Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Asimov έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Αν δεν βαλει ζωνη δεν ξεκινας, μπορεις να φας μιση ωρα μεσα στο αυτοκινητο λεγοντας του αυτο ?

Εμεις μια φορα αφου δεν δεχοταν να τον δεσουμε, βγηκαμε απο το αυτοκινητο και καναμε οτι ανεβαινουμε σπιτι, λεγοντας του, οτι δεν παμε βολτα. Αυτο ηταν, αρχισε τα οχι, οχι να δεθω. :s_rofl

Απο τοτε η διαδικασια εγινε : Ζωνη ο μπαμπας ? Ζωνη η μαμα ? Ζωνη εγω ? Φυγαμεεεε!!!!!

Αν είναι για βόλτα, δεν ξεκινάω. Βέβαια το διαβολάκι κάθεται ήσυχα για πολύ λίγο κι όταν σιγουρευτεί ότι απομακρυνθήκαμε αρχίζει τις τσιρίδες και τα ακροβατικά. Έχει καταφέρει και να τη λύσει πολλές φορές... :s_crazy
Αν είναι για δουλειά, για σταθμό και τέλος πάντων για κάτι επείγον, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Έχω χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο: απειλές, εκβιασμούς, παραδείγματα, δωράκια κλπ κλπ. Δεν γίνεται τίποτα...

Φανταζομαι οτι ολοι οι επιβατες φορατε παντα ζωνη στο αυτοκινητο, ακομα και για 50 μετρα αποσταση.

Πρεπει καποια φορα να καταστρεψεις το προγραμμα σου για να του δειξεις οτι δεν θα περασει το δικο του. Σταματας το αυτοκινητο μολις την ξεκουμπωσει κα δεν ξεκινας να δεν την κουμπωσει παλι.
Μια- δυο φορες θα χρειαστει.

Μπορεις επισης να φρεναρεις δυνατα μια φορα για να του δειξεις τι προσφερει η ζωνη, φυσικα οταν ειναι δεμενος, και να του πεις οτι οποιος τον βαζει σε αυτοκινητο χωρις να ειναι δεμενος στο καθισματακι του δεν τον αγαπαει πραγματικα.
Επειδη το εκανα το τελευταιο, επρεπε να δεις την φατσα γονεα συμμαθητη του οταν του ειπε ο γιος μου " Γιατι δεν του βαζεις ζωνη, δεν τον αγαπας ? Θες να σκοτωθει ?" :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#15126 Βεβαίως, βεβαίως :shifty: τα "όχι παιχνίδι", "όχι το iPad" (ειδικά αυτό!), "όχι κούνιες", "όχι μπαλέτο" κλπ κλπ έχουν απειληθεί άπειρες φορές και έχουν γίνει πολλές, αλλά η μικρή σατανάς είναι παμπόνηρη δυστυχώς...

Οι υπόλοιποι φοράμε ΠΑΝΤΑ ζώνη στο αυτοκίνητο από την ώρα που θα κλείσουμε την πόρτα. Το απότομο φρενάρισμα έχει συμβεί 2-3 φορές και ταρακουνήθηκε, αλλά δεν έβαλε μυαλό.
Τα άλλα τα έχω συζητήσει μαζί της πολλές φορές, αλλά δε νομίζω ότι το τρίχρονο μπορεί να αντιληφθεί της έννοιες του θανάτου, του μόνιμου αποχωρισμού κλπ. Για μπάτσους την έχω απειλήσει και για φυλακές (που θα πάρουν μακριά τον μπαμπά και τη μαμά κοκ), αλλά συνήθως με παίρνει στο ψιλό όταν λέω τέτοιες |λογοκρισία| :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:
markvag έγραψε:Κοίτα, εμείς έχουμε το αντίθετο πρόβλημα με το φαγητό... Δεν τρώνε με τίποτα... Και πίστεψέ με, θα προτιμούσα το δικό σου... :s_biggrin

Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο λαθος εισαι :s_yes
Ειναι πολυ πιο ευκολο το "φαε λιγο ακομα παιδι μου", παρα το "φτανει παιδι μου οχι αλλο" και στη δευτερη περιπτωση να κλαιει, γκρινιαζει και φωναζει "Πειναωωωω".
Αλλωστε ο παιδιατρος που παρακολουθει το παιδι βλεπει αν ειναι μεσα στα προβλεπομενα ορια αναπτυξης και συμβουλευει αναλογα.

