Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Serf έγραψε:Το bar θα ανοίξει μετα το φαγητο. Κατα τη διάρκεια αυτού θα έχει κρασί/μπύρες/κτλ.

.

Υπολόγισε ΜΟ 3 ποτά / άτομο , λαμβάνοντας υπόψη ποιοι πίνουν και ποιοι θα αρκεστουν στο κρασί/μπύρα. Σίγουρα κάτι θα περισσέψει, αλλά better safe than sorry. Για την κατανομή, εσυ ξέρεις ποιοι πίνουν τι. Πχ λόγω καλοκαιριού οι περισσοτεροι πίνουν mojito , cuba libre και λιγοτεροι προτιμάνε ουίσκι
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
vice246 έγραψε:Καλη ευκολια στους ραμπο… :lol:

Μπηκα κι εγω στο κλιμα, λογω προετοιμασίας της κόρης για το χαρμοσυνο γεγονός σε λιγους μηνες…
Και παρ οτι ειμαι υπερ των "συγχρονων" πρακτικων… η πλευρα του γαμπρου εχει θεμα με την παραδοση…

Ο γάμος θα γινει 250 χιλ. μακρυα απ τη πολη μας… θα μπουνε στο "χορο" πουλμαν και ξενοδοχεία… και θα τυρανιστουν τ αυτια μας απ τα ολονυχτια κλαρινα….
Αλλα οπως λεει κι ο σοφος λαός… αμα δεν χτισεις σπιτι και δεν παντρεψεις κορη………………… .

Εννοειται οτι λογω απόστασης… ολο το μενού (στολισμοι, φωτογραφοι κλπ) παει εις διπλουν…
Ευτυχως υπαρχει χρόνος για να ψαχτουμε και να προετοιμαστουμε αναλογα…. :)

Ο γάμος στο μέρος της νύφης δε γίνεται συνήθως? Γιατί μετακομίζετε εσείς? 250 χιλιόμετρα... καλύτερα δε θα ήταν να προετοιμαστεί η νύφη σε ένα 2ο σπίτι εκεί πέρα?
Από Γρεβενά-Τρίκαλα είναι ο γαμπρός? Βλάχος? :lol:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
otso έγραψε:
PeterPan έγραψε:3 εβδομάδες έμειναν ακόμη... Σήμερα επιτέλους βρήκα κουστούμι και παπούτσια :yahoo: Διαφορετικά θα πήγαινα με polo t-shirt :metalo:
Η γυναίκα έπρεπε να παραγγείλει το νηφικό τον Γενάρη :lol:

Τελικά είμαστε πολύ τυχεροί οι άντρες :metalo:

πηρες προικα; ενταξει ξερω τα γραφουν στα κοριτσια πλεον αλλα εγινε εξηγα απο τον πεθερο;
δεν θελω να φανω αδιακριτος , και γραφω την δικη μου εμπειρια , επειδη η γυναικα μου ειναι απο σκανδιναβια , δεν πηρε τιποτα ουτε δωρα απολυτως τιποτα το μονο που θα δωθει ειναι σε ολα τα εγγονια μετα θανατον οτι περιουσιακο στοιχειο υπαρχει ,σπιτι χωραφια οικοπεδα τα οποια ως ειθιστε θα πουληθουν και θα μοιραστουν τα παιδια τα λεφτα .και υπαρχουν και λογαριασμοι τραπεζης που τους βαζει λεφτα. κοσμηματα και αλλα πολυτιμα ειναι σε θυριδα και μαλλον θα τα μοιραστουν τα παιδια της.(υπαρχει μονο πεθερα)
εγω λοιπον ξεκινησα με τεραστιο ντεζαβανταζ καθως συμμαθητες και φιλοι και διαμερισματακια και μαγαζια και οικοπεδα και χωραφια ,χωρια που ο ελληνας πεθερος τσονταρει μεχρι να πεθανει.

προίκα δε θέλω να πάρω... δε χρειάζομαι...

