Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
The Ace έγραψε:Τώρα που το σκέφτομαι, κοίτα γενικώς για Leon, στο καινούριο θα πας στον 1.4, θα έχεις πολύ πιο φρέσκο και καλό αυτοκίνητο, με λίγο χειρότερες επιδόσεις....
Ποιο καινούριο;;;; Με 8Κ παίρνεις καινούριο;;;;
Επίσης, δεν μ΄ενδιαφέρει να έχω φρέσκο αμάξι. Θέλω ένα που να το ευχαριστιέμαι και να καλύπτει τις ανάγκες μου σε χώρους (που πλέον είναι αρκετά μειωμένες) και ασφάλεια. Αν είναι καινούριο ή παλιότερο, ειλικρινά δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου!
Ίσα ίσα στην συγκεκριμένη περίπτωση του Leon που στο καινούριο οι βασικές εκδόσεις έχουν ημιάκαμπτο πίσω, θα προτιμήσω μία γενιά πίσω που έχει σαφώς καλύτερη ανάρτηση (πολλαπλούς).
Και φυσικά είναι μια χαρά από άποψη ασφάλειας. Όπως είπα: Δεν μ΄ενδιαφέρει το "ιματζ" ούτε το να έχω φρέσκο μοντέλο, απλά θέλω να με καλύπτει και να το ευχαριστιέμαι (όοοοοοοοοταν
καταφέρνω να πάω σε κανένα στροφιλίκι μόνος...
)giannik1977 έγραψε:είχα οδηγήσει το mazda 3 sedan πριν πάρω την octy , για ατμόσφαιρα μια χαρά πήγαινε , 105 ίπποι νομίζω έδινε το 1.500 , αρκετά σβέλτο + πολύ καλή οδηγική αίσθηση.
Δεν ξέρω... 1200 κιλά +105 άλογα + 15 κιλά ροπής = προβληματισμός...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

drdino έγραψε:Με τα σύγχρονα δεδομένα, τα μικρομεσαία ατμοσφαιρικά δεν τα λες σβέλτα (εκτός αν μιλάμε για μτχ 130i)
Εσύ θα πρέπει να ψάχνεις να βρεις αν και πως απενεργοποιείται πλήρως το ESP σε 308 175ps!
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:The Ace έγραψε:Τώρα που το σκέφτομαι, κοίτα γενικώς για Leon, στο καινούριο θα πας στον 1.4, θα έχεις πολύ πιο φρέσκο και καλό αυτοκίνητο, με λίγο χειρότερες επιδόσεις....
Ποιο καινούριο;;;; Με 8Κ παίρνεις καινούριο;;;;![]()
Επίσης, δεν μ΄ενδιαφέρει να έχω φρέσκο αμάξι. Θέλω ένα που να το ευχαριστιέμαι και να καλύπτει τις ανάγκες μου σε χώρους (που πλέον είναι αρκετά μειωμένες) και ασφάλεια. Αν είναι καινούριο ή παλιότερο, ειλικρινά δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου!![]()
Ίσα ίσα στην συγκεκριμένη περίπτωση του Leon που στο καινούριο οι βασικές εκδόσεις έχουν ημιάκαμπτο πίσω, θα προτιμήσω μία γενιά πίσω που έχει σαφώς καλύτερη ανάρτηση (πολλαπλούς).Και φυσικά είναι μια χαρά από άποψη ασφάλειας.
.........
Δεν ξέρω... 1200 κιλά +105 άλογα + 15 κιλά ροπής = προβληματισμός...
Για το Leon προφανώς εννοούσα μεταχειρισμένο το καινούριο μοντέλο ρε συ. Δηλαδή έχεις να συγκρίνεις μεταξύ αυτών των δύο (τυχαία παραδείγματα)
Seat Leon STYLE TSI 160HP '09 - 7.990
Seat Leon 1.4 TSI 125HP '11 - 8.000
Για το Mazda, αυτό εννοούσα, ότι δηλαδή ναι μεν 105 άλογα, αλλά 15 κιλά ροπής, εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα που έχουμε πει εδώ...
mirage έγραψε:Μαρκο να σου φερω ενα 1400 Ford Figo παραεισαγωγη. Βαζει φωτια στην ασφαλτο και υποστρεφει τοσο με τα ινδικα λαστιχονια του που νομιζεις πως οδηγεις κωλοφτιαγμενο Γλαστρα OPC. Θα ειναι και δεξιοτιμονο σαν τα Skyline παραεισαγωγης. Χαμος.
Κόλαση!
Χαμός στο ίσωμα!
The Ace έγραψε:
Για το Leon προφανώς εννοούσα μεταχειρισμένο το καινούριο μοντέλο ρε συ. Δηλαδή έχεις να συγκρίνεις μεταξύ αυτών των δύο (τυχαία παραδείγματα)
Seat Leon STYLE TSI 160HP '09 - 7.990
Seat Leon 1.4 TSI 125HP '11 - 8.000
Προσωπικά, μάλλον θα έπαιρνα το 1,8 (λόγω επιδόσεων) κι ας είναι παλιότερο (βέβαια πάντα με την αίρεση ότι είναι όντως και τα δύο στην ίδια καλή κατάσταση).
Όχι πως το 1,4 tsi είναι άσχημο, το αντίθετο, πάει μια χαρά. Απλά έχω την εντύπωση ότι στην VAG από ένα σημείο κι έπειτα το καταραμένο το ESP δεν απενεργοποιείται πλήρως...
Νομίζω από κάποιο σημείο στο 2008 κι ύστερα...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

.Και σε στροφές έμπαινε μια χαρά , τώρα είναι τι θεωρεί σβέλτο ο καθένας και πόσο έχει συνηθίσει να οδηγάει.. το almera μου με τα 90 αλόγατα και τις μακρυες σχέσεις ψοφούσε για κατηφόρα..
η octy μου τώρα είναι στα 163 hp , τα υπηρεσιακά που οδηγάω είναι στους 160+ hp , όποτε μπαίνω σε ατμόσφαιρα εννοείτε καταλαβαίνω διαφορά..
giannik1977 έγραψε: τώρα είναι τι θεωρεί σβέλτο ο καθένας και πόσο έχει συνηθίσει να οδηγάει..
Κοίτα, εγώ με τη Νίτσα, έχω συνηθίσει σε υψηλά επίπεδα επιδόσεων!
Οπότε μάλλον με βλέπω με τον φίκο του μιραγκέ...

Σοβαρά τώρα, θα ήθελα κάτι πιο σβέλτο από αυτό...
Για τις στροφές το 3άρι δεν το φοβάμαι...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

The Ace έγραψε:Πάντως δεν έχω καταλάβει ακόμα αν και γιατί το 308 είναι εκτός συζήτησης. Είναι πιο ενδιαφέρον -οδηγικά- από τα Citroen, είναι σβέλτο με τον THP, είναι ευρύχωρο, είναι και μαζεμένο...
Αν απενεργοποιείται τελείως το ESP δεν είναι εκτός! Ποιος το είπε;;;;
Έχω βάλει πράχτορες να ψάχνουν!
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Προφανώς μόνο αν ρωτήσεις σε Peugeot ή το πιάσεις στα χέρια σου μπορείς να είσαι σίγουρος.
The Ace έγραψε:Από ότι έχω δει, μόνο στο GT υπάρχει πλήρης απενεργοποίηση, στο "απλό" THP ξαναμπαίνει στα 50χαω...
Αυτό ξέρω κι εγώ...
The Ace έγραψε:Προφανώς μόνο αν ρωτήσεις σε Peugeot ή το πιάσεις στα χέρια σου μπορείς να είσαι σίγουρος.
Προφανώς και θα γίνει αυτό! Τώρα, τι απάντηση θα πάρω από την αντιπροσωπεία...
Θα κοιτάξω να έχω ίδια άποψη...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>