+ 1 στον markvag
Ο μεγάλος μου ήταν και είναι μίζερος με το φαγητό. Ο μικρός το αντίθετο, οπότε έχω εμπειρία κι από τις δύο περιπτώσεις.
1000 φορές να προσπαθείς να μη φάει παρά να προσπαθείς με τις ώρες να φάει. Και πράγματι, ο παιδίατρος παρακολουθεί και συμβουλεύει και βλέπει ΑΝ είναι μέσα στα προβλεπόμενα όρια. Ο μεγάλος ήταν στο όριο να χαρακτηριστεί λιποβαρής και μας είχε πει χαρακτηριστικά "μπουκώνετέ τον"! Εκεί τι κάνεις οέο; Αν δεν το έχεις ζήσει απλά δεν ξέρεις τι χάνεις :inlove: Μόνο που τα αναπολώ :s_dunno :s_omg
Άβαταρ μέλους
By gianik
Asimov έγραψε:... . Για μπάτσους την έχω απειλήσει και για φυλακές (που θα πάρουν μακριά τον μπαμπά και τη μαμά κοκ), αλλά συνήθως με παίρνει στο ψιλό όταν λέω τέτοιες |λογοκρισία| :s_biggrin

Νομιζω κανεις ενα λαθος που πολλοι γονεις κανουμε..
Δημιουργεις αρνητικο προτυπο στο παιδι καθως κ μια πηγη φοβου..Το θεμα ειναι οτι ορισμενα τα πιστευουν κ αν ποτε χρειαστουν την βοηθεια του "μπατσου" θα φοβουνται κ δεν θα τολμουν να τον πλησιασουν.
Άβαταρ μέλους
By xenos
pipinos1976 έγραψε: (η μανία με το γάλα είναι σίγουρα δικιά μου γιατί πάντα έπινα πολύ γάλα).

Αυτό που νομίζουμε ότι οι συνήθειές τους είναι κληρονομικές. :s_biggrin

Corto Maltese έγραψε:Εδώ έχει μάθει μέσω των Angry Birds όλη την ιστορία του Star Wars ("Mπαμπά, γιατί ο Αφτοκλάτολας έκανε κακό τον Ανάκιν, τον μπαμπά του Μαλλιά-Πουλί και της Πλιγκιπισα Λιααααας; Γιατί μπαμπα; Ειναι κακόοοος;" "Mπαμπά ο Τσχιουμπάκας είναι Γούκιιιι; Τι είναι το Γούκι μπαμπά; Ο Χαν Σόλον γιατί εχει όπλο;" κλπ κλπ κλπ) θα κόλωνε σε άλλα;

:s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#15332 Θα απαντήσω σε μερικά, όπως τα θυμάμαι μιας και είμαι ψόφιος (μόλις γυρίσαμε από εξετάσεις, όπου ο ίκτερος ανέβηκε λίγο = εξετάσεις ξανά το Σάββατο).

Για το θηλασμό αυτό που λέει η μαμά είναι ότι ρουφάει για 5min, μετά σταματάει γιατί τον παίρνει ο ύπνος, αλλά αν τον βγάλεις αμέσως ξυπνάει και κλαίει. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται στη συνέχεια. Η παιδίατρος είπε να δοκιμάσουμε συχνότερα και μικρότερα γεύματα για να πέσει και ο ίκτερος (12,5 έχει, σιγά το πράγμα, αλλά λέμε τώρα) και να δοκιμάσουμε να μειώσουμε το συμπλήρωμα.

