Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
bill33 έγραψε:
The Ace έγραψε:Μπορεί να μην φταίει καν αυτός, μπορεί να είναι απλά λάθος στην πληκτρολόγηση, όπως έγινε με μένα...το τηλέφωνο το δώσαμε μια φορά σε ένα έντυπο, και ενώ στο πεδίο της συζύγου είναι σωστό, σε μένα είναι λάθος (λείπουν ψηφία). Άρα για τη μ@λ@κί@ του υπαλλήλου στη ΔΟΥ, πρέπει να ξανατρέχω εγώ....

Μπορεί να φταίω εγώ μπορεί ο υπάλληλος που την καταχώρησε.Δεν θυμάμαι που έχω το χαρτί που μου έδωσαν ,δεν θυμάμαι καν να μου έδωσαν κάτι.
Λογικά αντιγραφή απο την ταυτότητα θα έκανα γιατί ακόμα και τώρα δεν το θυμάμαι το νούμερο της απ'έξω. :oops:

Για οποιαδήποτε μεταβολή γίνεται από το Μητρώο, εκτυπώνεται και παραδίδεται στον φορολογούμενο το Έντυπο Μεταβολής στο οποίο φαίνονται οι αλλαγές. Το έντυπο εκδίδεται από το σύστημα και δεν συμπληρώνεται από υπάλληλο.

Είναι σίγουρο ότι ο αναριθμητισμός του ΑΔΤ σου ή η λανθασμένη καταχώρηση του αριθμού τηλεφώνου του ACE οφείλεται στον υπάλληλο της ΔΟΥ που το πληκτρολόγησε. Αυτό που εννοούσα προηγουμένως είναι ότι η δική σας συμμετοχή στο λάθος είναι ότι δεν ελέγξατε το έντυπο μεταβολής, το οποίο θεωρήσατε ότι ήταν σωστό.

No big deal. :shifty:

Serf έγραψε:Θα επιβεβαιώσω τον σύντροφο QsisVTS. Διεύθυνση έχω αλλάξει ηλεκτρονικά πριν δύο χρόνια και μερικές ημέρες αργότερα έφτασε στη νέα διεύθυνση πρωτοκολλημένο έγγραφο με την αλλαγή διεύθυνσης και - κατ' επέκταση - ΔΟΥ. Όμως, το τηλέφωνο ηλεκτρονικά ΔΕΝ αλλάζει :dizzy:

Θυμάστε από που αλλάζει; Μήπως μιλάτε για τα στοιχεία επικοινωνίας του χρήστη όπου αναφέρονται e-mail κλπ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
saxon_747 έγραψε:
kacey έγραψε:
που καταγγελουμε μαγαζι που εχει εισοδο (εισοδος σε πισινα) Χ ευρω και κοβει κατι "αποδειξεις" απο μπλοκακι που μπορεις να αγορασεις με το κιλο απο το Πλαισιο, το οποιο φυσικα δεν δηλωνεται/φαινεται σε καμμια φορολογικη αρχη?

Αν εκδίδει απόδειξη παροχής υπηρεσιών και έχει σφραγίδα με τα φορολογικά στοιχεια , είναι οκ. Ολα τα χειρόγραφα παραστατικά είναι εδώ και πολύ καιρο αθεώρητα.

(διαβασα και τα υπολοιπα παρακατω)

αυτη ειναι η απορια μου και εμενα, οτι το αθεωρητο μπλοκακι δεν γνωριζει κανεις οτι το εχει και οτι κοβει αποδειξεις = δεν υποχρεουται να εμφανισει αυτα τα εσοδα πουθενα. Αρα? μονο σε περιπτωση ελεγχου? ή δεν εχει και κανενα νοημα το οτι κοβει αυτες τις αποδειξεις?
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Pitt έγραψε:Θυμάστε από που αλλάζει; Μήπως μιλάτε για τα στοιχεία επικοινωνίας του χρήστη όπου αναφέρονται e-mail κλπ; :hmmm:

Σωστά. Οτι είναι δυnατόν να αλλάξει χωρίς φυσική παρουσία, φαινεται εκεί.
Mπαίνεις στο gsis , απο εκεί στο "λογαριασμός μου" και δουλεύεις στην εφαρμογή "τροποποίηση στοιχείων επικοινωνίας". :)
Άβαταρ μέλους
By nEK
QsisVTS έγραψε:
nEK έγραψε:Κλεισιμο ατομικης επιχειρησης ειναι απλο?
Τι χρειαζεται σε γενικες γραμμες?

