Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
QsisVTS έγραψε:
fubar.gr έγραψε: ΑΕ μάλιστα μου ζητούσε και την έναρξη μου στην εφορία!

Με τι αιτιολογία;

Ότι δεν δίνει πλαστά τιμολόγια και τρέχουν μετά αυτοί.
Βέβαια μια φωβοτυπία έναρξης δεν λέει και τίποτα (μπορεί κάλλιστα να έχει ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό και παύση :shifty: ), και όταν μπορούν να ελέγξουν το ΑΦΜ επίτόπου... Απλά πρέπει να το σκεφτεί κάποιος να το εφαρμόσει :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By The Ace
trident1971 έγραψε:
kobulis έγραψε:Και δεν ξεχνάμε οτι το 50ρικο του Πλαισίου είναι κάτασπρο -> παροχή υπηρεσίας που φορολογείται στο δόξα πατρί, ας μείνει ένα 25άρι.

Όχι πως είναι φυσιολογικό το νούμερο και μπαίνουν μέσα τα καημένα τα παιδιά, αλλά κάποια βάση την έχει.

Edit: Και σε τελική ανάλυση, όλα τα πράγματα έχουν τη χρήση τους. Αν δεν είσαι εταιρεία που θα περάσεις αυτούσιο το 50ρικο στα έξοδα συν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, μπορείς να φωνάξεις το 15χρονο ανηψιό/γείτονα "που ξέρει από κομπιούτερζ" και να του δώσεις ένα δεκαρικάκι...

...και να τα κανει ρόϊδο.... :s_biggrin

Έτσι ρε φίλε, το έχω δει το έργο δεκάδες φορές...και τελικά "έλα να μας τα φτιάξεις" :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By gakost
#14227 Δυστυχώς το ίδιο έργο παίζει παντού. Από την μεριά της επιχείρησης και για τα έξοδα που έχει τα 50€/ώρα μπορεί να είναι λογικά. Σωστά είπατε πιο πάνω αν βγάλεις τον ΦΠΑ 40 καθαρά και πρέπει να καλύψει όλα τα έξοδα. Από την μεριά του καταναλωτή πάλι τα 50€ μπορεί να είναι 2 μεροκάματα και έχει δίκιο να πιστεύει ότι είναι ακριβά. Προφανώς και έχει κέρδος πουλώντας αυτές τις υπηρεσίες απλά όχι αυτό που φαίνεται στα μάτια του καταναλωτή δλδ το 50ρικο που φεύγει από την τσέπη του "για μισή ώρα δουλειά". Το πρόβλημα είναι πιστεύω ότι οι μισοί καταναλωτές είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί δουλεύουνε με μεροκάματα πείνας.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Chris έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Επίσης τα κολλημένα CD είναι και αυτά ο κανόνας για παλιούς υπολογιστές, απο την αχρησία κολλάνε τα γρανάζια και δέν ανοίγουν. Γι αυτό το λόγο είχα το φλασάκι έτοιμο.

αν είναι κανόνας τα κολλημένα cd και τα χαλασμένα usb γιατί δεν κουβαλάς κι ένα ide cd player?

Τα χαλασμένα USB δέν είναι κανόνας.

Είχα μαζί μου laptop με αντάπτορα IDE, οπότε στην ανάγκη θα συνέδεα το δίσκο στο λάπτοπ ωστε να μεταφέρω με αυτό τον τρόπο το αρχείο.

Προφανώς υπάρχει περιορισμός στο τί μπορώ να κουβαλήσω μαζί μου σε μια επίσκεψη οπότε επιλέγω προσεκτικά τι θα πάρω.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
stavrosg έγραψε:
QsisVTS έγραψε:
fubar.gr έγραψε: ΑΕ μάλιστα μου ζητούσε και την έναρξη μου στην εφορία!

Με τι αιτιολογία;

Ότι δεν δίνει πλαστά τιμολόγια και τρέχουν μετά αυτοί.
Βέβαια μια φωβοτυπία έναρξης δεν λέει και τίποτα (μπορεί κάλλιστα να έχει ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό και παύση :shifty: ), και όταν μπορούν να ελέγξουν το ΑΦΜ επίτόπου... Απλά πρέπει να το σκεφτεί κάποιος να το εφαρμόσει :s_tongue

Αυτό είχε γίνει πολύ πρίν βγεί αυτή η εφαρμογή του taxis. Νομίζω την έναρξη μου τη θέλανε για κάτι σχετικά με το ISO της εταιρίας.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
g8777 έγραψε:Fubar δεν καταλαβες τι θελω να πω.Δεν μιλαω για χρεωση επισκεψης σε περιπτωσεις που εχουν εξαντληθει οι κλασικοι τροποι αντιμετωπισης απο ενα απλο χρηστη (αρα μιλαμε για βλαβες που οντως πρεπει να καλεσεις τεχνικο) αλλα για την περιπτωση να χρεωθεις 30 ευρω για (Brace yourselves, gifs are coming):

