμίας €/GBP γύρω στο 50άρικο. Στην Ελλάδα πρέπει να έχει γύρω στα 100 €.

Το κόλπο με τις φωτό του σπιτιού (καλωδιώσεις/σωλήνες) κατά το στάδιο του χτισίματος συστήνεται πάντως ανεπιφύλακτα...

Κατά τα λοιπά, σκέφτομαι την αγορά Dremel (έχω σταμπάρει το 4200) για διάφορα μαστορεματάκια και επισκευές.......ακούω γνώμες και εμπειρίες (είχε ξαναζητηθεί πριν χρόνια νομίζω)....εν ολίγοις, αξίζει;

Επίσης σκέφτομαι και για ένα έκκεντρο τριβείο, μετά από πρόσφατη εμπειρία μου με επεξεργασία ξύλου. Αν κανείς έχει να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
ArrowsFA1 έγραψε:....Το κόλπο με τις φωτό του σπιτιού (καλωδιώσεις/σωλήνες) κατά το στάδιο του χτισίματος συστήνεται πάντως ανεπιφύλακτα...

Κατά τα λοιπά, σκέφτομαι την αγορά Dremel (έχω σταμπάρει το 4200) για διάφορα μαστορεματάκια και επισκευές.......ακούω γνώμες και εμπειρίες (είχε ξαναζητηθεί πριν χρόνια νομίζω)....εν ολίγοις, αξίζει;...

Ναι και Ναι :metalo:

Για το πρώτο ειδικά αν ξέρεις ότι θα κάνεις αλλαγές, μοντίφες κλπ, είναι απολύτως απαραίτητο.

Το dremel μπορεί να κάνει πολλά και διάφορα, και αν πάρεις ισχυρό μοντέλο, μπορεί να κάνει και πράγματα που δεν διανοείσαι ότι θα τα καταφέρει (π.χ. να κόψει firewall αυτοκινήτου :dizzy: ). Προτείνω σφόδρα την εύκαμπτη προέκταση και το clickon ή-όπως-λέγεται συστηματάκι για εύκολο βγάλε/βάλε.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#152406 Αντί για τις κλασικές κλέμες ή τα καπς, υπάρχουν αυτά τα συνδετηράκια για ένωση δύο καλωδίων, τα οποία και θεωρώ ανώτερα απο τις δύο προηγούμενες λύσεις.

Εικόνα

Τα συγκεκριμένα έχουν τρείς υποδοχές αλλά υπάρχουν και άλλα με περισσότερες. Απλά απογυμνώνεις 9 mm απο τον αγωγό και τον σπρώχνεις στην τρύπα. Μετά κλειδώνει μέσα και δέν βγαίνει με τίποτα.

Εικόνα

Στη φωτογραφία φαίνονται δύο αγωγοί των 2,5 mm2 το οποίο είναι το ανώτερο που δέχονται τα συγκεκριμένα

Και εδώ πώς είναι απο μέσα:

Εικόνα

Τα ελάσματα πιέζουν προς τα κάτω προς τη χάλκινη μπάρα τους αγωγούς. Αν προσπαθήσεις να το τραβήξεις, το έλασμα "δαγκώνει" το χαλκό και δέν το αφήνει να φύγει. Πρακτικά πρέπει να καταστραφεί για να ελευθερωθούν τα καλώδια.