Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#147725 Βρες άλλο λαστιχά και μείνε μπροστά στην διαδικασία. Αν πάει να κάνει βλακεία ,σταμάτησε τον και κάνε φασαρία. Δεν μπορώ να καταλάβω το προβλημα. :hmmm: Είσαι σε μικρή πόλη;
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#147743 Προφανώς και θα (ξανα)αλλάξω λαστιχά όπως έκανα και τις προηγούμενες 3 φορές...Στην Αθήνα βρίσκομαι, οπότε μαγαζιά άπειρα..(οι καλές τιμές βέβαια είναι ένα θέμα, οπότε και με αυτό ως γνώμονα μοιραία οι επιλογές περιορίζονται). Αν μιλάς για την διαδικασία αντκατάστασης 4άδας ελαστικών, πρακτικά δύσκολα μπορεί κανείς να είναι φάτσα-κάρτα με τον τεχνίτη σε κάθε στάδιο της διαδικασίας (αφαίρεση τροχών, αφαίρεση παλιών ελαστικών/βαλβίδων από ζάντες σε μηχάνημα, τοποθέτηση νέων ελαστικών/βαλβίδων σε ζάντες σε μηχάνημα, φούσκωμα ελαστικών, ζυγοστάθμιση σε μηχάνημα, επανατοποθέτηση τροχών), δεδομένου ότι αφενός τα περισσότερα καταστήματα του χώρου έχουν περισσότερα από 1 άτομα που κάνουν τις διάφορες εργασίες (άλλος για βάλε-βγάλε τροχών, άλλος για χειρισμό μηχανής αφαίρεσης-τοποθέτησης ελαστικών από ζάντες κλπ), αφετέρου δε δεν μπορείς να επεμβαίνεις κάθε τρεις και λίγο για να προλαβαίνεις εύκολα κάποιον που ο τρόπος δουλειάς του είναι ας πούμε χοντροκομμένος. Αυτό που λες φαντάζομαι παίζει σαφώς μόνο για μικρά συνοικιακά βουλκανιζατέρ όπου γνωρίζεις τον τεχνίτη προσωπικά και τον εμπιστεύεσαι.
Εφόσον (προφανώς) έχεις κάνει αρκετές φορές αλλαγή ελαστικών, αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά τι εννοώ.
Αλήθεια, για την ιστορία (φιλικά πάντα και χωρίς ίχνος ειρωνείας), εσύ πόσες φορές μέχρι σήμερα, έχεις τσακωθεί με τεχνίτη σε βουλκανιζατέρ και τον έχεις σταματήσει, για την ποιότητα και τον τρόπο της δουλειάς του;
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#147756 Διαδικασία εννοούσα για το μπαλωμα της τρύπας όχι αντικατάσταση 4αδας ελαστικών.

Ποτέ δεν μου χρειάστηκε να μαλωσω. Και δεν "έχω" 17αρες αλουμινίου αλλά κάτι ταπεινες 14αρες σιδερενιες. #realmenusesteel :rtfm:
Πάντα βέβαια ήμουν παρόν στην οποιαδήποτε δουλειά παρά την εμπιστοσύνη λόγω γνωριμίας με τον λαστιχα.

< >
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#147804 Την τελευταία φορά που άλλαξα ελαστικά, πρόσεξα ένα πατηματάκι στο χείλος της πρώτης ζάντας που ξε-μοντάρισε.
Το είπα στον βουλκανιζατερτζή, και μετά στον λοστό που χρησιμοποιούσε, έβαλε πλαστικό κάλυμμα,για τις υπόλοιπες τρεις ζάντες.