Η υπηρεσία αφορά στην εγκατάσταση περιφερειακών συσκευών που συνδέονται με τον Η/Υ σας καθώς και των συνοδευτικών τους προγραμμάτων, ώστε να μπορείτε να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο. Πιο αναλυτικά περιλαμβάνει:

Εγκατάσταση μιας μόνο περιφερειακής συσκευής, όπως εκτυπωτή, scanner, οθόνης, κ.τ.λ.

Όροι υπηρεσίας

Η διάρκεια της υπηρεσίας είναι 1 ώρα

Η επίσκεψη του τεχνικού πραγματοποιείται εντός 24 - 48 ωρών από την κλήση του πελάτη

Η υπηρεσία δεν περιλαμβάνει:

Επισκευή οποιασδήποτε βλάβης λογισμικού ή υλικού απαιτηθεί

Όλοι αυτοί οι περιορισμοί είναι πολύ σωστοί, καθώς πολλοί νομίζουν οτι απο τη στιγμή που ηρθε ο τεχνικός θα κάτσει όσες ώρες χρειαστεί και μόλις τελειώσει με τον υπολογιστή θα φτιάξει και την ώρα στο βίντεο.
Image

Βέβαια εδώ υπάρχει μια γκρίζα περιοχή. Τί γίνεται όταν υπάρχει βλάβη που εμποδίζει την εγκατάσταση της συσκευής?
Άβαταρ μέλους
By g8777
#14248 Fubar θα στο κάνω ακόμα πιο λιανά:
Το Πλαίσιο χρεώνει 30 ευρώ για να έρθει κάποιος από κει και να βάλει ένα καλώδιο usb στον υπολογιστή.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
g8777 έγραψε:Fubar θα στο κάνω ακόμα πιο λιανά:
Το Πλαίσιο χρεώνει 30 ευρώ για να έρθει κάποιος από κει και να βάλει ένα καλώδιο usb στον υπολογιστή.

δηλαδή όποιος το κάνει με λιγότερα θα πλουτίσει, καλά το σκέφτηκες :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By g8777
#14256 Κανένας δεν πρόκειται να πλουτισει. Ξαναδιάβασε τι έγραψα. Είναι μια μόνο πρόταση.
Άβαταρ μέλους
By pro
#14267 Δεν ξερω πως τα μετρατε εσεις με τα ρισκ μανατζμεντς, αλλα εγω θεωρω 30 ευρω για συνδεση εκτυπωτη κι αλλα τοσα για εγκατάσταση ΕΝΟΣ προγραμματος πολλά, οπως και τα 40 ευρω που παιρνει ηλεκτρολογος για να σηκωσει τη μια φαση σε τριφασικο ρολοι. Ειναι απλη εκμεταλευση της αγνοιας που υπαρχει στο ευρυ κοινο.

Οσον αφορα την ποιοτητα των εργασιων, ειναι μια πονεμενη ιστορια. Προφανως ο πιτσιρικος που ασχολειται μπορει να στα κανει ροιδο, αλλα πειτε μου από τους "ειδικους" που υπαρχουν στην πιατσα ποσοι μπορουν να κανουν το ιδιο.

Δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχουν δουλειες που πρεπει να πληρωθουν. Η ενσταση μου ειναι στο flat rate, που καταληγει σε 50αρια για δουλειες 5-10 λεπτων.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#14271 Αφου υπάρχει αγορά υπάρχει και αυτός που θα την καλύψει.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
g8777 έγραψε:Fubar θα στο κάνω ακόμα πιο λιανά:

Εσυ βλεπεις το 30€ > του "ενα καλωδιο usb στον υπολογιστη".

Το κλειδι ειναι στο "να ερθει καποιος απο εκει". Ειδικα αν κανεις τις πραξεις οπως ο Ace παραπανω, (υπαλληλος, admin overhead, ΦΠΑ, φοροι) που δεν υπερβάλλει, το νουμερο μικραινει παρα πολυ οσον αφορα το Πλαισιο (και το καθε Πλαίσιο).

Το "το Πλαισιο χρεωνει 8€ για να έρθει κάποιος από κει και να βάλει ένα καλώδιο usb στον υπολογιστή" ειναι πιο κοντά στην πραγματικοτητα.

