Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#124363 εκει να στειλουμε τον kacey για εναν μηνα
βρηκα και τον υψηλοφιντελιτι
Άβαταρ μέλους
By The Ace
elteo έγραψε:
21 quadra έγραψε:
Έχετε τέτοια εκεί ?

https://www.youtube.com/watch?v=Iemcy1BXKks

τι κάνει ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!!!!

Υπάρχουν πολλά videos όπου κάτι τέτοιοι τυπάκοι πεθαίνουν με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους, και άρα -> Φυσική επιλογή
Άβαταρ μέλους
By 224v
Anonymous Founder έγραψε:Εντάξει, οδηγούν σαν τρελοί πάντως, πολλές φορές την έχω γλιτώσει στο τσακ την τράκα, ενώ οδηγώ πιο συνετά από ποτέ (λόγω και αυτοκινήτου, αλλά λόγω και καμερών).
Ευτυχώς που προς το παρόν, θα είμαι απλός... επισκέπτης (εννοώ θα κάθομαι πάντα λιγότερο από μήνα) :ninja:

Γρηγορη οι καμερες εκτος πολεων εχουν ανοχη +20χλμ. αλλα μεσα στην πολη πλεον οχι, ειδικα στις διασταυρωσεις θελει 80χλμ αυστηρα.. στους νεους αυτοκινητοδρομους με τις 5 λωριδες, η εξω αριστερα θα ειναι unlimited!!!! λενε.... ειδωμεν..!!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#141765 Οδήγησα για 1000 χλμ το προηγούμενο αυτοκίνητο μου, που το έδωσα στον πεθερό πριν 3-4 χρόνια, ένα Nissan almera n16 1800c.c.

Μέχρι τη μέρα που το είχα, μου φαινότανε μια χαρά αυτοκίνητο , μας πήγαινε όπου χρειαζόταν κτλ. Μετά πήρα το C5 με την υδροαναρτηση

Μου φάνηκε πλέον αφόρητο... Πονεσανε τα αυτιά μου, πολύς θόρυβος, από παντου. Κοπανηθηκα ατελείωτα, δηλαδή κάποια στιγμή ήθελα να κατέβω να πάω με τα πόδια. Είχε κάτι λάστιχα Barum η αντίστοιχα, ότι να ναι. Σε καμία στροφή με εγκάρσια ανωμαλία,, άμα δεν έκοβα δεν ήξερα που θα καταλήγαμε.

Στα θετικά του το AC του που πραγματικά "σκοτώνει" , με 40άρια έξω , μέσα Όλα καλά.
Επίσης αποτομη ανηφοριά φουρκετα 180 επαρχίας, πάντα είχε πολύ ωραιο τράβηγμα με δευτέρα, που το C5 δε. το έχει σε χαμηλές στροφές.
Έγραψα και για το θέμα λαδιών, του έριξα δύο λίτρα γέμισε και δεν ακούγεται κιχ πλέον. Έμαθα άπο τον πεθερό ότι από τότε που του το έδωσα δεν εχει αλλάξει ποτε λάδια.... Αααχχχχχ...:-(

Δε λέω σκυλί, ποτέ δεν μας έβγαλε πρόβλημα 11 χρόνια, αλλά καθόλου ανθρωποκεντρικο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#141793 καντου μια αλλαγη λαδιων (και φιλτρου)
κριμα το καημένο :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
alexandros.K έγραψε:καντου μια αλλαγη λαδιων (και φιλτρου)
κριμα το καημένο :s_empathy

έχει κανονιστεί ήδη για αύριο
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#141874 Η επιστροφη στο ορεινο χωριο μετα απο 9 χρονια επιφυλασσει μερικες εκπληξεις. Μια απ αυτές ηταν κι αυτή

