Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
g8777 έγραψε:Για την εργασία;

ΝΤΖΑΜΠΑΝ.
Και 10 ευρώ για το πήγαινε έλα. Αν δεν του είπε τηλεφωνικώς ο τεχνικός πως ακριβώς θα συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στο PC. Γιατί για αυτήν ακριβώς την εργασία το Πλαίσιο χρεώνει 30 ευρώ

:s_rofl
Εκπαίδευση τεχνικού, εμπειρία, διαθεσιμότητα τεχνικού, γενικα έξοδα επιχειρησης και παροχη της υπηρεσιας=0 €
Μετακινηση απο/προς τον πελατη=10€
Συνολο, 10€

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
trident1971 έγραψε:

ΝΤΖΑΜΠΑΝ.
Και 10 ευρώ για το πήγαινε έλα. Αν δεν του είπε τηλεφωνικώς ο τεχνικός πως ακριβώς θα συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στο PC. Γιατί για αυτήν ακριβώς την εργασία το Πλαίσιο χρεώνει 30 ευρώ

Εκπαίδευση τεχνικού, εμπειρία, διαθεσιμότητα τεχνικού, γενικα έξοδα επιχειρησης και παροχη της υπηρεσιας=0 €
Συνολο, 10€

Το πώς θα το παρουσιάσεις στον πελάτη δέν έχει σημασία, θα μπορούσε να πεί μείον 40 ευρώ η εργασία και 50 ευρώ το πήγαινελα :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By trident1971
fubar.gr έγραψε:
trident1971 έγραψε:

ΝΤΖΑΜΠΑΝ.

Συνολο, 10€

Το πώς θα το παρουσιάσεις στον πελάτη δέν έχει σημασία, θα μπορούσε να πεί μείον 40 ευρώ η εργασία και 50 ευρώ το πήγαινελα :s_biggrin

Θα μπορουσε να διακτινιστει επισης και να γλυτωσει τις βενζινες περα δωθε. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#14358 g δεν έχει σημασία τι θα κάνει ο τεχνικός, από την στιγμή που τον καλεί ο πελάτης και γνωρίζει την χρέωση εκ των προτέρων δεν τίθεται θέμα. Καμία σχέση με τη τιμή του καφέ, του νερού και λοιπές παπαριές. Αλλά και σχέση να έχει, εκεί πληρώνεις θέα, εδώ πληρώνεις τέχνη, γνώση και απασχόληση προσωπικού. Και ο λαστιχάς θα σε χρεώσει 5€ για ένα κορδονάκι. Το ότι εδώ είναι 5 και στα πισιά 30 και 50 έχει να κάνει με το επάγγελμα. Ο ηλεκτρολόγος συζητάγαμε αλλού ότι θα σε χρεώσει κερατιάτικα για μια υπογραφή για να πάρεις άδεια σαν ιδιοκτήτης. Όλα έχουν το τίμημά τους. Επειδή υπάρχουν και οι "μαύροι" που ρίχνουν τις τιμές δε σημαίνει ότι θα τη ρίξουν και οι επαγγελματίες, ελπίζω όχι σύντομα τουλάχιστον στον κλάδο της πληροφορικής.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#14362 @ fubar, dmitspan

Μαλλον τα ελληνικα μου δεν βρισκονται σε ανεκτο επιπεδο ετσι ωστε να συννενοηθουμε.Θα παιξουμε με screenshoτια τοτενες:

Εικόνα

Ας πουμε οτι εχω παρει καινουργιονα (i.e ΟΧΙ προβληματικη λειτουργια ) εκτυπωτη και θελω να τον συνδεσω με τον υπολογιστη μου.Μπορειιτε να μου πειτε εσεις ως επαγγελματιες του χωρου ΠΟΣΟ θα μου την χρεωσετε αυτην την συνδεση ΑΝ ερθετε στο σπιτι μου;
Oχι να ερθετε να μου τον φορμαρετε (γελα τριντεντ), οχι να μου ανοιξετε το ...pc (γελα τριντεντ) αλλα να αφιερωσετε 39 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ απο τον χρονο σας για να συνδεσετε ενα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, Α-ΠΡΟ- ΒΛΗΜΑ (γελα τριντεντ) ΤΙ-ΣΤΟ περιφερειακο στο pc μου.
Fubar απο το screenshot που εβαλα εσυ ΠΟΣΟ νομιζεις οτι θα με χρεωσει το Πλαισιο για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ διαδικασια;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
g8777 έγραψε:Fubar απο το screenshot που εβαλα εσυ ΠΟΣΟ νομιζεις οτι θα με χρεωσει το Πλαισιο για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ διαδικασια;

