Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
Giuseppe Busso έγραψε:http://store.moncler.com/gr/sneakers_cod44791693ow.html
Τα βρήκα 235 ευρώ. Τα είχε στο 43 και όχι στο 44. Πόση ατυχία πια;

Εικόνα

Τωρα τι βρισκεις ρε φιλε σαυτα τα παπουτσια και θες να δωσεις τοσα λεφτα;
Ηδονιζεσαι απο την τιμη τους; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
italakias έγραψε:Τωρα τι βρισκεις ρε φιλε σαυτα τα παπουτσια και θες να δωσεις τοσα λεφτα;

Αν και δεν με ενδιαφέρει να απολογηθώ για τις επιλογές ή τα γούστα μου, πέρα από το θέμα design, θα σου πω απλά ότι ακόμη και σε ένα ζευγάρι sneakers υπάρχουν ποιοτικές διαφορές. Μακροπρόθεσμα βγαίνεις κερδισμένος από την αντοχή και την ανθεκτικότητα τους.
Μην έχεις αμφιβολίες ότι αυτό το παπούτσι λοιπόν έχει την διπλάσια ανθεκτικότητα από ένα Adidas Superstar των 100 ευρώ.
Αυτό που λέω είναι διαπιστωμένο πολλάκις. Πολλές φορές το "ακριβό" αποδεικνύεται πιο φθηνό μακροπρόθεσμα. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές.
Πιο ανθεκτικό ύφασμα ή δέρμα, πιο ανθεκτικές κόλλες ή ραφές, πιο καλοσχεδιασμένα συνήθως, πιο άνετα, πιο αναπαυτικά, πιο υγιεινά για τα πόδια.
Αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Είναι πραγματικό γεγονός.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Giuseppe Busso έγραψε:
italakias έγραψε:Τωρα τι βρισκεις ρε φιλε σαυτα τα παπουτσια και θες να δωσεις τοσα λεφτα;

Αν και δεν με ενδιαφέρει να απολογηθώ για τις επιλογές ή τα γούστα μου, πέρα από το θέμα design, θα σου πω απλά ότι ακόμη και σε ένα ζευγάρι sneakers υπάρχουν ποιοτικές διαφορές. Μακροπρόθεσμα βγαίνεις κερδισμένος από την αντοχή και την ανθεκτικότητα τους.
Μην έχεις αμφιβολίες ότι αυτό το παπούτσι λοιπόν έχει την διπλάσια ανθεκτικότητα από ένα Adidas Superstar των 100 ευρώ.
Αυτό που λέω είναι διαπιστωμένο πολλάκις. Πολλές φορές το "ακριβό" αποδεικνύεται πιο φθηνό μακροπρόθεσμα. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές.
Πιο ανθεκτικό ύφασμα ή δέρμα, πιο ανθεκτικές κόλλες ή ραφές, πιο καλοσχεδιασμένα συνήθως, πιο άνετα, πιο αναπαυτικά, πιο υγιεινά για τα πόδια.

Ασε ρε!!!Ο Ιταλάκιας έχει ακόμα τα strike απο το σχολείο και ακόμα καρφώνει!
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#150107 Δε νομίζω να υπήρξε αναφορά όσον αφορά την ανθεκτικότητά τους όμως.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#150108 Μπορεί και να έχεις δίκιο, αλλα στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι αγοραστές σε αυτή την κατηγορία τιμής σπανίως κυνηγάνε την ανθεκτικοτητα. Μόλις βαρεθουν το σχέδιο / βγει εκτός μόδας πάμε για άλλα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
panos2171 έγραψε:Δε νομίζω να υπήρξε αναφορά όσον αφορά την ανθεκτικότητά τους όμως.

Είναι μόδα τα χακί εδώ και καιρό..
Συστήνω ανεπιφύλακτα την επιλογή είτε ρούχου, είτε υποδήματος.
Για παράδειγμα o Valentino βγάζει εξαιρετικές παραλλαγές.
πχ
http://www.valentino.com/us/sneaker_cod44877718lk.html
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Giuseppe Busso έγραψε:...Μακροπρόθεσμα βγαίνεις κερδισμένος από την αντοχή και την ανθεκτικότητα τους....

