Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
markvag έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Καταλαβαινεις γιατι χρόοοοονια τωρα φωναζουμε οι υπολοιποι οτι ολοι οι "καλουληδες ανθρωπιστες" ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΙΤΕ? :protest:

Δηλαδή εσύ δεν ανατριχιάζεις με την προοπτική του να σκοτώνονται κατά δεκάδες χιλιάδες κάποιοι άνθρωποι;;; :dizzy: :omg: Δηλαδή θα έπρεπε μόνο η Ελλάδα μόνο εντός του 2015 να έχει δολοφονήσει στεγνά κάπου 150-160Κ ανθρώπους... Και επαναλαμβάνω την ερώτηση: Είσαι εντάξει με αυτό;;;;

Αν διαβάσεις αυτό που έγραψα και όχι αυτό που νομίζεις ότι έγραψα θα ξαναβρείς τη φωνή σου. :rtfm:

Υπαρχει τεραστια αποσταση και πολλες αποχρώσεις του γκρίζου μεταξυ του "περαστε" και του "ψοφηστε" και το ξερεις. Μην κανουμε παιδική συζητηση τωρα "αμα δεν μου παρεις το παιχνιδι δεν με αγαπας".
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#150247 Πιστεύεις πως αν τους δυσκολέψεις θα γυρίσουν πίσω ή θα πάνε από αλλού;
Τι προτείνεις; Γιατί ό,τι και να κάνεις, θα πετύχεις μια τρύπα στο νερό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:
Υπαρχει τεραστια αποσταση και πολλες αποχρώσεις του γκρίζου μεταξυ του "περαστε" και του "ψοφηστε" και το ξερεις. Μην κανουμε παιδική συζητηση τωρα "αμα δεν μου παρεις το παιχνιδι δεν με αγαπας".

Δεν ξεκίνησα εγώ την παιδική συζήτηση. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By vice246
#150250 Με καλυψε ο @markvag ως προς την ρεαλιστικη προσεγγιση του θέματος…
Δεν σημαινει οτι ειναι και εφικτα τα οποια σεναρια… λχ. το μεγαλυτερο μερος των προγραμματων ανθρωπιστικης και μετεπειτα αναπτυξιακής βοηθειας χανεται… καταληγοντας σε λογαριασμούς κυβερνητικών των χωρων που προσφέρονται…
Η υποδοχή και παραμονη μεταναστών σε μια ευρωπαικη χωρα εχει σε μεγαλο βαθμο θετικο ισοζυγιο… πλην ομως δεν μπορει να γινει οργανωμένα βασει εθνικου σχεδιου αριθμητικων και ποιοτικών χαρακτηριστικων οπως γινεται λογω γεωγραφιας στην Ν Ζηλανδια λχ ή στην Αυστραλια…

Και για να αντιληφθούμε λιγο-πολυ την ψυχοσυνθεση των μεσανατολικων… αρκει να δουμε ελληνικες ασπρομαυρες κοινωνικες ταινιες των 50s… ή να ταξιδέψει καποιος εντος ελλαδος στα πομακοχωρια…. για να καταλαβει οτι περισσοτερες ειναι οι ομοιοτητες παρα οι διαφορες…

Οπως και να το δει ο καθενας εχουμε να κανουμε με ενα μεγαλο προβλημα… υπαρχει η εμπειρια προηγουμενων αναλογων γεγονοτων και μονο μια πανευρωπαικη συλλογική αντιμετωπιση θα "νομιμοποιουσε" τις οποιες ενέργειες ??? αποφασιστουν για να το ελεγξουν…
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Πιστεύεις πως αν τους δυσκολέψεις θα γυρίσουν πίσω ή θα πάνε από αλλού;