απλό είναι εκτός αν έχεις εκκρεμότητες, αν δεν είναι και εκπρόθεσμη που δε θες έλεγχο μπορεί να τελειώσεις και μες στη μέρα

ξεκινάς από το μητρώο που ζητάς τα σχετικά έντυπα, μετά περνάς βόλτα από οοοοολα τα τμήματα (θα τα αναφέρει και το έντυπο που θα σου δώσουν, δηλαδή εισόδημα, φπα, κώδικα, εσοδα κτλ) και μόλις καθαρίσεις από όλους πας στο μητρώο και σε διαγράφουν

προσοχή σε θέματα κώδικα, πχ να μην έχεις χάσει στοιχεία τρυπημένα τα οποία θα πρέπει να πας από κει για να στα ακυρώσουν (πέφτουν πρόστιμα που τελικιάζουν στα 9000 και γίνονται 3000 , τα θεωρημένα βιβλία όμως πάνε επιπλέον 2400 που πάλι πέφτει στο 1/3) , επίσης προσοχή σε περίπτωση που είχες ταμειακή όπου πρέπει να σου διαβάσει τη μνήμη τεχνικός
μετά άλλα κολλήματα που μου έχουν τύχει είναι εκκρεμότητες σε φπα, σε συγκεντρωτικές, ψιλομαλακίες...

γενικά μόνο σε κώδικα έχω φάει μεγάλα κολληματα συν ότι εκεί πρέπει να συμπληρώνεις αναλυτικά έντυπα με τα στοιχεία που πας για ακύρωση/σκίσιμο

σε εκπρόθεσμες διακοπές έχεις και το θέμα του ελέγχου (δηλαδή αφού περάσεις από τα τμήματα και πάρεις υπογραφές/σφραγίδες) πας στον επόπτη και σου χρεώνει ελεγχτή, ο οποίος ανάλογα με τα κέφια του μπορεί να σε ταλαιπωρήσει

εκεί που διαπιστωμένα το θέμα προχωράει ο,τι και να ΄χει γίνει, είναι σε διακοπή σε περίπτωση θανάτου :lol:

σε άλλες περιπτώσεις έχω δει να τρώνε κολλήματα ακόμα και με μη υποβεβλημένα Ε1 σε πολύ παλιότερα χρόνια που ο άλλος δεν ήταν υπόχρεος (για αυτό και λέμε ότι άμα ξεκινήσεις δηλώσεις καλό είναι να το πας σερί) και διάφορα άλλα χαζοκολλήματα

αλλά αν δεν έχεις κάνει παράξενα πράγματα μπορεί και μες στη μέρα να τελειώσεις, απλά μη πας ψωλαρμενίζοντας 11-12 από ΄κει, 8:10 το αργότερο θα είσαι στημένος στο μητρώο μπας και τελειώσεις μες στη μέρα :rtfm:

Ευχαριστω.
Οταν λες εκπροθεσμη διακοπη, τι εννοεις?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimitrisB έγραψε:
Pitt έγραψε:Θυμάστε από που αλλάζει; Μήπως μιλάτε για τα στοιχεία επικοινωνίας του χρήστη όπου αναφέρονται e-mail κλπ; :hmmm:

Σωστά. Οτι είναι δυnατόν να αλλάξει χωρίς φυσική παρουσία, φαινεται εκεί.
Mπαίνεις στο gsis , απο εκεί στο "λογαριασμός μου" και δουλεύεις στην εφαρμογή "τροποποίηση στοιχείων επικοινωνίας". :)

Σιγά, γιατί με μπερδέψατε! :dizzy:

Εννοείτε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας του χρήστη και τα στοιχεία του φορολογούμενου ταυτίζονται; Η διεύθυνση επικοινωνίας του χρήστη και η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του είναι η ίδια; Αλλαγή στην διεύθυνση επικοινωνίας επιφέρει αυτομάτως αλλαγή και στην διεύθυνση κατοικίας που εμφανίζεται στον πρώτο πίνακα του εντύπου Ε1; Δεν το νομίζω...