είναι μοναχοπαίδι η γυναίκα μου... :whistlink: :lol:
Άβαταρ μέλους
By vice246
PeterPan έγραψε:……

Βορειοτερα… :lol:
Ειμαι πολυ τυχερος με την επιλογη της κόρης… αψογος και ο γαμπρός και η οικογενεια του…
Απλως ολο αυτο το νταβαντουρι το θεωρω υπερβολικο… Απ την αλλη βεβαια ειναι κατι που θα μείνει πραγματικα…. α ξ ε χ α σ τ ο… :)
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
vice246 έγραψε:
PeterPan έγραψε:……

Βορειοτερα… :lol:
Ειμαι πολυ τυχερος με την επιλογη της κόρης… αψογος και ο γαμπρός και η οικογενεια του…
Απλως ολο αυτο το νταβαντουρι το θεωρω υπερβολικο… Απ την αλλη βεβαια ειναι κατι που θα μείνει πραγματικα…. α ξ ε χ α σ τ ο… :)

η ώρα η καλή ! :)
Άβαταρ μέλους
By gakost
#151622 Το γράφω μπας και γλιτώσει κανένας μελλόνυμφος λίγο την εκμετάλλευση του κυκλώματος. Για λαμπάδες ρίξτε μια ματιά και στο κυροπλαστίο που είναι στην Ακάμαντος στο Θησείο. Μέχρι πέρυσι που έχω εικόνα για 2 λαμπάδες που δεν χρειάζονται βάσεις λόγο ύψους (αν θυμάμαι καλά 1.55) μασίφ και με φυτίλι μέχρι κάτω 80€. Α και αν θέλει κάποιος μετά τον γάμο τις πάει και τις κόβει ο άνθρωπος και γίνονται μικρότερα κεριά.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Serf έγραψε:Και μιας και πιάσαμε τα του γάμου, για προτείνετε προμηθευτή για "σκληρά" ποτά στον οποίο να μπορούν να επιστραφούν τυχόν κλειστά μπουκάλια που θα περισσέψουν! Κάποια κάβα, κάποιον χονδρέμπορο, κάτι...

Νομίζω οι περισσότεροι θα στο κάνουν αυτό. Εγώ δεν είχα πρόβλημα να βρω κάβα που να το έκανε.

Serf έγραψε:Επίσης, για πείτε ποσότητα μπουκαλιών που προτείνετε για 250 άτομα καθώς και κατανομή (ουίσκι, βότκα, τζιν, κτλ)...

Αν δεν είναι τελείως μπακάλης ο "καβάς" και το έχει ξανακάνει, θα στα βγάλει μια χαρά αυτός.
Πες του άτομα, ηλικίες, και τι είδους ποτά/κοκτέηλ θες να προσφέρεις, και θα στα υπολογίσει μια χαρά. Και όπως σου έγραψε, mojito, ρούμι κόλα, μαργαρίτες, αυτά είναι πιο καλοκαιρινά...

Τo HiFi μη φωνάξεις γιατί φεύγει με 3-4 μπουκάλια ρούμι :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:
Serf έγραψε:Επίσης, για πείτε ποσότητα μπουκαλιών που προτείνετε για 250 άτομα καθώς και κατανομή (ουίσκι, βότκα, τζιν, κτλ)...

Αν δεν είναι τελείως μπακάλης ο "καβάς" και το έχει ξανακάνει, θα στα βγάλει μια χαρά αυτός.
Πες του άτομα, ηλικίες, και τι είδους ποτά/κοκτέηλ θες να προσφέρεις, και θα στα υπολογίσει μια χαρά. Και όπως σου έγραψε, mojito, ρούμι κόλα, μαργαρίτες, αυτά είναι πιο καλοκαιρινά...

Τo HiFi μη φωνάξεις γιατί φεύγει με 3-4 μπουκάλια ρούμι :shifty:

:x
Ούτε μισό μπουκάλι δεν σου ήπια βρε καρμίρη, 5 Μοχιτάκια ήταν όλα κι όλα, ίσα για να ξεδιψάσω! :s_wacko :s_crazy
Εξάλλου, σου έκαναν οικονομία οι άλλοι: ο ένας μια μπύρα και στοπ (πιες ρε, πλερώνει ο άνθρωπας, τελευταία του ευκαιρία για γλέντι, παντρεύτηκε, πάει αυτό ήταν!), ο άλλος 1-2 ποτά γιατί έχει μεγαλώσει, τον πονάει το κεφάλι του και δεν μπορεί να σηκώνεται την νύχτα γιατί πονάει η μέση του (μεταξύ μας, μάλλον λόγω ηλικίας ο προστάτης του θα φταίει...), μόνον εγώ απόμεινα να κρατάω ψηλά την σημαία!
:s_whiteflag

Να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον μπάρμαν, πολύ καλό παιδί και γρήγορο. Να καταγγείλω βέβαια πως το ρούμι ήταν Bacardi και όχι Havana Club, είναι ντροπή να στηρίζουμε τους ξεπουλημένους του Puerto Rico και όχι τους αγωνιστές του Φιντέλ και της Κούβας. Άσε που γενικώς και ειδικώς, το Bacardi είναι χάλι, εξ ου και την γλίτωσες μόνον με 5 μοχίτο...
:rtfm: :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Scotch έγραψε:Μέχρι να έρθει το παιδί ωστόσο --> u ain't seen nothing yet!