Εικόνα

Εικόνα
Citroen Saxo hot 1,4. Ειναι της θείας μου και λογω ενος θεματος υγείας ειχε μεινει στην Αμφίκλεια και καποιος επρεπε να το γυρισει στη Γραβιά. Ο κληρος επεσε σε μενα.
Μπαινω μεσα και πρωτη εντυπωση μου κάνει το περιεργο τιμονι. Εχει 132.000 χλμ. αλλα τα σημαδια του χρονου ειναι περιορισμενα. Πχ. Τα σκληρα πλαστικα ειχαν μια γυαλαδα (αλλα κανενας τριγμος ), το υφασμα στο καθισμα του συνοδηγού ειχε ξεκολλησει και φαινοταν σαν σεντονι.
Η εργονομία με ξένισε λιγο... η θεση των διακοπτων κατω απο το χειροφρενο, η κορνα στον αριστερο μοχλο και ο διακοπτης του κλιματισμου ειναι κάποια σημεια που μου πήρε ωρα να συνηθισω.
Καθεσαι χαμηλα και γω που ειμαι λιγο γκουμουτσας μου ηθελε λιγο ψαξιμο να βολευτω. Βαζω μπροστα και ο 1,4 αρχιζει εναν αδιάφορο θορυβο. Μονο στις υψηλες σαλ. κανει καπως ωραιο ηχο. Μετα απο λιγη ωρα καταφερα να βαλω κι οπισθεν γιατι το κιβωτιο δεν το ελεγες και πολύ σαφες. Μονο ομως σ αυτο το σημειο. Στις αλλαγες ταχυτητων δε με προβληματισε.
Υδραυλικο το τιμονι, κοβει αρκετά και βολευει στα στενα. Αλλα απο επιδοσεις..... καληνυχτα. Ο κινητηρας θελει ξεζουμισμα γιατί δεν θα ελεγα οτι εχει και πολυ νεύρο. Με το ζόρι εφτασα τα 100 χλμ. Μαλιστα με 5η στα 100 ειχε 2.800 σαλ. αν θυμαμαι καλα. Το λες και σχετικα μακρυ το κιβωτιο.
Ξεκαθαρα προσανατολισμενο στην άνεση, η αποσβεση της αναρτησης ειναι εξαιρετικη,δεν κοπαναει και γενικά το λες άνετο. Στις στροφες λιγο μετα τη Γραβια με κατευθυνση προς Βαριανη, γερνει κραταει αλλα δεν ειναι για πολλα γιατί τα λαστιχα και γενικά το μεγεθος, δεν εμπνεει. Ποιοτητα κυλισης χαμηλη, δικαιολογημενα. Η ηχομόνωση του κινητηρα καλη μου φανηκε.
All in all ενα καλοδιατηρημενο με abs, δε με χαλαγε για εντος πολης. Μεχρι εκει ομως.

.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#145544 Δέκα μέρες και 500 χιλιόμετρα με τον Άκη (εκ του Jimnάκη)

Όμορφο αμαξάκι που σε πάει σε άλλες εποχές, σε γυρνάει στο παρελθόν, σε κάνει να νιώθεις ότι ζεις την εποχή που οι υπόλοιποι έχουν ήδη προσπεράσει, σε κάνει με το έτσι θέλω να παύεις να είσαι mainstream αλλά ντε και καλά hipster.

Βέβαια το δικό μου είναι πειραγμένο – το ίδιο με εμένα βασικά – αλλά πάνω κάτω το ίδιο θέλω να πιστεύω ότι ισχύει για όλα τα Jimny.