Πάντως έχω ησυχάσει οδηγώντας αυτοκίνητο με σιδερένιες ζάντες...
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#147807 'Ερχεσαι στα λόγια μου (δυστυχώς)...Τόσο δύσκολο θα ήταν για τον συγκεκριμένο επαγγελματία να χρησιμοποιεί λοστό με επένδυση εξαρχής και για όλους τους πελάτες, πριν του την πουν για ζημίες, ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να κάνει ζημιά στο χείλος της ζάντας;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#147826 Αγαπητέ lazarefa, δεν έκανα καμία γενίκευση, τουναντίον έγραψα πολύ συγκεκριμένα γι’ αυτό που είπες (σκέφτεσαι τις γρατζουνιές στη ζάντα) και ανέφερα πιθανή συνέπεια που μπορεί να σου δημιουργήσει το πρόβλημα, εφόσον δεν το φτιάξεις. Σκοπός μου δεν ήταν να σε προσβάλω. Το έκανες όμως εσύ λέγοντας εμμέσως ότι η ανάρτησή μου δεν ήταν κόσμια.

lazarefa έγραψε: ...αλλά δεν μπορώ και δεν έχω και δικαίωμα στην τελική, να κριτικάρω με τον τρόπο που εσύ το κάνεις (βάζοντας αντιμέτωπα τα απολύτως ακραία σενάρια, προκειμένου να δικαιώσεις την σκέψη σου και να με παρουσιάσεις, εν τέλει, ως περίπου ηλίθιο/ανεγκέφαλο, χωρίς μάλιστα να με γνωρίζεις καν) ...

Εδώ και τρεις μήνες κυκλοφορείς με φθαρμένο και σκασμένο λάστιχο, το γράφεις σε δημόσιο φόρουμ και μου λές ότι εγώ σε παρουσιάζω ως "ηλίθιο/ανεγκέφαλο" επειδή εν ολίγοις σου είπα "χέσε τις γρατζουνιές και φτιάξτο για να μη σκοτωθείς";

Έχει πολύ ζέστη εκεί κάτω;
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#147877 Αν και έχει καταντήσει κουραστικό για τα υπόλοιπα παιδιά εδώ, θα σε τρολάρω (τρόπος του λέγειν, γιατί εμμένεις σε τραβηγμένα συμπεράσματα για άνθρωπο και αυτοκίνητο που δεν γνωρίζεις) λέγοντας ότι πριν 8 μέρες πέρασα και από ΚΤΕΟ και τα βρήκαν όλα μια χαρά. Τουλάχιστον έχω την έξωθεν καλή μαρτυρία...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
lazarefa έγραψε:...πέρασα και από ΚΤΕΟ...

Btw, άλλη μία πονεμένη ιστορία για τους "ψείρες" το πέρασμα ΚΤΕΟ :ninja:

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By markvag
#147907 Ε, καλά... το ΚΤΕΟ δεν σημαίνει και τίποτα...