Μπορεί κάποιος που έχει κάνει τη αλλαγή να το επιβεβαιώσει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#142489 Το έντυπο της διακοπής πρέπει να κατατεθεί μέσα σε 10 μέρες από την ημερομηνία της διακοπής στο μητρώο. Αν θες η διακοπή να γίνει σε παλαιότερη ημερομηνία (π.χ. για να μην πληρώσεις 1 επί πλέον μήνα οαεε αν δεν υπήρχε δραστηριότητα) τότε είναι εκπρόθεσμη.

QsisVTS έγραψε:
nEK έγραψε:Κλεισιμο ατομικης επιχειρησης ειναι απλο?
Τι χρειαζεται σε γενικες γραμμες?

απλό είναι εκτός αν έχεις εκκρεμότητες, αν δεν είναι και εκπρόθεσμη που δε θες έλεγχο μπορεί να τελειώσεις και μες στη μέρα

ξεκινάς από το μητρώο που ζητάς τα σχετικά έντυπα, μετά περνάς βόλτα από οοοοολα τα τμήματα (θα τα αναφέρει και το έντυπο που θα σου δώσουν, δηλαδή εισόδημα, φπα, κώδικα, εσοδα κτλ) και μόλις καθαρίσεις από όλους πας στο μητρώο και σε διαγράφουν

[...]

:hmmm:
Για τη ΔΟΥ Ρόδου συγκεκριμένα σε εμπρόθεσμη παύση περνάς μόνο (και κατά σειρά) κώδικα-αυτοκίνητα-μητρώο. Δηλαδή τα σκαλώματα είναι να έχεις χάσει θεωρημένα ή να έχει μείνει στο όνομά σου επαγγελματικό αυτοκίνητο. Αλλού έχουν άλλο σκονάκι;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#142491 @νεκ

αν έχεις μια επιχείρηση που είναι ανενεργή και απλά υπήρχε στα χαρτιά υπήρχε (παίζει να υπάρχει ακόμα, έχει καιρό να μου τύχει, δε ξέρω αν έχει παίξει και άλλη παράταση ) η δυνατότητα να την έκλεινες με προγενέστερη ημερομηνία από αυτή που πήγαινες να διακόψεις έτσι ώστε να μη τρέχουν οι υποχρεώσεις με κύρια αυτών τον οαεε

πήγαινες δηλαδή στον οαεε χαρτί από τη διακοπή της εφορίας και σου μείωνε τις χρωστούμενες εισφορές σου, γιατί υπήρχαν πολλοί που δεν είχαν προχωρήσει σε διακοπή αν και είχαν ανενεργές επιχειρήσεις με την ελπίδα ότι θα φτιάξουν τα πράγματα και θα ξανατρέξει η δουλειά, αλλά τελικά τζίφος και ο οαεε είχε φτάσει στο θεό (υπήρχαν βέβαια και κάτι τύποι που απλά τα είχαν όλα γραμμένα στα παπάκια τους)

για να γίνει ξεσκαρτάρισμα και να μην υπάρχουν τόσες ανενεργές είχαν δώσει τη δυνατότητα να κλείνεις με προγενέστερη ημερομηνία (εφόσον αυτό φαινόταν στα βιβλία σου για αυτό και γίνεται ο έλεγχος σε αυτές τις περιπτώσεις) , χωρίς ουσιαστικές συνέπειες
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
stavrosg έγραψε:
:hmmm:
Για τη ΔΟΥ Ρόδου συγκεκριμένα σε εμπρόθεσμη παύση περνάς μόνο (και κατά σειρά) κώδικα-αυτοκίνητα-μητρώο. Δηλαδή τα σκαλώματα είναι να έχεις χάσει θεωρημένα ή να έχει μείνει στο όνομά σου επαγγελματικό αυτοκίνητο. Αλλού έχουν άλλο σκονάκι;