Και το πρώτο ψιλο-παλεύεται, με το 2ο (3ο-4ο) αρχίζουν τα ζόρια...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
kubiak έγραψε:
Scotch έγραψε:Μέχρι να έρθει το παιδί ωστόσο --> u ain't seen nothing yet!

Και το πρώτο ψιλο-παλεύεται, με το 2ο (3ο-4ο) αρχίζουν τα ζόρια...

Έτσι πρέπει να 'ναι. Στην πράξη εξαρτάται κι από το παιδί. Ο μεγάλος μου για παράδειγμα μετράει όσο 2 (μπορεί και 3) σαν τον μικρό μου

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By kobulis
Serf έγραψε:Θα ήθελα προτάσεις δώρου για τον soon2be κουμπάρο λαμβάνοντας υπόψη ότι δε συμμετείχε καθόλου στα έξοδα του γάμου. Η κλασική πρόταση ρολογιού απορρίπτεται γιατί έχει και καθημερινό και καλό.

Ειχα δωρίσει στο δικο μου κουμπαρο αντι ρολογιου ενα bluray για το σαλονι, κοντα στο 500άρικο το 2011.

Αξιοποιηθηκε σε συνδιασμό με την kuro και το στημενο highend ηχοσύστημα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#151808 Αεροπορικά εισιτήρια για 2 άτομα για τα Χριστούγεννα για Ευρώπη ...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#151827 Ενα πράγμα θα πω μονον..εχω σημειωσει τα ονόματά σας και θα σας ψοφισω στις w1xx μεχρι να φτυσετε το γαλα της μανας απο τη μουχλα. Ειναι δυνατον ρε, νεα παιδιά και να τραβατε ζορια με τετοια στερεοτυπα-γαμπριατικα κουστουμια και νυφικα, κουμπαριατικα δωρα, κοινωνικες υποχρεώσεις με κτηματα και κερατιατικα απο δω και απο εκει; Ολα αυτα που τα εκαναν στα χωρια πριν 50 χρονια για να δειξουν οτι η οικογενεια εχει λεφτα και δυναμη, τα κανουμε και τωρα μόνο που τον κλαρινιτζη αρκουδογυφτο τον καναμε dj και τις βαρελες με τη ρετσινα μοχιτα; Ο κοσμος παει μπροστά, κύριοι!! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
giannik1977 έγραψε:Αεροπορικά εισιτήρια για 2 άτομα για τα Χριστούγεννα για Ευρώπη ...

Κακό δώρο imho.
Για διάφορους λόγους. Πρώτον δεν ξέρεις αν όντως θα μπορούνε να πάνε, αν θα έχουν άδεια και οι 2 τότε κλπ.
Δεύτερον τους κάνεις μόνο ένα (σχετικά μικρό) μέρος των εξόδων δώρο και τους υποχρεώνεις να μπούνε σε πολλαπλάσια έξοδα που ούτε ξέρεις αν μπορούν/θέλουν να ξοδέψουν.

Γενικώς εγώ είμαι κατά των δώρων, όχι ως προς την κίνηση αλλά προς την έννοια της "έκπληξης" που εμπεριέχει το δώρο.
Προτιμώ να συνεννοηθώ με τον κουμπάρο στο τι να του πάρω. Χίλιες φορές να ναι κάτι που του χρειάζεται είτε για το σπίτι είτε προσωπικό δώρο, παρά να του πάρω κάτι που θα του είναι άχρηστο ή ακόμα μπορεί και να τον βάλει σε extra έξοδα.

Κι όπως έλεγε και ο Dr. House "Gifts allow us to demonstrate exactly how little we know about a person. And nothing pisses a person off more than being shoved into the wrong pigeonhole." :iconcool:
Τελευταία επεξεργασία από Bayern7 και 26 Αύγ 2015, 19:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά