Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#141789 Καλά, δεν θα πάω και για μεταχειρισμένο, ο Θεόφιλος (που έχει αυτή την ωραία απόληξη) φτιάχνει ελεύθερο τελικό από 60€, υπολογίζω για τη C5 θα πάει κανά 100ρικο, ίσως λίγο παραπάνω (λόγω και της απόληξης).

Όσες φορές έχω αλλάξει εξάτμιση, πάντα αυξήθηκε ο θόρυβος, λόγω της πιο ελεύθερης ροής και της μικρότερης μόνωσης. Απλά σε άλλα αυτοκίνητα π.χ. RX8, CRX κλπ, δεν με πείραζε, τώρα όμως θα είναι θέμα. Και πάντα υπάρχει το θέμα του επαναπρογραμματισμού και τι επιπλέον θα δώσει το τελικό...

Διάμετρο δεν γνωρίζω, λογικά κάπου τριγύρω στο 60αρι θα είναι, αλλά δεν έχει σημασία, υπάρχει ένωση ακριβώς πριν το τελικό silencer, οπότε θα χρειαστεί ένα μικρό τμήμα σωλήνα, το τελικό και την απόληξη.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#141791 α εσυ λες για "φτιαχτο" τελικο
οκ τοτε δεν αξιζει για μεταχειριμενο
εγω ελεγα για κανενα επώνυμο, γιατι αυτα εχουν καλυτερη μονωση (αρα λιγοτερο θορυβο)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#141794 Μπα, για την C5 (ειδικά για την Χ7) δεν υπάρχει τ-ί-π-ο-τ-α από βελτιωτικά προϊόντα, μόνο φίλτρο αέρα :oops:
Ότι υπάρχει είναι από τη μαμά Citroen, και κάποια εναλλάξιμα parts μεταξύ μοντέλων της PSA....
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#141795 μπορεις να βαλεις και απο αλλο μοντελο (και εκτος PSA)
αρκει να χωραει και να ειναι > = με τη διαμετρο της σωληνωσης της C5
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#142398 Ωραία μαντάτα για να ξεκινήσουμε ευχάριστα τις διακοπές μας...άφησα τη C5 στην Ωμέγα για τον εποχικό έλεγχο, και με παίρνουν τηλέφωνο πριν από 10 λεπτά και μου λένε: όλα καλά με τον εποχικό (πότε πρόλαβαν ? αλλά ΟΚ, οπτικός κυρίως είναι ο έλεγχος), είδαμε και τον κλιματισμό, όλα καλά και εκεί, ΑΛΛΑ

- διαρροή ΚΑΙ οι δύο πίσω μπουκάλες (αμορτισέρ μου είπε, μπουκάλες μάλλον εννοούσε)
- διαρροή αντιψυκτικού από δύο σημεία (κυρίως βάση (?) θερμοστάτη)
- διαρροή λαδιού από φίλτρο και -δυστυχώς- κάρτερ

Με λίγα λόγια, μου έβγαλε ένα κοστουμάκι πάνω από χιλιάρικο, με την έκπτωση (ασχέτως αν είμαι μέλος του club) αλλά *υποθέτω* χωρίς να έχει κάνει και ένα συμμάζεμα στην εργασία, αν γίνουν όλα μαζί. Τέτοια ώρα και τέτοιες μέρες, το χιλιάρικο δεν το βρίσκεις και στο δρόμο....

Διαρροή ΚΑΙ οι δύο μπουκάλες ? Διαρροές αντιψυκτικού και λαδιού ? Και όλα αυτά σε αυτοκίνητο με ούτε 60Κ χλμ, μετά βίας 5ετίας, και φυσικά χωρίς καθόλου "βίαιη" χρήση :dizzy:

Tι να πω....Θα τους πω να καθαρίσουν τα σημεία και να το ξαναδούμε από Σεπτέμβριο που θα το πάω για το ετήσιο service....
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#142428 Αμάν ... Και ακολουθεί το δικό μου σε κάνα μήνα... Ελπίζω να τη γλυτώσεις κάπως ευκολότερα
Άβαταρ μέλους
By GTS
The Ace έγραψε:Ωραία μαντάτα για να ξεκινήσουμε ευχάριστα τις διακοπές μας...άφησα τη C5 στην Ωμέγα για τον εποχικό έλεγχο, και με παίρνουν τηλέφωνο πριν από 10 λεπτά και μου λένε: όλα καλά με τον εποχικό (πότε πρόλαβαν ? αλλά ΟΚ, οπτικός κυρίως είναι ο έλεγχος), είδαμε και τον κλιματισμό, όλα καλά και εκεί, ΑΛΛΑ

- διαρροή ΚΑΙ οι δύο πίσω μπουκάλες (αμορτισέρ μου είπε, μπουκάλες μάλλον εννοούσε)
- διαρροή αντιψυκτικού από δύο σημεία (κυρίως βάση (?) θερμοστάτη)
- διαρροή λαδιού από φίλτρο και -δυστυχώς- κάρτερ

Με λίγα λόγια, μου έβγαλε ένα κοστουμάκι πάνω από χιλιάρικο, με την έκπτωση (ασχέτως αν είμαι μέλος του club) αλλά *υποθέτω* χωρίς να έχει κάνει και ένα συμμάζεμα στην εργασία, αν γίνουν όλα μαζί. Τέτοια ώρα και τέτοιες μέρες, το χιλιάρικο δεν το βρίσκεις και στο δρόμο....

Διαρροή ΚΑΙ οι δύο μπουκάλες ? Διαρροές αντιψυκτικού και λαδιού ? Και όλα αυτά σε αυτοκίνητο με ούτε 60Κ χλμ, μετά βίας 5ετίας, και φυσικά χωρίς καθόλου "βίαιη" χρήση :dizzy:

Tι να πω....Θα τους πω να καθαρίσουν τα σημεία και να το ξαναδούμε από Σεπτέμβριο που θα το πάω για το ετήσιο service....

Ειμαστε σιγουροι για το παρελθον του αμαξιου; Μεταχειρο το πηρες...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#142466 Για τα "βίαια" χλμ που αναφέρω, προφανώς δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά το είχε άτομο του Λιμενικού (που έτυχε να τον ξέρω και από γνωστό λόγω δουλειάς), το είχε και αυτός για οικογενειακό, και τα χλμ γράφτηκαν περίπου όπως τα γράφω και εγώ, δηλαδή σε ταξίδια. Τελευταίο service σε εξουσιοδοτημένο -όπως και όλα τα υπόλοιπα- χωρίς καμία σημείωση περί βλαβών ή διαρροών, ενώ ελέγχθηκε και όσο παρέμενε στον έμπορο, πάλι σε εξουσιοδοτημένο Citroen :hmmm:

Και στο κάτω-κάτω, τι καγκουριές και ταρζανιές να κάνεις με μια C5 ? :innocent:

Δηλαδή τι να πω, κάτι παραπάνω δεν μπορούσα να κάνω για να το τσεκάρω...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#142538 Για τόσα λεφτά θα το πήγαινα και αλλού για έλεγχο.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#142540 Tσέκαρε το και αλλού γιατί αυτοί οι "δωρεάν" οπτικοί έλεγχοι δεν είναι τόσο αθώοι όσο φαίνονται.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
The Ace έγραψε:Μπα, για την C5 (ειδικά για την Χ7) δεν υπάρχει τ-ί-π-ο-τ-α από βελτιωτικά προϊόντα, μόνο φίλτρο αέρα :oops:
Ότι υπάρχει είναι από τη μαμά Citroen, και κάποια εναλλάξιμα parts μεταξύ μοντέλων της PSA....

Δεν θελω να παρεξηγηθω αλλα για το χαρακτηρα του αυτοκινήτου δε μου κανει εντυπωση που δεν υπαρχει. :)

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#142579 Πόσο λάδι και πόσο αντιψυκτικό συμπλήρωσες συνολικά από τότε που το πήρες;
Αν μηδέν , δε βλέπω ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#142665 Λάδι και αντιψυκτικό δεν έχω συμπληρώσει καθόλου, αλλά βλέπω μικρά σημάδια και από τα δύο όταν το αφήνω στο γκαράζ. Δεν είναι σημαντικές ποσότητες (δηλαδή όντως στάζει, όχι πολύ όμως), αλλά π.χ. για το θέμα του αντιψυκτικού υπάρχει θέμα. Είναι στο thermostat housing και είναι λίγο επικίνδυνο, καθώς μπορεί να ανοίξει ανά πάσα στιγμή. Οπότε στο επερχόμενο service θα γίνει πιο επισταμένος έλεγχος και, καθώς είναι σχετικά φθηνή αλλά και κρίσιμη επιδιόρθωση, αν χρειάζεται όντως αλλαγή θα την κάνω.