Επί της ουσίας δεν έχω αντίρρηση για αυτά που λες, και εγώ αυτό -περίπου- πιστεύω, αλλά πάντα υπάρχει η -όχι σπάνια- περίπτωση να ισχύει το αντίθετο. π.χ. μποτάκι ορειβατικό Admiral των 40€ που είχα καμιά 10αρια χρόνια, το είχα ΞΕΣΚΙΣΕΙ και απλά αρνείτο να παραδώσει πνεύμα (ακόμα και τα κορδόνια του δεν χάλασαν ΠΟΤΕ), μέχρι που το βαρέθηκα και το χάρισα...από την άλλη μποτάκι ορειβατικό Timberland των 190€, περίπου ίδιας ηλικίας -χρονικά- αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχει αντέξει το ίδιο (π.χ. τα κορδόνια τα έχω αλλάξει 3 φορές και πάλι χάλια είναι), και τα έχω φορέσει ούτε το 1/100 σε σχέση με το Admiral....
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:Μπορεί και να έχεις δίκιο, αλλα στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι αγοραστές σε αυτή την κατηγορία τιμής σπανίως κυνηγάνε την ανθεκτικοτητα. Μόλις βαρεθουν το σχέδιο / βγει εκτός μόδας πάμε για άλλα.

Συμφωνώ εν μέρει. Γιατί πόσο εκτός μόδας μπορεί να βγει ένα ζευγάρι sneakers?
Για παράδειγμα τα τελευταία χρόνια έχουμε δει από σωρεία εταιρειών να προσφέρουν σπορ παπούτσι που μοιάζει στα AllStar.
Ενώ έχουμε και την επαναφορά των vintage σχεδίων όπως τα Adidas SuperStar, τα Stan Smith και τα Nike AirMax.
Στην τελική αυτά ποτέ δεν έφυγαν από τη μόδα.
Το χειμώνα αγόρασα ένα winter full leather Nike Air Max στα 130 ευρώ και το καταευχαριστήθηκα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By italakias
Giuseppe Busso έγραψε:

Δεν απολογεισαι,διαλογο κανουμε.
Προσωπικα στις κατηγοριες τετοιων παπουτσιων δεν θα εδινα πανω απο 50 ευρω.Ειναι παπουτσια που κανουν μονο για μετακινησεις ημερας στην δουλεια ή για καφε και το βραδυ ακαταλληλα αφου εκει υπαρχουν αλλα να φορεσεις.Οσον αφορα την αντοχη παλι δεν συμφωνω γιατι με τοσα λεφρτα αγοραζω 5 ζευγαρια σε διαφορετικα χρωματα και εχω και επιλογες μετα στο ντυσιμο .Το προτιμω αυτο απο το να φοραω το ιδιο ζευγαρι που θα το βαρεθω ή και που σιγουρα θα διαλυθει πιο γρηγορα.
Θεωρω υπερβολη για εναν ανδρα να δινει τοσα λεφτα για ενα ζευγαρι παπουτσια .
Οσον αφορα το σχεδιο τους και την αισθητικη,αμα πας στην Νεα Ιωνια θα δεις παρομοια παπουτσια στην τιμη των 15-20 ευρω .
Άβαταρ μέλους
By xenos
#150133 Είχα πάρει κάτι asics των 40ε, απλά. Όλα οκ γενικά. Άρχισα να έχω θέμα με τη μέση μου και πήγα και πήρα πάλι asics, αλλά πολύ καλύτερα. Τώρα απλά τα φοράω παντού και τα "φθηνά" μόνο στη θάλασσα, για καμιά δουλειά, κλπ. Ακόμα κ μέσα στην ίδια εταιρία μπορεί να υπάρχει ένα χάος διαφοράς σε ποιότητα.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
italakias έγραψε:Προσωπικα στις κατηγοριες τετοιων παπουτσιων δεν θα εδινα πανω απο 50 ευρω.Ειναι παπουτσια που κανουν μονο για μετακινησεις ημερας στην δουλεια ή για καφε και το βραδυ ακαταλληλα αφου εκει υπαρχουν αλλα να φορεσεις.Οσον αφορα την αντοχη παλι δεν συμφωνω γιατι με τοσα λεφρτα αγοραζω 5 ζευγαρια σε διαφορετικα χρωματα και εχω και επιλογες μετα στο ντυσιμο .Το προτιμω αυτο απο το να φοραω το ιδιο ζευγαρι που θα το βαρεθω ή και που σιγουρα θα διαλυθει πιο γρηγορα.

+10000

Ένα παπούτσι τιμής 50-80€ βγάζει αξιοπρεπέστατα 2 χρόνια, από κει και πέρα αρχίζει να φαίνεται η φθορά του και εκεί είναι που το αλλάζεις. Ποτέ δε θα θελα ένα παπούτσι να το φοράω σε καθημερινή βάση για 5-6-7 και βάλε χρόνια. Πέραν του ότι θα το βαρεθώ μπορεί να χει φύγει και η μόδα του. Οπότε καλύτερα 60-70€ ανά τρια χρόνια παρά 250+ για 7-8 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By italakias
Giuseppe Busso έγραψε:
panos2171 έγραψε:Δε νομίζω να υπήρξε αναφορά όσον αφορά την ανθεκτικότητά τους όμως.

