- 02 Αύγ 2015, 23:01
Ναι, δεν είναι και τόσο δύσκολο να διακρίνεις έναν δορυφόρο με γυμνό μάτι. Είναι ένα αστέρι που κινείται πολύ γρήγορα. Βέβαια, δεν φαίνεται σχεδόν ποτέ τίποτα περισσότερο από μία κουκίδα φωτός, αλλά με ένα ζευγάρι κυάλια θα δεις λεπτομέρειες...
Καμιά φορά αν συνωμοτήσει το σύμπαν και όλα είναι άψογα, μπορεί να φανεί και τη μέρα ένας δορυφόρος. Θυμάμαι μικρός (στο δημοτικό) μία μέρα με εξαιρετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες είδα ξεκάθαρα έναν δορυφόρο να περνάει πάνω από το κεφάλι μου. Ήμουν στο σχολείο στο διάλειμμα, σήκωσα τυχαία το κεφάλι μου και φάνηκε ξεκάθαρα. Ακόμα θυμάμαι πόσο άφωνος είχα μείνει...

Πραγματικά πρέπει να συνωμότησε το σύμπαν εκείνη τη στιγμή, καθώς το πέρασμά του κράτησε πολύ λίγο και το φως του ήλιου αντανακλούσε στα φ/β και το σώμα του δορυφόρου και η ατμόσφαιρα εκείνη τη μέρα ήταν εκπληκτικά καθαρή... Πρώτη και τελευταία φορά που είδα τόσο καθαρά δορυφόρο...
Έχω ξαναδεί, όπως το περιέγραψα στην πρώτη παράγραφο. Ένα αστέρι που κινείται πάρα πολύ γρήγορα στον ουρανό, αλλά δεν πέφτει και δεν είναι αεροπλάνο. Δυστυχώς, ποτέ δεν έτυχε να έχω κυάλια μαζί μου...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>