Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#144099 Υπάρχει βελτιωμένο ανταλλακτικό , κωδικός κτλ; μπας και πάρω κανένα για το C5 να το βάλουμε στο επερχόμενο σέρβις
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
mosaicm έγραψε:Ακριβώς σε αυτό το σημείο τα πάντα γέμισαν λάδι. Το λάδι χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και για ψύξη.

περναει και νερο μεσα απο την τουρμπινα , αυτο κυριως την ψυχει

KiloMeater έγραψε:Υπάρχει βελτιωμένο ανταλλακτικό , κωδικός κτλ; μπας και πάρω κανένα για το C5 να το βάλουμε στο επερχόμενο σέρβις

αν δεν σου δακριζει, δεν υπαρχει λογος να το πειραξεις
εξάλλου μερικοι το εχουν ξαναλλαξει 2η και 3η φορα :s_omg
το μαμα ανταλλακτικο εχει προβλημα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#144104 Δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα έως τώρα, αναφερόμουν στο μεταλλικό βελτιωμένο, μπας και έβαζα αυτό προληπτικά.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#144108 αφου δεν εχει προβλημα, μην το ακουμπησεις καν
το "μεταλλικό βελτιωμένο" ειναι φτιαχτο , δεν ειναι της PSA
(αν και το μαμα, μεταλλικο ειναι επισης)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandros.K έγραψε:
mosaicm έγραψε:Ακριβώς σε αυτό το σημείο τα πάντα γέμισαν λάδι. Το λάδι χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και για ψύξη.

περναει και νερο μεσα απο την τουρμπινα , αυτο κυριως την ψυχει

Έτσι! Μάλιστα για την ψύξη της έχει και ηλεκτρική αντλία νερού που δουλεύει ανεξάρτητα με την μηχανική αντλία του κινητήρα.

Εικόνα

KiloMeater έγραψε:Δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα έως τώρα, αναφερόμουν στο μεταλλικό βελτιωμένο, μπας και έβαζα αυτό προληπτικά.

If it ain't broke, don't fix it...
Αν σου παρουσιάσει διαρροή, παραγγέλνεις ένα τέτοιο μαρκούτσι από σωλήνα με teflon, αλλά ώς τότε μην το πειράζεις.
Άβαταρ μέλους
By iomy
alexandr έγραψε:Το topic μου θυμίζει όλο και περισσότερο κάτι συναντήσεις παππούδων, που όλο για προβλήματα υγείας συζητούν :lol: Και βλέπω και για κάτι αλλαγές σε δίσκους-βολάν κτλ. με 11 πράσινα, και με πιάνει κρύος ιδρώτας μες στον καύσωνα :lipsealed:

Αυτό που είχε ο Iomy (και άλλοι, από ότι κατάλαβα) με τα ESP/Handbreak faulty κτλ. μου το κάνει κι εμένα, αρκετά αραιά όμως. Εκεί που οδηγώ μου πετά τα μηνύματα, αν σταματήσω όμως και σβήσω και ξαναβάλλω μπρος τα μηνύματα σβήνουν και ξαναεμφανίζονται μετά από πολύ καιρό. Σήμερα που το πήγα για service, το διαγνωστικό δεν έδειξε τίποτα. Οπότε απλώς το παρακολουθούμε.

iomy, εσένα σου έσβηναν τα μηνύματα μετά από επανεκκινήση της μηχανής;

Εντωμεταξύ μου είπαν ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλαχθεί ο σωλήνας του turbo γιατί βάζει λάδια :hmmm: Ξέρει κανείς τι είναι αυτό, ποιος είναι ο σωλήνας του turbo, γιατί δεν κατάφερα να τους κάνω να μου το εξηγήσουν καλύτερα. 150€ με την εργασία.

Τις περισσότερες φορές τα μυνήματα επανέρχοταν εντός της ημέρας ,μετά το reset της bsi έκανε 300 km να βγει.Σημειώνω ότι με τα μυνήματα παρόντα δεν δούλευε ούτε το αυτόματο χειρόφρενο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#144315 Alexandr, από μπαταρία είσαι εντάξει; Την μέτρησες; Πότε την άλλαξες;
Άβαταρ μέλους
By alexandr
Pitt έγραψε:Alexandr, από μπαταρία είσαι εντάξει; Την μέτρησες; Πότε την άλλαξες;

Ούτε χρόνο δεν έχω, μου την ξαναμετρήσαν τώρα, και ήταν εντάξει.
Άβαταρ μέλους
By GKMIATAS
#144801 ο διακόπτης φρένων το πρόβλημά σου.........
είναι γνωστο το πρόβλημα
Άβαταρ μέλους
By alexandr
GKMIATAS έγραψε:ο διακόπτης φρένων το πρόβλημά σου.........
είναι γνωστο το πρόβλημα