Μάλλον δεν θες να καταλάβεις το προφανές, ότι το Πλαίσιο και το κάθε Πλαίσιο θα σε χρεώσει με μια συγκεκριμένη ταρίφα, ανά ώρα, και η οποία περιλαμβάνει όλα όσα ανέφερα πιο πριν (όσοι γελάτε με αυτά που έγραψα προφανέστατα δεν έχετε καμία σχέση με επιχειρήσεις και διοίκηση, οπότε αφήστε τα σχόλια). Εφόσον λοιπόν ο τεχνικός έρθει για μια ώρα, θα σε χρεώσει για μια ώρα (50€) είτε συνδέει καλώδια USB είτε προσπαθεί να βρει το βαρυτόνιο. Επίσης δεν νομίζω ότι είναι στην διακριτική του ευχέρεια αν και πόσο θα σε χρεώσει, πάει με τιμοκατάλογο αυτό, όπως ακριβώς στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Αν εσύ θεωρείς ότι ο οποιοσδήποτε έμμισθος τεχνικός θα έρθει σπίτι σου να κάνει την οποιαδήποτε δουλειά, και θα σου ζητήσει στο τέλος 10€ "επειδή ήταν 5 λεπτάκια", όπως φαίνεται να πιστεύετε μερικοί, τότε φαίνεται -αν και δυσκολεύομαι να το πιστέψω- ότι δεν έχετε την παραμικρή ιδέα από παροχή υπηρεσιών. Ακόμα και Ε.Ε. να ήταν, άντε να μην ζητήσει 50€, να ζητήσει 30€, και αυτό αν ήταν σχετικά κοντά και του πήρε όντως 10 λεπτά δουλειά....
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#14373 Δε νομίζω αμφισβητεί κατι απο αυτά ο g.
Λέει προφανώς ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει στόχο να βρει κορόιδα να πληρώσουν 30 ευρώ για να έρθει κάποιος να συνδέσει ένα καλώδιο στη θύρα usb. Το πλαίσιο το ξέρει οτι υπάρχουν τέτοια κορόιδα και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Asimov έγραψε:Δε νομίζω αμφισβητεί κατι απο αυτά ο g.
Λέει προφανώς ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει στόχο να βρει κορόιδα να πληρώσουν 30 ευρώ για να έρθει κάποιος να συνδέσει ένα καλώδιο στη θύρα usb. Το πλαίσιο το ξέρει οτι υπάρχουν τέτοια κορόιδα και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί.

Αν κάποιος δεν ξέρει που μπαίνει το καλώδιο της πρίζας, είναι προφανές ότι θα ζητήσει από κάπου, κάποια βοήθεια. Αν δεν υπάρχει συγγενής, γνωστός, φίλος που να κατέχει, θα το κάνει επί πληρωμή. Το Πλαίσιο λοιπόν θεωρεί και έχει υπολογίσει ότι αυτή την υπηρεσία την κοστολογεί 50€ / ώρα, για επίσκεψη στο σπίτι του πελάτη. Και μάλιστα όχι να ψάξει να βρει το βαρυτόνιο, αλλά απλώς για να συνδέσει καλώδια και να εγκαταστήσει drivers.

Πλήρη ανάλυση του τι σημαίνει "τεχνικός στο σπίτι" (από εταιρεία και όχι ε.ε.) έκανα σε προηγούμενο post. Αν σε κάποιον αυτό φαίνεται παράξενο ή υπερκοστολογημένο, τότε (α) δεν το ζητάει από το Πλαίσιο, και (β) δεν γνωρίζει τι logistics κρύβονται από πίσω.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
The Ace έγραψε:
Asimov έγραψε:Δε νομίζω αμφισβητεί κατι απο αυτά ο g.

Αν κάποιος δεν ξέρει που μπαίνει το καλώδιο της πρίζας, είναι προφανές ότι θα ζητήσει από κάπου, κάποια βοήθεια. Αν δεν υπάρχει συγγενής, γνωστός, φίλος που να κατέχει, θα το κάνει επί πληρωμή. Το Πλαίσιο λοιπόν θεωρεί και έχει υπολογίσει ότι αυτή την υπηρεσία την κοστολογεί 50€ / ώρα, για επίσκεψη στο σπίτι του πελάτη. Και μάλιστα όχι να ψάξει να βρει το βαρυτόνιο, αλλά απλώς για να συνδέσει καλώδια και να εγκαταστήσει drivers.

Πλήρη ανάλυση του τι σημαίνει "τεχνικός στο σπίτι" (από εταιρεία και όχι ε.ε.) έκανα σε προηγούμενο post. Αν σε κάποιον αυτό φαίνεται παράξενο ή υπερκοστολογημένο, τότε (α) δεν το ζητάει από το Πλαίσιο, και (β) δεν γνωρίζει τι logistics κρύβονται από πίσω.

Μάλλον δεν κατάλαβες.
Πρόκειται για μη υπηρεσία. Θα μπορούσε το κάθε Πλαίσιο μαζί με κάθε δίσκο που πουλάει να δίνει στον πελάτη και μια φωτοτυπία για το πως γινεται αυτή η δουλειά, οπως δίνει το ΙΚΕΑ φωτοτυπία για το πως γίνονται πολυ πιο σύνθετες εργασίες συναρμολόγησης. Θα του κόστιζε όσο κάνει μια φωτοτυπία = τιποτα. Θέλω να πω οτι δεν υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια υπηρεσία εκτος αν ο πελάτης ειναι διανοητικά καθυστερημένος. Το Πλαίσιο επιχειρεί να την δημιουργήσει, να την διαφημίςει και να χρεώσει.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#14381 Είστε σίγουροι δηλαδή ότι μια γραμματέας ή ένας 60άρης λογιστής ξέρει αυτά τα πράγματα. Ή ότι θέλει να τα μάθει. Ή ότι έχει όρεξη να μπει στο ίντερνετ και να μάθει πώς γίνεται.
Επίσης, είστε σίγουροι ότι μια επιχείρηση οφείλει να δείχνει στον κόσμο πώς γίνονται αυτά τα πράγματα και ότι δεν επιτρέπεται να βγάλει κέρδος με το να στείλει υπάλληλό της εκτός καταστήματος να κάνει αυτή τη δουλειά, για την οποία καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα ποσό που τους περισσεύει.

Το ότι ο καλός επιχειρηματίας θα πουλήσει πάγο στους Εσκιμώους το έχετε ακούσει; Το καταλάβατε ποτέ;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#14383 edit [mod]

Asimov έγραψε:Μάλλον δεν κατάλαβες.
Πρόκειται για μη υπηρεσία. Θα μπορούσε το κάθε Πλαίσιο μαζί με κάθε δίσκο που πουλάει να δίνει στον πελάτη και μια φωτοτυπία για το πως γινεται αυτή η δουλειά, οπως δίνει το ΙΚΕΑ φωτοτυπία για το πως γίνονται πολυ πιο σύνθετες εργασίες συναρμολόγησης. Θα του κόστιζε όσο κάνει μια φωτοτυπία = τιποτα. Θέλω να πω οτι δεν υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια υπηρεσία εκτος αν ο πελάτης ειναι διανοητικά καθυστερημένος. Το Πλαίσιο επιχειρεί να την δημιουργήσει, να την διαφημίςει και να χρεώσει.

Ελα ντε, για αυτο το ΙΚΕΑ ΔΕΝ χρεωνει για συναρμολογηση.
ή μηπως οχι?

http://www.ikea.gr/files/1/Image%20Gallery/IKEA%20Services/Acs-Aes.pdf

ooops...

Εικόνα

Επαφη με την πραγματικοτητα:

Εικόνα

Λοιπον, μπας και το καταλαβετε:
Η παρουσια τεχνικου στο σπιτι ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ, οσο θελει αυτος που τον στελνει (ειτε ο εαυτος του αν ειναι ΕΕ, ειτε μια εταιρια), και δεν εχει καμμια σχεση η χρεωση με την ώρα που θα σπαταλησει εκει ή με τη δυσκολια της δουλειας που θα κανει.
50€ κανει η ΠΑΡΟΥΣΙΑ εκει, (και η δουλεια βεβαια) καθώς και ολο το οικοδομημα που βρισκεται πισω του (και επιμενετε να αγνοειτε, ελπιζω επιτηδες και για χαρη της τρολιας) που τον καθιστα διαθεσιμο να εχει παρουσια. Πιο λιανα δε γινεται.

Edit
ΛΟΛΕΝ, τωρα ειδα οτι το ΙΚΕΑ χρεωνει ακομα και για να σου ΞΕΒΙΔΩΣΕΙ το επιπλο. :s_thumbsup :s_thumbsup :s_thumbsup
Τελευταία επεξεργασία από JasonLouk και 23 Σεπ 2014, 23:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά Αιτία: Απρεπής έκφραση
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
50€ κανει η ΠΑΡΟΥΣΙΑ εκει, (και η δουλεια βεβαια) καθώς και ολο το οικοδομημα που βρισκεται πισω του (και επιμενετε να αγνοειτε, ελπιζω επιτηδες και για χαρη της τρολιας) που τον καθιστα διαθεσιμο να εχει παρουσια. Πιο λιανα δε γινεται.
Πιο λάθος δεν γίνεται. Πέρα ότι ο υπάλληλος του Πλαισίου δουλεύει ωραρια-Πλαισίου(βλ. άλλη κουβέντα στο παλιό φόρουμ), η συγκεκριμένη εταιρία έχει τμήμα επιδιόρθωσης-συναρμολόγησης επομένως ακριβώς επειδή είναι το Πλαίσιο και όχι ένας ανεξάρτητος τεχνικός το τελικό κόστος για την εταιρία είναι πολύ χαμηλότερο overall, μιας και όλο αυτό το οικοδόμημα πετυχαίνει οικονομίες κλιμακας που ένα μικρό μαγαζάκι δεν μπορεί να τις πετύχει και εξαλείφει τα stand-by κόστη με το να απασχολεί το προσωπικό σε άλλη εργασία κατά το νεκρό χρόνο.

Κατά τα άλλα συμφωνώ, καπιταλισμό έχουμε και ο καθένας χρεώνει όσο θέλει. Αυτό δε σημαίνει πως είναι άχρηστη η υπόδειξη κραυγαλέων παραδειγμάτων, ιδιαίτερα σε μια αγορά η οποία δεν είναι ανταγωνιστική και διακατέχεται από στρεβλώσεις.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#14393 Μη μου λες για τα ωραρια, τα εχω δουλεψει, δε διαβασα για αυτα σε καποια εφημεριδα. :rtfm:

Το τμημα επιδιορθωσης ειναι για τα μηχανηματα που ΠΑΝΕ εκει, δεν ειναι μπατε σκυλοι αλεστε "Μητσο φυγε για Ν. Σμυρνη να βαλεις ενα εκτυπωτη και ξαναελα να φτιαξεις το μηχανημα του Garland γιατι ο καθυστερησαμε και μιλα και στο τηλ στον trident που θελει βοηθεια". Ετσι λειτουργουν οι μικροι. Αν ξερεις και διαφορετικο, πες το.
Η συναρμολογηση ειναι αλλο πραγμα.
Ξεχνας επισης οτι το οικοδομημα ειναι και η φήμη και πελατεια που εχει το Πλαίσιο (την απεκτησε και την εξαργυρωνει, δε του την εδωσαν παράσημο), το overhead που εχει που σε μεγαλες εταιριες (admin κοστη, διαφημιση) ειναι μεγαλυτερο από τους μικρούς που μπορει να λειτουργουν σε ιδιοκτητο κτιριο, και το οτι μιλαμε για επισκεψη στο σπιτι, οχι συναρμολογηση οπου εκει μπορεις να εχεις οικονομιες κλιμακας.
Ο μισθος του υπαλληλου ειναι ΑΣΧΕΤΟΣ με την κουβεντα. Συζηταμε ποσο και γιατι χρεωνεται η υπηρεσια τοσο και οχι λιγοτερο.

Αν δεν ειναι η αγορα Η/Υ και συμπαραμαρτουντων ανταγωνιστικη τοτε ποια ειναι?