Είναι μόδα τα χακί εδώ και καιρό..
Συστήνω ανεπιφύλακτα την επιλογή είτε ρούχου, είτε υποδήματος.
Για παράδειγμα o Valentino βγάζει εξαιρετικές παραλλαγές.
πχ
http://www.valentino.com/us/sneaker_cod44877718lk.html

Kαι τι μας προτεινεις τωρα,ενα ζευγαρι που κοστιζει 845 δολαρια :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#150154 Για λίγο χαβαλέ

$ 845.00

Valentino Garavani Rockrunner Camouflage sneaker in fabric and leather with rubber stud details. Rubber sole.
Made in Italy.

Τα μεγάλα bold πάνε πακέτο :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#150173 Δεν υπάρχουν μονάχα sneakers των 60 και των 300 ευρών. Υπάρχουν και των 150 και των 200.
Δεν προτείνω σε κανέναν ούτε τα Moncler, ούτε και τα Valentino. Εκτός αν κάποιος μου ζητήσει τη γνώμη μου και τότε θα δώσω τη συμβουλή μου.
Εξάλλου το τι ρούχα και παπούτσια θα αγοράσει ο καθένας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οικονομική κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, επάγγελμα, κύκλος γνωριμιών και άλλα. Ένα moncler sneaker είναι αρκετά ξεχωριστό όπως και να'χει.

Αντίθετα, όσον αφορά τον άντρα, προτείνω ανεπιφύλακτα την "επένδυση" σε κάποιο καλό χειροποίητο παπούτσι από τους γνωστούς οίκους.
Τα σχέδια τους είναι συγκεκριμένα και δεν έχουν να κάνουν με αυτό που λέμε μόδα.
Είτε κάποιο oxford, είτε κάποιο double monk, είτε κάποιο brogue. Μην τσιγκουνευτείτε να δώσετε 300-500 ευρώ για κάτι το οποίο θα το φοράτε για 10-20 χρόνια. Δεν πέφτουν από τη μόδα, δεν χαλάνε εύκολα και με ένα σετ περιποίησης θα τα έχετε για χρόνια σαν να είναι καινούρια.
Επίσης οι γυναίκες προσέχουν πολλή το παπούτσι στον άντρα. Το παπούτσι στον άντρα μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα.
Για παράδειγμα δεν είναι ανάγκη να φοράς jean του οίκου Dsquared2 των 400 ευρώ, ούτε T-Shirt Roberto Cavalli. Με ένα jean των 100 ευρώ και με ένα Τ-Shirt των 50 ευρώ, αν φοράς ένα καλό παπούτσι, τότε δίνει πολλά points σε όλο το υπόλοιπο ντύσιμο.
Θα έχετε παρατηρήσει και γυναίκες να το κάνουν αυτό. Πχ φορούν σπορ ντύσιμο με σκισμένο jean και ραντάκι, αλλά κάτω φορούν γόβα Louboutin και είναι γκομενάρες. Αντιθέτως με ένα Asics sneakers το πολύ πολύ να της πας σε κάνα ρακομελάδικο στο Θησείο. Φιλάκια δηλαδή.

Επένδυση λοιπόν σε ακριβό παπούτσι, ει δυνατόν, και σε ένα καλό ρολόι. Όχι τύπου ρολόι τοίχου TW Steel και του κακού συναπαντήματος.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Giuseppe Busso έγραψε:Επένδυση λοιπόν σε ακριβό παπούτσι, ει δυνατόν, και σε ένα καλό ρολόι. Όχι τύπου ρολόι τοίχου TW Steel και του κακού συναπαντήματος.

Προφανώς, όσοι συχνάζουν εδώ συχνάζουν και στο ρολογάδικο thread...α, και πιστεύω ότι οποιαδήποτε *σοβαρή* γυναίκα/γκόμενα αν δει π.χ. ότι φοράς Ω ή Tag ή IWC, δεν θα την χαλάσει και πολύ αν φοράς ένα ταπεινό Boss παπουτσάκι :s_wink

...βέβαια είναι και το αν θα "δεχτείς" εσύ ο ίδιος να φοράς ταυτόχρονα IWC και Boss, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική συζήτηση....