Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#14081 Να σας ζήσει το νέο μέλος pipine! Saxon, μ' έναν πόνο!

Εγώ πάντως χθες το βράδυ λίγο έλειψε να :s_hang τον μικρό. :inlove:
Ξυπνούσε ανά 1 ώρα (!) με τελική ώρα αφύπνισης την 5η πρωινή :s_mad Χωρίς καμία ένδειξη ενόχλησης, απλά δεν κοιμόταν.... :s_whiteflag :s_inlove

Ευτυχώς δεν έχω πολύ δουλειά σήμερα γιατί δε βλέπω μπροστά μου... :s_coffee :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#14110 Να σας ζήσει το pipinάκι!
Να είναι γερό, χαμογελαστό και τυχερό!

Εμείς τώρα την περιμένουμε την κόρη, από μέρα σε μέρα καθότι η μανδάμ μπήκε στο μήνα της εδώ και 20 ημέρες.
Το μόνο εκνευριστικό είναι η ιστορία με το κινητό, που όχι μόνο πρέπει να το έχω διαρκώς μαζί μου, αλλά δεν τολμώ να πάρω τηλέφωνο κάποιον φίλο ή συγγενή. Ακούω στην άλλη άκρη με ουρλιαχτό τη στάνταρ ερώτηση : "Γεννήσατε;"
Άβαταρ μέλους
By xenos
#14133 Να σας ζήσει το μικρό, νά ναι υγιές και τυχερό. :yahoo: (και ήσυχο!)
Άβαταρ μέλους
By gianik
#14300 Καρπερο δε λες τπτ..
Το θεμα θα κλειδωθει οταν "γεννησουν" οι drifter , trident , Qsis και Kacey !!! :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#14372 Και πάλι σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές.

Πρώτη βραδιά με τον μικρό σπίτι σήμερα και παλεύουμε να τον μάθουμε και να μας μάθει. Ευτυχώς είναι παρατηρητικός και το βλέμμα του γυρνάει συνέχεια στο χώρο κι ας μην βλέπει ακόμη καλά. Γυρνώντας από το μαιευτήριο είχαμε και τις στιγμές μας όταν 2 φορές κάποιος άλλαξε λωρίδα μπροστά μας και γλυτώσαμε το τρακάρισμα τελευταία στιγμή (ο ένας ζήτησε και συγγνώμη τουλάχιστον). Ο μικρός στο αυτοκίνητο δεν κοιμόταν με τίποτε. Το βλέμμα του γυρνούσε μέσα στο αυτοκίνητο και κοίταγε το χώρο. Όταν άρχισε το κλάμα ζητώντας μαμά και τον πήρε αγκαλιά (λάθος μεν, αλλά δε σταματούσε με τίποτε και φαγητό σίγουρα δεν ήθελε), άρχισε να κοιτάει και έξω από το αυτοκίνητο. Σε κάποια φάση, όταν πέρασε μια μηχανή με διπλές Akrapovic, η μαμά είπε ότι ακολούθησε τον ήχο με το βλέμμα προσπαθώντας να δει από πού έρχεται αυτός ο θόρυβος. Τι παρατηρεί κανείς όταν έχει δικό του παιδί...

Τώρα, θα πω και μια μεγάλη κουβέντα. Σε σχέση με τη μαμά είμαι πιο προετοιμασμένος για τη φροντίδα, λόγω του ότι είχα αρκετά ανίψια μέχρι τώρα και έβλεπα τις διαδικασίες. Ακόμη και από την πεθερά που έχει μεγαλώσει 3 παιδιά και θα την έχω σπίτι για λίγο καιρό (ελπίζω πολύ λίγο) είμαι πιο ενημερωμένος σε πολλά θέματα.