Για την ανιψιά (και πολύ περισσότερο για το γυιό μου) μου αυτό που με απασχολεί είναι ότι δε θέλω να γίνει σαν κι εμένα (γιαγιά για την ανιψιά, μαμά για εμένα => ίδια ανατροφή). Η μικρή είναι πιο ευγενική και, αν και η μητέρα μου είναι τέρας ευγένειας, φοβάμαι ότι θα γίνει αδιάφορη και εριστική στο σχολείο, όπως ήμουν κι εγώ από την 1η μέχρι την τελευταία ημέρα. Τα συζητάγαμε τις προάλλες αυτά με το σόι τη γυναίκας μου και μου υπενθύμισαν ορισμένα περιστατικά οι δικοί μου. Β΄ Δημοτικού είχα κάτσει να δω καραγκιόζη (στις 17:30 ξεκινούσε στην ΥΕΝΕΔ αρχικά με Σπαθάρη, μετά με Σπυρόπουλο) και ταυτόχρονα έλυνα τα μαθηματικά του σχολείου μέχρι που έφτασε 12:00. Έφτασα σελίδα 48 και την επομένη έφαγα ξύλο από τη δασκάλα γιατί κάποιος μου έλυνε τις ασκήσεις. Στο Λύκειο, μου έλεγε μια καθηγήτρια πριν κάποια χρόνια, την ώρα της Φυσικής, διάβαζα 4Τροχούς που τους είχα κάτω από το θρανίο και δεν παρακολουθούσα ποτέ. Ο πατέρας μου πήγε να ρωτήσει στην Δ΄ Δημοτικού μια δασκάλα και του είπε ότι είμαι αδιάφορος, άσχετος με το μάθημα και τα πάω χάλια, με την ίδια να ανασκευάζει λίγο καιρό αργότερα και ειδικά στην Ε΄ Δημοτικού όταν κάναμε ένα είδος διαγωνισμού γνώσεων. Η ίδια, όμως, φώναξε δύο φορές τη μητέρα μου στο σχολείο γιατί της τα έχωνα κατάμουτρα, όπως και στους άλλους που της είχαν αγοράσει ως δώρο μια τούρτα στα γεννέθλιά της. Ο χημικός στη Γ΄ Λυκείου μου έβαζε 17 γιατί ήμουν αδιάφορος τελείως (εννοείται, αφού έκανε παιδικές ασκήσεις) και παραμονή πανελληνίων λέει στη μητέρα μου ότι θα γράψω καλά (160/160 έγραψα) και αυτή αγχώθηκε χωρίς λόγο. Τα παραδείγματα μπορούν να συνεχιστούν είτε προς το καλό, είτε προς το χειρότερο (π.χ. μετράτε 27 αποβολές 1-3 ημερών από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο '92, αμέσως μετά τις μεγάλες καταλήψεις επί Κοντογιαννόπουλου και προσπάθεια του Δντη να με αλλάξει σχολικό περιβάλλον - μιλάμε για τον σημαιοφόρο του σχολείου*). Αυτά τα περιστατικά δε θέλω με τίποτε να τα περάσει άλλος (γι' αυτό και είμαι χαλαρός με τον κόσμο), ούτε να βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια βαρεμάρα. Το να ξέρει όλα τα χρώματα το παιδάκι στα 2 του ή να του λες τι είσαι και να σου απαντάει κροκόδειλος καϋμάν (αυτό απαντούσε στα 2 της η ανιψιά μου) είναι όμορφο, αλλά ταυτόχρονα και αιτία να με ζώνουν μαύρα φίδια για το μέλλον. Κυρίως για το μετά το Παν/μιο (msc, phd και χώρος εργασίας) όπου οι κοινωνικές δεξιότητες παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από τις γνώσεις (άλλωστε γνώσεις έχουν όλοι όσοι φτάνουν εκεί).