- Μέγεθος... για την πόλη super γουάου, μικρό, παρκάρει παντού και λόγο της ρεζέρβας δεν σε νοιάζει να ακουμπήσεις τον πίσω – σαν τις βάρκες ένα πράμα, έχεις το λάστιχο βρε αδερφέ – με το τιμόνι να κόβει πολύ, μα πάρα πολύ, αλλά με τόσες πολλές στροφές που θες τεμπέλη γιατί αλλιώς χάνεσαι στο μέτρημα – πόσες στροφές το έφερα τώρα; πόσες να το γυρίσω μετά για να φέρω τις ρόδες σε ευθεία; οεο; - παρκάρεις όοοοπου θες!
- Ύψος... τι είναι κράσπεδο; τι είναι χαντάκι; τα ξεχνάς αυτά, βέβαια όταν πέφτεις σε λακκούβα, αρχίζεις και τραγουδάς το: Έπεσα σε μια λακκούβα, τι λακκούβα, λακκουβάρα! - και παλεύεις με την λαγουδέρα, να φέρεις στα ίσια το σκάφος – γιατί λόγο των μαλακών αναρτήσεων, είναι σαν να είσαι στο κάβο ντόρο. Το δικό μου πειραγμένο, μαζί με την σχάρα, έχει άλλο πρόβλημα... φτάνει τα δυο μέτρα, έτσι φοβάμαι ακόμα να μπω σε υπόγειο πάρκινγκ.
- Άνεση... ναι την έχει, την έχει, την έχει, την έχει, την έχει και θα το γράψω άλλες εκατό φορές για να το πιστέψω! Έχει τόση άνεση που μπήκα σε Accent πρώτης γενιάς και ένιωθα λες και ήμουν σε S-Κλάσε!
- Ταξίδι... δεν το έχω πάει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλη την ώρα θα παίζει το: Βαλκανιζατέρ του Παπάζογλου.
-Εσωτερικό... Πλαστικά, πιο πλαστικά και από τα πλαστικά ΑΛΛΑ δεν τρίζει παρά τα 10 χρόνια και το ξύλο που έχει φάει!
-Μοτέρ... Όμορφο, οικονομικό (χοντρικά 140 χιλιόμετρα στο 20ευρώ).
Συνήθως το πάω μέχρι τις 2μιση με 3... όταν έχω κέφια μέχρι τις 4 και μια φορά το πήγα 5 – μου αρέσει να ζω επικίνδυνα! - μετά καίει τον άμπακα, είναι και τα mud λάστιχα και έδεσε το καρέ.

Αυτά για την ώρα.
Αν θα το άλλαζα, χμ... όχι, αυτό το αμαξάκι έχει την πλάκα του, έχει κάτι να σε κάνει να χαμογελάς, να μην σε νοιάζει τίποτα. Σαν να σου διώχνει τις έννοιες από το μυαλό σου! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#145559 2 μήνες ακόμα ,σκάρτα τρεις!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#145634 Οι εντυπώσεις μου από Jimny διαφέρουν σημαντικά.
Ανάρτηση ξερή, τιμόνι αργό και μεγάλος κύκλος στροφής (για το μικρό μεταξόνιό του) άρα ατυχές για την πόλη και το μόνο που άξιζε ήταν ο κινητήρας του, ψυχωμένος και προσπαθούσε (όχι όμως οικονομικός). Το λάστιχο πίσω είναι τόσο ψηλά που δεν θα ακουμπήσει παρά μόνο σε τοίχο, χώροι αστείοι και σε ταχύτητες πάνω από 80 θέλει προσοχή, στα 120 εκτός από απόλυτη νηνεμία είσαι στην τσίτα κι απο εκεί και πέρα είναι θέμα τόλμης και γοητείας.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
sknipper έγραψε:Οι εντυπώσεις μου από Jimny διαφέρουν σημαντικά.
Ανάρτηση ξερή, τιμόνι αργό και μεγάλος κύκλος στροφής (για το μικρό μεταξόνιό του) άρα ατυχές για την πόλη και το μόνο που άξιζε ήταν ο κινητήρας του, ψυχωμένος και προσπαθούσε (όχι όμως οικονομικός). Το λάστιχο πίσω είναι τόσο ψηλά που δεν θα ακουμπήσει παρά μόνο σε τοίχο, χώροι αστείοι και σε ταχύτητες πάνω από 80 θέλει προσοχή, στα 120 εκτός από απόλυτη νηνεμία είσαι στην τσίτα κι απο εκεί και πέρα είναι θέμα τόλμης και γοητείας.

Μαμά το δικο σου;
Γιατι το δικο μου, μονο μαμά δεν ειναι.