Τουλαχισον μπορεις να προσπαθησεις, οχι να τους καλεις να ερχονται και να κατηγορεις ως δολοφονους τα παιδια του 800αρικου που πνιγονται για να τους βοηθησουν :rtfm:
Μολις σκασουν πισω καμμια 500αρια μηνυματα τυπου "ρε συ, εκει που αρμενιζαμε μας μεταβολαρισαν" θα αρχισουν να πηγαινουν απο αλλου. Οχι η κυρα Τασια να φτιαχνει σπιτακια με air condition και wifi την ωρα που παραδιπλα Ελληνες ψαχνουν τα σκουπιδια, για να χειροκροτανε οι Anthellinistas και οι oneirovatistas. Αλλο καλωσύνη, αλλο |λογοκρισία|. :rtfm:

markvag έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Το "ασπρο μαυρο" και το "χωρις λεφτα δεν γινεται, αλλα να τους ενσωματωσουμε και να βοηθησουμε και τις χωρες τους" δεν ειναι δικες μου ιδεες. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Πιστεύεις πως αν τους δυσκολέψεις θα γυρίσουν πίσω ή θα πάνε από αλλού;

Τουλαχισον μπορεις να προσπαθησεις, οχι να τους καλεις να ερχονται και να κατηγορεις ως δολοφονους τα παιδια του 800αρικου που πνιγονται για να τους βοηθησουν :rtfm:
Μολις σκασουν πισω καμμια 500αρια μηνυματα τυπου "ρε συ, εκει που αρμενιζαμε μας μεταβολαρισαν" θα αρχισουν να πηγαινουν απο αλλου. Οχι η κυρα Τασια να φτιαχνει σπιτακια με air condition και wifi την ωρα που παραδιπλα Ελληνες ψαχνουν τα σκουπιδια, για να χειροκροτανε οι Anthellinistas και οι oneirovatistas. Αλλο καλωσύνη, αλλο |λογοκρισία|. :rtfm:

Εικόνα

marauding migrants :metalo:

Και επειδή δεν είναι τριντεντικό φαινόμενο,

Εικόνα

http://www.ft.com/cms/s/0/6edfdd30-472a ... z3jNFKUFNI

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#150256 Drifter για πες μας εσυ τι βασανα περασες σαν ταπεινος οικονομικος μεταναστης στην χωρα των Μπαφων? :lol:

σορρυ το αρθρο των FT δεν μπορεσα να το ανοιξω, θα μου παρεις μια συνδρομη? Αντε μπραβο παλληκαρι μου, βοηθα και την πατριδα λιγακι. :help:

Εν τω μεταξυ, αν εφερνες Χριστιανους, θα τους βοηθουσαν οι πιστοι απο μονοι τους, χωρις να χρειαζεται ιδιαιτερη συνεισφορα απο το κράτος... αλλα που να το πιασει ο μεσος Συριζαιος.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
rx8_drifter έγραψε:Εγώ λέω να σου πάρω μια πιπίλα, θα σου είναι πολύ πιο χρήσιμη :s_wink

"Ο' τι παρωμεν καλόν ειναι" που έλεγε και ο Χαρρυ Κλυνν παριστανοντας τον Κυπριανου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:

markvag έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Το "ασπρο μαυρο" και το "χωρις λεφτα δεν γινεται, αλλα να τους ενσωματωσουμε και να βοηθησουμε και τις χωρες τους" δεν ειναι δικες μου ιδεες. :rtfm:

Εικόνα

To προσπαθείς να τους βοηθήσεις να βελτιώσουν (αυτοί να βελτιώσουν) το διάβασες;;; ΟΚ, ίσως θα έπρεπε να γράψω και ένα "όσο γίνεται"...