Για το θέμα της συνήθειας και της κληρονομικότητας. Δεν έχω φτάσει ακόμη σε ασφαλή συμπεράσματα, αλλά μάλλον είναι συνδυασμός και προδιάθεσης και περιβάλλοντος, κυρίως ως προς το πόσο θα εκδηλωθεί μία συγκεκριμένη ιδιότητα. Βλέπω π.χ. μία θεία μου (75 ετών πλέον) με την οποία εδώ και 20 χρόνια παρατηρώ κοινά ωράρια ύπνου και εργασίας, κοινές γευστικές προτιμήσεις, κοινούς τρόπους διαβίωσης κτλ. Απλά, αυτή θα κάνει δουλειές στις 3:00 κι εγώ στις 3:00 θα διαβάζω στο full. Θέλουμε να πάμε π.χ. μέχρι κέντρο Πειραιά και θα προτιμήσουμε και οι δύο (α) να περπατήσουμε, (β) να πάρουμε λεωφορείο και ποτέ δε θα πάρουμε ταξί. Μέχρι και τουαλέτα την ίδια ώρα πηγαίνουμε και, όταν την ακούω από τον πάνω όροφο, της φωνάζω στο φωταγωγό να πάει για ύπνο, πράγμα που μου λέει και η ίδια (είναι λίγο σουρεαλιστικό, αλλά αν σκεφτείτε ότι αυτή με μεγάλωσε την αισθάνομαι σαν μάνα μου πλέον). Και αυτή και ο μπέμπης και εγώ, προφανώς, έχουμε την ίδια μανία με το γάλα. Μιλάμε για ανεξήγητο φαινόμενο. Αν για πρωί δεν πιω γάλα (πίνω 1 ποτήρι 250mL) το μεσημέρι, ό,τι κι αν φάω, όσο κι αν φάω θα κατεβάσω 1L με τη μία. Αν το πρωί πιω, μετά, και καθόλου να μην πιω, θα είμαι μια χαρά.

Ευχαριστώ.

* Ο άνθρωπος είχε πρόβλημα, ήταν γνωστό, αλλά έκανε διάφορα τρελά. Συμμαθητής μού πετάει χαρτάκια με το BIC σαν φυσοκάλαμο την ώρα των Θρησκευτικών, κάτι που ήταν η 1η και τελευταία φορά που έχει κάνει κάποιος (γενικά, λόγω χαοτικής διαφοράς με τους υπολοίπους, με σέβονταν, όπως σέβονται και όλα τα φυτά του σχολείου). Του κάνω 2 παρατηρήσεις να σταματήσει (με ενοχλούσε γιατί διάβαζα περιοδικό) και, αφού το έκανε και 3η φορά, σηκώνομαι και του ρίχνω το βιβλίο στο κεφάλι. Με βγάζει έξω η καθηγήτρια, με βλέπει ο Δντης να γυρνάω στο διάδρομο και τρώω 2 μέρες αποβολή. Μετά, έρχεται ο τύπος, λέει στον Δντη ότι αυτός έφταιγε και ότι του είπα να σταματήσει, αλλά δεν το έκανε και... πολύ απλά τρώω +1 ημέρα γιατί δεν του εξήγησα το περιστατικό = δεν κάρφωσα τον άλλο. Την 3η ημέρα της αποβολής έχουμε διαγώνισμα Βιολογία. Καθηγητής, γνωστός για την αυστηρότητά του (20 διαγώνισμα = 18 τρίμηνο, 19 διαγώνισμα = 17 τρίμηνο) που διόρθωνε τα διαγωνίσματα την ίδια ημέρα και την επομένη έλεγε αποτελέσματα. Εγώ έξω λόγω αποβολής και ο Δντης, ξαφνικά, ενώ έχουν αρχίσει να γράφουν, μου λέει να μπω μέσα να γράψω. Γράφουμε, και την επομένη με περιμένει ο Δντης έξω από την αίθουσα για να με ρωτήσει πόσο έγραψα. Είναι ερώτηση τώρα αυτή για έναν μαθητή που ήδη δουλεύει συμμαθητές και καθηγητές; Του απαντάω πολύ άσχημα μπροστά σε όλο τον κόσμο: "20, τι περίμενες να γράψω; Νόμιζες ότι θα με ξεγελάσεις; Αφού ξέρω τι καθίκι είσαι, πάρε τα @@ μου τώρα μ...α". Αποτέλεσμα άλλες 3 ημέρες και σύλλογος για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, όπου με γλύτωσε, προς τιμήν του, ο μαθηματικός με τον οποίο κάνουμε ακόμη και σήμερα παρέα. Όλα αυτά, όμως, μπορεί να προέλθουν από δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις: είτε προβληματική οικογένεια, είτε αίσθηση υπεροχής απέναντι στους άλλους. Το 1ο δεν το φοβάμαι γιατί κι εγώ και η σύζυγος είμαστε πολύ προσγειωμένοι (εγώ μετά τα 18 ηρέμησα). Το 2ο, όμως, με την προϊστορία μου και την περιοχή που δεν έχει κόσμο υψηλού επιπέδου (όπως αυτό ορίζεται τέλος πάντων) είναι πολύ επίφοβο και, όταν το βλέπω, τρελαίνομαι γιατί βλέπω τον εαυτό μου και τα λάθη που έκανα για πολλά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:Αν δεν βαλει ζωνη δεν ξεκινας, μπορεις να φας μιση ωρα μεσα στο αυτοκινητο λεγοντας του αυτο ?