Δεν καταλαβαίνω που το πρόβλημα με το σχόλιο του pitt... Άδικο είχε;;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#147919 Lazarefa αν πας σε ενα σοβαρο λαστιχαδικο που εχει εξοπλισμο για ελαστικα χαμηλου προφιλ δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα. Εισαι Αθηνα οποτε υπαρχουν πολλα τετοια. Το ΚΤΕΟ δεν ξερω γιατι ειναι επιχειρημα που ενισχυει την αποψη σου αλλα ΟΚ.
Επισης ειπες κατα Φθινοπωρο θα αλλαξεις. Ε αλλαξε τα τωρα μια και καλη. Καλα και ασφαλη χιλιομετρα αν και εγω με λαστιχο που χανει 5 psi την βδομαδα δεν θα εκανα παρα μονο οσα χρειαζονται για την επισκευη του. Οι ζαντες επισκευαζονται με ενα 50αρι btw. Τα αποτελεσματα ενος σκασμενου λαστιχου στην Εθνικη οδο αγνωστο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#147922 Και εγω δε καταλαβαίνω τι κακο είπε ο Pitt..
@lazarefa ,ενω έχω καταλάβει οτι το προσέχεις πολύ το αμαξι σου κάπως σου έχει κατσει στραβά η συγκεκριμένη φάση.Απλά σου λέω οτι δε θα αντεχα ουτε λεπτο με παρόμοιο προβλημα.Όσο για τις ζάντες είσαι λίγο υπερβολικος.Εγω στο allroad αλλαζα επι 3 season τα χειμερινα σε θερινα και το αντίστροφο και οι ζάντες δεν έπαθαν τιποτα.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#147924 Παιδιά για να το κλείσουμε το θέμα γιατί δεν είχα πρόθεση από μια αναφορά για τα βουλκανιζατέρ να γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης για τόσα ποστς εδώ. 1) Η αναφορά που έκανα στο ΚΤΕΟ είχε την λογική του χρησιμοποιώ ένα επιχείρημα τραβηγμένο (δογματικό, εν προκειμένω ότι εφόσον πέρασε ΚΤΕΟ είναι άψογο), ώστε να το θέσω κατ' ανάλογο τρόπο σε αντιδιαστολή με τη λογική του Pitt ότι εφόσον λάστιχο 225/45/17 χάνει 4-5 psi σταθερά ανά 7-8 μέρες, παρακολουθείς, συμπληρώνεις αέρα κλπ, εν τούτοις είσαι δημόσιος κίνδυνος κλπ κλπ. Και τα 2 τα βρίσκω τραβηγμένα και γιαυτό η αναφορά μου.
2) το θέμα μου με τον σχολιασμό του Pitt (του οποίου, ειρήσθω εν παρόδω, εν γένει σέβομαι κι εκτιμώ τις επί τεχνικού απόψεις του, όπως έχει τύχει κατά καιρούς να διαβάσω εδώ κι εκεί) είχε να κάνει με το ύφος που εξέλαβα εγώ ότι χρησιμοποιεί, το οποίο στά δικά μου μάτια το θεώρησα τραβηγμένο και ίσως ισοπεδωτικό (κάτι σαν το.. Πας μη 'Ελλην βάρβαρος, ας πούμε) ως προς το περιεχόμενό του για το άτομό μου και τις αναγωγές που μπορεί να κάνει κάποιος που διαβάζει εδώ για το πως συντηρώ γενικότερα το αμάξι μου. Μπορεί να είμαι ο μοναδικός που το εξέλαβα έτσι, αλλά, ωστόσο, αυτό αφορά εμένα, το σχολίασα, τέλος.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#147935 Ξεχνάω το θέμα, γιατί πολλές φορές στο γραπτό λόγο μπορεί κάποιος να παρεξηγήσει αυτά που γράφονται και σκοπός μου δεν ήταν να σε προσβάλω.

Επί του θέματος τώρα. Επειδή διαβάζω τις αναρτήσεις σου, θυμάμαι ότι πρό μηνών είχες αναφέρει ότι τα λάστιχά σου είναι φθαρμένα. Τώρα λές ότι εδώ και τρείς μήνες ένα από τα λάστιχα χάνει αέρα με σταθερό ρυθμό. Άκου την συμβουλή των παιδιών που έγραψαν παραπάνω και επίσπευσε την αλλαγή των ελαστικών, ή πήγαινε να επισκευάσεις αυτό που χάνει αέρα. Είτε το πρόβλημα οφείλεται στην βαλβίδα, είτε σε αιχμηρό αντικείμενο που τρύπησε το λάστιχο, μπορεί ανα πάσα στιγμή να γίνει χειρότερο.

Για να σε παρακινήσω να πάς να το φτιάξεις, ξέχνα το σενάριο να πάθεις ζημιά εσύ ή το αυτοκίνητο και σκέψου τι θα πάθει η ζάντα σου μέχρι να σταματήσεις, αν το λάστιχο χάσει αέρα ενώ κινείσαι με μεγάλη ταχύτητα σε άσφαλτο, ή ακόμη και με μικρή σε χωματόδρομο. :shifty:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By leonp
#147937 Το λάστιχο μπορεί να αρχίσει να χάνει πολύ αέρα και να μην το καταλάβεις.
Αν κινείσαι με μεγάλη ταχύτητα, το λάστιχο υπερθερμαίνεται, υπερθερμαίνεται και ξαφνικά σκάει, γίνεται κομμάτια, διαλύεται - και ότι αυτό συνεπάγεται ενώ κινείσαι με μεγάλη ταχύτητα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#147946 Το πιθανότερο έχεις καρφί-βίδα στο πέλμα. Πήγαινε δες το , το ταχύτερο δυνατό !