στη γλυφάδα & ηλιούπολη πάντα πήγαινα και έλεγχο εκτός από τα 4-5 τμήματα (τα έσοδα μάλιστα ήταν και πρόσφατη προσθήκη δεν υπήρχαν παλιά)

μάλιστα μια φορά είχα χαζέψει τόσο από τη συνήθεια του ελέγχου, που πάω να κάνω και μια ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ,πάω επόπτη μου χρεώνει ελεγχτή, ελέγχει ελέγχει πάει χρόνια πίσω... και μετά από κάνα μισάωρο (γιατί έβλεπε κάτι παράξενα και άρχισε να ρωτάει και τι να του πω κι εγώ για όταν πήγαινα ακόμα λύκειο :dizzy: ) κοιτάζει ημερομηνία στο χαρτί και μου λέει καλά ρε αυτή είναι εμπρόθεσμη, σήκω φύγε :lol: και έφυγα τρεεεχοντας :superman:

αυτή βέβαια αν και ήταν όντως ανενεργή τα τελευταία 6-7 χρόνια η τύπισσα που την είχε ήθελε να τη κλείσει με την τότε ημερομηνία μάλλον γιατί πλήρωνε και ήθελε να μετρούν οι εισφορές της

γενικά έπαιζε κόσκινο με τις εκπρόθεσμες και μάλιστα επειδή στο παλιό γραφείο είχαμε μαζεμένες πολλές και τις πολύ παράξενες παρατημένες ουσιαστικά για να γίνουν τελευταία στιγμή, έπεσε πολύ ταλαιπωρία και άγχος
θυμάμαι έπινα 4 καφέδες στη καθισία μου εκεί πέρα, πήγαινα, ξαναπήγαινα

τώρα ευτυχώς η τοπική εφορία που έχουμε εδώ είναι ξενοδοχείο, μάλιστα τους πάω πιο προετοιμασμένος από ότι θα μου ζητούσαν και τελειώνω γρήγορα

με κάτι εταιρείες που έχω πειραιά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα (με τις δου τους) να δω τι γίνεται κι εκεί , αλλά μετά τη γλυφάδα που έσκαγα πρωί πρωί μητρώο και έβλεπα 20-30 άτομα δε με τρομάζει τίποτα
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 24 Ιούλ 2015, 14:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#142496 :lol: :lol: :lol:

Ξαναρωτάω, υπογραφές από όλους ΚΑΙ στην εμπρόθεσμη;
Σε εκπρόθεσμες εδώ ο επόπτης βλέπει τι του παρουσιάζεις και υπογράφει επιτόπου συνήθως - εμένα δεν με έστειλαν ποτέ σε ελεγκτή.
Σε μια περίεργη υπόθεση που είχα πριν καμιά 10ετία τα έβλεπε, τα ξαναέβλεπε, αναστενάζει, λέει "ας τα βρει ο έλεγχος" και υπογράφει να προχωρήσει η παύση. Πήρα την υπογραφή και έγινα καπνός! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Pitt έγραψε:Σιγά, γιατί με μπερδέψατε! :dizzy:
Εννοείτε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας του χρήστη και τα στοιχεία του φορολογούμενου ταυτίζονται; .......