Και τα δύο πίσω αμορτισέρ/μπουκάλες στάζουν και μάλιστα εμφανώς. Οι φούσκες είναι δεμένες με tie-wrap, οπότε ίσως εξηγείται γιατί δεν φαινόταν η ζημιά όταν το αγόρασα, είχε γίνει προσωρινό μπάλωμα και τώρα ξαναφάνηκε η διαρροή. Εδώ όμως ούτε μεγάλη διαρροή υπάρχει, ούτε υπάρχει άμεσο πρόβλημα, απλώς το κοιτάμε. Ομοίως και για τις διαρροές λαδιού, και οι δύο είναι μικρές, σε ηλεκτροβάνα επιστροφής και φλάντζα στο στρόφαλο (πρώτη φορά βλέπω διαρροή σε αυτό το σημείο πάντως). Δεν υπάρχει ούτε εδώ ανάγκη για άμεση επισκευή, μπορεί και να μην χρειαστεί για πολλά χλμ ακόμα, άντε να συμπληρώνω λίγο λάδι κάθε τόσο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#149017 Ένα update για να μάθετε και εσείς την εξέλιξη. Τον λοχία Murphy τον ξέρετε, υποθέτω. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ο μπαγάσας. Την διαρροή στο θερμοστάτη την ξέραμε, το ότι θα κόλλαγε ΚΑΙ ο θερμοστάτης όχι...και φυσικά έγινε στη Τζια, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα να έρθει οδική. Κουτσά-στραβά το πήγα στο ένα και μοναδικό συνεργείο, ο μάστορας μου είπε "σίγουρα θερμοστάτης", παραγγείλαμε με το VIN το αυθεντικό καβούκι (αφού ήταν για αλλαγή έτσι και αλλιώς), κάνουμε την αλλαγή, μια μέρα δούλεψε, την επόμενη ξανά στα κόκκινα, κατά τύχη (?) στο ίδιο σημείο (επιστροφή από Σπαθί). Λέω μάλλον δεν κάνανε σωστή εξαέρωση. Ξανά πίσω, 3 ώρες εξαέρωση, γέμισμα, ξανά μανά κλπ, για μια μέρα όλα ΟΚ, επιστρέφω Αθήνα, ΑΚΡΙΒΩΣ μόλις περνάω το σπίτι μου ξαναβλέπω να ανεβάζει. Μέχρι να φτάσω Κατεχάκη είχε αρχίσει να ανεβαίνει και το λάδι. Πίσω στο σπίτι, το αφήνω Ωμέγα την άλλη μέρα, τους λέω φεύγω εκτός Αθηνών, κοιτάχτε το με την άνεσή σας, κάντε και το service των 60Κ, και φεύγω με το 206.

Τα μάθαινα από το τηλέφωνο. Λοιπόν: ψιλοτσαπατσοδουλειά στο δέσιμο του καβουκιού και 1-2 κολλάρα αλλαγή, τάπα overflow έχανε (αλλαγή), ρουλεμάν ρελαντί της αντλίας (αλλαγή), το service των 60Κ (χωρίς μπουζί και φίλτρο που τα έχω αλλάξει), και εκτός από τις μπουκάλες και τις διαρροές λαδιού (που έχουμε ήδη δει), έχουμε τώρα τακάκια σε λίγο (λογικό), δίσκους που ψιλοκοσκινίζουν (δεν τους το έχω πει, λογικά θέλουν ένα ξύρισμα), και το extra bonus του σφάλματος της αντλίας υψηλής (το πέταξε μια φορά, οπότε δεν άναψε CEL, αλλά μου είπαν να το περιμένω ωσονούπω).

Συνολάκι στα 600€, αλλά οι δουλειές που είναι σε αναμονή (μπουκάλες, φρένα, ηλεκτροβάνα και αντλία) φτάνουν πλέον τα 2Κ :yahoo:

ή μάλλον καλύτερα :slap:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#149025 Καλο κουράγιο...!

.