Κλείνω με την εξής παρατήρηση. Μας έδωσαν Almiron για συμπλήρωμα μέχρι να μάθει να θηλάζει (τώρα πλέον του δίνει και καταλαβαίνει). Κοιτώντας τα χαρακτηριστικά μέσες - άκρες και αν αφαιρέσεις γλυκαντικά και κακάο έχει τα ίδια συστατικά με την τυπική Whey Protein που θα βρει κάποιος στο εμπόριο, με λίγο μικρότερες συγκεντρώσεις, όμως. Τα αποτελέσματα, επίσης, είναι τα ίδια: βρωμερά και συχνότατα...!!!

Κλείνω ευχόμενος να πάνε όλα καλά στις επιτόκους συζύγους...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
pipinos1976 έγραψε:Μας έδωσαν Almiron για συμπλήρωμα μέχρι να μάθει να θηλάζει (τώρα πλέον του δίνει και καταλαβαίνει)

Αν θέλετε να συνεχίσει να θηλάζει, γνώμη μου, μακριά από "συμπληρώματα".
Άβαταρ μέλους
By gianik
#14382 Καποις φορες (τις περισσοτερες δηλαδη) ειναι αναποφευκτο..Ειτε γιατι το παιδι δεν μπορει να θηλασει , ειτε η μανα δεν εχει αρκετο γαλα , ειτε πρεπει να ειναι στην δουλεια της..
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#14410 Συγχαρητήρια στον νέο μπαμπά να χαίρεται τον πιπινάκο του!

Θεωρητικά μπορεί άμα του δώσουν έτοιμο να καλομάθει στο εύκολο μην θέλει να θηλάσει (που είναι αρκετό ζόρι αλλά καλό και σαν άσκηση και σαν περιεχόμενο). Γι ααυτό λένε να μην του δώσεις αν θέλεις θηλασμό. Βασικά είναι κόλπο για να σε βάλουν να αγοράζεις το γάλα τους.... γιατί βέβαια δεν θα αλλάξεις μάρκα που υποτίθεται ότι μπορεί να φέρει αναστάτωση στο πεπτικό κλπ... (είναι γνωστό ότι οι εταιρείες λαδώνουν γερά το μαιευτήριο για να είναι η μάρκα τους που θα δωθεί στο νεογνό)
Στην πράξη τουλάχιστον στο δικό μου παιδί (που πρφανώς πήρε από μένα και είναι φαγανό) πήρε έτοιμο γιατί βγήκε λίγο νωρίς και το στήθος δεν είχε ακόμα αρκετό γάλα. Μετά όμως συνέχισε με ό,τι του δίναμε, έτοιμο, στήθος, αποθηκευμένο.
Αν η μάνα έχει γάλα και εργάζεται μπορεί να χρησιμοποιεί θήλαστρο για να βγάζει το γάλα και να το αποθηκεύει στο ψυγείο για όποτε χρειαστεί.
Για την μυρωδιά δυστυχώς άστα να πάνε.... τα βλέπεις τόσο γλυκούλια σαν αγγελάκια αλλά βγάζουν μυρωδιές από την κόλαση. Η κατάσταση βελτιώνεται όταν αρχίσει να τρώει κι άλλα πράματα οπότε υπομονή.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#14423 Ρε τι μου θυμίσατε... Το πρώτο βράδυ, ο μικρός έκλαιγε δυόμιση σερί ώρες και δεν μπορούσαν (μαμά και πεθερά) να καταλάβουν το γιατί. Δεν ησύχαζε με τίποτα, όσο και να προσπαθούσαν. Με τα πολλά, του έδωσαν ξένο γάλα. Ήπιε 5 ml και ξεράθηκε. Το στήθος δεν μπορούσε να τον χορτάσει. Κουρέλι βέβαια η μάνα, μακάριος ο μικρός. Συνέχισε τον θηλασμό για πολλούς μήνες ακόμα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#14482 Συγχαρητηρια παιδιά!!Να σας ζήσουν.
¨Οσο για το γάλα,αν η μητέρα έχει να κάνετε αποθήκευση και να δίνετε αποκλειστικά μητρικό.
Αν όμως δεν έχει μη φοβηθείτε το συμπλήρωμα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#14490 20 μερες ηδη στον παιδικο τσιμπησαμε την 1η ιωσουλα..μυξα πολυ μυξα εδω κ 3 μερες , λιγα δεκατα σημερα κ αυπνια (εμεις) απο το ροχαλητο κ την ανησυχια..
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε: γιατί βέβαια δεν θα αλλάξεις μάρκα που υποτίθεται ότι μπορεί να φέρει αναστάτωση στο πεπτικό κλπ...