@pro
Η ταμπελα εξω απο το καθε Πλαισιο και η καρτα του fubar, δε γραφουν "εθελοντης τεχνικος Η/Υ, Μαρια Τερεζα, τα κανουμε τσαμπα", οποιου του φαινεται ακριβο, ας το κανει μονος να δει τη γλυκα (ή την πότσαν) αμα του πεταξει μια μπλε οθόνη. Επισης ας ζητησει εκπτωση απο τις πουτανες αν τελειωσει σε 2 λεπτα. :s_cool

Υπαρχουν και τα manual, υπαρχει (πλεον) πληθωρα φιλων και γνωστων που μπορουν να το κανουν. Δεν ειναι οπως πριν 20 χρονια που εκανα εγω αυτη τη δουλεια... drivers σε δισκετα Χ2 γιατι ποτε δεν ηξερες αν στο PC του πελατη διαβαζεται η original, επιλογη IRQ χειροκινητα με jumperάκια (ΧΩΡΙΣ να χαλασεις οτιδηποτε αλλο, ή ακομα χειροτερα, αλλαζοντας ΟΛΑ τα προηγουμενα και ξαναφτιαχνοντας τα settings ενα-ενα γιατι η καρτα ηχου γουσταρει IRQ 5,7, 9 και οι εκτυπωτης μόνο το 7) ή γιατι ο WD 80 MB δισκος για καποιο λογο (που πρεπει να βρεις) ΔΕ γουσταρει ρε παιδι μου με τιποτα ομως να ειναι slave με Quantum 120 MB master και πρεπει να μπει σε στο αλλο καναλι που ο καλωδιο IDE του CD ΔΕΝ εχει 2ο βυσμα.

Μονη παρηγορια απο εκεινα τα χρόνια η ατακα "θα μου τον φορμαρετε εδω ή πρεπει να ερθετε να μου τον φορμαρετε στο σπιτι"? ή "ο 250ΜΒ δισκος ειναι πιο σκληρος από τον 120ΜΒ"? απο τις τις κοπελιτσες που αγόραζαν σκληρο δισκο απο το κατάστημα :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By pro
#14281 Την οποια μπλε οθονη μπορει να την πεταξει καλιστα και στην τεχνικαρα (πιθανοτατα μετα απο πατατα που εκανε), απλα εκει θα επικαλεστουμε μια |λογοκρισία| που ο πελατης δε θα καταλαβει, θα τον χρεωσουμε εξτρα και θα του πουμε οτι αργησε να μας καλεσει και γι αυτο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για τα data που χαθηκαν.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#14286 Trident βλέπω ότι για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ you nailed it to the point.
Μια ερωτηξουλα όμως :Άμα μεθαύριο το Πλαίσιο κάνει τις πράξεις αλλιώτικα και πασαλιμανιωτικα και χρεώσει 60€ ευρωπουλινια για να ρθει το παιδί των 500 €να βάλει ένα καλωδιακι στην σωστή τρύπα και αυτό ήταν α μα τι μάστορας είστε ευχαριστώ μιλα μου στον ενικό παλιόπαιδο ήξερες πότε θα λείπει ο άντρας μου μμμμμμμμ θα βγεις να μας πεις ξανά τον πόνο σου?
Α και μιας είναι τρίτη και έχουμε προσφορά 1+1 βουαλα μια ερωτηξη ακομας :
Αύριο μπορεί το Πλαίσιο να δημιουργήσει μια υπηρεσία ονόματι "Δημιουργία λογαριασμού στο Facebook" με την καταπληκτική χρέωση των 50 ευρώ. Θα μας analυσεις γιατί αυτή η χρέωση είναι λογική;
Γενικότερα μιλώντας, οποιοσδήποτε εκπρόσωπος ενός επαγγελματικου κλάδου μπορεί να βγαίνει και να μας αναλύει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που χρεώνει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς που καλούμαστε να τον πληρώσουμε δεν μπορούμε να κρίνουμε τις απαιτήσεις του από το άνω όριο της ευκαιρίας μέχρι το κάτω της αισχροκερδιας. Θυμήσου το αυτό την τελευταία φορά που θα πας στο ράφι του σουπερμάρκετ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#14299 Να μην ξεχνάμε επίσης πως μέσα στα 50€ περιλαμβάνεται και το ποσό της διαφήμισης/ προώθησης που έχει κάνει το Πλαίσιο. Οι περισσότεροι γνωστοί μου που δεν έχουν σχέση με τους υπολογιστές, το Πλαίσιο σου λένε μόλις γίνεται κουβέντα για αγορά Η/Υ. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το πλαίσιο θα σου χρεώσει 50€, το μαγαζί της γειτονιάς 30€ και το παιδάκι που δεν έχει ούτε ΟΑΕΕ ούτε ενοίκια και ρεύματα θα σου χρεώσει 10€.