GTS έγραψε:Νεο προτζεκτ: κατασκευη γκαραζ σε ημιυπογεια αποθηκη. Το κτηριο απεχει 4-5 μετρα πρπ απο το πεζοδρομιο και πρεπει να σκαφτει το χωμα μπροστα για 1.5 μετρο περιπου ωστε να βυθιστει η εισοδος. Να πεσει ενας τοιχος, να κλειστει η πλαινη εισοδος και ενα παραθυρο, αυτοματη πορτα, σοβατισματα μεσα εξω και δημιουργια drive way με προβλεψη για τα νερα της βροχης. Αυτην την στιγμη ο Α οροφος ειναι στα 1.5 μετρα απο εδαφος και υπαρχει μπαλκονι. Το πλατος της αποθηκης ειναι γυρω στα 3.χ μετρα. Επηδει δεν εχει σοβατιστει απο μεσα πρεπει να γινει εκτεταμενο σοβατισμα και ισως βαλω και δαπεδο. Επ ευκαιρειας θα γινει και καποιο σοβατισμα κατω απο τα μπαλκονια που χρειαζεται. Εκτιμηση κοστους; Χρειαζεται αδεια για να δημιουργηθει το drive way στον κοινο κηπο της πολυκατοικιας;
Είναι ιδιόκτητο? Αν ναι, δε θα έχεις θέμα. Αν όχι, σίγουρα θα έχεις θέμα. Ξεκίνα από εκεί.
Άδεια δε νομίζω ότι χρειάζεσαι γιατί στην ουσία κάνεις ανακαίνιση στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού σου και ανοίγεις καινούρια είσοδο. Αλλά δε ξέρω σίγουρα να σου απαντήσω.
Το μεροκάματο είναι περίπου 50 ευρώ τη μέρα, ο εργάτης. Αν θέλεις 2, είσαι το 100άκο. Πολύ χοντρικά για γκρεμίσματα, χτισίματα και μερεμέτια, θέλεις καμιά 40αριά μεροκάματα, συνολικά (20 μέρες)...περίπου 2.000.
Μετά βάλε, υλικά (κάνα 1500ακο με πλακάκια, χώμα, τσιμέντα, κόλες κλπ), ηλεκτρολόγο ένα 200άρη και υδραυλικό κανένα 300άκο.
Αυτόματη πόρτα δε ξέρω πόσο κάνει, πες 500 ευρώ.
Νομίζω ότι θα σου πάει ένα ταλιράκι, μπορεί και λίγο παραπάνω.
edit...τον κάδο ξέχασα, ένα 100ακο.
------------
Περί ψησταριάς, είχα αυτή με τις πέτρες λάβας, camping gas, πανάκριβη...600 ευρώ μας την είχαν πάρει το 2009, δώρο γάμου του κουμπάρου μας...ΧΑΛΙΑ φαγητό! Στεγνό και άθλιο!
Το κάρβουνο δε συγκρίνεται με τίποτα, ειδικά τώρα για τέτοιες καταστάσεις που θα φωνάξεις καμιά 10αριά άτομα να φάνε. Άντε να ψήσεις σε φουφού...κι αφού γίνεται μια φορά, ας γίνει σωστά.