Εμεις μια φορα αφου δεν δεχοταν να τον δεσουμε, βγηκαμε απο το αυτοκινητο και καναμε οτι ανεβαινουμε σπιτι, λεγοντας του, οτι δεν παμε βολτα. Αυτο ηταν, αρχισε τα οχι, οχι να δεθω. :s_rofl

Απο τοτε η διαδικασια εγινε : Ζωνη ο μπαμπας ? Ζωνη η μαμα ? Ζωνη εγω ? Φυγαμεεεε!!!!!

Αυτο ακριβως εκανε και μια φιλη... με το αναλογο αποτελεσμα.
Παντα η βόλτα > "θα περασει το δικο μου", ξερουν απο πριν κλεισουν το πρωτο ετος τι τους αρεσει και τι όχι. Τα παιδακια ειναι μικροι ανθρωποι. Αυτο δε σημαινει οτι πειθονται παντα με συζητηση και επιχειρηματα, αλλα το "συμφέρον" τους το μετρανε, οπως ακριβως και οι ενηλικες.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#15348 Στο συγκεκριμένο θέμα θυμήθηκα ένα περιστατικό.

Έχω ανέβει στο χωριό για κάποιο κοινωνικό γεγονός. Στην επιστροφή παίρνω μαζί μου, εκτός από τη σύζυγο, την αδελφή και την ανιψιά μου. Σταματάμε στα ΣΕΑ στο Αίγιο για ξεκούραση. Ο καιρός είναι βροχερός με τρομερή υγρασία (συνηθισμένο στο Αίγιο), κρύος σχετικά που δε δικαιολογεί AC και η αδελφή μου μού είπε να μην βάλω καθόλου από φόβο μήπως κρυώσει το παιδί. Είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα για το ψιλόβροχο και η μικρή δε θέλει να δεθεί στο κάθισμα με τίποτε γιατί θέλει να κατέβει να παίξει. Η αδελφή μου, που έχει μάθει στο παιδί να τα εξηγεί όλα, κάθεται υπομονετικά να εξηγεί γιατί πρέπει να βάλουμε ζώνη κτλ, ενώ το αυτοκίνητο σιγά σιγά γίνεται σάουνα από τα χνώτα, ακόμη και αφού άνοιξα το δικό μου παράθυρο από το οποίο δεν έβλεπα τίποτε απολύτως. Ξεκινήσαμε στηριζόμενοι στο ότι είναι νύχτα και οι άλλοι που έρχονται θα έχουν φώτα, άρα θα τους δούμε βγαίνοντας.

Στο περιστατικό αυτό κατάλαβα πόση σημασία έχει καμιά φορά η πειθαρχία στο παιδί. Καλή η εξήγηση και η πειθώ, αλλά υπάρχουν στιγμές που, για κάποιο λόγο, πρέπει να δράσεις και τότε δεν είναι ώρα για εξηγήσεις. Ή κινείσαι και γίνεται η δουλειά ή πληρώνεις το τίμημα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#15377 Ξέχασα να απαντήσω πριν. Ο μικρός γεννήθηκε 3100 ακριβώς. Βγήκαμε Τρίτη απόγευμα περίπου 2850 και σήμερα ήταν 3150, αλλά το απόγευμα, οπότε υπολογίζω περίπου 3050-3100 το πρωί που ήταν οι προηγούμενη μέτρηση.