Ρίξε μιά ματιά στο έντυπο της ΔΟΥ σου με το οποίο απέκτησες κλειδάριθμο, και δές ποιά στοιχεία αναγράφονται και στη συνέχεια, ποιά τροποποιούνται στο λογαριασμό.
Αν μπείς πχ στην εφαρμογή για να τροποποιήσεις στοιχεία, εμφανίζεται το εξής :
<<Προσοχή: Η τροποποίηση των στοιχείων αυτών δεν συνιστά τροποποίηση στοιχείων μητρώου (δήλωση M1) αλλά στοιχείων επικοινωνίας που τηρεί το TAXISnet.>>
Επομένως, κάθε άλλη μεταβολή στοιχείων φορολογουμένου, γίνεται στη ΔΟΥ με φυσική παρουσία.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
stavrosg έγραψε::lol: :lol: :lol:

Ξαναρωτάω, υπογραφές από όλους ΚΑΙ στην εμπρόθεσμη;
Σε εκπρόθεσμες εδώ ο επόπτης βλέπει τι του παρουσιάζεις και υπογράφει επιτόπου συνήθως - εμένα δεν με έστειλαν ποτέ σε ελεγκτή.
Σε μια περίεργη υπόθεση που είχα πριν καμιά 10ετία τα έβλεπε, τα ξαναέβλεπε, αναστενάζει, λέει "ας τα βρει ο έλεγχος" και υπογράφει να προχωρήσει η παύση. Πήρα την υπογραφή και έγινα καπνός! :lol:

ναι υπογραφές από όλους εισόδημα, φπα, έσοδα, κώδικας και μπόνους για τις εκπρόθεσμες και έλεγχος, έχουν πολλούς ελεγχτές οπότε χέστηκε ο επόπτης απλά σε έστελνε σε κάποιον για να μην κάθονται κιόλας

θα σου βρω το έντυπο να στο ανεβάσω κάπου πρέπει να έχω ένα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimitrisB έγραψε:
Pitt έγραψε:Σιγά, γιατί με μπερδέψατε! :dizzy:
Εννοείτε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας του χρήστη και τα στοιχεία του φορολογούμενου ταυτίζονται; .......

Ρίξε μιά ματιά στο έντυπο της ΔΟΥ σου με το οποίο απέκτησες κλειδάριθμο, και δές ποιά στοιχεία αναγράφονται και στη συνέχεια, ποιά τροποποιούνται στο λογαριασμό.
Αν μπείς πχ στην εφαρμογή για να τροποποιήσεις στοιχεία, εμφανίζεται το εξής :
<<Προσοχή: Η τροποποίηση των στοιχείων αυτών δεν συνιστά τροποποίηση στοιχείων μητρώου (δήλωση M1) αλλά στοιχείων επικοινωνίας που τηρεί το TAXISnet.>>
Επομένως, κάθε άλλη μεταβολή στοιχείων φορολογουμένου, γίνεται στη ΔΟΥ με φυσική παρουσία.

Τώρα το διατύπωσες σωστά. Αυτό ήξερα κι΄εγώ. Αλλαγή online γίνεται μόνο στα στοιχεία επικοινωνίας. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimitrisB έγραψε:

εκτός από τη διέυθυνση που ξαναλέω είναι Μ1 :rtfm:

πήγαινε ο λογαριασμός μου==> αλλαγή στοιχείων μητρώου (κάτω αριστερά) ==> νέα αίτηση και θα δεις ότι θα ανοίξει ένα Μ1 όπου το μόνο που μπορείς να πειράξεις είναι η διεύθυνση

υποβάλλεις και περιμένεις να το επεξεργαστούν και να σε κάνα δυο μέρες (πλέον γιατί παλιά ήθελε 15μερο) εγκρίνεται και αλλάζει

μην πάτε στην εφορία για αλλαγή διεύθυνσης

μάλιστα η αλλαγή αυτή αλλάζει τη διεύθυνση και σε προγενέστερα εκκαθαριστικά/δηλώσεις που μπορεί να έχετε τυπώσει παλιότερα με παλιά διεύθυνση

το είχα φτιάξει πρόσφατα σε μια αλλοδαπή που ήθελε να φαίνεται η τωρινή της διεύθυνση (γιατί τη ζητούσε η αστυνομία) και παρόλο που η δήλωση πήγε με τη παλιά πλέον σε εκκαθαριστικό της τυπώνεται η νέα