Και αφού σαν άνεργοι δεν έχετε εισόδημα, φέρτε μας και αποδείξεις 500€ γιατί αλλιώς θα σας βάλουμε να πληρώσετε και 110€ φόρο από αυτά που δεν έχετε.
Λογικά πράγματα!
Alxnks έγραψε:Τα τελευταια 2 χρόνια, ως άνεργος, εκανα μόνος μου τη φορολογική δήλωση. Πανευκολακι, περνώντας και κάνα δυο δοκιμαστικες πρωτα με σχετικό πρόγραμμα εκκαθαρισης αλλά και μια τελική μέσω του taxis πριν την υποβαλω..δεν έχω άλλωστε ακίνητη περιουσία στο όνομα μου, μονο το αυτοκίνητο. Φέτος όμως, παλι όντας άνεργος, μου τα δυσκολεύουν, λέει πρεπει να δηλωσω το 37.5% (αλλο τοσο ο αδερφος και 25% η μάνα) λόγω θανάτου του πατερα μου κι επειδή ακόμα δεν έχει ανοιχτη η διαθήκη που θα παει όλο στη μάνα μου. Αυτό σημαίνει οτι πρεπει να παίξω με το Ε9 με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί αφού δεν το χα χρειαστεί.
Έχω στα χέρια μου τη φετινη φορολογική του αδερφου...να την κανω copy paste στα αντίστοιχα πεδία;
stavrosg έγραψε:Alxnks έγραψε:Τα τελευταια 2 χρόνια, ως άνεργος, εκανα μόνος μου τη φορολογική δήλωση. Πανευκολακι, περνώντας και κάνα δυο δοκιμαστικες πρωτα με σχετικό πρόγραμμα εκκαθαρισης αλλά και μια τελική μέσω του taxis πριν την υποβαλω..δεν έχω άλλωστε ακίνητη περιουσία στο όνομα μου, μονο το αυτοκίνητο. Φέτος όμως, παλι όντας άνεργος, μου τα δυσκολεύουν, λέει πρεπει να δηλωσω το 37.5% (αλλο τοσο ο αδερφος και 25% η μάνα) λόγω θανάτου του πατερα μου κι επειδή ακόμα δεν έχει ανοιχτη η διαθήκη που θα παει όλο στη μάνα μου. Αυτό σημαίνει οτι πρεπει να παίξω με το Ε9 με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί αφού δεν το χα χρειαστεί.
Έχω στα χέρια μου τη φετινη φορολογική του αδερφου...να την κανω copy paste στα αντίστοιχα πεδία;
Ναι, ακριβώς.
.
Pitt έγραψε:
Και αφού σαν άνεργοι δεν έχετε εισόδημα, φέρτε μας και αποδείξεις 500€ γιατί αλλιώς θα σας βάλουμε να πληρώσετε και 110€ φόρο από αυτά που δεν έχετε.
Λογικά πράγματα!
Pitt έγραψε:Είναι λογικό ένα ζευγάρι στο οποίο είναι και οι δύο άνεργοι και έχουν μηδενικό εισόδημα, αντί να τους βοηθήσει το κράτος, να τους λέει, "κοιτάξτε, ξέρω ότι δεν βγάζετε μια, αλλά για να μη πληρώσετε και φόρο από πάνω, αποδείξτε μου ότι ξοδέψατε 500 ευρώ από το εισόδημα που δεν έχετε. Α... και που είστε, μην υπολογίζετε στα έξοδα ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, εισιτήρια κλπ";
Λογικό δεν είναι, παράλογο, οξύμωρο και ντροπή είναι, αλλά ας όψεται η τεράστια φοροδιαφυγή και η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών.
italakias έγραψε:Μου χρωσταει η εφορια 900 ευρω .![]()
Τι γινεται με τις επιστροφες;
Pitt έγραψε:Είναι λογικό ένα ζευγάρι στο οποίο είναι και οι δύο άνεργοι και έχουν μηδενικό εισόδημα, αντί να τους βοηθήσει το κράτος, να τους λέει, "κοιτάξτε, ξέρω ότι δεν βγάζετε μια, αλλά για να μη πληρώσετε και φόρο από πάνω, αποδείξτε μου ότι ξοδέψατε 500 ευρώ από το εισόδημα που δεν έχετε. Α... και που είστε, μην υπολογίζετε στα έξοδα ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, εισιτήρια κλπ";
Λογικό δεν είναι, παράλογο, οξύμωρο και ντροπή είναι, αλλά ας όψεται η τεράστια φοροδιαφυγή και η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών.
Pitt έγραψε:Δεν έχει σημασία τι τρώνε και πόσο τρώνε. Μπορεί να τρώνε ρίζες, μπορεί να τρώνε στους γονείς ή στο συσσίτιο της εκκλησίας. Από την στιγμή που δέχεσαι ότι δεν έχουν εισόδημα, δεν μπορείς να τους ζητάς αποδείξεις δαπανών!
Το λογικό θα ήταν η να μην απαιτούνται αποδείξεις. Όταν απαιτούνται αποδείξεις ουσιαστικά αναγκάζονται να υποβάλουν ψευδή δήλωση. ΜΗΔΕΝ εισόδημα, αλλά παρουσιάζουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ δαπάνες από ανάλωση του εισοδήματος που το κράτος δέχεται ότι δεν έχουν...![]()
Στην περίπτωση αυτή δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε έχουν εισόδημα και το αποκρύπτουν, είτε οι αποδείξεις δαπανών δεν είναι δικές τους αλλά άλλων. Και στις δύο περιπτώσεις οι δηλώσεις δεν είναι αληθείς.
Μόνο εγώ βλέπω το οξύμωρο και παράλογο της απαίτησης αποδείξεων δαπανών από ανέργους χωρίς άλλα εισοδήματα;

QsisVTS έγραψε:italakias έγραψε:Μου χρωσταει η εφορια 900 ευρω .![]()
Να περιμένεις πρώτα συμψηφισμούς με άλλα σου χρέη, δεν παίζει άμεσα να παίξει χρήμα
QsisVTS έγραψε:italakias έγραψε:Μου χρωσταει η εφορια 900 ευρω .![]()
Να περιμένεις πρώτα συμψηφισμούς με άλλα σου χρέη, δεν παίζει άμεσα να παίξει χρήμα
Νίκο, έχασε 1.5δ-2δ στον γύρο που βγήκε ο Λεκλέρκ […]
Πουρναράκης πεισματικά αδιαφορεί σε ότι του λέει ο[…]
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]