Για το θέμα θήλαστρου: μια ξαδέλφη της συζύγου έχει ένα ηλεκτρικό και θα μας το δώσει μέσα στη εβδομάδα και τότε θα δούμε ακριβώς πόσο γάλα βγάζει και αν μπορεί να καλύψει με άνεση τον μικρό.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By L200
#15470 Χαίρομαι που όλα τα καλά θέματα ήρθαν κι εδώ!!! Πάμε γερά!!!! :s_thumbsup :inlove:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#15511 Πρώτο βράδυ χθές. Πρώτο ξενύχτι. :s_omg
Στην "τσίτα" και οι δύο μη τυχόν ακούσουμε "κάτι", είναι το πρώτο μας και είμαστε άπειροι αλλά τουλάχιστον δε φοβόμαστε.
2 φορές άλλαγμα, 4 φορές θυλασμός, κλαμματάκια κτλ...

Περίεργο μου φαίνεται οτι έχει αρχίσει να σηκώνει κεφάλι. :s_crazy Και σε κοιτάει με αυτά τα ματάκια... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By DAP
saxon_747 έγραψε:Πρώτο βράδυ χθές. Πρώτο ξενύχτι. :s_omg
Στην "τσίτα" και οι δύο μη τυχόν ακούσουμε "κάτι", είναι το πρώτο μας και είμαστε άπειροι αλλά τουλάχιστον δε φοβόμαστε.
2 φορές άλλαγμα, 4 φορές θυλασμός, κλαμματάκια κτλ...

Περίεργο μου φαίνεται οτι έχει αρχίσει να σηκώνει κεφάλι. :s_crazy Και σε κοιτάει με αυτά τα ματάκια... :inlove:

Αντε και με το καλο και στο επομενο.... :s_smile .Και μια συμβουλη για το νυχτερι......Αν ειναι δυνατον μοιραστε τις δουλιες.....η μαμα να εχει την αμεση επαφη με το μωρο και συ να υπακους στο " φερε μου κλπ." και στο"παρε αυτο κλπ..."
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:Γιατί μωρέ είναι κακό να μάθεις στο παιδί σου κάποια πράγματα να είναι μπροστά από το σχολείο;
Εγώ πάντως οπότε βλέπω μικρά παιδάκια κάθομαι και τους μιλάω για γράμματα και αριθμούς

(Καλά κάθομαι κι εγώ και διαβάζω θέματα με γονείς, η φύση έχει αρχίσει να με καλεί...)

Κοίτα, κι εμένα μ΄αρέσει ένας άνθρωπος να του αρέσει να μαθαίνει. Νομίζω ότι είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που υπάρχουν. Κατά διαστήματα πετάω στα δικά μου (στη μεγάλη βασικά, γιατί ο μικρός ακόμα είναι πολύ μικρός...) διάφορα με τη μορφή "Θέλεις να σου πω κάτι που είναι πολύ αστείο;;;;" Και μετά μιλάω (με απλά λόγια) για το Νεύτωνα, τον Αΐνστάιν, βιολογία, φυσική, κτλ... Και η δική μου ήξερε να κάνει βασική πρόσθεση - αφαίρεση από τα 4 - 4+ με τα δαχτυλάκια της. Είχα γράψει στο άλλο φόρουμ για το όταν η γιαγιά της της είπε ότι τους κεραυνούς τους στέλνει ο θεούλης και η δικιά μου απάντησε "Όχι γιαγιά είναι επειδή τρίβονται τα σύννεφα" :inlove: :inlove: και ήταν κάπου 4,5... :inlove: :s_biggrin

ΑΛΛΑ αυτό δεν ήταν η στάνταρ κατάσταση! Ήταν κάτι σαν παιχνίδι (στη χάση και στη φέξη) και ΔΕΝ πιστεύω ότι ένα παιδί πρέπει να το έχεις να μαθαίνει συνέχεια διάφορα... Καλύτερα να είναι ανέμελο και να παίζει παρά να μάθει να γράφει από τα 2 του... Βέβαια, κάποια παιδιά έχουν κάποια ταλέντα και δεν είναι καθόλου κακό ο γονιός να τα βοηθάει, απλά σε καμία περίπτωση καταπιεστικά...