Το ότι αρκετές καταστάσεις απλά δεν αντιμετωπίζονται, το διάβασες;;;;

Ναι, ΟΚ, δεν έγραψα ότι σαφέστατα πρέπει να μπει μία τάξη και να μη γίνεται μπάχαλο (και πάλι, όσο αυτό είναι εφικτό, που συχνά δεν είναι - όταν πχ σκάνε μύτη 10Κ άνθρωποι σε ένα νησί με 5Κ κατοίκους... ), αλλά το να "μπλοκαριστεί" αυτό το ρεύμα ανθρώπων είναι για εμένα απολύτως ανέφικτο... Αν εσύ το πιστεύεις, ΟΚ... Η ιστορία του ανθρώπινου είδους σε διαψεύδει όμως.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
markvag έγραψε:
trident1971 έγραψε:

markvag έγραψε:
trident1971 έγραψε:

To προσπαθείς να τους βοηθήσεις να βελτιώσουν (αυτοί να βελτιώσουν) το διάβασες;;; ΟΚ, ίσως θα έπρεπε να γράψω και ένα "όσο γίνεται"...

Το ότι αρκετές καταστάσεις απλά δεν αντιμετωπίζονται, το διάβασες;;;;

Ναι, ΟΚ, δεν έγραψα ότι σαφέστατα πρέπει να μπει μία τάξη και να μη γίνεται μπάχαλο (και πάλι, όσο αυτό είναι εφικτό, που συχνά δεν είναι - όταν πχ σκάνε μύτη 10Κ άνθρωποι σε ένα νησί με 5Κ κατοίκους... ), αλλά το να "μπλοκαριστεί" αυτό το ρεύμα ανθρώπων είναι για εμένα απολύτως ανέφικτο... Αν εσύ το πιστεύεις, ΟΚ... Η ιστορία του ανθρώπινου είδους σε διαψεύδει όμως.

Αχ, τι ωραια, εικονιτσες...

Εγραψες επι λεξει "είτε αφομοιώνεις όσους έρχονται και επιπλέον προσπαθείς να τους βοηθήσεις να βελτιώσουν τις χώρες τους".

Μετάφρα απο Νατασα Συρεγγελα: ΚΑΙ πληρωνεις χρημα και αποκτας και αλλα επιπροσθετα μειονεκτηματα γιατι ΔΕΝ αφομοιώνονται, ΚΑΙ δινεις και αλλα προσπαθωντας εστω να βελτιωσεις τν καταστση εκει". Πιο μαυρη τρύπα δεν γινεται, και γιατι να γινει αυτο? Για να νιώσουν μερικοι καλυτερα, οτι "εκαναν κάτι".

Ξυπνηστε πριν ειναι αργα:
Οι τυποι δεν "αφομοιώθηκαν" ΟΥΤΕ στην πατριδα τους, και εκει σε καστες και φυλες ήταν, ειναι, και θα ειναι διαιρεμένοι. Σημασια εκει εχει ο αδελφος, ο ξαδελφος, ο συγγενης, το αιμα, η οικογενεια. Ο γειτονας μπορει να ειναι εχθρος για χιλιους δυο λογους. Δε συζηταμε καν για Αφγανους που μπορει να μην εχουν σχεσεις με το διπλανο χωριο.Το να αφομοιωθουν λοιπον εδω "στην ξενιτιά" ειναι ΟΥΤΟΠΙΑ, ονειρα, λογακια του αέρα, ευχές.
Ονειρα (κατα τα αλλα καλων ανθρωπων) που δεν μπορουν να καταλαβουν οτι αλλο τα ονειρα, αλλο η πραγματικοτητα.

Ποιος θα αφομοιωθει, ο ρίψασπις που τα παρατησε ολα και την εκανε απο την πατριδα του για να παει στη Γερμανια να ζει με επιδόματα? Μολις σταθει λιγο στα ποδια του θα σε γαμήσει.

Θες να βοηθήσεις? Παρε εσυ και ολοι οι υπολοιποι ενα Συριανακι ορφανο και βαλτο στο σπιτι σου, στο τραπεζι σου, στην οικογένεια. ΕΚΕΙ ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ. Οχι ψοφια λογακια και πανώ αλληλεγγυης στον Πειραια απο τους απλυτους.