Από αυτά που λέτε, πολύ πιθανό!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandr έγραψε:Εντωμεταξύ μου είπαν ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλαχθεί ο σωλήνας του turbo γιατί βάζει λάδια :hmmm: Ξέρει κανείς τι είναι αυτό, ποιος είναι ο σωλήνας του turbo, γιατί δεν κατάφερα να τους κάνω να μου το εξηγήσουν καλύτερα. 150€ με την εργασία.

mosaicm έγραψε:Εγω ειχα αλλα αλλαξει το σωληνακι γιατι πετουσε απο εκει πολυ λαδι ..χαλι μου την εκανε τη μηχανη. Εχει πανω απο χρονο (νομιζω εναμιση-δυο χρονια) . Αν θυμαμαι καλα κοντα στα 300 μου ειχε βγει αλλα δε μπορω να το επιβεβαιωσω γιατι ειμαι χαλκιδικη..κια θα ειμαι για μερες (ισως ειχε και καμια αλλη εργασια)

Με γλωσσοφάγατε ρε σεις με τα σωληνάκια σας! :rant:

Γύρισα το απόγευμα από την παραλία και μόλις έπιασα την ανηφορίτσα για να φτάσω στο σπίτι, μου μύρισε σαν καμένο πλαστικό. ‘Όταν πάρκαρα άνοιξα το καπό και βλέπω να στάζει λάδι από το turbo... Επειδή ήδη είχε σουρουπώσει και έκαιγε η περιοχή γύρω από το turbo δεν μπορούσα να δώ καλά και το παράτησα για αύριο το πρωί.

Γ@μώτο, μου χάλασε τις διακοπές. Δεν ξέρω αν μπορώ να γυρίσω από το Πευκοχώρι οδηγώντας ή αν αναγκασθώ να το φορτώσω. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#146797 Η ζωή μου με το 3008 αποχτάει συνεχώς ενδιαφέρον. Η σχέση μου μαζί του μοιάζει με την σχέση του Inspector Clouseau με τον υπηρέτη του Cato.
Με κρατάει σε εγρήγορση καθώς δεν ξέρω από που θα μου την φέρει κάθε φορά.

Σήμερα ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού άκουσα περίεργα τριξίματα και ένα ανησυχητικό χτύπημα από την περιοχή των μεντεσέδων. Ρίχνω μια ματιά και βλέπω ότι o μηχανισμός του stop της πόρτας του οδηγού (το #8 στο σχέδιο) ξεβιδώθηκε από το πλαίσιο του οχήματος και η βίδα ήταν έτοιμη να φύγει και κάνει μόνη της διακοπές, χωρίς εμάς.

Χα! Πήγε να μου την φέρει νομίζοντας ότι δεν θα έχω μαζί μου ένα T25 Torx για να την βιδώσω, αλλά ήμουν καλά προετοιμασμένος! Το τακτοποίησα σε λιγότερο από 1 λεπτό (αφού πρώτα έκανα μισή ώρα να κατεβάσω καρέκλες, ομπρέλες, βατραχοπέδιλα, ψάθες, πετσέτες, ψαροντούφεκα, βάρδια, σημαδούρες κλπ για να φτάσω στην συλλογή με τα bits.) :whistlink:

Θα συνεχίσω αύριο με τις εκπλήξεις που μου επιφυλάσσει το αγαπημένο μου 3008 για σήμερα. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#147254 Είχε δεν είχε το 3008 πάλι με εξέπληξε. Ούτε εχθές, ούτε σήμερα έβγαλε κάποια βλάβη!
Ύποπτο... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#147285 Νίκο είμαι στην Χαλκιδική, συνεπώς δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα. Το μόνο που έκανα ήταν ότι πήρα τον πυροσβεστήρα από το πορτμπαγκάζ και τον έβαλα σε εύκολα προσβάσιμο μέρος στην καμπίνα. :whistlink:

Προσπαθώ να μη το ζορίζω και βλέπω ότι δεν το έχει ξανακάνει. Άλλωστε η διαδρομή που κάνω καθημερινά είναι μέχρι το χωριό και την θάλασσα, συνολικά άντε να είναι 6-7 χιλιόμετρα ημερησίως. Έλεγξα εχθές την στάθμη των λαδιών και από τον Μάρτιο που τα είχα αλλάξει, φαίνεται ότι δεν έχει χάσει καθόλου. Η ελάχιστη ποσότητα που ξέρασε από το σωληνάκι του turbo δεν φάνηκε στο δείκτη λαδιού.