Προσωπική εμπειρία. Δυστυχώς και στις δύο γέννες η μαμά μας έπρεπε να πάρει κάποια φάρμακα που δεν συνδυάζονται με γαλουχία, οπότε αποκλείστικε ο θηλασμός. Άρα πήγαμε κατ' ευθείαν σε ξένο γάλα.

Με την μεγάλη αλλάξαμε 6-7 γάλατα, γιατί δεν μας κάθισε κανένα (εμετούς κτλ). Εν τέλει καταλήξαμε στο Aptamil και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.

Στον μικρό και πάλι στο μαιευτήριο του έδιναν Almiron, ωστόσο εμείς αν και του το συνεχίσαμε για μερικές μέρες, είδαμε το ίδιο πρόβλημα, οπότε το γυρίσαμε στο Aptamil, αν και τελικά για το πρώτο εξάμηνο του δίναμε το extra care (αντιαναγωγικό), γιατί είχαμε σοβαρό θέμα με εμετούς. Και πάλι, μέχρι να καταλήξουμε στο Aptamil αλλάξαμε 2-3 γάλατα (ακούγοντας τον γιατρό), αλλά δεν μας κάθισε κανένα.

Συμπέρασμα; Δυστυχώς, το θέμα ξένο γάλα είναι λίγο περίεργο. Εξαρτάται από το κάθε παιδί. Τα δικά μας βολεύτηκαν με το Aptamil, ξέρω παιδιά φίλων που ούτε να το γλωσσιάσουν...

Συμπέρασμα Νο.2: Η αλλαγή γάλακτος δεν είναι και κάτι τόσο δραματικό για το παιδί... Επηρρεάζει σίγουρα αρνητικά την τσέπη του μπαμπά όμως... :s_biggrin

sknipper έγραψε: Για την μυρωδιά δυστυχώς άστα να πάνε.... τα βλέπεις τόσο γλυκούλια σαν αγγελάκια αλλά βγάζουν μυρωδιές από την κόλαση. Η κατάσταση βελτιώνεται όταν αρχίσει να τρώει κι άλλα πράματα οπότε υπομονή.

:s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#14588 Την εποχη που γεννηθηκε ο γιος ολοι οι γνωστοι που ειχαν παιδια μας ειπαν οτι το Almiron προκαλει κολικους, οποτε ξεκινησαμε με ΝΑΝ απο την αρχη. Δυστυχως ο θηλασμος ηταν αδυνατος.

Παντως σημερα στα 6, πρωτακι πλεον :inlove: , εχουμε 120 εκατ υψος και 25,5 κιλα βαρος. Παιδαρος!!

giannik1977, περαστικα σας! Αν και το μεγαλο παρτυ με τις ιωσεις ξεκινα το Ιανουαριο.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#14596 Σχετικά φρέσκος μπαμπάς και εγώ.
Γιος 21 μηνών και κόρη 3μιση μηνών !!!!

Πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.
Δεν έχουμε ζήλιες ιδιαίτερα.

Η μικρή θηλάζει.

Μας είπαν να μη στείλουμε το γιό μου σε σταθμό για φέτος, γιατι η μικρη είναι πολύ μωρο και ενδεχόμενη ίωση του γιού μου από τον παιδικό , θα την ταλαιπώρησει....
Τι λέτε ;;; Εμπειρίες ;