Νίκος Παππάς έγραψε:
markvag έγραψε:

Κοίτα, εμείς έχουμε το αντίθετο πρόβλημα με το φαγητό... Δεν τρώνε με τίποτα... Και πίστεψέ με, θα προτιμούσα το δικό σου... :s_biggrin

Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο λαθος εισαι :s_yes

Ειναι πολυ πιο ευκολο το "φαε λιγο ακομα παιδι μου", παρα το "φτανει παιδι μου οχι αλλο" και στη δευτερη περιπτωση να κλαιει, γκρινιαζει και φωναζει "Πειναωωωω".

Αλλωστε ο παιδιατρος που παρακολουθει το παιδι βλεπει αν ειναι μεσα στα προβλεπομενα ορια αναπτυξης και συμβουλευει αναλογα.

Ε, ο γιατρός μας έχει δώσει κατά διαστήματα βιταμίνες και τα παιδιά είναι στα κάτω κάτω των καμπυλών... Όχι εκτός φυσιολογικών ορίων βέβαια... Πιθανότατα είχαμε λάθος αντιμετώπιση, αλλά δεν ξέρω ρε γμτ... πως γίνεται αυτά τα παιδιά (ιδίως η μεγάλη) να μην πεινάνε... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By markvag
#15522 Να μην κάνω σεντόνι...

Asimov έγραψε:Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τη ζώνη στο αυτοκίνητο.
Μια φορά (που δεν είναι μόνο μία) την έβαλε η "γιαγιά" στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη και έκτοτε το τρίχρονο έχει ξεκινήσει την επανάσταση του χαλιφάτου και μέχρι στιγμής δεν έχουν πιάσει οι απειλές. Κάθε βόλτα ή δουλειά με το αυτοκίνητο είναι κόλαση.

Στη δική μου είχαμε πει από μικρή ότι φοράμε πάντα ζώνη για να μην τρακάρουμε και χτυπήσουμε και η ίδια μας το θυμίζει αν καμιά φορά το ξεχάσουμε. Εδώ και 2-3 εβδομάδες μάλιστα (είναι 6, μόλις αρχίσαμε 1η δημοτικού :inlove: ) τη δένει μόνη της!

Ο μικρός ( :inlove: ) πάλι βλέπει την αδερφή του και δεν έχει επαναστατήσει με το θέμα (ακόμα τουλάχιστον)

Σε κάποιες φάσεις έβλεπε η μεγάλη κάποιους να μη φοράνε ζώνη (ή κράνος) είτε σε διπλανά αυτοκίνητα είτε καμιά γιαγιά / παππούς και της δημιουργήθηκε η απορία. Η στάνταρ απάντησή μας σε τέτοιες καταστάσεις είναι ότι εμείς κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό, οι άλλοι ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Αν κάποιος κάνει κάτι λάθος, δεν σημαίνει ότι κι εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος.

Μέχρι στιγμής πιάνει...

2014 έγραψε:Κ να είναι 13 χρονών, να αθλείται κανονικά (ενόργανη, πολύ καλός στο τραμπολίνο), να είναι "χτιστός" αλλά να πετάει κοιλίτσα κ να θέλει, μετά το κανονικό φαγητό, να βουτήξει στο λάδι από τη σαλάτα την τέταρτη φέτα ψωμιού, δυο δάχτυλα πάχος...

ΥΓ. Το συγκεκριμένο παιδί μου, μέχρι τα 7 ήταν σαν τσίχλα κ ήμασταν στο "φάε λίγο ακόμα, παιδί μου". Μετά, αλλάξαμε τροπάρι. :s_laughat

Έχω ελπίδες δηλαδή... :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#15523 και καμία ελαφριά σφαλιάρα ποτέ δεν έκανε κακό...

άντε γιατί θα τις φάνε μαζεμένες στο σχολείο και στη ζωή και θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια