Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
αεροζολ έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Και όταν μηδενισουν τα υπόλοιπα θα πετάνε ευρώ σαν χαρτοπολεμο.

Δεν υπαρχει στοιχειο ενεργητικου που λεγεται "υπολοιπα" . Οταν μαθεις το α και το βου , θα παμε και παρακατω.

Όταν μηδενισουν (κουλούρι) τα υπόλοιπα λογαριασμών (αυτό που λέει το χαρτάκι του ΑΤΜ ποσά σου μένουν) σε απλά ελληνικά όταν δεν μείνει σεντσι καταθέσεων πως ακριβώς βοηθά ή κεντρική τράπεζα;
Αμολαει εσένα να λες βλακειες;
Κουοταρες 5 κιλά θεωρία για να καταλήξεις ότι ή εκροή καταθέσεων δεν ήταν δα και bank run.
Δεν ηταν. Αν δεν κλειναν στις 30/6 θα ήταν και δεν θα έμενε τρύπια καποτα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#143362 και αυτο το προκαλεσαν οι κακοι ξενοι που δεν χρηματοδοτησαν εκ νεου (ή περισσοτερο) τις ελληνικες τραπεζες ΩΣΤΕ να εξαφανιστουν τα λεφτα, ΕΠΕΙΔΗ εγινε το δημοψηφισμα του πεους.
Άβαταρ μέλους
By markvag
αεροζολ έγραψε:..................................................
Τι θα γινοταν αν ΟΛΟΙ οσοι ειχαν καταθεσεις στο ελλ. Τραπεζικο συστημα ηθελαν να τις μεταφερουν στο γερμανικο τραπεζικο συστημα ? Ισως Bank run, ισως εκαναν πολυ χαρουμενες τις γερμανικες τραπεζες οι οποιες θα εξαγοραζαν τις ελληνικες , ισως η ΕΚΤ ηθελε να προσφερει ρευστοτητα στο ελλ. τραπεζικο συστημα αγοραζοντας ομολογα που θα εξεδιδαν οι ελλ. τραπεζες , ισως κατι αλλο.

Λοιπόν, έχεις μερικά σημαντικά σφάλματα στην ανάλυσή σου.

Το πιο βασικό είναι ότι θεωρείς ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να παρέχει ρευστότητα στην οποιαδήποτε εμπορική τράπεζα επ' απειρον.

Ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας σε αυτό το σημείο είναι ο ρόλος του τελευταίου δανειστή. Δανείζει δηλαδή μία εμπορική τράπεζα όταν αυτή δεν μπορεί να βρει από αλλού κεφάλαια. Και η λέξη δανείζει είναι το κλειδί. Η εμπορική τράπεζα πρέπει αφενός να διαθέτει τα αντίστοιχα στοιχεία ενεργητικού (καταθέσεις, ενέχυρα, ομόλογα, περιουσιακά στοιχεία γενικότερα) έναντι των οποίων μπορεί να δανειστεί. Και αυτό για να καλύψει προσωρικά προβλήματα ρευστήτητας που αντιμετωπίζει.

Αν α) τελειώσουν τα assets έναντι των οποίων μπορεί να δανειστεί ή β) αυτά τα assets χάσουν την αξία τους*, τότε η εμπορική τράπεζα δεν μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται από την κεντρική και θα καταρρεύσει.

Οι κεντρικές τράπεζες λοιπόν δεν χαρίζουν χρήματα στις εμπορικές, αλλά δανείζουν και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένους και αυστηρούς όρους. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ υπάχει το bank run και σήμερα και θα συνεχίσει να υπάρχει στον αιώνα τον άπαντα.

* Το ομόλογο που εξέδωσε μία υπό κατάρρευση τράπεζα έχει αξία πολύ μικρότερη από το χαρτί στο οποίο τυπώθηκε... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
markvag έγραψε:
αεροζολ έγραψε:..................................................
Τι θα γινοταν αν ΟΛΟΙ οσοι ειχαν καταθεσεις στο ελλ. Τραπεζικο συστημα ηθελαν να τις μεταφερουν στο γερμανικο τραπεζικο συστημα ? Ισως Bank run, ισως εκαναν πολυ χαρουμενες τις γερμανικες τραπεζες οι οποιες θα εξαγοραζαν τις ελληνικες , ισως η ΕΚΤ ηθελε να προσφερει ρευστοτητα στο ελλ. τραπεζικο συστημα αγοραζοντας ομολογα που θα εξεδιδαν οι ελλ. τραπεζες , ισως κατι αλλο.

Λοιπόν, έχεις μερικά σημαντικά σφάλματα στην ανάλυσή σου.

Το πιο βασικό είναι ότι θεωρείς ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να παρέχει ρευστότητα στην οποιαδήποτε εμπορική τράπεζα επ' απειρον.

Ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας σε αυτό το σημείο είναι ο ρόλος του τελευταίου δανειστή. Δανείζει δηλαδή μία εμπορική τράπεζα όταν αυτή δεν μπορεί να βρει από αλλού κεφάλαια. Και η λέξη δανείζει είναι το κλειδί. Η εμπορική τράπεζα πρέπει αφενός να διαθέτει τα αντίστοιχα στοιχεία ενεργητικού (καταθέσεις, ενέχυρα, ομόλογα, περιουσιακά στοιχεία γενικότερα) έναντι των οποίων μπορεί να δανειστεί. Και αυτό για να καλύψει προσωρικά προβλήματα ρευστήτητας που αντιμετωπίζει.

Αν α) τελειώσουν τα assets έναντι των οποίων μπορεί να δανειστεί ή β) αυτά τα assets χάσουν την αξία τους*, τότε η εμπορική τράπεζα δεν μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται από την κεντρική και θα καταρρεύσει.

Οι κεντρικές τράπεζες λοιπόν δεν χαρίζουν χρήματα στις εμπορικές, αλλά δανείζουν και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένους και αυστηρούς όρους. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ υπάχει το bank run και σήμερα και θα συνεχίσει να υπάρχει στον αιώνα τον άπαντα.

* Το ομόλογο που εξέδωσε μία υπό κατάρρευση τράπεζα έχει αξία πολύ μικρότερη από το χαρτί στο οποίο τυπώθηκε... :rtfm:

Ισως εχω σφαλματα στην αναλυση μου , αλλα πρεπει να κανεις κουοτ αυτο που εχω γραψει και να μου εξηγησεις το σφαλμα. Λοιπον, σε κανενα σημειο δεν εχω θεωρησει οτι η κεντρικη τραπεζα μπορει να παρεχει ρευστοτητα στην οποιαδηποτε εμπορικη τραπεζα επ' απειρον. Σε πραξεις ρευστοτητας απο την ΕΚΤ ή απο τον ELA εχω αναφερθει.

Προφανεστατα δεν εχω γραψει οτι δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να υπαρξει bank run. Εχω γραψει (για τους λογους που εχω αναφερει ) οτι στην πραξη η εννοια του bank run ΣΧΕΔΟΝ δεν υφισταται (λογω των πολυ μεγαλων δυνατοτητων που εχει η κεντρικη τραπεζα να καλυψει το χρηματοδοτικο κενο) .

Το ομολογο που εχει μια τραπεζα εχει την αξια που η κεντρικη τραπεζα θελει να εχει.
Το εχει κανει κατα κορον η FED. Αμα θες το συζηταμε.
Το εχει κανει και η ΕΚΤ . Το 2010 η ΕΚΤ αγορασε κατι ελλ. ομολογα που κατειχαν γαλλικες τραπεζες (κεντρικος τραπεζιτης τοτε ηταν ο Τρισε). Το πηραν χαμπαρι οι γερμανοι και ετσι η ΕΚΤ αγορασε και κατι ελλ. ομολογα που κατειχαν γερμανικες τραπεζες.
Αυτα , βεβαια, εγιναν με πληρως τεχνοκρατικα κριτηρια και την συμφωνη γνωμη των επιστημονων. Καμια 50αρια δις ηταν το συνολο.
Θα μπορουσα να αναφερθω και σε μια σειρα απο αλλα γεγονοτα.

Θελεις να πιστευεις οτι ολα γινονται με πληρως τεχνοκρατικα κριτηρια ? Πιστευε το.
Θελεις να πιστευεις οτι "ουρες στις τραπεζες = bank run" ? Πιστευε το
Θελεις να λες οτι εχω γραψει οτι δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να υπαρξει bank run ? Λεγε το.
No prob.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Προφανεστατα δεν εχω γραψει οτι δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να υπαρξει bank run. Εχω γραψει (για τους λογους που εχω αναφερει ) οτι στην πραξη η εννοια του bank run ΣΧΕΔΟΝ δεν υφισταται (λογω των πολυ μεγαλων δυνατοτητων που εχει η κεντρικη τραπεζα να καλυψει το χρηματοδοτικο κενο) .

Τι μπορεί να κάνει η κεντρική τράπεζα για να συγκρατήσει τον πανικό (...) των πολιτών που θα τρέξουν να σηκώσουν όλο το κασέρι από τις τράπεζες, σε περίπτωση που τον πανικό αυτό τον έχει προκαλέσει η κυβέρνηση της χώρας;

Η απάντηση είναι: τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#143425 Μπορει να κανει τα παντα(να καλυπτει δηλαδη μονιμα τις τραπεζες),μεχρι και ο τελευταιος καταθετης να βγαλει το τελευταιο € απ την τραπεζα.
Μετα τι?

<
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#143432 Αυτό ακριβώς είναι το σχόλιο μου.
Όταν η κυβέρνηση της χώρας έχει βγάλει τον κόσμο στα ΑΤΜ, η κεντρική τράπεζα προφανώς δεν μπορεί να στείλει χαρτορίχτρες και μέντιουμ για να πείσει τον κόσμο να μην βγάλει τα λεφτά του.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#143438 Ολα αυτα τα θεματα λυνονται με τη μαγικη λεξη "εμπιστοσυνη"
Εμπιστευονται την κυβερνηση οι πιστωτες… αναθεωρουνται προς τα πανω οι εγγυησεις (ομολογα ελληνικου δημοσιου) των εμπορικων τραπεζων… αποκτουν προσβαση σε επιπλεον κεφαλαια… αποκαθισταται η εμπιστοσυνη των καταθετων προς τις εμπορικες τραπεζες… μειωνεται ή και αντιστρεφεται το bank run σε επιστροφη καταθεσεων… .αρχιζει και λειτουργει η κανονικοτητα στην αγορα…

Οσο ασχολουνται με εσωκομματικα… με τηλεοπτικα πανελ… με συζητησεις, συσκεψεις και σχολιασμο συντροφικων δηλωσεων… πιασε τ αυγο και κουρευτο…

Τοσο πουτανα δεν θα τα εκανε ουτε η συγκυβερνηση Σαμαρα… ακομη κι ο Μπουμπουκος φαινεται υπουργαρα μπροστα στην οτι ναναι κυβερνηση συριζα…
Άβαταρ μέλους
By markvag
#143539 Παραβλέποντας τα υπόλοιπα, γιατί ειλικρινά δεν έχω διάθεση να γράφω σεντόνια επί σεντονιών για να απαντήσω στο ότι είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρχει bank run (κάτι που δεν ισχύει - αυτό έγραψες και σε αυτό σου απάντησα), θα απαντήσω στα συγκεκριμένα σημεία:

αεροζολ έγραψε:
Θελεις να πιστευεις οτι ολα γινονται με πληρως τεχνοκρατικα κριτηρια ? Πιστευε το.

Ποιος το είπε αυτό;;;; Εγώ πάντως όχι. Τεχνικά για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή η ΕΚΤ θα έπρεπε να απαιτήσει πίσω το 100% των πιστώσεων του ELA από τις Ελ. τράπεζες. Τα Ελληνικά ομόλογα και όλες οι εξασφαλίσεις που έχουν δώσει οι ελληνικές τράπεζες δεν αξίζουν τίποτα αυτή τη στιγμή.

αεροζολ έγραψε:
Το ομολογο που εχει μια τραπεζα εχει την αξια που η κεντρικη τραπεζα θελει να εχει.
Το εχει κανει κατα κορον η FED. Αμα θες το συζηταμε.

Εχχμμμμ... Περίπου... Εντάσσεται στο θέμα πολιτικά κριτήρια. Ωστόσο, καμία τράπεζα (κεντρική ή μη) δεν μπορεί να κατέχει ομόλογα χρεωκοπημένης χώρας και να θεωρεί ότι δεν έχουν χάσει την αξία τους και να συνεχίσει να το θεωρεί επ' άπειρον... Μπορεί να το κάνει για ένα χρονικό διάστημα (καλή τη θέληση, με ή χωρίς εισαγωγικά στο καλή), αλλά σαφέστατα όχι επ' άπειρον και όχι χωρίς άμεση προοπτική να αλλάξει κάτι στην κατάσταση της χώρας.

Επιπλέον, η FED και η ΕΚΤ λειτουργούν με διαφορετικό καθεστώς και υπό διαφορετική νομοθεσία. Οπότε, ναι μεν παίζουν και οι δύο το ρόλο της κεντρικής τράπεζας, αλλά υπό διαφορετικούς όρους.

αεροζολ έγραψε:Θελεις να πιστευεις οτι "ουρες στις τραπεζες = bank run" ? Πιστευε το

Όχι... όλοι αυτοί ήταν στις τράπεζες για πλάκα, όχι για να βγάλουν όσα λεφτά προλάβαιναν... :lol: Το bank run αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Δεν είχαμε, αλλά ήμασταν στο παρά 1... Και αποφεύχθηκε λόγω τραπεζικής αργίας. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#143545 Ο αεροζόλης λογίζει κατάσταση ως bank run το παρακάτω

Εικόνα

Οι γέροι και οι μπομπολοποταμοτσολιάδες που πήγαν στα ΑΤΜ το αξημέρωτο δεν πιάνονται.
Άβαταρ μέλους
By leonp
vice246 έγραψε:Ολα αυτα τα θεματα λυνονται με τη μαγικη λεξη "εμπιστοσυνη"
Εμπιστευονται την κυβερνηση οι πιστωτες… αναθεωρουνται προς τα πανω οι εγγυησεις (ομολογα ελληνικου δημοσιου) των εμπορικων τραπεζων… αποκτουν προσβαση σε επιπλεον κεφαλαια… αποκαθισταται η εμπιστοσυνη των καταθετων προς τις εμπορικες τραπεζες… μειωνεται ή και αντιστρεφεται το bank run σε επιστροφη καταθεσεων… .αρχιζει και λειτουργει η κανονικοτητα στην αγορα…

Οσο ασχολουνται με εσωκομματικα… με τηλεοπτικα πανελ… με συζητησεις, συσκεψεις και σχολιασμο συντροφικων δηλωσεων… πιασε τ αυγο και κουρευτο…

Τοσο πουτανα δεν θα τα εκανε ουτε η συγκυβερνηση Σαμαρα… ακομη κι ο Μπουμπουκος φαινεται υπουργαρα μπροστα στην οτι ναναι κυβερνηση συριζα…

+1
Δυστυχώς οι σημερινοί τα γ@μησαν πολύ περισσότερο από τον Σαμαρά και όλοι ξέρουμε ποιοι πληρώνουν πάντα τον λογαριασμό.

Φίλος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ (αλλά μετά ΝΑΙ γιατί η επιχείρησή του δεν πήγε καλά κατά το εξάμηνο της περήφανης διαπραγμάτευσης) απορεί ποιοι είναι αυτοί που ακόμα στηρίζουν τον Τσίπρα και έχει τόσο μεγάλο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις (η δουλειά του φίλου γ@μήθηκε με τις κλειστές τράπεζες, απολύουν κόσμο, μάλλον θα κλείσουν).

Νομίζω ότι ο κόσμος τελικά κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας αλλά η εναλλακτική λύση στην διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ακόμα χειρότερη.

j.marr έγραψε:http://www.avgi.gr/article/5734555/to-grexit-tha-eferne-upotimisi-50-kai-ptosi-tou-aep-15-20-#st_refDomain=t.co&st_refQuery=/2kz7CrlB1D

:inlove: :inlove: :yahoo: :yahoo:

Αυτά τον πρώτο χρόνο.

Γιατί τον δεύτερο χρόνο θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#143659 ΓΑΠ - Σαμαράς και Βενιζέλος , διέλυσαν την χώρα προκειμένου να σωθούν και οι ίδιοι και οι πελάτες τους .

Ετσι έκαναν αναγκαία την άνοδο της αριστεράς στην εξουσία , αφού ο λαός είχε φτάσει στα όρια του .

Δεν μπορούμε όμως να κατηγορούμε την αριστερά γιατί έκανε αριστερές παπαριές . Αφού είναι μέρος της ιδεολογίας της .

Το πιό ανησυχητικό όμως είναι που οι προηγούμενοι δεν έχουν αλλάξει , αφού θεωρούν ότι ο κόσμος θα ξαναγυρίσει σε αυτούς . Η τεράστια άνοδος όμως της ΧΑ και του ΚΚΕ και των Λεβέντηδων και Γκλέτσων , θα τους δείξει , ότι η απελπισία δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος .

Επίσης παρατηρώ κάτι μαλάκες από τους προηγούμενους , που θέλουν λέει να κυνηγήσουν νομικά τον Βαρουφάκη .

Δεν έχω καμμία αντίρρηση να ανοίξουμε δικαστικές παρτίδες για τους πολιτικούς . Να πιάσουμε και τους προηγούμενους .

Το πιό ενδιαφέρον των ημερών , ήταν το άρθρο του Μπαλτάκου , ότι ζούμε ήδη την μετάβαση στην δραχμή , αφού αυτή είναι η άποψη της Γερμανίας .

Προφανώς , αν πάμε σε αχρήματη κοινωνία με υποχρεωτική χρήση καρτών από 10 € και πάνω , το νόμισμα είναι πλέον σχετικό αφού δεν το βλέπεις και έχει γίνει λογιστική μονάδα .

Ισως να έχει μείνει μόνο το θέμα του περιουσιολογίου , για να δούν τι θα κάνουν με τις καταθέσεις εξωτερικού .

Προς το παρόν και για τους επόμενους μήνες , θα έχουμε προσπάθεια να βγούν τα χρήματα από τα σεντούκια .